Yerel dilde bulabilecek miyim bir arastiriyim bakim , saolasin kuzuO zaman ülkenin dili olur ikinci en çok maruz kaldığı o değil mi
Olmazsa Türkiyeden biriyle online görüşseniz, onu yapanlar duydum ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum ben hala eski usul yüz yüze terapiden yanayım
Ay çok şeker ya yerimEvde turkce , kreste yerel dil konusuluyor , zaten bu ikisini bilmesi yeterli benim icin
Ama ingilizceyi mecburen bizden duyuyor cunku biz insanlarla ing anlasiyoruz
Ah o kartlari da yaptim , neler neler yaptim bir bilsen
Bugun sayi sayalim dedim , ben 1 2 3 diye sayiyorum , o ay oy ey iy diye sayiyor
O yuzden moralim bozuldu da konuyu actim zaten , ay oy ey ne allah askina
Tüm süreç gayet normal. Birden fazla dile maruz kalan tüm çocuklarda yaşanır bu süreç sonra hızla ilerler yani bir sorun yok. İki yaş sendromuna gelirsek . öncelikle iki yaş sendromu diye bişey yoktur. Çocuğunuzun yaşadığı şey benliğinin ve bireysel yaşama becerisinin geliştiği kritik bir dönemdir. Yani inaylasir kendi dediği olsun ister siz ona yardım ederken elini tutarken bile bazen müdahaleden hoşlanmaz. Bence bu alanda canına zarar gelmeyecek şekilde onu destekleyin. Hatta evinizde yemek saati geldiğinde kendi tabak ve bardağı ulaşabileceği bir dolapta olmalı küçük bir sürahi edinin bardağa kendi doldurabilir. Kıyafetlerini seçmesini sağlayın . Bunun gibi durumlar çoğaltılabilir. Eğer ölene kadar çocuk büyütmek istemiyorsanız çocuğunuzu bu dönemde destekleyin ve yetiştirme kısmını en geç 7 yaşında tamamlamış olursunuz.sonrasinda sadece onun yanında olursunuz.Herkese iyi aksamlar,
Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var
Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda
Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var
Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin
Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor
Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor
Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor
Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz
Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz
Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?
Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin
GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Cok seker zaten , ya bi gorsen inanilmaz guzel bir cocuk , hani kendi cocugum diye soylemiyorum , seytan tuyu var sipada , sokakta yuruyemiyoruz burda millet durdurup seviyorAy çok şeker ya yerim
Tüm süreç gayet normal. Birden fazla dile maruz kalan tüm çocuklarda yaşanır bu süreç sonra hızla ilerler yani bir sorun yok. İki yaş sendromuna gelirsek . öncelikle iki yaş sendromu diye bişey yoktur. Çocuğunuzun yaşadığı şey benliğinin ve bireysel yaşama becerisinin geliştiği kritik bir dönemdir. Yani inaylasir kendi dediği olsun ister siz ona yardım ederken elini tutarken bile bazen müdahaleden hoşlanmaz. Bence bu alanda canına zarar gelmeyecek şekilde onu destekleyin. Hatta evinizde yemek saati geldiğinde kendi tabak ve bardağı ulaşabileceği bir dolapta olmalı küçük bir sürahi edinin bardağa kendi doldurabilir. Kıyafetlerini seçmesini sağlayın . Bunun gibi durumlar çoğaltılabilir. Eğer ölene kadar çocuk büyütmek istemiyorsanız çocuğunuzu bu dönemde destekleyin ve yetiştirme kısmını en geç 7 yaşında tamamlamış olursunuz.sonrasinda sadece onun yanında olursunuz.
Ya aslinda hic stresli degildim , son gunlerde cok zorlandik o yuzden bi geldiler bana bugun , bir de turkiyede olsak millet aa konusmiyor mu der illa bisey der ama burda kimse yorum yapmiyor bu konudaBu yaşlarda anadil mekanizması devrede. Ne öğrense anadil gibi olacak. Bu yüzden çoklu dil öğreniminde çocuğun konuşması gecikir çok normal. Benim kerata kreşe başlayana kadar bana da babasına da anne derdi. Konuşmak için hiç cabalamazdi ki 30 aylık başladı. Şimdi konuşuyor patır patır ki tek dilde böyleyizbiraz rahat olmak gerek galiba. Geriliminiz çocuğa geçiyordur yani bu konudaki endişeniz. Çocuk içine daha beter kapanabilir. Akışına bırakın bir şekilde halleder modern bilimler bizi çok stres altına sokuyor çok beklenti çok endişe var. Yaşlı işi gibi olacak ama önceden dil terapisti mi vardı ayol
Tesekkur ederimAy tam sevmelik vakitleriymis ❤ konu ile ilgili bilgim yok , sağlıkla büyüsün demek için yazdım
Bana kalırsa kafası karıştı ve birden fazla dile maruz kalınca kendine yeni bir dil geliştirdi.
Doğduğu andan itibaren 3 dilin içinde olsaydı bu durumu daha rahat atlatırdı.
Ama tam konuşmaya başladığı ana rastlayınca böyle oldu. 3 dili birbirine karıştırdı.
Şu an kötü bir durum gibi görünüyor. Evet. Ama bundan 5 sene sonra akranlarindan 2 adım önde olacak. Çünkü herkes 1 lisan iken o 3 lisan olacak...
Ikidilli bir cocuk olacak. Ilk dili henuz edinmeden baska bir dile maruz kaldigi icin su anda eszamanli bir edinim surecinde diye dusunuyorum. Eszamanli iki dil edinen cocuklar konusmaya tek dilli olanlara gore daha gec baslar. Bu bir sorun degil, sonucta iki dilli olacak, bu da buyuk bir zenginlik. Fazla stres yapmayin. Sabirli olun, bol bol kitap okuyun kiziniza. Size cevap vermese de sohbet edin. Eminim cok kisa surede nasil bicir bicir konustuguna sasiracaksiniz.Herkese iyi aksamlar,
Cocuk konularinda surekli dile getirdigim icin pek cok arkadasin bildigi uzere , 30 aylik bir kizim var
Son 8 aydir 2 yaş krizinde , gerci dilimi isiriyim son bir aydir bayagi bir duzelme var durumunda
Ogretmen arkadaslara , dil bilgisi olanlara ve bizim durumumuzu yasayan yada bilen annelere danismak istedigim bir mevzu var
Aslinda pedagogumuzla hala iletisim icerisindeyiz ve kendisi buna normal diyor ancak ben artik cok bunaldim , bu sekilde hayat gercekten cok zorlasiyor hem kizim icin hem bizim icin
Konuya gelirsek , kizim 25 aylikken baska bir ulkeye yerlestik , o zamanlar tek tuk kelimler soyluyordu kizim , 5.ayimizi bitirdik burada ve su anda hic konusmuyor
Anne , baba , abi , gel , kalk , anneanne , dede , bu ne
yani toplamda 8 kelime soyluyor
Eveti ingilizce , hayiri da bulundugumuz ulkenin dilinde soyluyor
Bu arada krese gidiyor , evde turkce , bizimle disaridayken ingilizce ve kreste yerel dil olmak uzere toplam 3 dile maruz kaliyor
Son zamanlarda kendisine bir dil gelistirdi , surekli o dili konusuyor tabi biz hic anlamiyoruz
Bir de o kendini ifade edemeyince biz onu anlamayinca cok ofkeleniyor , gercekten onun icin de bizim icin de zor bir durumdayiz anlayacaginiz
Bilgisi olanlardan yardim rica ediyorum , konusmasini nasil tesvik edebilirim?
Bir de soran olursa , krese gittigi saatler haricinde yapisik ikiz gibiyiz , ben surekli konusuyorum , esim de oyle , cok fazla aktivite yapiyoruz beraber , henuz konusmasina bir etkisi olmadi yaptiklarimizin
GUNCELLEME : konuyu acarken unutmusum , birkac kere cumle kurdugunu duydum , mesela esim eve geldiginde "babam geldi" diyerek kapiya kostu , bir kere de " cok kotu dustum" dedigini duydum , o yuzden kafam cok karisik , konusabiliyor ama bilerek mi konusmuyor anlayamiyorum gercekten
Ahhaa başa sariyor , yani ben 5 6 7 diye devam ediyorum o tekrar ay oy ey iy diyorBana da normal geldi.
Şuan beyni kaç dilde komut alıyor.
Ama hem tam konuşamıyor hem de hangisiyle karşılık verecek tam oturtamiyor.
Zor ama en geç bir sene içinde bence üç dili birden şakır şakır konuşur hale gelecek.
Ay, ey, oy, iy devamına ne diyor saydirsaniza merak ettim.
Ikidilli bir cocuk olacak. Ilk dili henuz edinmeden baska bir dile maruz kaldigi icin su anda eszamanli bir edinim surecinde diye dusunuyorum. Eszamanli iki dil edinen cocuklar konusmaya tek dilli olanlara gore daha gec baslar. Bu bir sorun degil, sonucta iki dilli olacak, bu da buyuk bir zenginlik. Fazla stres yapmayin. Sabirli olun, bol bol kitap okuyun kiziniza. Size cevap vermese de sohbet edin. Eminim cok kisa surede nasil bicir bicir konustuguna sasiracaksiniz.
İnsallah
Kitap hic sevmiyor , abisinden kalan tonlarca kitabimiz var , ne zaman elime alsam ooo nooo deyip firlatip atiyor
Hayir maalesefmasal dinlemeyi sevmiyor mu?
Evde tamamen turkce konusuyoruz , hicbir zaman bebek muamelesi yapmadim ona :) insallah dediginiz gibi olur ve yakindir konusacagi gunlerEvde kesinlikle türkçe konuşmanızı tavsiye ediyorum. Onunla normal buyuk bir insanla nasil konuşuyorsanız ayni şekilde konuşun bebek gibi muamele etmeyin... Kreşte zaten sadece diğer dili konusacak sakin korkmayin benim çocuklarımda ayni sekildeydi suan 3 dil konuşuyorlar benden daha iyiler... Telas etmeyin adapte olması biraz sürebilir ama yeter biraz sus artık diyeceginiz günler yakında...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?