kocam sürekli çalışmamı istiyor

Bu nasıl pis bir düşünce. Yatılı bakıcılar geceleri evin erkeğinin gönlünü mü yapıyor? Herkes ekmeğinin peşinde. Kimi ülkesinde kendi çocuğunu geride bırakıyor, burda çocuk bakıyor. Yoksulluk nasıl bir şey hiç bir fikriniz var mı?

Böyle çocuk odaklı bir hayat yaşamıyoruz diye kötü ebeveyn mi ilan ediliyoruz? :) Ben de mesela annesi ev hanımı olup da yalnız başına karnını bile doyuramayacak çok çocuk biliyorum, ama bir ordu devşirecek çocuklar da biliyorum. O yüzden ev hanımlarının anneliği üzerinden genelleme yapmıyorum.

Çocuk bakmak neden kadının üstüne görev diye yapışıyor? Madem birinin evde kalması gerekiyor, ben seve seve eşimi eve bırakırım valla. Erkeklerin ki de can, neden ömür boyu çalışmak zorundalar?

Ödünüz kopuyor kel kocalarınızı alıp götürecekler diye.

Kız kafayı mı yediniz 7 gün 24 saat çocukla uğraşmak çok bunaltıcı bişey. Bana para vermeseler de işe giderim. Dinleniyorum işte
Aynen katılıyorum . Üzerimden pijamaları çıkartıp hafif bir makyaj saç tarama hos bir kıyafet üzerime geçirip iş yerinde de önüme bir kahve geldiği an kendime geliyorum . Gün içerisinde birçok işi bitirince kendime güvenim artıyor . Ay sonunda maaşımı alınca seviniyorum çocuklarıma evime istediğim şeyleri alıp ihtiyaçlarımı karsilayabiliyorum ve çalıştığım icin sukrediyorum

Çalışmak istiyorum ama çocuklarım için uzun bir ara vereceğim düşüncemi söylüyorum. Çalışmak isteemdiğim için değil neyse o.

Aynen benimki de kalabilir hiç oralı olmam:)
Tenefuslerde dış kapıdan yemek yedirenler var çocuklarına ya ortaokul hem de ilkokul da değil:)
Yemeğini bitirene kadar da gitmiyor kış gelince ne olacak bekliyorum

Kız kafayı mı yediniz 7 gün 24 saat çocukla uğraşmak çok bunaltıcı bişey. Bana para vermeseler de işe giderim. Dinleniyorum işte
Bizim bi arkadaş doğum izninin bittiği ertesi gün okula geldi bebesi 3 aylık. Ders kurs ne varsa verin bana nolur teneffüste uyurum belki burada diyordu

Eşime yalvardım sen ayrıl ücretsiz izne diye de ikna edemedim

demişsiniz. Evde otururken çalışmayıp nasıl alacaksınız ev?
Bunu ben de düşünmüyorum
Annem çalışmıyor, ben çalışmıyorum
Bu ev oturduğum yerdeen nasıl alınacak?
Öyle alınıyorsa gerçekten çalışmama işini 2 sn bile olsa düşünebilirim

Ya bi de illa çalışanların çocuklarını genelleyeceksek kafamıza göre
Bence çalışmayanların çocuğu da mağdur
Anne tüm gün çocukşa dip dibe olmaktan en son mecbur ya telefoj veriyor ya tv açıyor
Anneninki de can çünkü
Çünkü nefes almaya ihtiyacı var
Sonra bağımlı çocuklar oluyor hep
24 saat full enerjik aktiviteli ortam yaratırım diyenler kendine başka yalan bulsun
24 saatlik beraberliğin 24 saati kaliteli zaman değil
Büyük bi çoğunluğu olmuyor hatta
Göz var görüyoruz

Üzülme okurken ben de dehşete düştüm ama o 2013 zihniyetiymiş

Aynen benimki de kalabilir hiç oralı olmam:)
Tenefuslerde dış kapıdan yemek yedirenler var çocuklarına ya ortaokul hem de ilkokul da değil:)
Yemeğini bitirene kadar da gitmiyor kış gelince ne olacak bekliyorum
Ay bizim kızın sınıfında bi tane veli var, çocuk elini kaldırsa çekip atıyor gruba. Sürekli dibinde, kızılmayacağını bilse derse de girecek.

Kocam yarın zengin olsa, ben yine işe giderim. Seviyorum.

Şu kadar iş aşkım olsa uzaya çıkardım.

İş yerinde öğleden sonra vakit geçmiyordu resmen. Çalıştığım bir dönem mola verip tuvalette oturup "Her gün akşama kadar ben burada ne yapmaktayim?" Diye derin dusuncelere dalmışlığım var.
Canım sıkılınca eve gitmek istiyordum ya da başka şeylerle ilgilenmek istiyordum.

İşini bilmiyorum ama daha hafif ya da evden bir iş yapabilirsin. Korkunu ona belli etme. Bir de senin açından neden çalışmak istemiyorsun ki? Tek boyutlu, sürekli evde, kendi maddi özgürlüğü olmayan biri olacaksın. Bu daha tehlikeli bence. Erkek için seni eldeki kuş yapar

Çalışmayan bir kadın olarak çalışmayan hemcinslerimin fikirlerinden utandım.

Hiç bir çalışma ortamı muhteşem değildir. Ama çalışmak sizin maddi yükünüzü taşımak istemeyen/buna gücü yetmeyen bir adama kendini taşıtmaya çalışmanızdan kötü olamaz.

Devir değişti, kadının çalışmaması ancak çocuklara iyi bir eğitim, iyi birer sosyal hayat, sanatsal kültürel aktiviteler sağlanabiliyorsa düsünülmeli. Hic bir cocuk her seyden mahrum, sirf annesi evde diye cok mutlu olmuyor.

Sana da katılıyorum
Çalışmadığım halde maaşımın yattığı bi dönemdeyim
Ama deliler gibi evden çıkıp işe gidesim var
3 ay idari izin verdiler karantinada. Alın beni burdaaan diye bağırıyordum.

3 ay idari izin verdiler karantinada. Alın beni burdaaan diye bağırıyordum.

Benim annem de oyle.
Ustelik annemin yaptigi iş fiziki olarakta biraz yorucu, öyle rahat eglenceli bir iş değil arada söylenir yoruldum diye ama çalışmadan bir sure gecirince sıkıntı basıyor kadını bu seferde işe gitmek istiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…