Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Yazan.olmustur ama obsesif kompulsif bozuklukta en iyi yöntemlerden biri üstüne gitmektir. Onu çok rahatız eden bir şeyi her gün yapsın, bir şey olmadığını görünce birazcık daha iyi hissedecektir. Korona olmasa dışarıdan geldiğiniz kıyafetle yatağa uzanin beş dk diyeceğim ama ...

2 yıldır evlisiniz ve aileniz hiç evinize gelmedi mi? Madem eşiniz üzgün o zaman biraz katlanacak, üzgün ama değişen bir şey yok ne saçma . Biraz tahmmül etmeyi denesin bence

Peki doktor bu hastalık için bebek düşünülürse şayet kalıtımsal olup olmadığı hakkında bir şey söyledi mi?
Bunu gerçekten ben de merak ediyorum ve bu durumla ilgili net bir bilgi bulamıyorum. Doktoruna ben de sormak istiyorum. Doktoru ile görüşücem eşim gittiğinde ben de gidicem önceden arayıp doktoru söylücem görüşmek istediğimi ve herşeyi bir de ben anlatıcam bu soruma da umarım yanıt bulurum. Aslında doktorun benimle en azından bir görüşme yapması gerekirdi şimdiye kadar burada da aklım karışıyor neden yapmadı diye

Keşke başlasa idi ama işte, yan etkilerinden korktuğunu söyledi. Bir de bu zamana kadar bu ilaçlara hep karşı birisi idi. Belki de herşey düzelmişti şimdiye kadar. Geçecek deyip duruyor zaman istiyor bilemiyorum.

Diyelim ki kullanmaya başladı, peki bu ilaçları kullanmayı bıraktığında ne olur hastalık yeniden depreşir mi hep ilaçla mı durması gerekir?

aradigim yorum.Sizi alkisliyorum. Bosanmak bukadar kolay olmamali. Bazi yorumlarda agizim acik kaldi. Resmen bosanin yok gec kalinmis deniliyor.Yuva kurmak öyle oyuncak isimi,evlen bosan demek cok kolay.
Evet, bende sizin gibiyim. Açılan her konunun altında illa ki "boşan bence" yorumu var. Bazı durumlarda her iki tarafın hatta çocukların da iyiliği için boşanmak daha iyidir belki buna katılıyorum ama her şey için de boşan denmez.

Ilacin yan etkileri oluyor mu, acaba ondan korktugu icin mi dozu arttirmak istemiyor? Yoksa neden denemek istemesin ki. Ortada bir neden yok.
Aslında şu ana kadar pek yan etki görmedi, ama yüksek doz alırsa evet yan etkilerinden korktuğunu söyledi

Psikoloğa ben de anlatmak istedim evet ama eşim herşeyi detayına kadar anlattığını söyledi.ilaç dozunu eşim kendisi istemiyor artırılmasını, bilinç altı için de zaten emdr devam ediyor. Doktoru şu an için hem ilaç hem emdr tedavisi uyguluyor, terapileri de oluyor. Topluma karışmasında bir sıkıntı yok, dışarıya da gayet rahat çıkıyor. Onun sorunu eve girerken başlıyor evi temiz olmalıymış. Hastalığının farkında bunu kabul ediyor.
Evet kendi ailesiden de kimse gelemiyor ama onlar biliyorlar zaten. En son cümlelerinizdekileri en son aşamada söylücem artık şu an için değil biraz daha konuşarak ve yanında olarak devam edicem olmazsa da artık hayırlısı, teşekkür ederim yorumlarınız için

Bu konuda elimden geleni yapıyorum inanın, zaten şu an için onun yanındayım ben onun üzerine gitmiyorum aksine ona uyum sağlıyorum benim için çok zor olsa da.yaşım 35 değil 37 yaşındayım, evlendiğimde 35 idi. Yani 38 e girmek üzereyim hayırlısı teşekkür ederim yorumunuz için

Bu şekilde yapmayı ben de istiyorum ama ters teper mi diye çekiniyorum ve üstelik temizler galiba her yeri

S simkes19 ben pek bir 'tyan etki hatırlayamadım şimdi.
Iyiydim rahattım.
Şimdi girmekten huylandigim annemin evini dip kose temizleyebiliyordum.
Her gün oglum ciplak ayakla parkta sokakta oynuyordu.
Ev pişirecek diye düşünüp mafetmiordum kendimi.
Siliyordum temizliordum oluyordu.
Yan etki intihara megil diyorlar ondan mi bahsediyor esin acaba.
Bu hastalık zaten bazen insanı ölsek.de.kurtulsamin eşiğine getiriyor..
Az önce yiğenim kapıda sokak köpeğini sevmiş yüzünü yalatmis.o ellerle bisikletler, sac bas,merdivenler dis kapi diger cocuklarin oyuncaklari herseyi elledi.
Banyo yaptılar ama ben eve oyle girecekler bulaşacak diye cok fena gerildim. Daha sonra da aynı atı bisikleti babaları arabaya koyup gittiler yine her şey başa sardı.ki şuan annemdeyim.kendi evimde kalsaydım da oglum onlarla oynuyor olsaydı daha da gerilirdim..
Şuan biraz sakinim annem elledikleri kapıyı falan sildi yikandilar ama işte devam edecek düşünürsem biliyorum. Sonucta o ellerle bisikletleri,mrrdiven trabzanlarini, dis kapilari ellediler. Mesela oğlumun elindeki küçük arabayı annem yıkadım diyor ama cok kısa yıkadı sabunla mi bilmiotum ve o simdi oğlanın elinde ben yine huylanıyorum.

Kısır döngü içinde hapSoluyorsun.
Eve banyosuz girmek istemiorşun, çünkü dışarıyı kontrol edemiyorsun nereler ellendi ne pislikler yapıldı.
Evet bu hastalık.
Eskide yavru sokak kedisini veterine götürüp 10 yıl önce 170 tl verdigimi, sonra üniversite hatvan hatsanesine götürdüğünü biliorum. Simdi cok degisik huylanmalarim oluyor.
Bir de korona çıktı.
Eşine nolur şöyle emziriyor, hamile.kalma.riski yok gitsin gereken ilacı içsin.
Bilişsel davranışçı terapiye iyi diyorlar. O da 300 tl iste kaç seansta ise yaracak pahalı diye eşim yanaşmıyor. Aptal. Ben kendi biriktirdigimden vericem başlıycam çünkü emiyor hala bebeğim.

Aslında dışarının pisliğini getirmemek.ne güzel bir fikir ama pratikte cok zor, zorlayıcı ve çocuklar da olunca daha da zorlayıcı.
Anaokuluna giderken böyle değildim ama işte başladı yine

Evet hapı 7 ay içmiştim cok iyiydim kendime güvendim azalttim. Sonra gebelik oldu. Ilk 4 ay da bir şey yoktu da boş kalıp düşünmeye başlayınca başladı.

Cokkk cok üzün oldu yani
Kısaca, en az 2 yıl icilmeliymis ilaç.
Terapi de alıyor.
Denemeli bence.
Bırakınca belki olur ama 2 yıl içecek zaten
Ve onun hormon etkinlikleri olmayacak düzenini alt üst eden.
Veya çocuklarla.ugrasiyor hep boşluğu kalmayacak rahata alışınca bence bırakır bu temizlik rutinini.

Doktorunu ara istersen gitmeyi bekleme.
Terapi alıyor diye 50 mg veriyor belki de ama yetmiyor demek ki.

Çocuklar için de, bu hastalık da genetik de etkili sosyal cevrede. Ama yüzde yuz Değil ki. Bence daha cok gore gore, dusune dusune sosyal cevre nedeniyle oluyor.
Benim ailemde yoktu mesela.
Eşim cok titizdi. Abdest vesvesesi vardı mesela.
Çoğu temizlik rutinini ondan görmüştüm diye hatırlıyorum.
korle yatan daha da kör kalktı.

Iste siz uyum sagladikkca onun beyni daha cok kitleniyor, takılıyor.daha cok o kisir dongunun esiri oluyor.
Tabiki pis şeyler yapın demiyorum da onun abarttığı şeyleri sen de yapınca yerleşiyor o.
Kendimden bildiğim için yazdım.
Üyelerince eşime anneme cok kızmıştım.
Krize girsem de eğer temizleyin dediğim.yer ve ya takıntı yaptığım şey saçmaysa dediigmi yapmayın bana uymayın keşke yapsaydınız ne kadar saçmaymış şimdi gülüyorum demistin.

Ama tabiki onlar da yanimda olmak için iyiliğim için her dedigimi yapıyolardı.
Yapıyorlar da yine.
Annnem kardeşimi 38 de doğurmuş.
Rabbim istedikten sonra her zaman oluyor.
Boşanın diyenler cocuk için diyorsa, baska birinden çocuğunuzun olacağı belli değil ki.
Veya diğer esin super ötesi iyi normal hastalıksız bir adam olacağı belli mi.
Evet eziyet cekiorsunuz haklisiniz.
Tedavi olsun eşiniz yazıktır sonra cok gülücek kendine.
Ben bunları diyorum.da şuan ben de pek farklı değilim. Ama eskiden iyi oldugumdaki halimi hatırlıyorum da ne kadar normaldim, iyiydim. Yine dikkat ediyordum tabiki ama gözümde büyümezdi pislikler. Her yere bulaştı diye çılgına dönmezdim.
Bu şekilde yapmayı ben de istiyorum ama ters teper mi diye çekiniyorum ve üstelik temizler galiba her yeri
O kadarı ters teper bence.
Çok aşırı çünkü.
Normal insanlar da bence girmemeli yatağa oyle. Ama bilmiorum tabi.
Yavaş yavaş yapılması gerekliymiş.
Ben tam diyorum heh şunu başarıdan, takmiycam, dışarıdan gelen şeyler pis olabilir suyla çıkar, okul başlıyor çocuğu her gün yıkayamayız, eskiden böyle yapmadan girerdik eve telkinler yapıorum başıma bir sey geliyor.
Her şey sarpa sarıyor.
Çoğu kişi inanmıyor belki ama vesvese boyutu da var bu işin. Şeytanın insanı mafettmek için çabaları da var biraz işin içinde bana kalırsa. Kendim için.

Siz değil, o yapacak. Zorlansa da beş dk olsa bile yapsa o kritik eşiği aşmasına yardım eder.
Burda bir üye vardı, terapist odadaki lavabonun her yerine elini sürdürmüştü :)

Teşekkür ediyorum yorumlarınız ve cevaplarınız için

Evlenmeden önce böyle olduğunu bilerek nasıl evlendin. Bunun gibi hikayeleri okuyunca hayretler içerisinde kalıyorum

Merhaba arkadaşlar, gidişat hakkında bilgi vermek istedim. Doktor annesini eve alma ödevi vermiş. Son bir ayda 3 kere annesini eve çağırdı.O gittikten sonra hiç bir yeri temizlemedi hatta annesi gidince "şu an çok keyifliyim çünkü hiç bir şey hissetmedim, çok rahatım" dedi. Bu ay da 5 kere çağıracak annesini sıradaki ödev bu imiş. Bu iyi bişey mi acaba gelişmesinde bilemiyorum

Bu sefer de kv de den bıktım demeyin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…