S
simkes19
ben pek bir 'tyan etki hatırlayamadım şimdi.
Iyiydim rahattım.
Şimdi girmekten huylandigim annemin evini dip kose temizleyebiliyordum.
Her gün oglum ciplak ayakla parkta sokakta oynuyordu.
Ev pişirecek diye düşünüp mafetmiordum kendimi.
Siliyordum temizliordum oluyordu.
Yan etki intihara megil diyorlar ondan mi bahsediyor esin acaba.
Bu hastalık zaten bazen insanı ölsek.de.kurtulsamin eşiğine getiriyor..
Az önce yiğenim kapıda sokak köpeğini sevmiş yüzünü yalatmis.o ellerle bisikletler, sac bas,merdivenler dis kapi diger cocuklarin oyuncaklari herseyi elledi.
Banyo yaptılar ama ben eve oyle girecekler bulaşacak diye cok fena gerildim. Daha sonra da aynı atı bisikleti babaları arabaya koyup gittiler yine her şey başa sardı.ki şuan annemdeyim.kendi evimde kalsaydım da oglum onlarla oynuyor olsaydı daha da gerilirdim..
Şuan biraz sakinim annem elledikleri kapıyı falan sildi yikandilar ama işte devam edecek düşünürsem biliyorum. Sonucta o ellerle bisikletleri,mrrdiven trabzanlarini, dis kapilari ellediler. Mesela oğlumun elindeki küçük arabayı annem yıkadım diyor ama cok kısa yıkadı sabunla mi bilmiotum ve o simdi oğlanın elinde ben yine huylanıyorum.
Kısır döngü içinde hapSoluyorsun.
Eve banyosuz girmek istemiorşun, çünkü dışarıyı kontrol edemiyorsun nereler ellendi ne pislikler yapıldı.
Evet bu hastalık.
Eskide yavru sokak kedisini veterine götürüp 10 yıl önce 170 tl verdigimi, sonra üniversite hatvan hatsanesine götürdüğünü biliorum. Simdi cok degisik huylanmalarim oluyor.
Bir de korona çıktı.
Eşine nolur şöyle emziriyor, hamile.kalma.riski yok gitsin gereken ilacı içsin.
Bilişsel davranışçı terapiye iyi diyorlar. O da 300 tl iste kaç seansta ise yaracak pahalı diye eşim yanaşmıyor. Aptal. Ben kendi biriktirdigimden vericem başlıycam çünkü emiyor hala bebeğim.
Aslında dışarının pisliğini getirmemek.ne güzel bir fikir ama pratikte cok zor, zorlayıcı ve çocuklar da olunca daha da zorlayıcı.
Anaokuluna giderken böyle değildim ama işte başladı yine
Evet hapı 7 ay içmiştim cok iyiydim kendime güvendim azalttim. Sonra gebelik oldu. Ilk 4 ay da bir şey yoktu da boş kalıp düşünmeye başlayınca başladı.
Cokkk cok üzün oldu yani
Kısaca, en az 2 yıl icilmeliymis ilaç.
Terapi de alıyor.
Denemeli bence.
Bırakınca belki olur ama 2 yıl içecek zaten
Ve onun hormon etkinlikleri olmayacak düzenini alt üst eden.
Veya çocuklarla.ugrasiyor hep boşluğu kalmayacak rahata alışınca bence bırakır bu temizlik rutinini.
Doktorunu ara istersen gitmeyi bekleme.
Terapi alıyor diye 50 mg veriyor belki de ama yetmiyor demek ki.
Çocuklar için de, bu hastalık da genetik de etkili sosyal cevrede. Ama yüzde yuz Değil ki. Bence daha cok gore gore, dusune dusune sosyal cevre nedeniyle oluyor.
Benim ailemde yoktu mesela.
Eşim cok titizdi. Abdest vesvesesi vardı mesela.
Çoğu temizlik rutinini ondan görmüştüm diye hatırlıyorum.
korle yatan daha da kör kalktı.