Kocamla çocuk sorunsalı

Aynı sorunun daha beteri ben de var şansılısınız yaşınız genç. 39 yaşında evlendim 2 sene kocamı cocuk ıkna etmekle ugrastım. Sonra denedık dogal yolla olmadı. Türkiyeye geldik 2 tüp bebek denedik olmadı. 3.yü deneyelim diyorum hayır bana cocuk baskısı yapma istersen ayrılırız diyor. Yaşım 43. 5 yıl amerıkada yasal olsun dıye bekledim emek verdim. Şimdi böyle durumla karşı karşıyayım. Boşansam yeni birini bul cocuk yap zaman kaynı. O inatlaştıkça nefret ediyorum ama gidemiyorumda. Malum yaş geçti. Keşke o yıllwrda boşansaydım diyorum. Sizde geç kalmayın boşanın bu adamdan. Ben şimdi falcılara hocalara yalvarıyorum doğal yoldan olsun diye ne yapıcam bilmiyorum. Sperm bankası düşündüm maliyetli o da tutacak mı belli değil. Aklımı sağlığımı kaybetmeden bi çözümü olsa keşke.
Herşey geçtim falcı size ne yapabilir tam olarak lütfen mantıklı olun. Siz bilirsiniz tabi ama evlatlıkda edinebilirsiniz sevgiye ihtiyacı olan bir çok çocuk var

Kızlar merhaba, kimseye açamadığım bir derdim var. Evlilikte 11.yılımız.akademisyenim eğitim dolayısıyla çok zor yıllarım oldu, evlendiğimizden beri ya benim ya eşimin eğitim hayatı sebebiyle bi rahat yüzü görmedik desem yeridir. 3 yıl önce doktora yeterlik sınavını geçince, ciddi kusma fobisi olan biri olmama rağmen her şeyi göze aldım yasim geçiyor artık çocuk için hazırım dedim. Ki o zamana kadar da 7-8 yilik evli olmamiza ragmen eşim hiç çocuk lafı etmezdi. Hayal bile kurmazdi, cocuk istemiyorum da demezdi ama bu konu yokmuş gibi davranirdi. Cok hasret kaldım bu konuda ilgi görmeye, eşimin benden bir çocuk istediğini duymak istedim hep.
Neyse, ben bu istegimi söyleyince (yasim 31di bunu soylerken) olur ama doktoran bitsin bence dedi. Ona da tamam, bu sure icinde yine bu konu hic yokmus gibi davrandi.
Doktorayi bitirmeme yakin (yasim 34 artik) ben yine mevzuyu actim, doktor kontrollerimi yaptirdim. Rahim ultrasonu goruntulerini alip gittim bak bebisimiz burda buyuyecek filan gibi sirinlikler yaptim ilgi bekledigim için, ha öyle mi dedi geçti. Yine tık yok. Sonra bi gün geldi senle önemli bisi konusmak istiyorum dedi, ben heyecanlandim cocukla ilgili konuscak diye, cunku o da heyecanliydi yerinde duramiyordu. Sonra dedi ki evet maddi durumunuz pek iyi degil amaben borca girip cocukluk hayalimi gerçekleştirmek, motor almak istiyorum dedi.
Ben o kadar șok oldum VE üzüldüm ki.. Ben ne bekliyorum onun derdi ne..
Yine de hayır demek istemedim, tamam al ama durumumuz cok iyi değil, cocuk sahibi olma isini ertelerim o zaman dedim. Biraz itiraz etti ama sonra tamam dedi. Ben cok kırıldım.. Kalbim paramparca oldu, icime agladim hep, gözyaşım bile akamadi.. Ki biliyor polikistik oldugumu, tedavi gerekebilecrgini. Buna ragmen motoru aldi..
Birkac ay cok düşündüm, adamda yine çocuk icin bir israr ve girisim yok.. Cok kirildigim ve artik yaşım geregi riskli gebelik olacagi icin ben cocuk yapmamaya karar verdim dedim ki blöf yapmayacagimi bilir. Neyse bi süre böyle gecti, ara ara cocuk sahibi olmak istedigini soyledi ama yataga yine prezervatifle geldi. Yine ciddi bir israr olmadi.
O surecten sonra beni suclamaya basladi, senin tavrindan dolayı ben senlekonusup seni ikna edemiyorum cok sertsin filan demeye basladi. Suclu ben oldum.
Bu konudan dolayi eşime cok kirgin ve öfkeliyim. Gecmiyor.. Iliskimiz de kötüye gidiyor böyle olunca.
Aslinda anneliği tatmak istiyorum ama onun bu soğuk tavriyla degil..
Ne yapacagimi bilmiyorum, akıl verin ban nolur..
Evliliklerde bir tarafın çocuk istememesi mutlaka daha önce konuşulmalı bence. Çünkü buda bir ayrılık sebebi olabilir sen baba olmak istemiyorsan ben anne olmak istiyorum başta söyleseydin derim

Yaş geçse de evli durmazdim. Bu senin hakkın. Hakkını elinden alani kapı dışarı ederim. Falcı,hocadan değil Allah'tan isteyeceksiniz.
İstiyorım canım istemezmiyim önce allahtan istiyorum. İki kere denedim işte sözümü tuttum bidaha denemem diyo başka bi şey demiyor. Ayrılsam başkasıyla evlenip çocuk yaparsa iyice üzülücem arada kaldım

İstiyorım canım istemezmiyim önce allahtan istiyorum. İki kere denedim işte sözümü tuttum bidaha denemem diyo başka bi şey demiyor. Ayrılsam başkasıyla evlenip çocuk yaparsa iyice üzülücem arada kaldım
Yaparsa yapsın nesine üzüleceksiniz. Allah'a tevekkül edin. Allah ne dilerse o olur. Ben 32 yaşımda iken boşandım. Çocuk istemiyordu. Sürekli fikir değiştiriyordu. Dedim ki senin başını niye bekleyeyim ben. Başkası ile evlenirim çocuğum olur dedim. Sonu nereye giderse gitsin. Boşandım. Çok şükür iyi ki boşandım. Çünkü Allah'a inandım. 34 yaşında iken evlendim. Allah nasip ederse çocuk da olur. Sakın umutsuz olmayın. Yaşınız 50 ye varmadan salın gitsin bu adamı. Annelik isteyen her kadının hakkıdır. Bunu elinden kim alıyorsa zalimdir.

Herşey geçtim falcı size ne yapabilir tam olarak lütfen mantıklı olun. Siz bilirsiniz tabi ama evlatlıkda edinebilirsiniz sevgiye ihtiyacı olan bir çok çocuk var
Napıyım kafam dağlıyor ya psikolojim bozuldu evlatlık kabul etmez yumurta donasuonu bile kabul etmiyor. Ne biçim adama denk geldim ya keşke evlenmeden bunu netleştirseydim yada daha erken boşansaydım

Yaparsa yapsın nesine üzüleceksiniz. Allah'a tevekkül edin. Allah ne dilerse o olur. Ben 32 yaşımda iken boşandım. Çocuk istemiyordu. Sürekli fikir değiştiriyordu. Dedim ki senin başını niye bekleyeyim ben. Başkası ile evlenirim çocuğum olur dedim. Sonu nereye giderse gitsin. Boşandım. Çok şükür iyi ki boşandım. Çünkü Allah'a inandım. 34 yaşında iken evlendim. Allah nasip ederse çocuk da olur. Sakın umutsuz olmayın. Yaşınız 50 ye varmadan salın gitsin bu adamı. Annelik isteyen her kadının hakkıdır. Bunu elinden kim alıyorsa zalimdir.
Yaşınız gençmiş ya ben şimdi boşansam unutmasıydı birini bulmak tanımak cocuk yapmak zaman kaybı. Ya şansım hiç kalmazsa. Valla çok haklısınız öyle bencil ki sadece kendini düşünüyor denedik olmadı ben elimden geleni yaptım deyip vicdanını rahatlatıyor. Zorlama belki sakat olur diyor. Benide manipüle ediyor. İstiyosanda ayrıl diyor. Sonra ağlıyor senin üzülmene dayanamıyorum diyor çocuk yapalım diyorum sinirleniyor bağrıyor manyak falan mı ya ben anlamadım

Yaşınız gençmiş ya ben şimdi boşansam unutmasıydı birini bulmak tanımak cocuk yapmak zaman kaybı. Ya şansım hiç kalmazsa. Valla çok haklısınız öyle bencil ki sadece kendini düşünüyor denedik olmadı ben elimden geleni yaptım deyip vicdanını rahatlatıyor. Zorlama belki sakat olur diyor. Benide manipüle ediyor. İstiyosanda ayrıl diyor. Sonra ağlıyor senin üzülmene dayanamıyorum diyor çocuk yapalım diyorum sinirleniyor bağrıyor manyak falan mı ya ben anlamadım
İstemiyor işte. Senin yıllarını çalıyor. Calmista. Olumsuz düşünmeyin. Normal biri değil. Normal erkek böyle olmaz. Yumurta dondurun ve ayrılın.

İstemiyor işte. Senin yıllarını çalıyor. Calmista. Olumsuz düşünmeyin. Normal biri değil. Normal erkek böyle olmaz. Yumurta dondurun ve ayrılın.
Ocakta öyle yapıcam toplatıp dondurucam varmısın dıycem yok dıyecek kesın bosanıcam. Bide biz amerikada yaşıyoruz normalde burda evlıde degılız. Şimdi oraya git boşan bir sürü sorun. Bide 5 yıl türkiyeye gelmesini bekledim tüp bebek denemek için. 2.de vazgecti

Ocakta öyle yapıcam toplatıp dondurucam varmısın dıycem yok dıyecek kesın bosanıcam. Bide biz amerikada yaşıyoruz normalde burda evlıde degılız. Şimdi oraya git boşan bir sürü sorun. Bide 5 yıl türkiyeye gelmesini bekledim tüp bebek denemek için. 2.de vazgecti
Dondur ve boşan. Hiç düşünme kardeşim ya. Sorun değil. Bir şekilde bosaniliyor yani. Dert etme. Vazgecenden vazgeç amaan hayat kısa be... Ne hali varsa görsün. Dilerim Allah sana ve isteyen herkese sağlıklı güzel evlatlar nasip eder. 🥰🤲

Napıyım kafam dağlıyor ya psikolojim bozuldu evlatlık kabul etmez yumurta donasuonu bile kabul etmiyor. Ne biçim adama denk geldim ya keşke evlenmeden bunu netleştirseydim yada daha erken boşansaydım
Siz zaten geç bir yaşda evlenmişsiniz, bunu açık açık konuşmanız lazımdı , biraz pasif ve Altan alan bir insansınız galiba. Hep onun dediği , onun istediği zaman yapılmış.

Bizde de durumlar aynı sayılır bizde 1 buçuk yıldır evliyiz. 7 ay vajinismus tedavisi gördük. Ben artık çocuk istiyorum ama eşim istemiyor. Ne yapıcam bilemiyorum

Onu engellesem hep sinirladigimi dusunecekti, daha onceki tecrubelerime dayanarak söylüyorum. Kendi hür iradesiyle seçim yapsin istedim ama sonucu benim icin agir oldu. Bu duruma cok kırıldığımı da anlattim yine beni sucladi. Motor almakla cocuk yapmayi karsilastiran sensin bence ikisi de olurdu dedi. Ama durup dururken olmasini bekliyordu heralde, Hz Meryem miyim ben 🙄 simdi de borcu odemek icin it gibi çalışıyor yuzunu bile göremiyorum, hamileligi böyle borc ve stres altinda gecirmek istemedim iste
Gayet açıkm
böyle bir adamdan çocuk yapmak sağlıklı bir kafanın alacağı karar değil. Kurtulun bir an önce

Siz zaten geç bir yaşda evlenmişsiniz, bunu açık açık konuşmanız lazımdı , biraz pasif ve Altan alan bir insansınız galiba. Hep onun dediği , onun istediği zaman yapılmış.
Evet çocuk yapalım diye hep alttan aldım sonuçta çocukta olmadı bidaha denemiyorda. Ayrılığa doğru gidecek bu iş bakalım. Sonra kafayı kırıp sperm bankasından sperm alıcam galiba

X