Konusmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Minnak deli su anda koltukta zipliyor , poz ver dedim hemen durdu poz veriyor
Yaaaa,
Bana bunu niye yapiyosun Milana22
Allahım tütüsüne, minik ayaklarına bi bak yaa.
Off, işte bu anlar evlensem mi dedigim anlar
Benim icin minik ellerinden op lutfen annesi.
Allah nazarlardan korsun insallah

Canım aynısını benim Yeğenim yasadı. Kız yaklaşık 3 yasına kadae konuşmadı. Kreşe de gidiyordu. Anlıyordu ama konuşmuyordu. Sonra kendi kendine konuştu. Bazı çocuklar geç Konuşuyor. Tercihleri öyle belki de bilemiyorum.
Anlıyor ve kendini ifade ediyorsa sorun yapma şunu da eklemek isterim ne kadar doğru bilemeyeceğim ama geç konuşan çocuk için daha zeki olur derler.

Tüm sayfalara göz attım benim düşündüklerimi yazan arkadaşlar olmuş o nedenle tekrar etmeyeyim.
Mila adını söylediğinizde bakıyor,
verilen yönergeleri anlıyor ve akran-yetişkin kişilerin iletişim çabalarına kayıtsız kalmıyorsa,
mutlaka konuşacaktır.
Şu anda alıcı dilini güçlendiriyor muhtemelen.
Aynı anda üç ayrı dile maruz kalmasının,
verici dile geçişi geciktirdiğini düşünüyorum.
Hızlandırmak için şu kitaba gözatmanızı öneririm.
Normalde 0-24 ay arasındaki çocuklar için tavsiye ediyoruz ama işinize yarayabilir.

Eklentiler

• IMG_1669.webp
    10,6 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba,

Birkaç dile maruz kalan çocuklar diğer çocuklara kıyasla geç konuşmaya başlar ama konuşmaya başladıklarında ise o dillere hakim olurlar. Endişelenecek bir durum yok, biraz daha sabredin sonrası güzel olacak inşallah.

Zeki zaten , pek fena
Saol goncacim yorumun icin , operim

İnsallah , tesekkur ederim

Bakiyim kitaba hocam , getirtirim turkiyeden hemen

İsmini biliyor ama soylemiyor , kendisinicin mey diyor
Cok sosyal ve arkadas canlisi , hem yasitlariyla hem yetiskinlerle hemen iletisim kuruyor

Kresteki ogretmenleri kendilerini anladigini soyluyor

Bizi de anliyor ama kesinlikle dediklerimizi yqpmiyor , kizdigimda bile gelip ustume tirmanip suratimi elleri arasina koyup gulerek bakiyor bana ve ben gulumseyene kadar gitmiyor

Komut almayi kesinlikle sevmiyor , yapma dedigimiz herseyi inadina yapiyor , o ne isterse o olacak , zor bir karakteri var ama cok da seker sipa , bilemiyorum ne yapacagimi bazen cok caresiz hissediyorun kendimi kizcagizima karsi

Yeğenim de böyleydi, Avustralya doğma büyüme, ama tatillerde Türkiye'ye geldiği zaman dönmesine yakın anlamaya, anlaşılmaya başlardık
Seneye sil baştan yasardik.
Kizinizin yaşlarında da, çok az konuşurdu, ama sansimiza sakin bir çocuktu.
Bir anda hepsini birden konuşmaya başlayacaktır muhtemelen

Bize de sansimiza cadi dustu bi tane
Tesekkur ederim yorumunuz icin

Minnak deli su anda koltukta zipliyor , poz ver dedim hemen durdu poz veriyor
Poz vermelerini yesinlerkız çocuğu nasıl da kendini sevdiriyor
Konu hakkında bilgim yok sadece Allah bağışlasın hemde üzülmeyin demeye geldim. Şimdi 3 dili birden öğreniyor minnak. Çok yakında sizi bile şaşırtacak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…