Kocamla çocuk sorunsalı

Inanin bilmiyorum. Ne yaparim hic bilmiyorum. Ama bu soğuk uk tavri devam ederse, sacma sapan davranmakta israrci olursa ona harcayacak daha fazla yılım olmadigini biliyorum..

Merhaba, eşiniz motor almak istediğinde neden sustunuz ve çocuk isteğini ertelerim dediniz? Eğer bir şeyi istiyorsanız net olun. Eğer eşimle bu konu geçseydi aramızda kesin bir şekilde geri çevirirdim ve ne istediğimi söylerdim. Eşimiz bile olsa sürekli başkası üzülmesin veya istediği olsun diye yaşarsak böyle içten içe kırılıyoruz.
İçinize attıklarınız size öfke olarak geri döner. En azından bende öyle oluyor. Ve ben de bunun çözümünü böyle buldum.

Siz kesinlikle psikolog olmaliymissiniz

İnanın hiç mi hiç denmiyor. Ben hayatım boyunca hiçbir çocuğa iç geçirmedim, sahip olmak istemedim ve bu sebeple kendimi kusurlu hissetmiyorum bu çok ilginç bir şey değil.

Kesinlikle. Kadın resmen evliliği tek başına götürüyor bu tahammül niye anlayamadım mesleği olan kadınsın kimseye eyvallahın olmaması lazım senin
Ya kizlar iyi yönü de gercekten fazla, fikir almak icin yasanan kotu seyleri anlattim hep size ama bir dediğimi iki etmemeye calisir, sevdigim seyleri bilir takip eder, hangi yemegi neli seviyorsam ondan yapar. Yumusak huyludur caliskan ve durusttur. Liseden tanisiyoruz. Bu devirde bu ozelliklerde erkek de zor valla. Bu huylari olmasa cekmezdim zaten. Bir başak burcu olarak körkütük aşık olmadim zaten hicbir zaman, ama sevdim

İnanın hiç mi hiç denmiyor. Ben hayatım boyunca hiçbir çocuğa iç geçirmedim, sahip olmak istemedim ve bu sebeple kendimi kusurlu hissetmiyorum bu çok ilginç bir şey değil.
Bu bakış acisini da gormek guzel oldu benim icin ben de anne olmak icin ölüp bitmiyorum ama icten ice de o duyguyu yasamak iyi bir insan yetistirmek istiyorum

Onu engellesem hep sinirladigimi dusunecekti, daha onceki tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Kendi hür iradesiyle seçim yapsin istedim ama sonucu benim icin agir oldu. Bu duruma cok kırıldığımı da anlattim yine beni sucladi. Motor almakla cocuk yapmayi karsilastiran sensin bence ikisi de olurdu dedi. Ama durup dururken olmasini bekliyordu heralde, Hz Meryem miyim ben simdi de borcu odemek icin it gibi çalışıyor yuzunu bile göremiyorum, hamileligi böyle borc ve stres altinda gecirmek istemedim iste

Ya iyide bu saydıklarını seni seven her yakın arkadaşın yapar eşlerin arkadaşlardan bir farkı olmalı, kocalık görevi gibi. Bir erkekle sosyal hayatta uyum bir kenara yatakta mutlu olamayacaksak neden evlenelim?

Erkekler maalesef bizim gibi değil. Bizim çok üzüldüğümüz bir şey onlar için çok basit olabiliyor ve abartıyor oluyoruz.
Bence ondan beklentilerinizi siz netleştirin.
Bu arada çoğu kişi borçsuz çocuk büyütmüyor ya da hamilelik geçirmiyor.
Çocuk istediğiniz zaman da hemen olmayabiliyor da bunu da göz önünde bulundurarak karar verin.

Yorumunuza katılıyorum. Erkeklerin tuzu kuru yaşla ilgili sorunları olmuyor tabi.
Doğal yolla olmasa bile tedavi kısmının eziyetini bile kadın çekiyor.

Bu arada erteleyecekseniz bile eşiniz de bütün testlerini yaptırsın öyle erteleyin çocuk yapma fikrini C Corpus callosum

Ileriye yonelik önemli bir korkumu tespit etmissiniz. Istiyorum diyor lafta ama o kadar soguk ve sadece lafta ki.. Ilerde bu ruh haline girmesinden korkuyorum, parcalarim onu o zaman
İşte oldu ki hamile kaldınız doğurdunuz
En ufak bir serzenişte çocukla alakalı (ki çocuk büyütmek çok zor ilk seneler kabus gibi, sadece onun için yaşayacaksınız)
Ben zaten istemedim sen ısrarla çocuk istedin diyecek
En yakın çocukluk arkadaşım o hatayı yaptı şu an boşanma eşiğindeler
İleriyi görmek çokta zor değil

İyi de eşiniz sizin bu kadar çocuk istediğinizin farkında değilki. Laf olsun diye arada istiyorum demişsiniz gibi olmuş. Ciddi ciddi benim fikrim bu deyin o da evet ya da hayır desin metleşsin. İçinizden ağlayana kadar deseydiniz
Bir iletişim sorunu gördüm ben. Tavşan dağa küsmüş

Cok uzun oluyor diye burda hepsini anlatamiyorun. Açıkça dedim zaten, o da istiyorum ben de dedi ama sonrasinda tık yok, hicbir adım atmak yok lafını acmak yok

Sizinkine çok benzer bir durum yaşıyorum. 6 yıl olacak evleneli ama eşim çocuk istemiyor. Biz başka bir ülkeye göç ettik ve entegrasyon sürecindeyiz. Onun stresini yaşıyoruz. Her şeye rağmen ben istiyorum yaşım da 30u geçti doktor kontrollerinden sağlıkla geçtim şükür başka bir engel yok ama eşim istemediği için çok üzülüyorum. Hayatım boyunca böyle bir isteğim olmaz sen istiyorsun diye düşünüyorum diyor, evlenmeden önce bunla ilgili hiç konuşmamıştık. Ömür boyu çocuk istemeyenler bence kesinlikle evlenmeden önce bunu söylemeli. Eşimi de çok seviyorum, çok güzel bir ilişkimiz var. Ama bu çocuk mevzusu beni duygusal olarak çok yoruyor. Bilsem ki çocuğumuz olmayacak sağlık sebebiyle ona razı olurdum ama bu başka bir durum maalesef. Tam ikna oldu diyorum dediğiniz gibi ya bir kavga çıkıyor ya korunmaya devam ediyoruz. Çocuğu iki tarafın da istemesi kesinlikle çok önemli. Her ne kadar bakım veren genellikle anne olsa da ebeveynlerin ikisinin de hayatı kökten değişiyor. O yüzden istemediği bir şeye zorlamak da istemiyorum. Ben de kendime hiç çocuğumuz olmasa ne olur sanki diyorum ama içimden gelen isteği bastıramıyorum. İyi bir baba olacağını biliyorum ama rahatından vazgeçmek de kesinlikle çok zor gelecek ve sıkılınca sen istedin ben istemedim derse o beni çok korkutuyor. Bilmiyorum ne yapacağımı. İki senedir erteliyorum aslında ama bu sene başında çok heveslenmiştim. Yine değişen bir şey olmadı. Ertelemek mi lazım üstüne gitmek mi bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…