- 12 Eylül 2018
- 749
- 1.039
- 36
Bakıcıya verilen maaşlar artık çok yüksek. Ne kadar iyi kazansanizda bakiciya çalışıyormussunuz gibi oluyor. Öte yandan en iyi bakıcı bile ne de olsa annesi değil begenilmiyor.. anneler de yapmam dediği her şeyi bir bir yapiyor çünkü (sağlıklı beslemek, ekran olmadan büyütmek gibi) bakıcıya gelince makine gibi olsunlar çocuğa of demesin, tv asla deniyor... bla bla. Hani demem o ki kayınvalide ile anlasamicam diyorsunuz ya bakıcı ile de anlasamayacaksiniz ama en azından kayinvalide yürekten yapacak ne yapıyorsa buna emin olacaksınız ve bedava.. öyle düşünün.. Bakıcı en olmayacak günde izin alır işten çıkar yenisini ara bul ayrı dert çocuk alışsın diye 15 gun bakıcı ve anne birlikle bakmalı deniyor bir anda evde baş başa bırakmamak için e çalışıyorken nasıl olacak. Bu günün yarınları var kreş zamanı okul zamanı her aşamada çalışan anne için işler hiç kolay olmuyor. Kısaca endişelerinizi anlıyorum haklısınız ama diğer seçenekler de hiç kolay değil, mutlaka işiniz de düşecek gönlünü kırmayın şimdiden. hayır demeyin tamam çok isterim gibi konuşun. Sonra baktınız olmuyor. Akista anne görüyorum çok yoruyorum seni vicdanım elvermedi bakıcı tavsiye ettiler uygun da fiyatı, bir deneyelim bir kaç ay sende bu arada biraz dinlen gibi bir bahane söylersiniz. Bu arada kreş yaşına kadar bakıcı ok olsa. kreş zamanı yine babaanneme gel demeye mecbur kalınıyor. Çünkü kreşler zaten asiri pahalıykrn bir de yarım güne bakici maasi ekleyince servet ediyor. Bir de yarim gune tam maas istiyorlar, yarim gun bakicisi bulmak cok zor. babaanne gibi bir nimetiniz var hemde gönüllü o günleri düşünüp gönlünü kırmayın derimSelamlar. Ben 7 aylık hamileyim. Eşimin ailesi de benim ailem de uzakta yaşıyor. Ben çalışıyorum hala ve bebek doğunca 4 aylık yasal iznim var. Daha sonra işe geri döneceğim. Mühendisim masa başı çalışıyorum ve haftada sadece 2 gün ofise gidiyorum 3 gün evden çalışıyorum.
Beni aşırı strese sokan bir konu var. Kayınvalidem bebeğe bakmak için gelmek istiyor. Bakıcı tutmayın ben bakarım diyor. Kayınvalidemle bir sorunumuz yok, kararlarıma saygı duyar beni sever. Evdeyken yemeği temizliği o yapar (biraz da ben yapı olarak tembelim iş sevmiyorum). Yani kadın gayet iyi aslında.
Ama beni asıl sıkıntıya sokan evimde sürekli bulunacak bir misafir. Evde rahat edemiyorum kendi annem bile olsa uzun süreli rahat edemem. Bir iki yıldan bahsediyor kreşe gidene kadar filan. Bir kaç kez bakıcı da tutarım yanına yardımcı olur filan dedim ama yok ne gerek var ben hallederim her şeyi diyor.
Çok strese girdim. Gelme istemiyorum desem çok bozulur çünkü çok hevesli. Bir de kalbini kırmamı gerektirecek bir kötülük yapmadı bana hep iyi davrandı.
Kendi annem de kayınvaliden bakmak istiyorsa gelsin baksın engel olma diyor. Ama düşündükçe fenalık geçiriyorum 1 sene misafir mi olur evimde rahatça kocamla sevişemem bile. Ne diyorsunuz? Zamanla alışır mıyım yoksa daha en baştan gelme mi demeliyim? Bebek doğunca fikrim değişir mi?