-
- Konu Sahibi beybibeybi
O kadar çok var ki bunlardan. Benim büyük oğlum da bensiz çok rahat dururdu hiç gözüm arkada kalmazdı. Küçük 20 aylık o da ben yokken durur ama görünmeden kaçmam lazım henüz onu kaldıramadıŞimdi şöyle çocuğun olunca daha iyi göreceksin.
Mesela pazartesi okulda toplantım vardı bebeğimin 12 aylık asisi var o gun.
Ben 4 ye eve geldim esimin izni vardı öğleden sonra yaptırdı aşıyı.
Hemen hemşire annesi nerde diye sormuş?
Artık bu sorudan nefret ediyorum inan gına geldi.
Baba götürünce sanki öcü getiriyor.
Neden illa anne?
Yani bunu kadın yapıyor.
Asini vur geç ben olunca ne olacak acaba?
Hani bazı şeyleri cidden kadına öyle yuklemisiz ki artık insan deliriyor.
Annem bile bu cocuk sensiz duruyor.
Benim çocuklarım bensiz durmazdi diyor.
Kendi anneligini güzel gösterip beni sen iste eh idare edersin mantığında.
Dedigin gibi ben daha çok anneyim ben en iyisiyim.
Cocuk annesiz durmayacak babaya gitmeyecek hep annenin dibinde duracak.
Kafa bu.
Bi akrabamız var çocukları rahatsızlandı ameliyat vs çok uğraştılar. Çocuk küçük daha şimdi bile 2.5 yaşında. Doğduğundan beri sürekli özel bakım gerekti.Aynı şekilde erkeği de para makinesi gibi gören hemcinslerimiz de var, evliliğin tanımı değişti hala da değişiyor, kişilerin birbirine olan sevgisinin yerini cüzdanın şişkinliği almaya başladı maalesef.
Evet maddiyat mecburen ihtiyaç ama kadın ve erkeklerin birbirini yürüyen banka cüzdanı gibi görmesi de çirkin.
Çünkü modernleşmenin işimize gelen kısmını seviyoruz ama söz konusu annelik olunca gelenekselciyiz.
Babanın çocuk bakabileceğini kabullenemiyoruz, babaya baktıralan çocuk annesi tarafından ihmal edilmiş çocuktur
Geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun
Çalışan-Çalışmayan kadın içerikli konularda bence yazarken de yazılanları yorumlarken de kişiselleştirmemeliyiz.
Herkesin durumu kendine özeldir ve öyle değerlendirilmelidir, kimi çalışmak istemez, çalışmayı istememek eşin çalışmasıyla geçimini sağlamak yük olmak demek değildir, eşler öyle anlaştıysa bu onları alakadar eder.
Kimi sağlıklı sebepleriyle çalışamaz, kimi çalışmaktan hoşnut değildir bunların hepsi yine kimseyi değil hayatı paylaştıkları insanla kendilerini ilgilendirir.
Kimi de çalışmadan duramaz, çalışmak hayat biçimi olmuştur evde oturmak boşluk hissi yaratır, bunların hepsi insanın kendinle ilgili meseleler lakin bizler ne hikmetse bu tip konular her açıldığında ya çalışmayan kadını rencide edip kaba tabirle koca parası yemekle suçluyoruz veya çalışan kadınların yeterli anne olmadığından, ev işi yapmanın hizmetçilik olmasından dem vuruyoruz.
Bu arada bir arkadaşımız makale paylaşmış, hepsini okumadım ama okuduğum kadarı yeterli, makaleden resmen taraflılık akıyor, yüksek lisans öğrencisi ve kadın olan biri için yazılan makale kesinlikle objektif değil, aksine çocuk büyütmeyi, çocuğun karakterini şekillendirmeyi kadının omuzlarına yüklemiş, geleneksel geniş aileden modern aile geçiş yapmanın ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş.
Çocuk yalnızca annenin değildir, anne ve baba birbirini tamamlayan çocuğu birlikte büyütmesi gereken kişilerdir, çocuk için baba eve para getiren, maddi ihtiyaçlarını karşılayan figür değildir sadece, sevgiyi, paylaşmayı, merhamet ve vicdan duygularını pekiştirici bir öğreticidir, anne kadar önemli bir role sahiptir, birinin duygusal eksikliğini diğeri tamamlayamaz.
Makalede Geleneksel geniş aile pek vurgulanmış, modern çekirdek aile yerilmiş, biz maalesef böyle yazılarda işimize gelen kısımları savunuyoruz, bugün kaçımız geleneksel geniş aileyi tercih eder, anneanne, babaanne, dayı, hala, amca, dedeyle aynı evde veya binada yaşamayı kaç kadın kabul edecek?
Kayınvalideye 2 saatlik ziyarette dahi tahammül edemeyen bizler mi
Çocukları, çalışan annelerin çocukları sağlıklı olmuyor, çalışmayanların ki daha iyi yetişiyor diye genellemek hatadır zira 7/24 evde oturan ama çocuğunun eline bir salçalı ekmek verip sokağa salan anneler, tüm gün evladı ne yaptı bi'haber babalar var, bu sebeple konuyu çalışan çalışmayan değil de çocuk yetiştirirken ne kadar bilinçliyiz, çocuklarımızla kaliteli zaman geçiriyor muyuz üzerinden ele alırsak daha iyi olur.
Ve tabii polemiğe girmez, üsluplara da dikkat edersek iyi olur
Not düşeyim bu mesajım geneldir sizi alıntıladım ama şahsınız üzerinden herkese yazdım, yanlış anlaşılmasın
Bi akrabamız var çocukları rahatsızlandı ameliyat vs çok uğraştılar. Çocuk küçük daha şimdi bile 2.5 yaşında. Doğduğundan beri sürekli özel bakım gerekti.
Anne özel sektörde izin hakkı yok baba memur. Baba aldı 6 ay ücretsiz izni baktı çocuğuna en yoğun dönemde.
Babannenin 2 lafından biri işi bıraksaydı da çocuğa baksaydı. Baba çocuk bakar da karı çalışır mıymış çocuğa karı bakarmış. Aynen bu ifadeleri duydum.
Sonra kıza gittim valla böyle anadan böyle adam doğmuş o da sana piyango olarak vurmuş dedim
Biri gelsin boşandım çocuk babasında desin, seyret cümbüşü.Babanın çocuk bakabileceğini kabullenemiyoruz, babaya baktıralan çocuk annesi tarafından ihmal edilmiş çocuktur
Çok teşekkür ederim inşallah alırım kucağıma sağ salim2 ay dayansam yetermiş doktorum dedi bugün gün sayıyorum artık.
Dediklerinize de kesinlikle katılıyorum. İsteyen doğumdan gider çalışmaya, isteyen bakar çocuğa. Eşi ile anlaşıyorlarsa kimse de karışmasın. Bana çok karışıyordu işten ayrıldığımda tanıdığım tanımadığım birçok insan o kadar bıktım ki anlatamam. Bunlar yüzünden rüyamda işe gitmediğim için suçluluk duyduğum kabuslar gördüm bir ara
Çocuğu yetiştirmenin de çalışan çalışmayan anneden çok bilinç ve ilgi ile alakalı olduğunu düşünüyorum bu arada. Yeni anne olacaklara “bilinçli bebek” ve “geliştiren anne baba” kitaplarını önerebilirim. Daha da okuyunca eklerim.
Şimdi o konu duruma göre değerlendirilmeli bence, misal kendi zevk-i sefası için çocuğunu terk edip giden bir daha da kendisinden haber alınamayan anne babaya demediğimi bırakmam fakat çocuğunun yaşam kalitesini düşündüğü için velayeti eşine bırakıyorsa ve evladına zaman ayırıyorsa o zaman velayetin kimde olduğunun önemi yok.Biri gelsin boşandım çocuk babasında desin, seyret cümbüşü.
Mune hanım makaleyi ben paylaştım. 14 sayfalık makalenin yarım sayfasında geleneksel aile yapısı tanımı olarak geçiyor. Aynı sayfanın diğer yarısında da çekirdek aile tanımı yapılıyor. Kadının iş hayatı konulu kısımda başka bir sayfa da yer alıyor. 12 saatten uzun çalıştırılan kadının mağdurluğu bir ailesi olduğunu ve çalışma saatlerinin uzun olmasının düzeltilmesi gerektiğini vurgulanıyor. Öte yandan yine başka bir sayfada kadının ilk insandan bu yana toplumda hep çalıştığını gerek tarlada gerek modern dünyada iş başında olduğunu da belirtiyor. Makalenin temelinde yoğun iş hayatının kadını yorduğunu ve ailesine gücünün kalmadığından ve iş şartlarını yumuşatıp annelik mesaisini artırılmasının hedeflenmesinden işverenlerin aile merkezli olarak iş saatlerinin düzenlenmesinden ve çalışma hayatının ev hayatını olumsuz etkilemesinden bahsediyor. Şunu belirtmek istiyorum. Makaleyi bütünüyle savunmuyorum. Ama aile yapısının ciddi darbeler aldığını ben inkar edemem.Geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun
Çalışan-Çalışmayan kadın içerikli konularda bence yazarken de yazılanları yorumlarken de kişiselleştirmemeliyiz.
Herkesin durumu kendine özeldir ve öyle değerlendirilmelidir, kimi çalışmak istemez, çalışmayı istememek eşin çalışmasıyla geçimini sağlamak yük olmak demek değildir, eşler öyle anlaştıysa bu onları alakadar eder.
Kimi sağlıklı sebepleriyle çalışamaz, kimi çalışmaktan hoşnut değildir bunların hepsi yine kimseyi değil hayatı paylaştıkları insanla kendilerini ilgilendirir.
Kimi de çalışmadan duramaz, çalışmak hayat biçimi olmuştur evde oturmak boşluk hissi yaratır, bunların hepsi insanın kendinle ilgili meseleler lakin bizler ne hikmetse bu tip konular her açıldığında ya çalışmayan kadını rencide edip kaba tabirle koca parası yemekle suçluyoruz veya çalışan kadınların yeterli anne olmadığından, ev işi yapmanın hizmetçilik olmasından dem vuruyoruz.
Bu arada bir arkadaşımız makale paylaşmış, hepsini okumadım ama okuduğum kadarı yeterli, makaleden resmen taraflılık akıyor, yüksek lisans öğrencisi ve kadın olan biri için yazılan makale kesinlikle objektif değil, aksine çocuk büyütmeyi, çocuğun karakterini şekillendirmeyi kadının omuzlarına yüklemiş, geleneksel geniş aileden modern aile geçiş yapmanın ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş.
Çocuk yalnızca annenin değildir, anne ve baba birbirini tamamlayan çocuğu birlikte büyütmesi gereken kişilerdir, çocuk için baba eve para getiren, maddi ihtiyaçlarını karşılayan figür değildir sadece, sevgiyi, paylaşmayı, merhamet ve vicdan duygularını pekiştirici bir öğreticidir, anne kadar önemli bir role sahiptir, birinin duygusal eksikliğini diğeri tamamlayamaz.
Makalede Geleneksel geniş aile pek vurgulanmış, modern çekirdek aile yerilmiş, biz maalesef böyle yazılarda işimize gelen kısımları savunuyoruz, bugün kaçımız geleneksel geniş aileyi tercih eder, anneanne, babaanne, dayı, hala, amca, dedeyle aynı evde veya binada yaşamayı kaç kadın kabul edecek?
Kayınvalideye 2 saatlik ziyarette dahi tahammül edemeyen bizler mi
Çocukları, çalışan annelerin çocukları sağlıklı olmuyor, çalışmayanların ki daha iyi yetişiyor diye genellemek hatadır zira 7/24 evde oturan ama çocuğunun eline bir salçalı ekmek verip sokağa salan anneler, tüm gün evladı ne yaptı bi'haber babalar var, bu sebeple konuyu çalışan çalışmayan değil de çocuk yetiştirirken ne kadar bilinçliyiz, çocuklarımızla kaliteli zaman geçiriyor muyuz üzerinden ele alırsak daha iyi olur.
Ve tabii polemiğe girmez, üsluplara da dikkat edersek iyi olur
Not düşeyim bu mesajım geneldir sizi alıntıladım ama şahsınız üzerinden herkese yazdım, yanlış anlaşılmasın
Ben de dedim memuriyette anne ya da baba ayrılabiliyor ya ücretsiz izne. Allah aşkına biraz da sen ayrıl dedim benim maaş daha yüksek bi de. Bak ekonomimiz sarsılmaz dedim ama kabul ettiremedim :)Eşime yalvardım sen ayrıl ücretsiz izne diye de ikna edemedim
benim de maaşım daha yüksek,benden sonra sen ücretsize ayrıl dedim kabul ettiremedim.Ben de dedim memuriyette anne ya da baba ayrılabiliyor ya ücretsiz izne. Allah aşkına biraz da sen ayrıl dedim benim maaş daha yüksek bi de. Bak ekonomimiz sarsılmaz dedim ama kabul ettiremedim :)
Ondan sonra çalışma hayatı kadınları yoruyi. Yoo, asıl baba işte anne evde modeli yoruyor valla. Kadın nasılsa evde oturuyor diye düşünülüp ev işi, yemek, çocuk sorumluluğu üstüne yıkılıyor, erkek el atarsa '' yardım ediyor '' oluyor, bildiğin lütuf yani. Kayın aile de başlıyor ordan, nasılsa gelin evde, biraz da bizi eğlesin. Önünde duracak koca yoksa yandın.Ben de dedim memuriyette anne ya da baba ayrılabiliyor ya ücretsiz izne. Allah aşkına biraz da sen ayrıl dedim benim maaş daha yüksek bi de. Bak ekonomimiz sarsılmaz dedim ama kabul ettiremedim :)
Yorumuma bazı kişiler gülmüş !!!Eşinizin maaşı yetecekse ilk üç sene çalışmasanız evde olsanız daha iyi olur,3 yaşından sonra yarim gun kres yarim gün anneanne veya babaanne seklinde ayarlayabilirsiniz,
Ekonomik yönden sıkıntınız yoksa eşinizi ikna edin
Kurduğunuz bu rezil cümle için tüm bakıcılardan özür dilemelisiniz. Ayrıca eve gelen yatılı bakıcı adı üstünde bakıcı çocuk bakmak için geliyor. Görev tanımı bu. Nasıl bir zihniyetiniz var pes gerçekten
Ödünüz kopuyor kel kocalarınızı alıp götürecekler diye.
Hayır ne yazdığınız ortada saçma sapan bir yorum yazmışsınız sonra yok öyle demek istemedim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz demişsiniz basbayağı terbiyesizlik yapmışsınız özür dilerim diyip geçmek bu kadar mı zor?Siz bence benim ne demek istedigimi hic anlamamissiniz.benim alintıladigim mesaj da yorum sahibi sanki tum isi erkekler yapiyorda kadinlar aksama kadar evde yatiyor gibi bi algiya sebeb oldu bende ona binayen kadin evde yatmiyor evin her isini yapiyor ustune cocuk bakiyor ustune birde adamlarin gonlunu hos ediyoruz dedim siz nerden bakicilara laf söylediğimi düşündünüz onu anlamadim
E siz neden saygılı değilsiniz, alt tarafı emoji bırakmışlar, herkes sizin güldüğümüze gülmek zorunda mı? İnsanlara komik gelmiş emoji koymuşlar sanki annenize babanıza küfür etmişler gibi tepki vermişsiniz ne kadar abartıyorsunuz? Aynı saygıyı siz gösterin ki size göstersinler. Siz insansanız başarırsınız.Yorumuma bazı kişiler gülmüş !!!
Espri yapmamıştım, birisi espri yapar gülersin tamam da bazı kişiler sırf başkalarıyla dalga geçmek için geliyor bu platforma,
Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil, başkalarının görüşlerine saygılı olun lütfen, başkalarının düşüncelerine saygılı olmak zor değil ya,
Hadi koçum deneyin, insansanız başarırsınız
Hayır ne yazdığınız ortada saçma sapan bir yorum yazmışsınız sonra yok öyle demek istemedim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz demişsiniz basbayağı terbiyesizlik yapmışsınız özür dilerim diyip geçmek bu kadar mı zor?
En azından siz elin işinde çalışmıyorsunuz evde çalışmakla dışarıda çalışmayı bir tutan gurühu asla anlamıyorum. O zaman yer değişin kocan çocuk bakıp akşam senin gönlünü hoş etsin sen git dışarıda çalış. Ayrıca gönlünü hoş etmek ne demek? Kadınlar cinselliği sadece kocalarını hoş etmek için yaşıyorlar hiç zevk almıyorlar mı sanıyorsunuz? Çok üzücü ya eğer böyle bir hayat yaşıyorsanız.
Ayni şeyi yazacaktım. Gönlünü hoş etmek neden iş gibi görünüyor ya da neden sadece gönlü hoş edilen erkekmiş gibi söyleniyor genelde anlamiyorjm. Oyle iş olur mu yaHayır ne yazdığınız ortada saçma sapan bir yorum yazmışsınız sonra yok öyle demek istemedim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz demişsiniz basbayağı terbiyesizlik yapmışsınız özür dilerim diyip geçmek bu kadar mı zor?
En azından siz elin işinde çalışmıyorsunuz evde çalışmakla dışarıda çalışmayı bir tutan gurühu asla anlamıyorum. O zaman yer değişin kocan çocuk bakıp akşam senin gönlünü hoş etsin sen git dışarıda çalış. Ayrıca gönlünü hoş etmek ne demek? Kadınlar cinselliği sadece kocalarını hoş etmek için yaşıyorlar hiç zevk almıyorlar mı sanıyorsunuz? Çok üzücü ya eğer böyle bir hayat yaşıyorsanız.
Valla beni anlayamayan sizsiniz, siz balkona değil ormana gidin fazla fazla oksijen alıp kendinize gelin biraz beyninize oksijen gitsin. Siz kimsiniz benimle hakaretleri konuşuyorsunuz? Ben sizi ilk defa alıntıladım okuduğunuzu anlayamıyor sizi alıntılayanları takip edemiyorsanız bir doktora gidin. Yazdığınız mesaj yanlış anlaşılabilecek bir mesaj, o kadar insan alıntılamış sizi herkeste sorun var bir sizde yok. Herkes sizi yanlış anlamış olamaz değil mi? Çevir kazı yapmanın mantığı nedir tam olarak? Cümle kuramıyorsanız yanlış anlaşılabilecek cümleleri bir araya getiriyorsanız yazmayın tepki görmezsiniz.Bakin size konuyu acikliyorum hala anlamamak icin israr ediyorsunuz alintiladigim mesajı gordunuz mu okudunuz mu bos bos konusmal yerine balkona felan çıkıp temiz hava alin beyninize oksijen gitsin belki anlama kabiliyetiniz gelisir