Kayinvalidem yuzunden nisanlimla kavga ettik

valla ben evlenmeden önce kv dahil eşimin tüm ailesini az buçuk tanısaydım asla evlenmezdim.Eşimi hala çok seviyorum,ama ailesini hayatımızdan çıkarana kadar(daha yeni...) ömrümden ömür gitti.Daha şimdiden böyleyse evlendiğinizde çok kötü şeyler yaşarsınız.
Bu ben 🥲

Dördüncü senede sildim ben de .(Yine de tamamen değil).
Çok kez adım attım ama olmadı.Bazıları kanser ruhlu maalesef.
ben burdaki ablalarım gibi çatır çatır konuşamadım ya o kaldı içimde.Hemen silenler var boşan diyenler var.Sorun bende sanırım bende yapamadım.Öyle her sorunda boşan demek bana göre değil.Öyle olsaydı ülkede evli çift kalmazdı.Ama eşin iyiyse,seni dinliyorsa.Ailesine yandaşlık yapmıyorsa.Toparlanabilirsiniz.Suratsız gelin gibi gez ortada ben öyle yapıyorum.

ben burdaki ablalarım gibi çatır çatır konuşamadım ya o kaldı içimde.Hemen silenler var boşan diyenler var.Sorun bende sanırım bende yapamadım.Öyle her sorunda boşan demek bana göre değil.Öyle olsaydı ülkede evli çift kalmazdı.Ama eşin iyiyse,seni dinliyorsa.Ailesine yandaşlık yapmıyorsa.Toparlanabilirsiniz.Suratsız gelin gibi gez ortada ben öyle yapıyorum.
Toparlandık çok şükür.Bakış açımı değiştirdim ve eşimi değiştiremeyeceğimi anladım.Kendim değiştim,başlarda yapılan saygısızlığa cevap vermiyordum şimdi anında cevaplarını alıp susuyorlar.
Tabi bunu öğrenmek dört seneme mal oldu.

Sana gelecekten bilidirıyorum arkana bakmadan kac asla sevemeyeceksın kvyı ve her zaman ısıtılıp ısıtılıp o konular olacak bizde ilk baslarda bana bagırmıstı vs bende ne bileyim uyardı falan sandım eşim sonra kadın evlendikten sonra daha beter oldu şuan sesini bile duyacak tamammulum yok ve asla annelerine toz kondurmuyorlar şuan ben görüşmüyorum ama ilk kez bi insandan bu kadar sogudum ve eşimden de sogudum suan yani gecmıse dönsem asla evlenmezdım

Ben bu filmi izledim nisanliniz annesini degilde sizi susturmaya calisiyorsa isiniz var ayrilin diyemem ama sureci uzatin bakalim bir süre nisanliniza sikayeti birakin ama kvye cevap verin daha fol yok yumurta yok gelecem kalacam diye basladiysa birde yakin oturacaksaniz yandiniz bir kac seneye sinir hastasi olup çıkarsınız sonrada sen hastasin derler

Ben bu filmi izledim nisanliniz annesini degilde sizi susturmaya calisiyorsa isiniz var ayrilin diyemem ama sureci uzatin bakalim bir süre nisanliniza sikayeti birakin ama kvye cevap verin daha fol yok yumurta yok gelecem kalacam diye basladiysa birde yakin oturacaksaniz
Daha size söylenen laflar karşısında bir şey demiyor dut yemiş bülbül gibi susuyor. Eve annesi gelecek de kovacakmış peh. Kendisi de inanıyor mu buna peki
Vallaha hicte oyle yapmiyorlar ben kovulma meselesinede karsiyim bastan siniri belirle kapindan kimseyide kovmak zorunda kalma dimi ama simdi boyle konusan o gun gelincede anam geldide ne yapti sana sanki gelse ne var ne olmus ki seni kizi gibi goruyor sen yanlis anladin sakada yapilmiyor sana senin kalbin fesat sonra o aileden baskasida evlenince goruyorsun ki sinir koyana gonulde koymuyorlar hic bir seylerinede karismiyorlar ma ailesine saygida kusurda etmiyorlar

Ben bu filmi izledim nisanliniz annesini degilde sizi susturmaya calisiyorsa isiniz var ayrilin diyemem ama sureci uzatin bakalim bir süre nisanliniza sikayeti birakin ama kvye cevap verin daha fol yok yumurta yok gelecem kalacam diye basladiysa birde yakin oturacaksaniz

Vallaha hicte oyle yapmiyorlar ben kovulma meselesinede karsiyim bastan siniri belirle kapindan kimseyide kovmak zorunda kalma dimi ama simdi boyle konusan o gun gelincede anam geldide ne yapti sana sanki gelse ne var ne olmus ki seni kizi gibi goruyor sen yanlis anladin sakada yapilmiyor sana senin kalbin fesat sonra o aileden baskasida evlenince goruyorsun ki sinir koyana gonulde koymuyorlar hic bir seylerinede karismiyorlar ma ailesine saygida kusurda etmiyorlar
Bence de annesini evden kovma düşüncesi berbat zaten. Nişanlısına söylenilen sözler karşısında susması da doğru değil. Dengeyi kuramıyor pasif birisi. Konu sahibi bence yol yakınken ayrılmalı. Nişanlısında dengeyi kuracak bir sinyal göremedim.

Hani annem gelirse onu güzellikle uyarırım konuşurum da demiyor. Direkt konu sahibini ikna etmek için annemi kovarım diyor. Köprüyü geçene kadar böyle bunlar.

Herkese merhaba kizlar.
Ben 5 aylik nisanliyim. Bu surecte baslarda kayinvalidem ile konusurduk ama konustukca patavatsiz laflar etmesi yuzunden arama mesafe koydum. Patavatsiz laflara ornek vermem gerekirse bos konusuyor deyim kisacasi. Kalbi iyi midir kotu mudur bilmiyorum ama boyle sey modeller olur ya ortamdaki herkes ondan korkar luzumsuz bir laf edecek diye. Oyle birisi kendisi. Surekli aile fertleri tarafindan uyarilan bir kadin.
Ailesi cekiyor ama ben cekemedim mesafe koydum arama. Nisanlimla aramiz hep cok iyi oldu 6 senedir iliskimiz var.
Nisanlim annesinin luzumsuz laflarina tepksini koymadi. Yani bana annemle gorus ara konus demez ama annesi de luzumsuz bir laf edince bakiyor oyle tepki yok.
Nisanlimin kiz kardesi ve babasi uyariyorlar kayinvalidemi ama nisanlimda o yok. Kalbi temiz egitimsiz biri flan diyor annesine.Ama en son kadinin soyledigi luzumsuz laflar o kadar birikti ki annesini uyardigini soyledi bana, hatta annesi aglamis falan. Kendi boyle iddia ediyor, dogru mudur bilmem.
Biz gecen gun nisanlimla kavga ettik. Aslinda yeni bir olay yok. Nisanlimin eski tepsizlikler yuzunden ve maalesef bu tartismaya benim ailem tanik oldu. Herkes duydu olay buyudu. Simdi nisanlim ile konusmuyoruz. Bana soyledigi sey "ben annemi uyardim eski konular yuzunden seni ara diye bile zorlamiyorum ama sen hala eski konulari aciyorsun"
Acikcasi bende sonradan pisman oldm actigima cunku kadin luzumsuz biri iste herkes kiziyor zaten sus dur diye. Resmen aramiz bozuldu. Nisanlim simdi ailesnin yanina gidece bayramda. Ve ben annesinin nisanlimi bana karsi doldurabilecegini de dusunuyorum.
Ama geri adim atmakta istemiyorum bu sefer sen gereksiz yere annem yuzunden kavga cikardin simdi de pisman oldun olacak. Barismak icin yazmakta istemiyorum yuzsuz gibi. zaten tartismayi da herkes duydu bu yuzden de utaniyorum. Ne yapacagim bilmiyorum bana akil verin.
Konuları açarken detay verseniz keşke. Size göre saygısızca olan bir lafı burdaki çoğu kişi abartmaya gerek olmayan bir şey gibi görür belki.
Daha şimdiden yüz göz olmuşsunuz, gerçekten size saygısızlık yapılıyorsa ve nişanlınız susuyorsa sakın gidip de özür dilemeyin. Şimdiden böyle yapan kadın evlendikten sonra neler yapmaz, oğlu sustukça daha da beter olur.
Tam şimdi okudum, yatılı falan geleceğim diyormuş. Nişanlıyken yatılı gelen kadın evlendikten sonra çöker o eve. Valla ben olsam arkama bakmadan kaçarım. Yok ayrılmam diyorsanız da geri adım atmayın sakın

Herkese merhaba kizlar.
Ben 5 aylik nisanliyim. Bu surecte baslarda kayinvalidem ile konusurduk ama konustukca patavatsiz laflar etmesi yuzunden arama mesafe koydum. Patavatsiz laflara ornek vermem gerekirse bos konusuyor deyim kisacasi. Kalbi iyi midir kotu mudur bilmiyorum ama boyle sey modeller olur ya ortamdaki herkes ondan korkar luzumsuz bir laf edecek diye. Oyle birisi kendisi. Surekli aile fertleri tarafindan uyarilan bir kadin.
Ailesi cekiyor ama ben cekemedim mesafe koydum arama. Nisanlimla aramiz hep cok iyi oldu 6 senedir iliskimiz var.
Nisanlim annesinin luzumsuz laflarina tepksini koymadi. Yani bana annemle gorus ara konus demez ama annesi de luzumsuz bir laf edince bakiyor oyle tepki yok.
Nisanlimin kiz kardesi ve babasi uyariyorlar kayinvalidemi ama nisanlimda o yok. Kalbi temiz egitimsiz biri flan diyor annesine.Ama en son kadinin soyledigi luzumsuz laflar o kadar birikti ki annesini uyardigini soyledi bana, hatta annesi aglamis falan. Kendi boyle iddia ediyor, dogru mudur bilmem.
Biz gecen gun nisanlimla kavga ettik. Aslinda yeni bir olay yok. Nisanlimin eski tepsizlikler yuzunden ve maalesef bu tartismaya benim ailem tanik oldu. Herkes duydu olay buyudu. Simdi nisanlim ile konusmuyoruz. Bana soyledigi sey "ben annemi uyardim eski konular yuzunden seni ara diye bile zorlamiyorum ama sen hala eski konulari aciyorsun"
Acikcasi bende sonradan pisman oldm actigima cunku kadin luzumsuz biri iste herkes kiziyor zaten sus dur diye. Resmen aramiz bozuldu. Nisanlim simdi ailesnin yanina gidece bayramda. Ve ben annesinin nisanlimi bana karsi doldurabilecegini de dusunuyorum.
Ama geri adim atmakta istemiyorum bu sefer sen gereksiz yere annem yuzunden kavga cikardin simdi de pisman oldun olacak. Barismak icin yazmakta istemiyorum yuzsuz gibi. zaten tartismayi da herkes duydu bu yuzden de utaniyorum. Ne yapacagim bilmiyorum bana akil verin.
''Kadın lüzumsuz biri'' dediğiniz kişi nişanlınızın annesi, sevmeseniz dahi saygı duymalısınız. Aranızın bozulma sebebi de sizsiniz. Eski konuları açıp açıp duracaksanız niye devam ediyorsunuz? Nişanlınızın kocanız olmasını istiyorsanız annesinin dediklerine kulaklarınızı tıkayacaksınız hakaret, iftira etmediği sürece. He yok ben yapamam derseniz de mutlu bir evliliğiniz olmaz. Çünkü anne ve evlat arasındaki bağ kopmaz.

Nöreyim 🤣kızım yok bu gidişle ortada bırakacaklar gelinler beni 🤣🤣

Allah esirgesin işin şakası tabi huysuz yaşlı çekilmez anneler olmayız inşallah rabbım bizlerin de kalbine merhamet versin evlatlarımızında
Ben de kız anasıyım 🤣 Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah, bizlere de evladımız köstek değil destek olmayı nasip etsin, bence bizim zamana kadar bu tarz şeyler kalkmış olacak , şimdiki yeni nesil gençler bireyselci kimseyi işine karıştırmıyorlar🙃

Bende boyle dusundugum icin kavga cikardim. Ama nisanlim sen beni hic anlamiyorsun benim evime zamanli zamansiz yatili gelen kisi annem bile ols kovarim ama suan ne yapayim uyardim iste daha ne yapabilirim diyo. Ama ortamda uyarmiyor daha sonr uyariyor. Bu da benim sinirimi bozuyor
Anladığım kadarıyla egosal bir tatmin yaşamak istiyorsunuz. Uyardım diyor inanmıyorsunuz. Bu kadarlık sözüyle sizi inandıramayan biriyle nasıl gelecek düşünüyorsunuz

Herkese merhaba kizlar.
Adil yıldırımın bi sözü vae nişanlı iken ailevi problemleri görüyorsan birak diye

Hani annem gelirse onu güzellikle uyarırım konuşurum da demiyor. Direkt konu sahibini ikna etmek için annemi kovarım diyor. Köprüyü geçene kadar böyle bunlar.
Tabi canim sonrada hele yakin oturacaksalar yandi konu sahibi 5 dklik mesafede kalmak ister esi ne olacak alt tarafi bir yatak actin der her aksam damlar anam geldide noldu der

Ben de kız anasıyım 🤣 Allah iyilerle karşılaştırsın inşallah, bizlere de evladımız köstek değil destek olmayı nasip etsin, bence bizim zamana kadar bu tarz şeyler kalkmış olacak , şimdiki yeni nesil gençler bireyselci kimseyi işine karıştırmıyorlar🙃
İnşAllah ama bu bizim düşüncemiz hâlâ burda görüyoruz düşünce tarzı saçma olan insanlar var onların yetiştirdiği çocuklar çokta değişir die beklemiyorum .

Bir kadın bir kuşak eğitir .

Görünen köy ben buradayım diyor.Sana söyledim,nişanlın seni savunmayacak ve değişmeyecek.Ya onu olduğu gibi kabul edersin,ya da her şeyi silersin.
Sana bir abla tavsiyesi:sessiz kalan insan,hep sessiz kalır.Onu değiştirmeye çalışman,sadece ikinizi yıpratır.
Benim eşim değişmedi beş sene içerisinde.Şimdi ben herkese gereken cevabı veriyorum,kurban rolüne bürünüp eşimin beni savunmasını beklemiyorum ve artık istemiyorum da.
Başlarda saygı çerçevesi içinde karşılık veriyordum ama maalesef karşımdakiler saygıdan anlayan insanlar değil.Kendi çizgimi de aşmıyorum.Yani karşımdaki ne kadar kötü ruhlu olsa da ‘ben,ben olmaktan çıkmıyorum’
Mesafe koyuyorum,görüşmüyorum.
Burada bir hanımefendi bana şey demişti ‘mesafe hayat kurtarır’.
Hayat felsefem oldu.
Alacağın her karar sana mutluluk ve huzur getirsin.

başlık sahibi evlenecek.

foruma tekrar başlık açacak.

kocam beni savunmuyor, kocam çok değişti, kocam anasının evine kaçtı vb. biz de bu konuyu arşivden getirip ona sunacağız. bak değişmedi hatta daha kötü oldu diyeceğiz.

Back
X