Kocamla çocuk sorunsalı

Corpus callosum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2024
58
18
Kızlar merhaba, kimseye açamadığım bir derdim var. Evlilikte 11.yılımız.akademisyenim eğitim dolayısıyla çok zor yıllarım oldu, evlendiğimizden beri ya benim ya eşimin eğitim hayatı sebebiyle bi rahat yüzü görmedik desem yeridir. 3 yıl önce doktora yeterlik sınavını geçince, ciddi kusma fobisi olan biri olmama rağmen her şeyi göze aldım yasim geçiyor artık çocuk için hazırım dedim. Ki o zamana kadar da 7-8 yilik evli olmamiza ragmen eşim hiç çocuk lafı etmezdi. Hayal bile kurmazdi, cocuk istemiyorum da demezdi ama bu konu yokmuş gibi davranirdi. Cok hasret kaldım bu konuda ilgi görmeye, eşimin benden bir çocuk istediğini duymak istedim hep.
Neyse, ben bu istegimi söyleyince (yasim 31di bunu soylerken) olur ama doktoran bitsin bence dedi. Ona da tamam, bu sure icinde yine bu konu hic yokmus gibi davrandi.
Doktorayi bitirmeme yakin (yasim 34 artik) ben yine mevzuyu actim, doktor kontrollerimi yaptirdim. Rahim ultrasonu goruntulerini alip gittim bak bebisimiz burda buyuyecek filan gibi sirinlikler yaptim ilgi bekledigim için, ha öyle mi dedi geçti. Yine tık yok. Sonra bi gün geldi senle önemli bisi konusmak istiyorum dedi, ben heyecanlandim cocukla ilgili konuscak diye, cunku o da heyecanliydi yerinde duramiyordu. Sonra dedi ki evet maddi durumunuz pek iyi degil amaben borca girip cocukluk hayalimi gerçekleştirmek, motor almak istiyorum dedi.
Ben o kadar șok oldum VE üzüldüm ki.. Ben ne bekliyorum onun derdi ne..
Yine de hayır demek istemedim, tamam al ama durumumuz cok iyi değil, cocuk sahibi olma isini ertelerim o zaman dedim. Biraz itiraz etti ama sonra tamam dedi. Ben cok kırıldım.. Kalbim paramparca oldu, icime agladim hep, gözyaşım bile akamadi.. Ki biliyor polikistik oldugumu, tedavi gerekebilecrgini. Buna ragmen motoru aldi..
Birkac ay cok düşündüm, adamda yine çocuk icin bir israr ve girisim yok.. Cok kirildigim ve artik yaşım geregi riskli gebelik olacagi icin ben cocuk yapmamaya karar verdim dedim ki blöf yapmayacagimi bilir. Neyse bi süre böyle gecti, ara ara cocuk sahibi olmak istedigini soyledi ama yataga yine prezervatifle geldi. Yine ciddi bir israr olmadi.
O surecten sonra beni suclamaya basladi, senin tavrindan dolayı ben senlekonusup seni ikna edemiyorum cok sertsin filan demeye basladi. Suclu ben oldum.
Bu konudan dolayi eşime cok kirgin ve öfkeliyim. Gecmiyor.. Iliskimiz de kötüye gidiyor böyle olunca.
Aslinda anneliği tatmak istiyorum ama onun bu soğuk tavriyla degil..
Ne yapacagimi bilmiyorum, akıl verin ban nolur..

Siz motor konusu geçince niye sustunuz. Çünkü siz tavrınızı eşinize o an net bir şekilde belli Etmemişsiniz o da haliyle demek ki çokta sorun değil diye düşündü. Ama siz içinize attığınız için sürekli gergin ve üzgün ruh halindeyiniz muhtemelen bu da ilişkinizi etkilemiş

Aslinda susmadim. Al madem ama cocugu ertelerim cunku maddi sıkıntı icinde gebelik ve dogum yasamak istemiyorum dedim. Oyle bisey olmaz hallederiz bi sekilde filan dedi aldi motoru

Siz ciddi ciddi oturup konuşmamışsınız. Kendi içinizde kıyametler koparmış hep adamın dediklerini yapmışsınız. Yarın oturup ciddi ciddi konuşun, aksi halde devam etmeyebilirsiniz. Bir sorun bakalım çocuk istemiyor neden istemiyor?
Siz istediğinize göre elinizden bu hakkı alması hiç doğru değil, ona göre hareket edersiniz.
Ama önce oturun konuşun.
Prezervatifle geldiğinde cinsellik yaşamayacaktınız madem bu kadar kırgındınız?

Karsima aldim konuştum her yönüyle. Kırgınliklarimi, beklentilerimi uzun uzun anlattim, oyle susup trip atacak bir kadin degilim her zaman acikca konusurum. Ama yine 2-3 ay tık yok. Mevzu açılmıyor bile. Bu durum da bana yok sayiliyormusum gibi hissettirdi. Olan en son dün patladi. Haberli bir sekilde bebek görmesine gidecektik, baska bir arkadasi gorusmeye çağırmış onemli bir konuymuş beni ekti. Bebek görmeye bile yalnız gittim

Beni kim anlayacak anlasilmasi gereken ben değil miydim burda
Ben eşinizin durumunu önemsiz sayamam. Mesela ben çocuk istiyorum diye gidip muayene olduktan sonra her ilişkiden sonra bunun muhabbetini yapıyoduk. Çünkü süreci başlatmıştık. Ben usg fotosu göstersem ve o hevessiz görünse bir daha sevişmem muhtemelen karar verelim korunacaz mı korunmayacaz mı diye. O ilk geçiştirmede didiklemeniz lazımdı belki de...

Eline koz vermek istemedim, çünkü biliyorum bunu kullanarak kendi hatalarini küçülmeye calisacakti

Kendimce onu sıkıştırmak istemedim, zaman tanimak olarak düşündüm. Simdi içten ice hep onu suçladığımi fark ediyorum onun yuzunden riskli gebelik yaşına kaldım diye..

Konu sahibi yanlış anlama ama cinsel yönelimi farklı olup toplumda normal imajı vermek için evlenmiş olabilir mi? Geçmiş konunuza baktım cinsellikte de kötü ve hevessizmiş. Sağlıklı erkek karısını ister sıkıntısı varsada çözmek için çabalar. Hep bu adamı alttan alıp sabrediyorsunuz bu çok yıpratıcı olmuştur.

Eline koz vermek istemedim, çünkü biliyorum bunu kullanarak kendi hatalarini küçülmeye calisacakti
Ama evlilik bu değil ki! Sizin çocuktan önce başka sorunlarınız var bence. Mesela kocama bir şey söyleyince “dur eline koz vermeyeyim” diye asla düşünmem. Evlilik bu çünkü. Evlilikte eşler söyledikleri sözleri, yaptıkları hareketleri koz olarak kullanmamalı. Size psikolojik baskı yapıp sindiriyor mu acaba? Bence bunları düşünün çocuktan önce derim.

Çocuk konusunu evlilik öncesinde vs konusmadiniz mi hiç? 10 senelik evlilikte çocuk konusunun çoktan netleşmesi gerekiyordu. Ben eşinin çocuk istediğini sanmıyorum, hatta yukarıda başka bir arkadaş yazmış eşinin farkli sıkıntıları olduğu hissine kapıldım bende. Şahsen bu evlilik için zaman harcamazdim, cinsellik yok empati yok bencillik had safhada...

Evet cinsel hayatımız da dengesiz. Bazen iyi bazen berbat. O konularda da baya kirginligim var. Ama yöneliminin farkli olabilecegini dusunmuyorum. o kadar iyi dostuz ki sohbet etmekten, birlikte birşeyler yapmaktan en zevk aldığım insan odur. Derin biridir ama çok yıpranmış hissediyorum hakikaten.

Kendimce onu sıkıştırmak istemedim, zaman tanimak olarak düşündüm. Simdi içten ice hep onu suçladığımi fark ediyorum onun yuzunden riskli gebelik yaşına kaldım diye..
Yani çok uzun yıllardır berabersiniz ve konu çooook ciddi böyle arada derede hiç olmamalıydı.
Biz evlenirken 10 yıllık ilişkimiz vardı. Ben bir şeye kafa takınca manyak oluyorum. Çocuk gibi gece gündüz dilimde oluyo. Bu mevzu bir çorap almaksa bile neredeyse... Eşim beni iyice tembihledi. Bak evleniyoruz millette görüp coşma ben kendimi maddi manevi hazır hissedince sana söylerim öyle çocuk yaparız demişti. Sonra sabırla bekledim. Hiç hadi demedim. Ve en son beklediği bir şey vardı. Bu iş hallolunca çocuk yaparız di mi dedim. Artık yaparız dedi. Yani onun hazır hissediyorum diyeceği ana yaklaşırken süreç gözümün önünde yaşandığı için belirsizlikle beklemedim. Bilmiyorum anlatabiliyor muyum ama doktora son aylarda ben de eşim de goygoya başlardık. Mesela son 4 ayında 5 ay sonra hamile olabilirim filan gibi varsayımlarla ilerlenirdi planlarda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…