kocam sürekli çalışmamı istiyor

Onun annesi bakmiyorsa annenize soyleyin oda bakmasin geriye tek cozum kaliyor bakici bugun 3 bin liradan asagi bakici felan gelmez hayat sartlarini goruyoruz pahalilik cok baska boyutlarda siz ne aliyorsunuz ki bakiciya bu kadar para vereceksiniz kocaniz olacak taş kafaya bunu detayli sekilde anlatin kimseye guvenip cocuk emanet etmem deyin

Eve yatili bi kadin tutun temizligi cocuk bakimini yaptırın yemekleride o yapsın ustune gecede adamın gönlünü hos etsin t bunlarin aylik bedeli ne olur sizce son cumleniz cok sacma olmus koca tum gun çalışıyor kadin yatiyormu bu nasil sığ bi düşünce

2013 de olmuş bu mevzu. Şimdi de bakıcı tutsun da goreyim

Vala adam hakli ulkece batiyoruz. Cocuk buyutmek zor maddi ve manevi. Bence calis 6 ay sonra ek gidaya geçince kocanla kotu olma

Konu çok eski hortlamış nedense,şu mesajı görünce dayanamadım yazmak borç oldu bana ..

Ev hanımıyım 34 yıldır 1 kızım var evli torun sahibiyim ..
Kızımı öyle güzel yetiştirdik ki,okudu iş sahibi şu anda da yurt dışında görevli gitti.

Siz sadece ev hanımlarının mı çocuklarını iyi yetiştireceğini iddia ediyorsunuz,bakın çalışan bir çok anne bile evladına o kadar güzel bakıyor ki bilmem bunun farkındamısınız.

Hamileyim, izne çıktığım halde çalışmaya devam ediyorum. Eşimle evliliğimizden beri temizliği de yemeği de beraber yapar, “birbirimizin gönlünü” hoş tutarız. Bunun bir bedeli yoktur çünkü aile olmak bunu gerektirir. İkimizde çalışıp ailemize katkı sağlıyoruz. Bebeğimiz geldiğinde de bu böyle devam edecek. Siz önce bakış açınızı değiştirin, yazdığımı anlamakta zorluk çekiyorsunuz.

Memurluğunuzu yakarak gerçekten çocuğunuza iyilik mi yapmış olacaksınız? Bu çocuklar maksimum 5 sene sonra tamamen okulda olacaklar dershanesi osu busu sabahtan akşama evde olmayacaklar. Siz ne olacaksınız o zaman?

Çocuğunuz gelirinizin bir tık üzerinde bir şey istediğinde ya da ihtiyaçlarınızı daha iyi olan seçeneğini siz çalışsanız alabilecekken o an alamayınca çocuğunuz size dönüp keşke sen de çalışsaydın da alsaydık anne diyecek. Canım anam çilekeş anam iyi ki benim için işini bıraktın demeyecekler emin olun.

Benim babam -3 kardeşiz- hepimizi memur maaşıyla okuttu. Yokluk görmedik şükür ama lüks içinde de büyümedik.

Şimdi memur maaşıyla karın tokluğu bile zorluyor 2 maaş anca yetiyor çoğu eve. Bundan 15 20 sene sonra çocuklarımız üniversite çağına geldiğinde ne olacağı belli değil. Yurt dışına gitmek isteseler onlara destek olacak bir birikim yapmak varken neden evde oturalım?

Annem liseden muhasebe mezunu sınıf arkadaşları hep çalışmış keşke o da çalışsaymış emekli olsaymış diyorum hep.

Teyzem 44 yaşında 5 çocuğunun küçüğü okula gidince çalışmaya başladı. Yengem 50 yaşında çocukları büyüdükten sonra çocuk baktı şirketlerde kafelerde yemek yaptı. Çünkü neden çalışmasınlar?

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/722043

bununla ilgili bir makale bırakmıştım. Okursanız sevinirim. Bahsettiğim şey burdaki bir iki örnekten fazlası.

Birincisi Ben sizin son cumlenize gore yorum yaptim ikincisi kadin cocuguna bakmak istiyor calismak istemiyor bunun neresi yanlış kadinin isteginin zerre onemi yok mu bence siz cumlelerinizi biraz daha dogru secerseniz kimse yanlış anlamaz

Sizin o üç kuruş dediğiniz şey olmadan gecinilmiyor.
Türkiye de sayılı aile hariç her birey çalışmak zorunda.

https://dergipark.org.tr/tr/download/article-file/722043

bununla ilgili bir makale bırakmıştım. Okursanız sevinirim. Bahsettiğim şey burdaki bir iki örnekten fazlası.

1

Modernleşme ile beraber kadın, süregelen yapısından uzaklaşmış ve değişim içerisinde kendini bulmuştur.
Modernleşme öncesi dönemde yeri ev olarak kabul edilen kadın, ev ve işyerinin ayrılmasının de etkisiyle, kamusal
alanda çalışmaya başlamış; evdeki üretimi değersiz çabalar olarak görülmüştür.
Değişen aile kurumu ile birlikte toplumun ahlaki ve dini değerlerinin yıkım sürecine girdiği ve oldukça zayıfladığı
gözlenmiştir. Ahlaki değerlerin etkisini yitirmesiyle annelik olgusu toplum nezdinde değerini yitirmeye
başlamıştır. Araştırma, teorik bir çalışma yapılarak tamamlanmıştır. Genel bir kaynak taramasından sonra,
konuyla ilgili yerler fişleme usulüyle kaydedilmiş, daha sonra mevcut doküman kompozisyon yapılarak araştırma
tamamlanmıştır.

Çalışan kadının ahlaki ve dini değerlerimi zayıflıyor şimdi,neden konu din üzerinden ele alınmış peki..
Kadın ç.alışmasın evde olsun çocuk baksın mantığı var burada..

Kocam bana bakamıcaksa evlenmeseymiş benle diyenleri okuyorum da inanamıyorum. Kocanız sizi evlatlık değil eş olarak aldı. Siz ona ne kadar bakmak zorundaysanız o da size o kadar bakmak zorunda. İşimize gelince 100 sene öncesinin geleneklerini baz alıp kadın evde oturur çocuğuna bakar kafasına girip işimize gelince de son sistem bebek bakım malzemeleri istemekle olmuyor diye düşünüyorum. Yıllar yıllar önce çalışmayıp evde çocuk bakan annelerin emzirme sütyenlerinin ayrı, kolik bebek biberonlarınn ayrı, son sistem bebek arabalarının vs vs böyle isteklerinin olduğunu da sanmıyorum. Ben çalışıyorum hatta işyerimde 1den çok proje sorumluluğu alıyorum ki imkanım varken gelirim çoğalsın çocuğuma güzel imkanlar sağlayabileyim diye. En güzellerini de alıyorum. Evde el el üstünde oturanı da belki anlayabilirim ama istekleri talepleri de buna göre olmalı, eşine bari giderlerini kısarak destek olmalı

İlkellik akıyor

Ben de memur babanın üç kızından ortancasiyim.
Kendi istedigim bölümü 1 puanla kaybettim ve özelde okutma luxu yoktu babamin.
Devlette okudum başka bölümü.
Arkadaşım benim puanımdan kat kat düşük almasına rağmen o zaman baba parasıyla özelde okudu ve benim hayalim sırf para yüzünden gerceklesemedi.
Tabi sukrediyorum yine mesleğim elimde ama o bölümü okuyamamak hep uktedir icimde.
Bu zamanda hele para mecburiyet ötesi bir sey.
Bazıları anlamakta zorlanıyor ama gerçek bu.

Bir daha giremezdim sınava çünkü aşırı heyecan vardi panikliyordum.
O zaman digerini yazdim.
Ve annem de evhanimiydi.
Kendi bile keşke sigortali iste ascilik vs yapsaydim der ömrüm boş boş oturmakla geçti der.
Şuan ihtiyaclari o kadar çok ki kadının yaşlanınca daha çok artiyor ihtiyaclar hastane vs.
Biz elimizden geleni yapıyoruz ama zor yani.

Yok kuşum biz böyle diyince de lafları hazır. Evde biz yatmıyoruz çocuk bakıyoruz, yemek yapıyoruz vs diyorlar. Çocuk bakmak bir görev değil halbuki, onu dünyaya getirmeyi biz istiyoruz. Yani çocuk üzerinden çok meşgulüm demek yanlış. Bu bizim kendi seçtiğimiz sorumluluğumuz.

Bırakınız yaksın memuriyeti. İhtiyacı olan, kıymetini bilene nasip olsun o kadro. Bazı kadınların da hayali bu, herkeste çalışma isteği olmuyor. Eşi ile anlaşmışlar, o düşünsün.

Daha çok yeni eşimle konuştuk bunu. Çocuğum tıp okumak istese çok düşük bi sıralamaya devlete gidemeyip özeli alabilecek durumu varsa ben neden çocuğumun hayali için şimdiden çabalamayayım ki. Ha yeterim yetmem onu bilmem ama onları dünyaya getirdiysem geleceklerine katkım olmalı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…