Çok güzel analiz etmişsiniz. Ben konu sahibinin kocası gibi bir insanım tam olarak.
Çocuk = hayat bitti demek benim için. Bebek görmeye gitmek hep zulüm olmuştur benim için.
Yani bazı insanlar dümdüz istemez ama istemedikleri için hayatındaki insanı kaybetmekten de korkar o sebeple böyle süründürüp durur.
Konu sahibi kocanı seviyorsan ve ben çocuksuz da bu adamla yaşarım diyorsan bu defteri kapat çünkü baba olunca ekstra mutsuz olacak. Benim gibi insanlar için çocuk sahibi olmak hayatın bitmesi, başa gelen en büyük felaketlerden biri.
Yok hakkın olarak , ben mutlaka çocuk istiyorum ve bu duyguyu yaşamak istiyorum diyorsan daha fazla vakit kaybetmeden bu adamdan boşan ve çocuk isteyen biriyle yeni bir hayat kur.
Çocuk iki tarafın da fedakarlık yaparak ortaya getireceği bir şey değil bence ya. İki tarafında tam olarak istemesi gerekiyor
fakat siz kadınsınız
şimdi kadın çocuk istemiyorum diye net bir tavırda ise, -tabii bunu da net belirtiyorsa- durum biraz farklı bence
neden çünkü çocuğun yükü kadında, hamile kalacak doğuracak işinden belki 2 sene izin alacak, ya da koştura koştura işe de yetişmeye çalışacak, en az 5 sene ona bağımlı bir küçük canlı olacak, okula başlasa ödevi bile anneler takip ediypr tr'de. böyle bu ülkede çocuk yapmak...kadın çocuk yapınca benim hayatım biter diyorsa, bir bakıma da haklı.
ha ben demiyorum ki sadece anne isterse çocuk yapılsın elbette ki baba da istemeli, ben heyecanla çocuk bekleyen baba görmesem soğurum yani -evli olsam. benim için böyle. o bakımdan sizi anlıyor ve çocuksuz kadın olarak objektif olarak katılıyorum da çoğu açıdan. ama erkeklerin bir kısmı öyle heycanla çocuk filan beklemiyor, hiç beklemeyecek.
bir de sizin maddi durumunuz konudaki kadar sıkıntılı değil sanıyorum -ha diyeceksiniz konuda biri hukukçu biri akademisyen 2 insan var nasıl paraları yok. vardır da işte anca kendilerine göre ve şimdiye kadar hiç de bol bol harcamamışlar...
anladığım kadarıyla özellikle erkek ailesinden hiç destek olmamış, erkenden de evlenmişler, ne yaptılarsa kendileri. benim senaryoma göre şu: adam düşünüyor ki iyi bir okul okumuş, iyi bir işi var, kendisinin çok daha fazla maddi imkanı olması gerektiğini düşünüyor ama yok. tr'de büyük bir beyaz yakalı kesimin içinde sıkıştığı o cenderede yani. erkeklerin bu cendereye daha fazla girdiğini daha çok maddi olarak sorumlu hissettiğini de tr şartlarında unutmamak lazım.
benim çevremde çok kişi çocuk yapsam nasıl bakcam ki diye de istemiyor, çünkü istediği gibi asla yetiştiremez. ama benim bu çevrem kadın işte...erkekler daha çok kadınlara uyuyor dersek yeridir. sonra bir noktada kadın kendini hazır hissediyor ve çocuk yapılıyor, mesela olan bu genel olarak...
-genelde- erkekler pek çocuk istemem fikrinde net olmuyorlar. benim gördüğüm bu. hatta istiyorlar bile. fakat bu konuda yük kadında diye, bu eğitimli, ayrıntıcı erkek profili daha çok kadının kararı hazır olması durumuna göre bekliyor. kadın tamam dediğinde yardımcı oluyor, destek oluyor vs.
ha kadın çocuk istemiyorum dediyse, -var öyle çiftler bildiğim- çocuk yapmadılar zaten.
erkeğin net olarak ben asla çocuk istemiyorum dediği bildiğim çift yok benim çevremde. burada da aslında istemiyorum demeyen bir erkek var.