- Konu Sahibi ipektuncer
-
bırakmadım canım, ben devletteyim ya, ücretsiz izin hakkımı kullanıyorum şimdilik. bebiş 1 yaşını doldurunca dönmeyi düşünüyorum ama bakalım..
Çektiği kredinin kaç ay vadesi olduğunu bile bilmeyecek kadar düşüncesiz bir adamla konuşacak birşeyim kalmadı.
Öyle bir araftayım ki şu an.
Babama gitsem, babam sert bir dille konuşsa eşimle diyorum. Sonra vazgeçiyorum, 3. kişilerin önünde mahkeme kurulur mu, öyle evlilik olur mu diyorum.
Ama kocamın bu saatten sonra dileyeceği özür de çok değersiz.
En zoru aynı çatı altında küs yaşamak. Ben bunu tüm çocukluğum boyunca yaşadım, bu yaşta da yaşamaya mecbur bırakılmak istemiyorum.
Bu h.sonu nasıl geçecek bilemiyorum, çok zor olacak. Bir yere de gitmez, kös kös oturur gözümün önünde.
İş çok feci boyutlara geldi, aynı sofraya bile oturmuyoruz. Çözmek için sanki benden adım bekliyor, dengesiz.
Çocuklarıma bakmak için evimi satmam gerekmiyor, işim var şükür. Beni aşağılamak mı amacı kadının anlamıyorum.
Önceki konularımı biliyorsan eğer, babam tüm birikimimi beni kandırarak almıştı elimden. Kendisine ev aldı o parayla.
Sonra ben yeniden ev alabilince şok olmuştu, küstü bana hıncından.
Evime zoraki bir defa geldi, tavırlarını anlatmaya kelimeler yetmez.
Evimi satsam zil takar oynarlar karı-koca. Oğullarına ev-araba ne lazımsa aldılar, hazırladılar. Bana ise kendi emeğimle aldığımı çok görüyorlar.
Bebeğim doğduğunda bile gelmedi evime, öyle bir nefret, tarifi yok..
Yarın evine gitsem, "eee anlat bakalım, derdiniz nedir gene" diyecek, beni aşağılayacak. Bir evliliği de sürdüremedin gibi imaları olacak. Hoşuna gidecek acı çekmem, başarısız olmam, mutsuz olmam.
İleride oğulları evlenince asla bir problemlerini bana yansıtmayacaklar ve onu sürekli övecekler. Şu anda da yaptıkları o.
İşte tüm bunları biliyor benim kafasız kocam.
Buna rağmen yanlış yapıyor, beni malzeme ediyor böylelerine.
Neticede gitmemeye karar verdim. Ne çekersem evimde çekeceğim. Çocuklarıma yansıtmamak için güçlü olmam gerek.
Kocabey Allahından bulsun, ne diyeyim. Gittiği yere kadar.
Canım aynı evin içinde soğuk davranmak öyle sinir bozucu oluyor ki.
Günlerdir konuşmuyoruz. Ben gene arada konuşuyorum mecbur kalınca, çocuklarla ilgili bir durum varsa. O hiç konuşmuyor.
Neden mi? Çünkü yerden göğe haklı görüyor kendini.
H.sonu 48 saat dipdibe geçirmeye dayanamam, sinirlenir ve çocuklara patlarım diye korkuyorum.
Öte yandan üvey annem aradı bugün, "boşanma sebebi bu, bence sat evini, o parayla çocuklarına bak" demez mi.. Pes ya.. Evimi satsam zil takıp oynayacaklar, çok gördüler bana ev sahibi olmayı. Hep kötü olayım istiyorlar, nedir bu..
Demez mi "ekonomik özgürlüğü olmayan kadınlar senden daha kararlı ve güçlü".. Hay Allahım ya, çok mu zor boşanmak yani. Cesaret mi istiyor? Kendini ve çocuklarını düşüncesizce maceraya atmak cesaret mi yani.
İpek konuyu çok önce okudum ama henüz cevap yazabiliyorum.
Eşin kesinlikle haksız %100 oranında hatta benim için.
Eşlerin bu tip konularda birbirlerine haber vermeden adım dahi atmamaları gerektiğine inanıyorum.
Ve bunu kendime veya eşime saygısızlık olarak da görmüyorum yani;
çocuk mu koca adam aylık 180 lira kredi çekemez mi patronuna kıyak geçemez mi falan diye düşünen alaturka bir zihniyete sahip değilim.
Evli iki çocuk babası bir adam karısının insiyatifi dışında harekete edemez.
O halde evlenmeyecek kime borç verecekse özgürce verecek.
Haklısın ama konuyu neden bu aşamaya getirdin anlamış değilim.
Eşinle sorunlu bir kadın değilsin yani seni tanıdığımdan beri böyle bir sıkıntın yoktu.
Hani birikti birikti patladın diyeceğim öyle birşey de yok galiba
Boşanmak için kafii mi sence bu yada arada başka şeyler yaşandı da ben konuyu tam okuyamadım mı acaba ?
Eşin kabahatli olduğu için o umursamaz halde,yani bir karar aldım evet yanlış ama buna mecbur kaldım sende beni dürtme demek istiyor.
Yani güle oynaya aldığını sanmıyorum o krediyi..
Bir de ipek çok mu yalnızsın ? Seni sırtından defalarca bıçaklamış insanlara neden döküyorsun derdini?
Boşanırsın boşanmazsın daha kötüsü olur Allah korusun ama neden bu insanların ağızlaraına sakız oluyorsun ?
Onlar senin ne zaman iyiliğini istedi ki bir çare olurlar diye derdini döküyorsun
Pess et artık seni sevmeyecekler iyi niyetin hala belki beni sarıp sarmalarlar düşüncen delirtiyor beni.
haketmiyorlar işte seni dert anlatacak insanlar bile değiller.
Evini sat kocayı şutla ne derlerse kötü laf ediyorlar.
Ben hiçbir annenin şimdiye kadar evladına evini sat dediğini duymadım.
Öl,aç kal ama evinden olma der her anne,bir mülkün edinilmesinin ne kadar zor olduğunu bilir çünkü..
gece gece yaşadıklarına üzüldüm canım yaaaa..
ama ne varsa yine kocabeyde varmış..
takdir ettim kocabeyi,beklemiş sizi kapıda,
eşine yuvasına sahip çıkan adam,tebrikler valla..
kredi mredi almış gizliden ama ...
bu ona zaten ders olmuştur,iyi niyetle de olsa, gizli iş çeviremez bir daha..
neyseki kredi konusu kapanmış,eşinde dersini almıştır..
babaya söyliyecek kelam yok..
keşke gitmeseymişsin..
olan olmuş..
yuvanda huzur dilerim size..
Bu saatte bile derdimi dinleyecek bir dost var burada, ne şans
Mutsuz bile olsam gidip rol yapmam, mutluluk sahneleri çizmem gerek onların önünde anladım ben. Evlerine gitmem tabi artık, zaten istedikleri buydu. Orada burada "gelmiyor, torunları da göstermiyor" diyecekler. Nerede karşılaşırsak çok mutlu görecekler beni artık, mutlu olduğum ve olmadığım her an.
Kocabeye gelince, canım eğer mitomani falan yoksa adamda umarım dersini almıştır, 3 kilo vermiş bir haftada, gözümün önünde tartıldı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?