Konusmamak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bunlar dil edinimine olumlu etki yapar ama bunlar olmasa da her insan yine de duydugu, maruz kaldigi dili edinir. Bi de o ay oy diye sayarken aslinda sizin soylediginizi tekrar ettigini dusunuyor. Dili once anlariz, uretim sonra gelir. Sizi anliyor, soylediklerinizi beyninde isliyor ama henuz uretime hazir degil. Bence birden bire konusmaya baslayacak. Su anda bir bilgisayar gibi isliyor her seyi.

Çok panik yapışacak bir durum yok bence. Çok dilli çocuklarda dil gelişiminde gecikme normal, okul çağına kadar sürebilir.

Kuzenimin kızı 4.5 yaşında daha yeni yeni başladı konuşmaya. Baba türk, anne yunan, almanyada yaşıyorlar, eğitim dili ingilizce olan bir okula devam ediyor. 3 yaşına kadar tek tük kelimeler dışında konuşmadı şimdi de dört dil arasındaki ayrımı yapamıyor dördünü birden kullanmaya çalışıyor. Normal bir süreç yaşıyorsunuz yani, onun için de kolay değil.

Tesekkur ederim
Peki konusmayi hizlandirmak icin yapabilecegim birseyler var mi?
Bol bol konuşun. Ve hareketleri ile anlatmaya çalıştığı şeyleri anlamayın. Mesela suyu işaret ettiğinde su mu demek istiyorsun. Gibi soyletmeye çalışın ama çok zorlamayın. Çünkü çocukta haklı diğer çocuklar 1 dili çözmeye çalışırken, bu Yavru 3 dili çözmeye çalışıyor. Ileride çok şanslı olacak insallah

Tam konusmasinin firlayip gidecegi zamanda uc dile maruz kalmis. Ana dilimizi ogrenip yabanci dil ogreniriz. Cocugunuz hangisi ile iletisime gececegini bilmiyor. Kendince bir dil gelistirmesi bundan. Siz cift ana dil konusunda arastirma yapin bence. Bunu yasayacak gibi gorunuyor. Cocugum ozel bir cocuk. Konusmanin bilimsel temelleri konusunda psikologu ile makaleleri tartisacak bilgi alis verisi yapacak kadar bilgi sahibi oldum. Cocugunuzu yoran bir durum, su an yasadiklari. Ama sabir ve zaman. Az da olsa konustugu icin soyluyorum bunlari.

Her şey normal bir süreden sonra çok hızlı ilerleyecek tedirgin olmayın. Sağlıkla büyüsünler

Deme 4.5 ne , allahim sana geliyorum
2 sene daha ay ey oy mu diyecez biz
Saka bi yana gecikmenin normal oldugunu biliyorum , belki hizlandirmanin bir yolunu bulurum diye konu acmistim ama yok sanirim
O zaman bu geceden itibaren dualarima 4.5 yas diil de daha erken konusmaya baslasin diye de ekleme yapiyorum

Tesekkur ederim , cok moral verdi mesajlariniz

İnsallah , tesekkur ederim

Cift ana dil konusunu arastiracagim , cok tesekkur ederim cevabiniz icin

Yok o kadar sürmez umarım, bizim kız biraz patates çıktı sanırım. Abisi de aynı yollardan geçti onun o kadar gecikmemişti diye hatırlıyorum. Her çocuğun gelişimi farklı işte.

Hızlandırmak için konuşma terapisi falan alınabilir belki ama bence çok gerekli değil.

Konuyla ilgili malesef bilgim ve tecrubem yok ama minik kizını yemek için geldim Milana22
Cok tatli bi sekilde canlandi gozumde. Saglikla buyüsun insallah annesi

Velvette de onerdi , bi arastiricam konusma terapisini

Konuyla ilgili malesef bilgim ve tecrubem yok ama minik kizını yemek için geldim Milana22
Cok tatli bi sekilde canlandi gozumde. Saglikla buyüsun insallah annesi
Sagol tatlim
Tatli valla pek tatli bir cadi , omrumu yiyor ama bana da bu lazimdi zaten , benden beter bi kizim var , annemle babam cok egleniyor beni can cekisirken gordukce

Sagol tatlim
Tatli valla pek tatli bir cadi , omrumu yiyor ama bana da bu lazimdi zaten , benden beter bi kizim var , annemle babam cok egleniyor beni can cekisirken gordukce
Kıyamam ben sana yaa
Neyse ki sen zorlukların güçlü kadınısın
Minik cadı da annesini örnek alıyor demek ki. Hem daha az zorluk derecesi seni tatmin etmezdi canım

yaa ben sana yazicaktim unuttum.

uc gundur falan babam elrayi almis allahim cocuk konusmuyor maymun oldum hebele hubele yaptim yok ay cocuk asla konusmadi.

bugun iste babamin pedagog arkadasiyla bulustuk, elra anasiyla beraber tasininca pedagogu da gg olmustu. bu yasina kadar evde rusca/ingilizce/turkce karisik duyup bir anda babamdan ayrilip direkt turkceye donunce kusmus bizimki

babam rusca konusunca cokk eglendi hzshhsahs gormen lazimdi.

annesiyle konuscaz iste gun icinde rusca/ingilizce videolar izletecek. duzenini bozmamaya calisacak o da.

milos da birden hayatina yeni bir dil girince kusmus olabilir mi? yorumlari okumadim da bu bebelerin de kustugunu yeni ogrendim

Kıyamam ben sana yaa
Neyse ki sen zorlukların güçlü kadınısın
Minik cadı da annesini örnek alıyor demek ki. Hem daha az zorluk derecesi seni tatmin etmezdi canım
Ahhaa evet sanirim uslu sakin bir kiz olsaydi bi tane daha yapardim
Kocam bile surekli der , 3 omre bedel bu , bir daha dunyaya gelirsem asla cocuk sahibi olmam diye

Kustugunu sanmiyorum tatlim cunku milos kendi dilini gelistirdi ve o dilde surekli konusuyor
Sana attigim bir video vardi ya yesil elbiseli olan rukus otesi , onu sesli dinle yolda yururken bile susmiyor
Yerim ben elrayi , mincikla bol bol benim yerime de

Ahhaa evet sanirim uslu sakin bir kiz olsaydi bi tane daha yapardim
Kocam bile surekli der , 3 omre bedel bu , bir daha dunyaya gelirsem asla cocuk sahibi olmam diye
Ahahaha,
Haykirdim valla.
Eşine ayri bi guldüm kıyamam yaa.
Bak sen cimcimeye
Bi yandan da kimse onu üzemez iyi ya diye icimden gecirmedim değil

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…