kocam sürekli çalışmamı istiyor

O kadar çok var ki bunlardan. Benim büyük oğlum da bensiz çok rahat dururdu hiç gözüm arkada kalmazdı. Küçük 20 aylık o da ben yokken durur ama görünmeden kaçmam lazım henüz onu kaldıramadı Onu da emiyor olmasına bağlıyorum.

Şu an ben odaya kaçtım işim var diye. Babasının tepesine çöktüler uyku öncesi enerji patlaması yaşıyorlar

Büyük oğlum gece kalkıp baba diye ağlardı. Canım oğlum. En sevdiğim çocuk babacı çocuk

Bi akrabamız var çocukları rahatsızlandı ameliyat vs çok uğraştılar. Çocuk küçük daha şimdi bile 2.5 yaşında. Doğduğundan beri sürekli özel bakım gerekti.

Anne özel sektörde izin hakkı yok baba memur. Baba aldı 6 ay ücretsiz izni baktı çocuğuna en yoğun dönemde.

Babannenin 2 lafından biri işi bıraksaydı da çocuğa baksaydı. Baba çocuk bakar da karı çalışır mıymış çocuğa karı bakarmış. Aynen bu ifadeleri duydum.

Sonra kıza gittim valla böyle anadan böyle adam doğmuş o da sana piyango olarak vurmuş dedim

Çok teşekkür ederim inşallah alırım kucağıma sağ salim 2 ay dayansam yetermiş doktorum dedi bugün gün sayıyorum artık.

Dediklerinize de kesinlikle katılıyorum. İsteyen doğumdan gider çalışmaya, isteyen bakar çocuğa. Eşi ile anlaşıyorlarsa kimse de karışmasın. Bana çok karışıyordu işten ayrıldığımda tanıdığım tanımadığım birçok insan o kadar bıktım ki anlatamam. Bunlar yüzünden rüyamda işe gitmediğim için suçluluk duyduğum kabuslar gördüm bir ara

Çocuğu yetiştirmenin de çalışan çalışmayan anneden çok bilinç ve ilgi ile alakalı olduğunu düşünüyorum bu arada. Yeni anne olacaklara “bilinçli bebek” ve “geliştiren anne baba” kitaplarını önerebilirim. Daha da okuyunca eklerim.

Kafalarımız hala değişemedi, erkeğin çocuk bakması annenin eksikliği, ilgisizliği gibi görülüyor, çocuk büyüten babayla dalga geçenler var.

Hem hayat müşterektir diyoruz hem de erkekle kadına rol biçiyoruz çok çelişkiliyiz bence :))

İnşaallah bebeğinize kavuşunca bugünlerde yaşadığınız tüm zorlukları atlatacaksınız

Herkesin kararı kendini ilgilendirir aslında ama ne yazık ki bizim toplumumuzda bir kesim hala başkalarının hayatına, kararlarına karışmayı hak görüyor.
Siz bebeğiniz ve kendi sağlığınız için değil keyfi olarak da çalışmama kararı alabilirsiniz, derseniz ki anaokul çağına kadar çalışmayacağım veya liseyi bitirene kadar her neyse, bu sizi ve eşinizi ilgilendirir, sizin kararlarınız bir başkasının gündemi bile olamaz.

Son düzenleme:
Biri gelsin boşandım çocuk babasında desin, seyret cümbüşü.
Şimdi o konu duruma göre değerlendirilmeli bence, misal kendi zevk-i sefası için çocuğunu terk edip giden bir daha da kendisinden haber alınamayan anne babaya demediğimi bırakmam fakat çocuğunun yaşam kalitesini düşündüğü için velayeti eşine bırakıyorsa ve evladına zaman ayırıyorsa o zaman velayetin kimde olduğunun önemi yok.

Eşinizin maaşı yetecekse ilk üç sene çalışmasanız evde olsanız daha iyi olur,3 yaşından sonra yarim gun kres yarim gün anneanne veya babaanne seklinde ayarlayabilirsiniz,
Ekonomik yönden sıkıntınız yoksa eşinizi ikna edin

Mune hanım makaleyi ben paylaştım. 14 sayfalık makalenin yarım sayfasında geleneksel aile yapısı tanımı olarak geçiyor. Aynı sayfanın diğer yarısında da çekirdek aile tanımı yapılıyor. Kadının iş hayatı konulu kısımda başka bir sayfa da yer alıyor. 12 saatten uzun çalıştırılan kadının mağdurluğu bir ailesi olduğunu ve çalışma saatlerinin uzun olmasının düzeltilmesi gerektiğini vurgulanıyor. Öte yandan yine başka bir sayfada kadının ilk insandan bu yana toplumda hep çalıştığını gerek tarlada gerek modern dünyada iş başında olduğunu da belirtiyor. Makalenin temelinde yoğun iş hayatının kadını yorduğunu ve ailesine gücünün kalmadığından ve iş şartlarını yumuşatıp annelik mesaisini artırılmasının hedeflenmesinden işverenlerin aile merkezli olarak iş saatlerinin düzenlenmesinden ve çalışma hayatının ev hayatını olumsuz etkilemesinden bahsediyor. Şunu belirtmek istiyorum. Makaleyi bütünüyle savunmuyorum. Ama aile yapısının ciddi darbeler aldığını ben inkar edemem.

Yazınıza çok üzüldüm. Bu makaleyi paylaşma amacımda kendi içinde bunu sorgulayan ailemden uzak kalmak istemiyorum iş hayatınında beni ailemden kopardığını düşünüyorum bocalaması yaşayan anneler için destekleyici bir fikir paylaşımıydı.. Kendi yolunu çizmiş kişiler için belirtmediğimi de yazmıştım.

Genel olarak yazdığınızı biliyorum yine de belirtmek istedim. Kendimde sağlıkçıyım. Ailedeki anne baba olgusunun çok önemli olduğunu her defasında dile getirdim. Uzun araştırmalar sonucu alınan kanun kararlarında babalık izni 1 hafta olarak tayin edilirken annelik izni 2 yıla kadar uzatılmıştır. Anne ve babanın çocuk üzerinde etkileşimleri yüksek fakat ev geçimi gözardı edilemeyeceğinden izin kısıtlaması baba üzerine uygulanmıştır. Çalışan bir kadın olduğumu ve iş hayatımı çocuklarım için dondurma kararı aldığımı anne çocuk bağının ne denli önemli olduğunu tecrübelerimle anlatmak istedim. Kimseye karışma veya ikna etmek gibi bir amaç gütmedim.

En azından süt çağı dediğimiz ilk 2 yıllık dönemin güvenli bağlanma ve öz kişilik sürecinde çocuğun anneyle kalmasının önemini vurgulamak istedim. Tabi bunlar herkesin yaşam şartlarına göre değişkenlik gösterir. Ben kimsenin hayat şartlarını eleştiremem. Yazılarımın çarpıtılması beni çok üzdü. Bende farkındayım yeri geliyor Anne ya da baba tek başına yaşam mücadelesi de veriyor. Kimi çocuklar öksüz yetim. Her evin içi farklı dertlerle çalkalanıyor. Ben Genel olarak bahsettim.

İlk attığım msjda da konunun çok hassas bir konu olduğunu belirtmiştim ki herkesin burada kendi vicdanıyla konuşması, kendime konunun ne kadar hassas olduğunu bir kez daha kanıtlamış oldum.

Herkesin kendi hayatı kendi tecrübeleri. Konu sahibinin kararsızlığı üzerine fikrimi beyan ettim. çalışmak çalışmamak eşin geçindirmesi vs gibi hiç bir durumun taraftarı olmadım. Tek derdim çocuk yetiştirmenin önemini vuygulamaktı.

Kişisel yazmadığınızı biliyorum. Kişisel algılamamam gerektiğini de biliyorum sadece yazınıza gerçekten üzüldüm ve yazmak istedim.

Ben de dedim memuriyette anne ya da baba ayrılabiliyor ya ücretsiz izne. Allah aşkına biraz da sen ayrıl dedim benim maaş daha yüksek bi de. Bak ekonomimiz sarsılmaz dedim ama kabul ettiremedim :)
benim de maaşım daha yüksek,benden sonra sen ücretsize ayrıl dedim kabul ettiremedim.

Ben de dedim memuriyette anne ya da baba ayrılabiliyor ya ücretsiz izne. Allah aşkına biraz da sen ayrıl dedim benim maaş daha yüksek bi de. Bak ekonomimiz sarsılmaz dedim ama kabul ettiremedim :)
Ondan sonra çalışma hayatı kadınları yoruyi. Yoo, asıl baba işte anne evde modeli yoruyor valla. Kadın nasılsa evde oturuyor diye düşünülüp ev işi, yemek, çocuk sorumluluğu üstüne yıkılıyor, erkek el atarsa '' yardım ediyor '' oluyor, bildiğin lütuf yani. Kayın aile de başlıyor ordan, nasılsa gelin evde, biraz da bizi eğlesin. Önünde duracak koca yoksa yandın.

Yorumuma bazı kişiler gülmüş !!!
Espri yapmamıştım, birisi espri yapar gülersin tamam da bazı kişiler sırf başkalarıyla dalga geçmek için geliyor bu platforma,
Kimse kimseyle aynı düşünmek zorunda değil, başkalarının görüşlerine saygılı olun lütfen, başkalarının düşüncelerine saygılı olmak zor değil ya,
Hadi koçum deneyin, insansanız başarırsınız

Siz bence benim ne demek istedigimi hic anlamamissiniz.benim alintıladigim mesaj da yorum sahibi sanki tum isi erkekler yapiyorda kadinlar aksama kadar evde yatiyor gibi bi algiya sebeb oldu bende ona binayen kadin evde yatmiyor evin her isini yapiyor ustune cocuk bakiyor ustune birde adamlarin gonlunu hos ediyoruz dedim siz nerden bakicilara laf söylediğimi düşündünüz onu anlamadim

Ödünüz kopuyor kel kocalarınızı alıp götürecekler diye.

Benim mesajimdan en son cikarilacak sonucu hangi kafayla cikardiniz çok merak ediyorum Allah akil fikir versin ben orda kadinlar aksama kadar yatmiyor evin her isini yapıyor ustune cocuk bakiyoruz yetmiyor birde adamlarin gonlunu hos ediyoruz hala yaranamiyoruz diyorum sen ne diyorsun

Hayır ne yazdığınız ortada saçma sapan bir yorum yazmışsınız sonra yok öyle demek istemedim ne demek istediğimi anlamıyorsunuz demişsiniz basbayağı terbiyesizlik yapmışsınız özür dilerim diyip geçmek bu kadar mı zor?
En azından siz elin işinde çalışmıyorsunuz evde çalışmakla dışarıda çalışmayı bir tutan gurühu asla anlamıyorum. O zaman yer değişin kocan çocuk bakıp akşam senin gönlünü hoş etsin sen git dışarıda çalış. Ayrıca gönlünü hoş etmek ne demek? Kadınlar cinselliği sadece kocalarını hoş etmek için yaşıyorlar hiç zevk almıyorlar mı sanıyorsunuz? Çok üzücü ya eğer böyle bir hayat yaşıyorsanız.

E siz neden saygılı değilsiniz, alt tarafı emoji bırakmışlar, herkes sizin güldüğümüze gülmek zorunda mı? İnsanlara komik gelmiş emoji koymuşlar sanki annenize babanıza küfür etmişler gibi tepki vermişsiniz ne kadar abartıyorsunuz? Aynı saygıyı siz gösterin ki size göstersinler. Siz insansanız başarırsınız.

Bakin size konuyu acikliyorum hala anlamamak icin israr ediyorsunuz alintiladigim mesajı gordunuz mu okudunuz mu bos bos konusmal yerine balkona felan çıkıp temiz hava alin beyninize oksijen gitsin belki anlama kabiliyetiniz gelisir

Ayni şeyi yazacaktım. Gönlünü hoş etmek neden iş gibi görünüyor ya da neden sadece gönlü hoş edilen erkekmiş gibi söyleniyor genelde anlamiyorjm. Oyle iş olur mu ya

Bakin size konuyu acikliyorum hala anlamamak icin israr ediyorsunuz alintiladigim mesajı gordunuz mu okudunuz mu bos bos konusmal yerine balkona felan çıkıp temiz hava alin beyninize oksijen gitsin belki anlama kabiliyetiniz gelisir
Valla beni anlayamayan sizsiniz, siz balkona değil ormana gidin fazla fazla oksijen alıp kendinize gelin biraz beyninize oksijen gitsin. Siz kimsiniz benimle hakaretleri konuşuyorsunuz? Ben sizi ilk defa alıntıladım okuduğunuzu anlayamıyor sizi alıntılayanları takip edemiyorsanız bir doktora gidin. Yazdığınız mesaj yanlış anlaşılabilecek bir mesaj, o kadar insan alıntılamış sizi herkeste sorun var bir sizde yok. Herkes sizi yanlış anlamış olamaz değil mi? Çevir kazı yapmanın mantığı nedir tam olarak? Cümle kuramıyorsanız yanlış anlaşılabilecek cümleleri bir araya getiriyorsanız yazmayın tepki görmezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…