- 17 Mart 2021
- 7.423
- 24.572
-
- Konu Sahibi beybibeybi
Bu nasıl pis bir düşünce. Yatılı bakıcılar geceleri evin erkeğinin gönlünü mü yapıyor? Herkes ekmeğinin peşinde. Kimi ülkesinde kendi çocuğunu geride bırakıyor, burda çocuk bakıyor. Yoksulluk nasıl bir şey hiç bir fikriniz var mı?Eve yatili bi kadin tutun temizligi cocuk bakimini yaptırın yemekleride o yapsın ustune gecede adamın gönlünü hos etsin t bunlarin aylik bedeli ne olur sizce son cumleniz cok sacma olmus koca tum gun çalışıyor kadin yatiyormu bu nasil sığ bi düşünce
Böyle çocuk odaklı bir hayat yaşamıyoruz diye kötü ebeveyn mi ilan ediliyoruz? :) Ben de mesela annesi ev hanımı olup da yalnız başına karnını bile doyuramayacak çok çocuk biliyorum, ama bir ordu devşirecek çocuklar da biliyorum. O yüzden ev hanımlarının anneliği üzerinden genelleme yapmıyorum.Ev hanımı olmak istemesinde sorun yok ki Katip.onu yazdim tam bende. Çalışmak istemiyorum desin yeter baya karşılaştırma yapıyor sanki 18 yıl boyunca çalışan ve çalışmayan 100 aileyi ve çocukların her türlü gelişimini takip etmiş gibi emin olarak hem. De
Ödünüz kopuyor kel kocalarınızı alıp götürecekler diye.Eve yatili bi kadin tutun temizligi cocuk bakimini yaptırın yemekleride o yapsın ustune gecede adamın gönlünü hos etsin t bunlarin aylik bedeli ne olur sizce son cumleniz cok sacma olmus koca tum gun çalışıyor kadin yatiyormu bu nasil sığ bi düşünce
Aynen katılıyorum . Üzerimden pijamaları çıkartıp hafif bir makyaj saç tarama hos bir kıyafet üzerime geçirip iş yerinde de önüme bir kahve geldiği an kendime geliyorum . Gün içerisinde birçok işi bitirince kendime güvenim artıyor . Ay sonunda maaşımı alınca seviniyorum çocuklarıma evime istediğim şeyleri alıp ihtiyaçlarımı karsilayabiliyorum ve çalıştığım icin sukrediyorumKız kafayı mı yediniz 7 gün 24 saat çocukla uğraşmak çok bunaltıcı bişey. Bana para vermeseler de işe giderim. Dinleniyorum işte
Çalışmak istiyorum ama çocuklarım için uzun bir ara vereceğim düşüncemi söylüyorum. Çalışmak isteemdiğim için değil neyse o.Ee kaç çocuk olursa olsun hesap aynı. Sen ilk çocuğunda 2 sene almıştın sjmdi alamazsın denmiyor yani.
Çarpıtan da sizsiniz ben okuyup meslek sahibi olanlarla gurur duyuyor demedim ki. Çalışan dedim.illa 4 sene okuyup çalışmasına gerek yok. Kuaför olan da var mesela küçüklükten başlamış. Onu da söylüyorlar.
Çalışmak istemiyorum deseniz kimse bir şey demez zaten ama siz çalışanların çocukları söyle oluyor vs diyorsunuz. Sanki başımızdan atıp gidiyormusuz tek derdimiz karnını doyurmakmis. Çocuk buyutmekten onu anliyormusuz. Anne evde olunca sağlıklı ve daha mutlu yuva oluyormus vs diyorsunuz. Çalışmak istemiyorum demek yeter aslında basit bir cümle. İnsanları yermek daha kolay olsa da diğeri de basit
Kocam yarın zengin olsa, ben yine işe giderim.Kız kafayı mı yediniz 7 gün 24 saat çocukla uğraşmak çok bunaltıcı bişey. Bana para vermeseler de işe giderim. Dinleniyorum işte
Aynen benimki de kalabilir hiç oralı olmam:)Böyle çocuk odaklı bir hayat yaşamıyoruz diye kötü ebeveyn mi ilan ediliyoruz? :) Ben de mesela annesi ev hanımı olup da yalnız başına karnını bile doyuramayacak çok çocuk biliyorum, ama bir ordu devşirecek çocuklar da biliyorum. O yüzden ev hanımlarının anneliği üzerinden genelleme yapmıyorum.
Çocuk bakmak neden kadının üstüne görev diye yapışıyor? Madem birinin evde kalması gerekiyor, ben seve seve eşimi eve bırakırım valla.Erkeklerin ki de can, neden ömür boyu çalışmak zorundalar?
Bizim bi arkadaş doğum izninin bittiği ertesi gün okula geldi bebesi 3 aylık. Ders kurs ne varsa verin bana nolur teneffüste uyurum belki burada diyorduKız kafayı mı yediniz 7 gün 24 saat çocukla uğraşmak çok bunaltıcı bişey. Bana para vermeseler de işe giderim. Dinleniyorum işte
Eşime yalvardım sen ayrıl ücretsiz izne diye de ikna edemedimBöyle çocuk odaklı bir hayat yaşamıyoruz diye kötü ebeveyn mi ilan ediliyoruz? :) Ben de mesela annesi ev hanımı olup da yalnız başına karnını bile doyuramayacak çok çocuk biliyorum, ama bir ordu devşirecek çocuklar da biliyorum. O yüzden ev hanımlarının anneliği üzerinden genelleme yapmıyorum.
Çocuk bakmak neden kadının üstüne görev diye yapışıyor? Madem birinin evde kalması gerekiyor, ben seve seve eşimi eve bırakırım valla.Erkeklerin ki de can, neden ömür boyu çalışmak zorundalar?
Bunu ben de düşünmüyorumdemişsiniz. Evde otururken çalışmayıp nasıl alacaksınız ev?
Üzülme okurken ben de dehşete düştüm ama o 2013 zihniyetiymişKocanın çalışmanı istemesinden daha garip olan senin çalışmak istememen ve okuduğum yorumlara bakacak olursa pek çok kadının da böyle düşünüyor olması. Ülke için, kadınlar için endişe verici bir durum.
Kel demeyeydin iyiydi alındım benimki kelleştiÖdünüz kopuyor kel kocalarınızı alıp götürecekler diye.
Ay bizim kızın sınıfında bi tane veli var, çocuk elini kaldırsa çekip atıyor gruba.Aynen benimki de kalabilir hiç oralı olmam:)
Tenefuslerde dış kapıdan yemek yedirenler var çocuklarına ya ortaokul hem de ilkokul da değil:)
Yemeğini bitirene kadar da gitmiyor kış gelince ne olacak bekliyorum
Kocam yarın zengin olsa, ben yine işe giderim.Seviyorum.
İşini bilmiyorum ama daha hafif ya da evden bir iş yapabilirsin. Korkunu ona belli etme. Bir de senin açından neden çalışmak istemiyorsun ki? Tek boyutlu, sürekli evde, kendi maddi özgürlüğü olmayan biri olacaksın. Bu daha tehlikeli bence. Erkek için seni eldeki kuş yaparselam arkadaşlarçalışan bi bayanım bu ay bebek için karar verdik ve çalışmalar başladı gelecek adetime 10 gün var ve bebeği çok istiyorum. asıl konu kocam çünkü bebek doğdukdan sonrada çalışmamı istiyor ben istemiyorum her anne gibi bebeğimi büyütmek istiyorum. geçenlerde bebekden konu açıldı kaynanam ben sabah erken kalkamam işi bırakır sen bakarsın dedi zaten ağız ucuyla bakarmısın demiştim çünkü istemiyorum bakmasını sigara içiyor. kayımpederde dedi ki ne çalışması bebeğine bakarsın tabiki de dedi. çok mutlu oldum. ama eşim iki üç ay bakar çalışırsın diyo anlamıyorum ısrarcılığını bugun yönetici bayan sordu bu durumda deam edermisin bırakırmısın diye bende bırakırım dedim sonra eşimle konuştum bana inatla çalışırsın benım annem bakmazsa senın annen bakar oda bakmazsa bakıcı tutarız dedi dünyam başıma yıkıldı. akşam konuşucam eşimle kesin ve net olarak bebeğim olursa çalışmıcamı söylücem.
ama korkuyorum da bi yerden sonra evin ve cocugun masrafları bunaltır da ayrılmak isterse?çünkü benim baban bizi bu yüzden terk etti. hiç çalışmam demiyorum da eğer çocuğum sıkıntı içinde büyücekse maddi olarak yetemiceksek çalışırım ama ben çalışmadan da rahat geçine biliriz evimz kendimizin borcumuz harcımız yok akıl verin bana bebek işini ertelemelimiyim çok üzgümüm kendimi anne olmaya çok alıştırmıştım
teşekkür ederim
Sana da katılıyorumKocam yarın zengin olsa, ben yine işe giderim.Seviyorum.
Şu kadar iş aşkım olsa uzaya çıkardım.
İş yerinde öğleden sonra vakit geçmiyordu resmen. Çalıştığım bir dönem mola verip tuvalette oturup "Her gün akşama kadar ben burada ne yapmaktayim?" Diye derin dusuncelere dalmışlığım var.
Canım sıkılınca eve gitmek istiyordum ya da başka şeylerle ilgilenmek istiyordum.
3 ay idari izin verdiler karantinada. Alın beni burdaaan diye bağırıyordum.Sana da katılıyorum
Çalışmadığım halde maaşımın yattığı bi dönemdeyim
Ama deliler gibi evden çıkıp işe gidesim var
3 ay idari izin verdiler karantinada. Alın beni burdaaan diye bağırıyordum.