Kocamın temizlik ve titizlik takıntısı

Eşinizde obsesif kompülsif bozukluk var maalesef, bu tarz psikolojik rahatsızlıklar dönem dönem alevlenip sönümleniyor diye biliyorum ama tamamen geçebiliyor mu hiçbir fikrim yok. Eşinizin bu hastalığı yendiğinden veya en azından kontrol altına aldığından emin olana kadar çocuk düşünmeyin bence.
Benzetmek doğru olur mu bilmem ama zamanında bende de kaygı bozukluğu-anksiyete benzeri bir durum vardı, sorunumun temel kaynağını anlayınca üzerine gidip nedenleri ortadan kaldırmaya çalıştım tek tek. Zamanla hafifledi ve büyük oranda geçti diyebilirim. Ama yıllarımı aldı tabii :)
Eşinizin bu obsesyonunun altında bir neden olabilir mi? Mesela temiz bir aile ile büyümemek, öğrencilik döneminde kaldığı yurt ortamı, öğrenci evi vs. gibi? Öyle durumları varsa terapi ya da bulacağınız ortak çözümler işe yarayabilir belki.
Kolaylıklar ve şifalar dilerim.

Çok teşekkürler.. sanırım zaten okb anksiyete ve kaygı bozukluğu konuları benzer konu başlıkları. Şuan psikoloğuyla sebeplerini araştırıyolar.. bol bol konuşuyolar.. annesi de temizlik hastası. Zaten kalıtsal olarak geçiyormuş çocuğa. Hiç çocuk düşünmüyorum iyileştiğini görene kadar..

İşin kötü yanı o kadar güzel bi adamki.. çevremde gördüğüm çoğu insanı cebinden çıkarır. Çok zeki, ahlaklı, kabiliyetli, iş bitirici, eli bol, alışveriş yapmayı bile seviyor :)), yakışıklı da sevdiceğim ama ev içinde konfor alanında bana çok sabır çektiriyor.. bakalım ilerleyen zamanlarda neler görücez..

Kusura bakmayın, hızımı alamayıp yazmış da yazmışım. Alıntı yapmayı unutmuşum. Tekrar göndereceğim.

Son düzenleme:

Boşan.

Genelde bu tarz problemler hassas insanlarda ortaya çıktığı için eşinizin iyi biri olduğu ön kabulüyle cevap vermiştim zaten, siz de iyi olduğunu teyit etmiş oldunuz :)
Eşinizin psikolog ile görüşmesi, yardım alması çok güzel bir adım ama psikolojik problemler en çok da kişinin kendi çabası ile düzeliyor.
Mesela ben kaygı bozukluğu-anksiyete kısmını aştım. Artık ataklar yaşamıyor, depresif hissetmiyorum. Ama hâlâ tedbirli bir insanım. Sanırım mizaç olarak böyleyim ki değiştirmek istemiyorum. Sadık kaldığım bazı kurallarım var ve bu kurallar beni kısıtlasa da onlarsız yapamıyorum. Hatta zaman zaman sevgilimle bu konuda anlaşamıyoruz. Hayat bu kadar sistematik yaşanmaz diyor, ona hak veriyorum ama değişemiyorum maalesef. Daha doğrusu değişmek istemiyorum.

Sizin de kurallarınız konfor duyduğunuz bi alan olmuş. Bence o kurallardan sizin haricinizdeki kişiler etkilenmiyorsa, başkalarının sınırlarına girmiyorsanız sorun yok. Ama bir başkasının sınırlarını ihlal ediyorsanız mutlaka yine yardım yine yardım ..yine çabalamak.. ama insanı da gerek kendisi için gerek sevdiği için çabalamak çok yoruyo be..

Konfordan ziyade güvende hissettiriyor. Maalesef bir miktar kısıtlıyor ama yıpratıcı boyutta değil tabii. Daha çok sorumluluk bende oldugunda kuralcılaşabiliyorum.
Haklısınız zor gerçekten, özellikle de bazı alışkanlıklari değiştirmek çaba gerektiriyor. Size de eşinize de kolaylıklar dilerim. Umarım en kısa sürede düzelir.

Çok zor ya evet eşinizin elinde olan bir durum değil ama ben yine de katlanamazdım açıkçası. Ki doktor tamamen düzelemeyeceğini söylemiş. Anne olmak istiyorum yaşım geçiyor diyorsunuz bir de. Gerçekten ömür boyu bu şekilde yaşayabilecek misiniz? Çok yorucu ben sürekli bu şekilde darlansam bir süre sonra sevgim de azalırdı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…