Kocamın banka macerası..

bırakmadım canım, ben devletteyim ya, ücretsiz izin hakkımı kullanıyorum şimdilik. bebiş 1 yaşını doldurunca dönmeyi düşünüyorum ama bakalım..

hayırlısı olsun canım, ben de güya yaşına kadar izinliyim. Ama patronumuzun kredisini ödemek gerekirse belki acilen başlarım işime.
Yeter ki kocamın sevgili patronu mağdur olmasın.

erkekler daha inat ve umurlarında olmuyor bence uzatma canım al karsına konus kırıldığını
özür beklersen daha cok beklersin dileyeceği varsa coktan dilerdi
üvey anne ve babana söyleme durumlarını kendin hallet en iyisi bu yoldur
umarım kısa sürede cözersiniz

maksadı moral bozmak ne olacak..

önceki konularını bilmiyorum tatlım..

ama madem haftasonu için oraya gitmemeye karar verdin, otur tabi evinde..
gidersende hiç konuyu açma..
veya yine haftasonu için kuzen filan bir bayan akraban varsa ona git,veya onu davet et..

ya da kocabey kös kös oturacaksa evde,
sende onu rahatsız etmek için yanında temizlik falan yapsan..:44:

Çok sevgili üvey annenin tepkisine hiç şaşırmadım; ondan da böyle bir davranış beklenirdi zaten. Seni dolduruşa getirmeye çalışıyor aklınca... Sen yuvanı dağıtsan, çocuklarla saçılsan, kararsız bir ortam olsa nerdeyse sevinecekler. Evden ayrılmamaya karar vermene sevindim. Aynı evin içinde küs olmak çok zor olmalı ama baba evine gidip açıklama yapmak daha zor olurdu.

canım neden herşeyini onlara anlatıyorsun.biliyorsun fesatlıklarını.lütfen ellerine koz verme.kendini çek artık onlardan

Para konusu eşlerin arasına fitne sokan huzursuzluk sokan bir konu. Ben hep eşime derim "Para kardeşi kardeşe düşman eder. Aramızda böyle bir tartışma bile olmasın. Habersiz iş yapma" diye. Bence eşin mutlaka sana danışmalıydı. Erkekler nedense güveniyorum diye iyice düşünmeden bu tür şeyler yapabiliyorlar. Artık yapacak bir şey yok sanırım. O para bir şekilde ödenecek. Bence güzelce konuş,zaten net bir tavır sergilemişsin. Bundan sonra da tartışma çıkarmak yerine onu vicdanıyla başbaşa bırak

İpek konuyu çok önce okudum ama henüz cevap yazabiliyorum.
Eşin kesinlikle haksız %100 oranında hatta benim için.
Eşlerin bu tip konularda birbirlerine haber vermeden adım dahi atmamaları gerektiğine inanıyorum.
Ve bunu kendime veya eşime saygısızlık olarak da görmüyorum yani;
çocuk mu koca adam aylık 180 lira kredi çekemez mi patronuna kıyak geçemez mi falan diye düşünen alaturka bir zihniyete sahip değilim.
Evli iki çocuk babası bir adam karısının insiyatifi dışında harekete edemez.
O halde evlenmeyecek kime borç verecekse özgürce verecek.
Haklısın ama konuyu neden bu aşamaya getirdin anlamış değilim.
Eşinle sorunlu bir kadın değilsin yani seni tanıdığımdan beri böyle bir sıkıntın yoktu.
Hani birikti birikti patladın diyeceğim öyle birşey de yok galiba
Boşanmak için kafii mi sence bu yada arada başka şeyler yaşandı da ben konuyu tam okuyamadım mı acaba ?
Eşin kabahatli olduğu için o umursamaz halde,yani bir karar aldım evet yanlış ama buna mecbur kaldım sende beni dürtme demek istiyor.
Yani güle oynaya aldığını sanmıyorum o krediyi..

Bir de ipek çok mu yalnızsın ? Seni sırtından defalarca bıçaklamış insanlara neden döküyorsun derdini?
Boşanırsın boşanmazsın daha kötüsü olur Allah korusun ama neden bu insanların ağızlaraına sakız oluyorsun ?
Onlar senin ne zaman iyiliğini istedi ki bir çare olurlar diye derdini döküyorsun
Pess et artık seni sevmeyecekler iyi niyetin hala belki beni sarıp sarmalarlar düşüncen delirtiyor beni.
haketmiyorlar işte seni dert anlatacak insanlar bile değiller.
Evini sat kocayı şutla ne derlerse kötü laf ediyorlar.
Ben hiçbir annenin şimdiye kadar evladına evini sat dediğini duymadım.
Öl,aç kal ama evinden olma der her anne,bir mülkün edinilmesinin ne kadar zor olduğunu bilir çünkü..

Buna benzer bir olayı eniştem yaşadı ama sonu kötü bitti.Eniştem 20 yıldır bir şirkette çalışıyordu patronu sıkışmış eniştem de onun yerine 10.000 liralık kredi çekmişti.Sonuç adam iflas etti kredileri güç bela geçinen eniştem ödedi. Olan halama oldu.Biz sonradan öğrendik bu kredi olayını eniştemde de eşinizde olan rahatlık vardı öder nasılsa.Ama her zaman böyle olmuyor.Belki meblağ küçük ama bu devirde başkası adına hele ki bankalara borçlanmak akıl karı değil.O kadar haklısınız ki tepki vermekte.Umarım eşiniz akıllanmıştır da bir daha vefa borcu! olan patronuna kredi çekmeye yeltenmez.

bende bir türlü anlam verenmiyorum.çok iyi anlaşırsınız.her zaman arkanda destek olurlar amenna ama ne oldukları belli bu insanların.yapma artık lütfen.eğer gerçekten birine ihtiyacın varsa,.bak burada seni anlayabilen çok kişi var.istersen sevdiğin herhangi biriyle hergün dertleşebilişrsin

Son düzenleme:
Bu saatte hala ayaktayım ve hayatımın muhasebesini yapıyorum..
Çok ağır bir hafta sonu geçirdim, anlatacağım kısaca. Zaten kısa.. Çok kısa, çok net, çok acı.
Cuma günü eşim eve geldi, kızımızın karnesini aldık birlikte.
Sonra beni babamlara bırakmasını, bırakmazsa taksiyle gideceğimi söyledim.
Söylediğimi yapacağımı, yapmayacağımı söylemeyeceğimi bilir, götürdü sağolsun.
Kendi elleriyle götürdü ve bıraktı. Akşam iş çıkışı da geldi.
Çocuklar yanımızda yokken (hatta tepemizde yokken diyeyim daha doğru) konuşma fırsatı bulduk uzun zamandan beridir ilk defa.
Hala kendisini haklı gördüğünü, sırf ben eve döneyim diye yalandan "tamam karıcım, suçumu anladım, beni affet" demenin çok riyakarca olacağını, benim çok katı ve net olduğumu, bu yüzden bana karşı çok şeffaf olamadığını söyledi. O krediyi çekmek zorunda olduğunu, bana söylerse kesinlikle sorun çıkartacağımı bildiğini, kendisinin de bu konuyu sakladığı için sürekli gergin ve tetikte yaşamaktan 6 aydır huzursuz olduğunu anlattı.
Hiçbiri ama hiçbiri benim gözümde hayat arkadaşından gizli kapaklı işler yapmanın izahati olmadığından eve dönmeyeceğimi, bir müddet ayrı kalmak istediğimi söyledim.
O da "6 aydır evde 2 çocukla hem ruhen hem bedenen çok yorgun düştüğümü, sinirlerimin gergin olduğunu, kendi yaptığının (kredi çekmesi) doğru olmamakla birlikte, evi terk etmeme tek başına sebep olamayacağını, sorunun yüzde 50'sinin de sinirlerimin yıpranmış olması olduğunun farkında olduğunu söyledi.
Biz konuşurken salondan babamın sesi geldi "o niye kalıyor anlamıyorum" diye size kibarlaştırarak yazabileceğim, son derece kaba bir laf etti. Hani bir insanı evden kovarken söylenebilecek çok ağır bir laf, öyle izah edeyim. Hiç de sakınmıyor kendini. Çünkü ne ben ne ailem değersiziz onun gözünde malum. Ne kadar dağılsak, kötü olsak o kadar iyi. Hatta gitsin önüne gelene anlatsın en özel sırlarımı, bayılır zevkten.
Eşim bu sözü duydu, gene de gitmedi. Birlikte gidelim diye ısrar etti.
Gerildim ben de iyice, gitmesini istedim çok net bir şekilde. Peki dedi, çıktı evden. Gitti.

Sonra ben pijamalarımı giydim, çocuklarımı da giydirdim, yatırdım.
Herkes yattı, ben de yattım, sonra kızım su istedi.
Kalktım mutfağa giderken, babamla karşılaştık. Yanından geçtim, konuşmuyoruz tabi biz.
Tam geçtim yanından, küfretti. "Ağzına s.... senin".. dedi.
Duyduğuma emin olmak için 2 defa söyledi.
Bu satırları yazarken klavyeyi ıslatmamak için geri çekiliyorum, bu kadar rahat yazdığıma bakmayın.
Pijamalı bir şekilde karşısına çıkmama mı kızdı, yoksa zaten benim bu hayattaki varlığım mı asıl sorun onun için, anlamadım.
Sitemler, beddualar kifayetsiz. Tek laf çıkmıyor ağzımdan, Allah'a havale ediyorum.
Hemen döndüm salona, salondaydı çocuklarım.
O an 2 seçenek vardı, gecenin 1'inde çıkıp eve dönmek veya bu sözü yutup sabahı beklemek. Çocuklarını düşünen anne sanırım ki sabaha kadar beklerdi.
Öyle yapamadım, kızımı giydirdim, oğlumu battaniyeye sardım ve evden çıktım.
Ben evden çıakrken küfürler, beddualar havada uçuştu. Yazmaya utanırım.
Ben tek laf etmedim. Ağzımı açmadım.
Aşağıdan taksi çağırır ve otele giderim diye düşündüm. O an kucağımdaki 2 çocuğumdan başka hayatta herkesten nefret ettiğimi hissederek indim merdivenlerden.
Kocanla sorun yaşıyor ve 1-2 gün ayrı kalmak istiyorsun. 2 çocukla gidebileceğin tek yer babanın evi. Orada da ruh hastası yaratık psikolojik şiddet uyguluyor. Açıkça ya, resmen açıkça küfür! Ne derdin var benimle ruh hastası, ne derdin var?? Annemle birlikte ölmediğim için mi suçluyum? Neyim varsa aldın elimden zaten, doy artık ruh hastası, doy artık!
Benim yanımda oğlunu sevmesi, okşaması, şakalaşması yeterince acıtıyrodu. Benimle tek kelime konuşmasa da en azından bana kapısını açmasına bile ahmakça seviniyordum.
Biliyorum "niye gittin ki oraya, bilmiyor muydun böyle olacağını" diyeceksiniz.
YOK başka biri, yok yani işte, eşimle sorun yaşarsam eğer benim hiç kimsem yok ki o ruh hastası insandan başka.
Aşağı indim hızlı hızlı, çocuklarım yanımda. Apartman kapısından çıktım, telefonumu aldım elime taksi çağırmak için. O sırada eşim arabadan indi, gitmemiş, saatlerdir kapıda arabanın içinde oturuyormuş.
"Senin bu geceyi burada geçiremeyeceğini biliyordum" dedi. Oğlumu, kızımı aldı, arabaya bindirdi.
Ben de 2.bir fevri davranışa (yani hayır ben çocuklarımla otele gideceğim diyerek sorun çıkartmaya) hak görmedim kendimde anne olarak.
Biz eşimle sorun yaşadık, ama çocukların yanında kavga etmedik. Kızım etkilenmedi. Ama babam yaptı yapacağını.
Bu arada cuma günü krediyi kapattırmış eşim, kapatın veya tazminatımı verin, ben kapatayım demiş. Neticede kapatılmış, ama benim derdim bu değildi başından beri.
Söz verdi, yemin etti, artık seni sıkacak derecede şeffaf olacağım dedi. Bilemiyorum, zaman gösterecek.
Derinss haklısın, bırak anne herhangi bir iyi niyetli arkadaş bile "evini sat, parasını ye" diye akıl vermez. Elimde avucumda ne varsa hile ile aldı elimden bu karı-koca. Şimdi de sanırıme vimi sattırıp, elime geçecek nakit parayı bir şekilde elimden alıp sevgili oğullarına bir gayri menkul daha almak derdindeler.
Evi satar, ben de o ara İpek'e azıcık kızım, yavrum, kuzum derim. Yumuşar, o arada parayı isterim. Plan böyledir, yazılmıştır, eminim.
İnsan olan "evi sat, kiraya çık, o parayla çocuklarına bak" der mi. Benim işim var, kirayı da öderim, yavrularıma da bakarım bir ayrılık olsa. Evi neden satayım, aptal olmam lazım. Madem yardım etmek derdindesin (güya), desene "burası senin de evin İpek, buraya gelirsin". Yok tabi, gidip sağda solda "İpek rezil oldu, dağıldı, evi de kaybetti, sıfırı tüketti" diye gevezelik etmek varken. Oğulları ise herşeyi 4-4lük yapan mükemmel insan olarak lanse edilecek, elbette.
Tamam, kabul artık.
Yok benim ailem, onlar 3 kişilik bir aile.
Benim ailem kocam ve çocuklarım. Kapısını çalacak bir ailem yok.

gece gece yaşadıklarına üzüldüm canım yaaaa..
ama ne varsa yine kocabeyde varmış..
takdir ettim kocabeyi,beklemiş sizi kapıda,
eşine yuvasına sahip çıkan adam,tebrikler valla..
kredi mredi almış gizliden ama ...
bu ona zaten ders olmuştur,iyi niyetle de olsa, gizli iş çeviremez bir daha..
neyseki kredi konusu kapanmış,eşinde dersini almıştır..

babaya söyliyecek kelam yok..
keşke gitmeseymişsin..
olan olmuş..
yuvanda huzur dilerim size..

Bu saatte bile derdimi dinleyecek bir dost var burada, ne şans
Mutsuz bile olsam gidip rol yapmam, mutluluk sahneleri çizmem gerek onların önünde anladım ben. Evlerine gitmem tabi artık, zaten istedikleri buydu. Orada burada "gelmiyor, torunları da göstermiyor" diyecekler. Nerede karşılaşırsak çok mutlu görecekler beni artık, mutlu olduğum ve olmadığım her an.
Kocabeye gelince, canım eğer mitomani falan yoksa adamda umarım dersini almıştır, 3 kilo vermiş bir haftada, gözümün önünde tartıldı.

Cok iyi bir esin var, seni ve aileni cok iyi taniyor.
Insallah birdaha zorluklar yasamazsinizda mutlu mesut bir yuvaniz olur.
Rabbim bizede huzurlu ve mutlu yuva kurmayi nasip eder insallah..

yazık, sıkıntıdan zayıflamış ta..
ama bu kocabeylere de böyle tavır koymadıkça akıllanmıyorlar..

eşine ve senin o gece yaşadığın duruma çok üzüldüm.ama senin bunu yaşayıp babanın kendini hatırlatması da iyi olmuş ki başka bir hata yapmayasın,senin yerin eşinin yanı.ne işin vardı babanın evinde.yalnız mı kalmak istedin keşke eşine rica etseydinde başka yerde kalsaydı.eminim ki kabul ederdi.seni yazılarında hep mantıklı olarak gördüm fakat bu defa mantığın seni terketmiş galiba,eşininde dediği gibi 2 çocuk yormuş seni

Son düzenleme:
bundan altı ay kadar önce açtığım konumu belki hatırlarsınız kk olarak beraberce konuşmuştuk.benim eşim de bana 10 milyar kadarlık bir kredi borcu olduğunu ve her ay düzenli onu ödediğini söyleyerek kandırmıştı.ben kazancının az olduğunu düşünmeyeyim diye olmayan bir borç uydurmuş ve zaten her ay gelirinin bir kısmının oraya gittiğini düşünmemi sağlamıştı o dönem kredi kartımı da kullanarak evi bana geçindirtmiş oysaki ben tesadüf eseri öğrenene kadar kredi kart borçlarımı sorgulamamıştım bile.bu olayda bu yalanda çok kırılmış incinmiştim.halen kırgınım.güvenemiyorum tam olarak halen.şimdi ise işler değişti ben doğum sebebiyle izne ayrıldım ve şubat itibariyle ücretsiz izne çıkmayı düşünüyorum inş. eşimin ise artık yalanlara başvurmasına gerekmeyecek kadar kazancı arttı.ama geçmiyor benim içimin acısı yalanların acısı. affetsemde geçmiyor.ama biliyorum ki o pişman oldu.hem de çok.

ve yüzünüzü birazcık da olsa gülümsetmesi için size ilginç bişey anlatayım. geçen evde bebek kucağımda henüz bir aylık bile değil. sürekli kusuyor. onla uğraşıyorum.eşimin feryadı yükseldi banyodan aşkım nolur çabuk gel nolur hemen gel. bebeğimi hemen bıraktım banyoya koştum.eşim iki bacağını uzatmış iki ayak bileği kocaman şişmiş kıvrana kıvrana yatıyor banyonun zemininde.aşkım benim iki ayağım da kırıldı diye acıyla kıvranıyor.meğerse benim telimi alıp lavaboya girmiş.her sabah klozette gazeteleri okurdu netten.o arada telimde kk yı görmüş benim açtığım konuyu görmüş ve okumaya başlamış. 20 küsür sayfayı okurken epey vakit geçmiş ve ayaklarının uyuştuğunu bile farketmemiş o azimle. ve ayağa kalkmasıyla uyuşmuş bacaklarından dolayı dizlerine hakim olamayıp yere kapaklanması bir olmuş.meğer o düşüşle bileğinde bağlar kopmuş.işte böyle 30 cm lik klozetten kalkarken düşüp bağ koparan ve 2 hafta alçıyla gezen bir kocam var :)güldüğüme bakmayın çok üzüldüm hiç kıyamadım elbette ama benim özelimi karıştırdığı anda bu ilginç kazayı geçirmesi de halen aramızda espri konusu

İpek,önceki konularındanda biliyorum az çok hikayeni...

Yazılanları okurken ve sayfalar ilerlerken neolur babasına gitmemiş olsun diye geçirdim hep içimden.

derinsin yorumunu okuyunca hatta,biraz rahatladım çünkü çok net açıklamış bazı şeyleri.

Sonrasında da zaten gece yaşadığın o kötü olayı okudum ve içim acıdı...

Sığınacak bir limanımızın olmaması bazen ne kötü,seni anlayabiliyorum.

Eşinin krediyi kapattırmasına sevindim,bundan sonrasını kendi içinde hazmedebilecek misin bilmiyorum,

ama başka çarede yok gibi görünüyor.Senin eşin iyi bir eş aslında hani insan şaşar beşer ya bazen

belki öyle bir durum oldu eşin açısından.

Hayatta yaşadığımız iyi veya kötü hiçbirşey sebepsiz tesadüf yaşanmıyor...

Yaşadığımız,yaşacağımız herşeyin bir sebebi var birazda bu yönden bakmaya ve rahatlamaya çalış.

Babanın huyunu biliyordun,onun yanına sığındığında başına gelecekleride biliyordun ama çaresizdin işte gittin.

Bu yüzden neden gittin vay sen bilmiyor muydun böyle olacağını vs gibi saçma cümleler kurmayacağım.

Sen haklısın hemde sonuna kadar..Kim olsa aynı tepkiyi verirdi zaten.

Bundan sonrası için herşeyin iyi olmasını,bu olayı unutmasanda canını acıtmayacak kadar hafiflemesini diliyorum.

İpek..
İyi olmuş diyeceğim bana kızmayacaksın değil mi?
İyi olmuş babanın küfür etmesi senin o evden çıkman eşinle evinize gelmeniz çok çok iyi olmuş.
Eşinin kabahatinin bu kadar büyütmen elbette prensiplerinden ibaret değil
Sen baba şefkati istedin,ne bileyim kocası ağzını burnunu kıran bir kadın gibi babanda gel evladım kafanı mı dinleyeceksin bizim kapımızı sana evlatların açık lafını duymak istedin,eşine yine dönecektin sadece belki de bunu sınamak istedinç
Ve olmadı,ben olmamasına şaşırmadım senin beklentilerini de asla yadırgamıyorum.
İki çocuklu bir anne olarak tek arzun baban tarafından sadece sevilmek değer bulmak,bunu sana hissettirebilecek her türlü zorluğa göğüs gerersin.
Eşin kabahatli ama bence tam bir aile babası,karısını sevip saydığına da adım kadar eminim.
İpek bak baban "baba" değil kocana sarıl diye söylemiyorum bunları ne ben bir kadına böyle bir tavsiyede bulunacak bir kadınım ne de sen babasının hatalaır yüzündne koca kahrı çekecek kadınsın..
Eşini seviyorsun ipek,o iyi bir adam,sadece aptal o da her erkek kadar aptal,ve tek suçu biraz fazla akıllı bir kadınla evli olması :)
Bu da senin kabahatin :)
Evini niye terkettiğini anlamakta güçlük çekmiştim ama son mesajınla anladım senin derdin kocan değil ipek ,baban..
Allah rızası için bırak artık şu adamı,kocanla ayrılırsın barışırsın tekrar hata yaparsa kapıya koyarsın bilemem ama babandan uzka dur artık.
Dua et Allah onu ıslah etsin,kalbine yumuşaklık versin,ne zaman öleceğimiz belli değil ahirete evlat hakkıyla gitmesin..
Onun için sadece dua et,,, ama uzak dur !
Bence mutlu bir aileniz var eşinin de dediği gibi çalışan üreten sosyal bir kadın olarak iki çocukla kendi benliğine sarmaya başlamışsın.
Bugün kredi yarın başka mevzu mutlaka sorun çıkartacaksın biraz ferahlamaya çalışsan çocukları az biraz üstünden alsalar zaman zaman..
Babanla yaşadığın sıkıntı için çocuklarını babalarından mahrum bırakma,eşine sarıl çözümü bulmuş şeffaflık yemini etmiş,kendini onun kollarına bırak.
Ben bunu bile yapmadığını düşünüyorum karakterin yüzünden hep kuyruğu dik tutma mecburiyeti özel hayatını perişan etmiş.
Kendini bırak artık mutluluğunuzu büyütmeye bak
İşiniz gücünüz var sağlıklısınız iki tane sağlıklı çocuğun başını sokacağın bir evin seni seven bir kocan var.
Artık Mutlu Ol..
Lütfen ........ Bunu hakediyorsun İpek !

Yazdıklarını ağlayarak okudum, inan eşini öyle çok takdir ettim ki... Evet bir hata yapmış ve yaptığının hata olduğunu düşünmüyor, ama sırf o gece yaptığı seni gece yaraısına kadar arabanın içinde beklemesi, senin orada sıkıntıda olabileceğini tahmin ederek, seni koruma içgüdüsü ile orada resmen nöbet tutması, inan bu eşinin yaptığı hatayı benim gözümde yoketti.
Üstelik yaptığının hata olduğuna inanmasa da sırf seni huzurlu kılmak adına krediyi de kapattırmış, yani kendi doğru olduğuna inandığı şeyde diretmemiş sen mutlu ol diye. Gerçekten takdir ettim. Umarım eşinle ve çocuklarınla çok mutlu olursun, senin de deiğin gibi, ailen onlar senin, baban demeye bile layık görmediğim o insanı da sil artık tamamen, zira anladığım kadarı ile sana mutsuzluktan başka birşey getirmiyor ve sen bunu haketmiyorsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…