kocam sürekli çalışmamı istiyor

Bunu ben de düşünmüyorum
Annem çalışmıyor, ben çalışmıyorum
Bu ev oturduğum yerdeen nasıl alınacak? 😂
Öyle alınıyorsa gerçekten çalışmama işini 2 sn bile olsa düşünebilirim 😂😂

Vallahi ben çok merak ettim ama arkadaştan cevap yok. Nasıl alıyorsa evi evde otururken, sevaptır bizlere söylesin de biz de alalım.

Bugün başka bir konuya yazdığım mesajı alıntılıyırum:

Hiç hatalı değilsiniz bence :) ben asistanken (ayda 6 gün bizzat nöbet tutulduğu ve ertesi gün işe devam edildiği 36 saatlik çalışmanın devam ettiği günlerde) arkadaşlar doğurunca işe dönmeye can atıyordu 😂😂 çocuk bakmak daha zor diyorlardı. Benim çocuğum yok ama inşallah martta olacak. O zaman yorum yapabileceğim.

Arkadaşlar 7/24 çocuk bakıcısı maaşı (yani payasada ederi) ne kadar haberiniz var mı? 5000 altında (artı sigorta ve yemek) bulmak çok çok zor. Bir de bir nasıl bakacak kim bilir. İyi yetiştirecek mi? Anne gibi sevgi verecek mi? Yani bu sitede öyle bir yazılıyor ki sanki çocuk evin kedisi :p mamasını suyunu koy, altını temizle kendi büyür gibi. Evet eskiden (anneanne babaannelerimizin döneminde) çocukları salarlarmış sokağa da ben mi farklı yerde yaşıyorum anlamıyorum ki. Ben kendimi gece belli bir saatten sonra sokağa salamıyorum :p sabah da tedirginim üstelik. Sapığı, manyağı var. Bir de eskiden 10 çocuk doğururlarmış 5 i ölürmüş. Biri kızamıktan gitti, birini eşek tepti diye anlatırlarmış. Valla bu devirde modern anne babanın 1 ya da 2 evladı oluyor. Doğal olarak nadir olan da kıymetli oluyor.

Yani devir değişti. Evrimsel olarak bebekler, çocuklar avcı-toplayıcı dönemde de anneleriyle yapışık ve tüm kabile tarafından yetiştirilmiş. Kurt kapar gider nereye salacaksın zaten. Annenin ve kabilenin kadınlarının yaptığı iş toplayıcılık :p ağaçtan, çalıdan yiyecek toplarken bebek dibinde oluyor. Ev temizliği yaparken bebeğin dibimizde olması gibi düşünün şimdiki zamanda. Masabaşı işimize çocuğu anne kucağımıza giyip gidebilsek evet dediğiniz doğru olurdu da öyle bir imkan yok iş yerlerinde artık :p

Ve evet çocuk psikolojisini araştırmış birçok insan var. Ben de şimdi “Biliçli Bebek” isimli kitabı okuyorum bir çok yayınlanmış çalışmalarla desteklenmiş ve anne-bebeğin ilk 2 sene (illa anne de değil ya da bakıcı) birlikte olmasının çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu söylüyor. Ama hiçbir insanın “tek” başına 7/24 çocuk bakamayacağını ve haftada en az 2-3 saat mutlaka bakıcı çocuktan ayrı kendine özgü zaman geçirmesi gerektiğini de anlatıyor. Yani konu sahibi çok haklı. Kadının ayrı 2-3 saate ihtiyacı var haftada. Bunu çok görmek de anlaşılacak bir durum değil.

Ben de istifa ettim ve 2 yıl çalışmayacağım. Hatta kreşe kadar da uzatabilirim çünkü bakıcılar çok çok pahalı. Eşimin kuzeninin bakıcısı 800 dolara çalışıyor şu anda. Kadının kazandığı ayda 1500 tl (yarı zamanlı iş) tabi kayınpederlerinin durumu iyi o karşılıyor da yuh yani bakıcı için. Ben çalışsam 800 dolar falan kazanamam. He ben 1000 dolar kazanıyorum diyen kadınlar tabi çalışsın istiyorsa da asıl çalışmanın maliyeti çok bizim için.

He ben anneye baktırıyorum derseniz saygı duyarım ama bizim anneler çocuk bakamaz :p biri bıkmış hayatımı yaşayacağım diyor. Biri de arada bakarım ama günde 2-3 saatten fazlasına enerjim yok asla diyor. Bence de çok haklılar. Ben şimdi 35 yaşındayım. Torunum olacak en erken 65 yaşında. Kusura bakmasın evlatlarım da benim bakıcılığıma güvenip çocuk yapmasınlar :p ben de o yaşta bakamam yani. O yüzden herkesin kendi durumu, imkanına göre çalışıp çalışmama kararı alınır. Resmen bu sitede takıldığımdan beri çalışmıyorum diye tribe soktunuz 😂😂 vay ev kadını vayy yatacak yuvarlanacak 😂😂 yeminle fenalık geldi. Hayır çalışsam burada çalış baskısı yapanlara bir faydam olacak olsa neyse diyeceğim de boşa psikolojik baskı resmen :p

Kısaca herkesin durumu, düşüncesi kendine. Durumumuz var, evimiz de var arabam da var :p evde oturarak yapmadık eşimle çalışarak yaptık evet. Durumumuz olmasa belki 3500 e ucuz bir bakıcı bulabilsem 2 seneden kısa dönebilirdim ama istemeden dönerdim. Evet bazı kadınlar çalışmayı da sevmiyor :p zorla mecburi olduğu için çalışıyor ki bu birçok erkek için de geçerli. İş hayatını sevmemek aşağılanacak bir durum değil :p

Ve evet benim annem bizi büyüttü sonra işe girdi. İşe girdiğinde, çalıştığında gurur duydum. Herkesin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Zevk için değil, zorunluluktan. Her birey kendi ayakları üzerinde duracak parayı kazanmalı. He birçok pasif geliri vardır onun elbette bence çalışmasına gerek yok. Yani ben de evde ömür boyu koca parası yemeyeceğim rahat olun 😂😂

Bir de hiç muhafazakar falan değilim, fıtratla bir alakam yok :p eşimin de bunalınca evde birkaç sene oturmasını ve evi benim geçindirmemi gayet samimi teklif ettim ama çocuk bakmayı kendisi istemiyor, ben gönüllüyüm yani.

Bu arada yarım rahimin var, suyum alt seviyelerde, 8.haftada kanamam oldu. Çalışmamamı doktorum da önerdi. Hamilelikten önce de riskli olacağını biliyorduk. 3.tüp bebek denememle anca hamile kaldım. Yani bari doğurana kadar çalışsaydın durumu bende yok :p günün 22 saati yatıyorum.

selam arkadaşlar :KK43: çalışan bi bayanım bu ay bebek için karar verdik ve çalışmalar başladı gelecek adetime 10 gün var ve bebeği çok istiyorum. asıl konu kocam çünkü bebek doğdukdan sonrada çalışmamı istiyor ben istemiyorum her anne gibi bebeğimi büyütmek istiyorum. geçenlerde bebekden konu açıldı kaynanam ben sabah erken kalkamam işi bırakır sen bakarsın dedi zaten ağız ucuyla bakarmısın demiştim çünkü istemiyorum bakmasını sigara içiyor. kayımpederde dedi ki ne çalışması bebeğine bakarsın tabiki de dedi. çok mutlu oldum. ama eşim iki üç ay bakar çalışırsın diyo anlamıyorum ısrarcılığını bugun yönetici bayan sordu bu durumda deam edermisin bırakırmısın diye bende bırakırım dedim sonra eşimle konuştum bana inatla çalışırsın benım annem bakmazsa senın annen bakar oda bakmazsa bakıcı tutarız dedi dünyam başıma yıkıldı. akşam konuşucam eşimle kesin ve net olarak bebeğim olursa çalışmıcamı söylücem.
ama korkuyorum da bi yerden sonra evin ve cocugun masrafları bunaltır da ayrılmak isterse? :KK43: çünkü benim baban bizi bu yüzden terk etti. :KK43: hiç çalışmam demiyorum da eğer çocuğum sıkıntı içinde büyücekse maddi olarak yetemiceksek çalışırım ama ben çalışmadan da rahat geçine biliriz evimz kendimizin borcumuz harcımız yok akıl verin bana bebek işini ertelemelimiyim çok üzgümüm kendimi anne olmaya çok alıştırmıştım

teşekkür ederim
Cocuk fikrini erteleyin, annelik en doğal hakkınız.

İşini bilmiyorum ama daha hafif ya da evden bir iş yapabilirsin. Korkunu ona belli etme. Bir de senin açından neden çalışmak istemiyorsun ki? Tek boyutlu, sürekli evde, kendi maddi özgürlüğü olmayan biri olacaksın. Bu daha tehlikeli bence. Erkek için seni eldeki kuş yapar
Çok doğru . Kadınını evde nasıl olsa diye evdeki hatta eldeki kuş olarak görür ama gün boyu kendinin dili dışarda dışarıda iyi laf yapar sakalasir kahkaha atar .erkeklere hiç güvenim yok kadın güçlü oLmak zorunda bu devirde

Bunu ben de düşünmüyorum
Annem çalışmıyor, ben çalışmıyorum
Bu ev oturduğum yerdeen nasıl alınacak? 😂
Öyle alınıyorsa gerçekten çalışmama işini 2 sn bile olsa düşünebilirim 😂😂

Ya bi de illa çalışanların çocuklarını genelleyeceksek kafamıza göre
Bence çalışmayanların çocuğu da mağdur
Anne tüm gün çocukşa dip dibe olmaktan en son mecbur ya telefoj veriyor ya tv açıyor
Anneninki de can çünkü
Çünkü nefes almaya ihtiyacı var
Sonra bağımlı çocuklar oluyor hep
24 saat full enerjik aktiviteli ortam yaratırım diyenler kendine başka yalan bulsun 😂
24 saatlik beraberliğin 24 saati kaliteli zaman değil
Büyük bi çoğunluğu olmuyor hatta
Göz var görüyoruz 😂
Mesela ben diyelim evdeyim cumartesi sürekli 7 24 onla aktivite mi yapıyorum hayir tabiki de.
Eşime bırakıyorum işlerim oluyor uyuyorum.
Ya da çocuk pesimde ben birşeyler yapıyorum.
Yani aktivite oyun belli süre yapıyorsun sonra çocuk kendi takiliyor ev icinde.
Sanki evde durunca kim olursa olsun sürekli aktif degilsin imkanı yok.
İnsan doğasına aykiri.
Bugün okulda bir kadin hoca çocuğu 3 yaşına gelcek kreşe vermis pismanim diye diye çocuğu bir hafta veriyor diğer hafta aliyor.
Çocuğu hastalaniyor diye sonra kızkardeşini getirmis onla kalsın gitmesin kreşe diyor
Ne kadar az o kadar iyi diyor.
Hep benle olması lazim diye diye sayikladi.
Amacı kendine bağımlı yapmak.

:KK51:Çalışmayan bir kadın olarak çalışmayan hemcinslerimin fikirlerinden utandım.

Hiç bir çalışma ortamı muhteşem değildir. Ama çalışmak sizin maddi yükünüzü taşımak istemeyen/buna gücü yetmeyen bir adama kendini taşıtmaya çalışmanızdan kötü olamaz.

Devir değişti, kadının çalışmaması ancak çocuklara iyi bir eğitim, iyi birer sosyal hayat, sanatsal kültürel aktiviteler sağlanabiliyorsa düsünülmeli. Hic bir cocuk her seyden mahrum, sirf annesi evde diye cok mutlu olmuyor.

%100 katılıyorum amma velakin sürekli çalış para getir diyen erkek de bana çok çok itici geliyor. genel olarak para konuşan, para soran, para getir diyen erkekten soğuyorum bana kalitesiz geliyorlar. Hayat şartlarının zor olduğunu kabul ediyorum tabi ki ama her şeyi söylemenin bir adabı var. Toplumda para para diyen, anneciğine maaşlı kız, atanmış kız aratan erkekler çoğaldı. Berbat yani, karşıdaki kadının parası olsun da ne olursa olsun, kadınla değil maaş çekiyle evleniyorlar. Böyle para para diyen tiplerle hangi kadınlar, ne sebeple evleniyor merak ediyorum

Mesela ben diyelim evdeyim cumartesi sürekli 7 24 onla aktivite mi yapıyorum hayir tabiki de.
Eşime bırakıyorum işlerim oluyor uyuyorum.
Ya da çocuk pesimde ben birşeyler yapıyorum.
Yani aktivite oyun belli süre yapıyorsun sonra çocuk kendi takiliyor ev icinde.
Sanki evde durunca kim olursa olsun sürekli aktif degilsin imkanı yok.
İnsan doğasına aykiri.
Bugün okulda bir kadin hoca çocuğu 3 yaşına gelcek kreşe vermis pismanim diye diye çocuğu bir hafta veriyor diğer hafta aliyor.
Çocuğu hastalaniyor diye sonra kızkardeşini getirmis onla kalsın gitmesin kreşe diyor
Ne kadar az o kadar iyi diyor.
Hep benle olması lazim diye diye sayikladi.
Amacı kendine bağımlı yapmak.
Zaten 24 saat aktiviteli bi hayat yok
O kadar saat oyalayacak aktivite de yok
Birbirimize dürüst olalım 😂

Tanıdığım Adem güneşi takip eden bi kişi vardı
O da daha fazla dayanamadı
Artık saldı çocuğu
Hatta fazla saldı yani
Aktiviteyi geçtim video bağımlısı oldu çocuk başkası varken etrafında
Çünkü diğer türlü sürekli mızmız yabancıların yanında
Kınadım şimdi oh başıma gelecek 😂😂

Çocuğu bağımlı yetiştirme işinin de biraz kadınların kendilerini daha anne hissetmek için yaptığını düşünüyorum
Ne kadar anneye bağımlıysa o kadar iyi anneymiş gibi.geliyor kimisine
Bi nevi ego tatmini

Adem güneşi de tüm işleri anneye yıkan bu sistemi yarattığı için ayrıca tebrik ediyorum
Keşke bi kadın uzman ondan önce aynısını erkeklere yıkacak şekilde düzenleseymiş 😂😂
Çocuklar sadece babaya bağlanmalı, bakımını baba üstlenmeli, çocuğun gelişimi için çok önemli bıdı bıdı gibi 😂

%100 katılıyorum amma velakin sürekli çalış para getir diyen erkek de bana çok çok itici geliyor. genel olarak para konuşan, para soran, para getir diyen erkekten soğuyorum bana kalitesiz geliyorlar. Hayat şartlarının zor olduğunu kabul ediyorum tabi ki ama her şeyi söylemenin bir adabı var. Toplumda para para diyen, anneciğine maaşlı kız, atanmış kız aratan erkekler çoğaldı.
O tarz erkekler de erkek adam dediğin evini geçindirecek, kendine güveniyorsa evlensincilere müstehak bence ya 🙄

Bu arada yarım rahimin var, suyum alt seviyelerde, 8.haftada kanamam oldu. Çalışmamamı doktorum da önerdi. Hamilelikten önce de riskli olacağını biliyorduk. 3.tüp bebek denememle anca hamile kaldım. Yani bari doğurana kadar çalışsaydın durumu bende yok :p günün 22 saati yatıyorum.
Geçmiş olsun, bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almak nasip olsun 🙏

Çalışan-Çalışmayan kadın içerikli konularda bence yazarken de yazılanları yorumlarken de kişiselleştirmemeliyiz.
Herkesin durumu kendine özeldir ve öyle değerlendirilmelidir, kimi çalışmak istemez, çalışmayı istememek eşin çalışmasıyla geçimini sağlamak yük olmak demek değildir, eşler öyle anlaştıysa bu onları alakadar eder.
Kimi sağlıklı sebepleriyle çalışamaz, kimi çalışmaktan hoşnut değildir bunların hepsi yine kimseyi değil hayatı paylaştıkları insanla kendilerini ilgilendirir.

Kimi de çalışmadan duramaz, çalışmak hayat biçimi olmuştur evde oturmak boşluk hissi yaratır, bunların hepsi insanın kendinle ilgili meseleler lakin bizler ne hikmetse bu tip konular her açıldığında ya çalışmayan kadını rencide edip kaba tabirle koca parası yemekle suçluyoruz veya çalışan kadınların yeterli anne olmadığından, ev işi yapmanın hizmetçilik olmasından dem vuruyoruz.

Bu arada bir arkadaşımız makale paylaşmış, hepsini okumadım ama okuduğum kadarı yeterli, makaleden resmen taraflılık akıyor, yüksek lisans öğrencisi ve kadın olan biri için yazılan makale kesinlikle objektif değil, aksine çocuk büyütmeyi, çocuğun karakterini şekillendirmeyi kadının omuzlarına yüklemiş, geleneksel geniş aileden modern aile geçiş yapmanın ne kadar kötü olduğundan bahsetmiş.

Çocuk yalnızca annenin değildir, anne ve baba birbirini tamamlayan çocuğu birlikte büyütmesi gereken kişilerdir, çocuk için baba eve para getiren, maddi ihtiyaçlarını karşılayan figür değildir sadece, sevgiyi, paylaşmayı, merhamet ve vicdan duygularını pekiştirici bir öğreticidir, anne kadar önemli bir role sahiptir, birinin duygusal eksikliğini diğeri tamamlayamaz.

Makalede Geleneksel geniş aile pek vurgulanmış, modern çekirdek aile yerilmiş, biz maalesef böyle yazılarda işimize gelen kısımları savunuyoruz, bugün kaçımız geleneksel geniş aileyi tercih eder, anneanne, babaanne, dayı, hala, amca, dedeyle aynı evde veya binada yaşamayı kaç kadın kabul edecek?
Kayınvalideye 2 saatlik ziyarette dahi tahammül edemeyen bizler mi😁
Çocukları, çalışan annelerin çocukları sağlıklı olmuyor, çalışmayanların ki daha iyi yetişiyor diye genellemek hatadır zira 7/24 evde oturan ama çocuğunun eline bir salçalı ekmek verip sokağa salan anneler, tüm gün evladı ne yaptı bi'haber babalar var, bu sebeple konuyu çalışan çalışmayan değil de çocuk yetiştirirken ne kadar bilinçliyiz, çocuklarımızla kaliteli zaman geçiriyor muyuz üzerinden ele alırsak daha iyi olur.

Ve tabii polemiğe girmez, üsluplara da dikkat edersek iyi olur 😌

Not düşeyim bu mesajım geneldir sizi alıntıladım ama şahsınız üzerinden herkese yazdım, yanlış anlaşılmasın😊

Zaten 24 saat aktiviteli bi hayat yok
O kadar saat oyalayacak aktivite de yok
Birbirimize dürüst olalım 😂

Tanıdığım Adem güneşi takip eden bi kişi vardı
O da daha fazla dayanamadı
Artık saldı çocuğu
Hatta fazla saldı yani
Aktiviteyi geçtim video bağımlısı oldu çocuk başkası varken etrafında
Çünkü diğer türlü sürekli mızmız yabancıların yanında
Kınadım şimdi oh başıma gelecek 😂😂

Çocuğu bağımlı yetiştirme işinin de biraz kadınların kendilerini daha anne hissetmek için yaptığını düşünüyorum
Ne kadar anneye bağımlıysa o kadar iyi anneymiş gibi.geliyor kimisine
Bi nevi ego tatmini

Adem güneşi de tüm işleri anneye yıkan bu sistemi yarattığı için ayrıca tebrik ediyorum
Keşke bi kadın uzman ondan önce aynısını erkeklere yıkacak şekilde düzenleseymiş 😂😂
Çocuklar sadece babaya bağlanmalı, bakımını baba üstlenmeli, çocuğun gelişimi için çok önemli bıdı bıdı gibi 😂
Şimdi şöyle çocuğun olunca daha iyi göreceksin.
Mesela pazartesi okulda toplantım vardı bebeğimin 12 aylık asisi var o gun.
Ben 4 ye eve geldim esimin izni vardı öğleden sonra yaptırdı aşıyı.
Hemen hemşire annesi nerde diye sormuş?
Artık bu sorudan nefret ediyorum inan gına geldi.
Baba götürünce sanki öcü getiriyor.
Neden illa anne?
Yani bunu kadın yapıyor.
Asini vur geç ben olunca ne olacak acaba?
Hani bazı şeyleri cidden kadına öyle yuklemisiz ki artık insan deliriyor.
Annem bile bu cocuk sensiz duruyor.
Benim çocuklarım bensiz durmazdi diyor.
Kendi anneligini güzel gösterip beni sen iste eh idare edersin mantığında.
Dedigin gibi ben daha çok anneyim ben en iyisiyim.
Cocuk annesiz durmayacak babaya gitmeyecek hep annenin dibinde duracak.
Kafa bu.

selam arkadaşlar :KK43: çalışan bi bayanım bu ay bebek için karar verdik ve çalışmalar başladı gelecek adetime 10 gün var ve bebeği çok istiyorum. asıl konu kocam çünkü bebek doğdukdan sonrada çalışmamı istiyor ben istemiyorum her anne gibi bebeğimi büyütmek istiyorum. geçenlerde bebekden konu açıldı kaynanam ben sabah erken kalkamam işi bırakır sen bakarsın dedi zaten ağız ucuyla bakarmısın demiştim çünkü istemiyorum bakmasını sigara içiyor. kayımpederde dedi ki ne çalışması bebeğine bakarsın tabiki de dedi. çok mutlu oldum. ama eşim iki üç ay bakar çalışırsın diyo anlamıyorum ısrarcılığını bugun yönetici bayan sordu bu durumda deam edermisin bırakırmısın diye bende bırakırım dedim sonra eşimle konuştum bana inatla çalışırsın benım annem bakmazsa senın annen bakar oda bakmazsa bakıcı tutarız dedi dünyam başıma yıkıldı. akşam konuşucam eşimle kesin ve net olarak bebeğim olursa çalışmıcamı söylücem.
ama korkuyorum da bi yerden sonra evin ve cocugun masrafları bunaltır da ayrılmak isterse? :KK43: çünkü benim baban bizi bu yüzden terk etti. :KK43: hiç çalışmam demiyorum da eğer çocuğum sıkıntı içinde büyücekse maddi olarak yetemiceksek çalışırım ama ben çalışmadan da rahat geçine biliriz evimz kendimizin borcumuz harcımız yok akıl verin bana bebek işini ertelemelimiyim çok üzgümüm kendimi anne olmaya çok alıştırmıştım

teşekkür ederim

Çalışıp çalışmamak sizin tercihiniz ama eve bağlı kalıp sadece çocuk büyütmek daha yorucu ve yıpratıcı bence. Ek gıdaya geçene kadar çocuğunuza bakıp gayet de dönebilirsiniz işe.

%100 katılıyorum amma velakin sürekli çalış para getir diyen erkek de bana çok çok itici geliyor. genel olarak para konuşan, para soran, para getir diyen erkekten soğuyorum bana kalitesiz geliyorlar. Hayat şartlarının zor olduğunu kabul ediyorum tabi ki ama her şeyi söylemenin bir adabı var. Toplumda para para diyen, anneciğine maaşlı kız, atanmış kız aratan erkekler çoğaldı.

Benim bir ex (ki range rover falan kullanan bi insan diyeyim, az cok durumunu kestirin diye) simit alip yesek maliyet hesaplardi 😒😒😒
Bir yere gitsek surekli bu adam burdan gunde kac para yapiyorduru hesaplardi. Asla cimri degildi ama para konusunda saglam bir takintisi vardi.
Nasil kacmistim bir ben bir allah biliyor 🤣🤣

Neyse konuya döneyim, maddi durumlar uygunken calis calis calis para para para diyen adam bastan elenir zaten ya 🤐 onun hic sansi yok. Evlat olsa sevilmez.
Ama durumlar uygun degilse de erkek bunu söylemeye mecbur birakilmadan kadin kendi dusunmeli. Cok var "benle evlendiyse bakacak, her istedigimi yapmak zorunda, ben evimin hanimiyim, evlenmeseydi o zaman" kafasinda kadin. Ya adam esek mi 😒 sen hanimsan o da bey. Bu kafayi kabullenemiyorum.

Eve yatili bi kadin tutun temizligi cocuk bakimini yaptırın yemekleride o yapsın ustune gecede adamın gönlünü hos etsin t bunlarin aylik bedeli ne olur sizce son cumleniz cok sacma olmus koca tum gun çalışıyor kadin yatiyormu bu nasil sığ bi düşünce

Kurduğunuz bu rezil cümle için tüm bakıcılardan özür dilemelisiniz. Ayrıca eve gelen yatılı bakıcı adı üstünde bakıcı çocuk bakmak için geliyor. Görev tanımı bu. Nasıl bir zihniyetiniz var pes gerçekten

Neden illa anne?
Yani bunu kadın yapıyor.
Kafa bu.
Zaten inan çoğu şeyi kadınlar birbirine yapıyor
Erkekler öyle şeylere kafa yormuyor
Adem güneş hariç 😜😂😂

İyi niyetli olsa zaten babası getirmiş ne güzel demesi gerekir
Ama bağzı kadınlarımız kendi çocuğun her şeyiyle ilgilenirken perişan olduğu için istiyor ki diğer kadınlar da perişan olsun
Onun hırsı o 🙄

Neden illa anne?
Yani bunu kadın yapıyor.
Kafa bu.

Türkiyenin en seckin kurumlarindan birinde anasinifina gidiyor oglum. 30 haftalik cogul gebeligim var ve evle okul arasida biraz mesafeli. bazi günler ben götürmezsem ögretmen soruyormus annesi neden getirmedi diye 🤐🤐🤐

Bu kadin ögretmen. En elit kurumlardan birinde ögretmen. Hamile oldugumu falan da biliyor. Evimizin konumunu biliyor. Ne diyeyim ki 🤐 hani ben goturmeyip sanki cocugu taksiyle yalniz yollamisim gibi muamele görüyorum 😶😶😶

Türkiyenin en seckin kurumlarindan birinde anasinifina gidiyor oglum. 30 haftalik cogul gebeligim var ve evle okul arasida biraz mesafeli. bazi günler ben götürmezsem ögretmen soruyormus annesi neden getirmedi diye 🤐🤐🤐

Bu kadin ögretmen. En elit kurumlardan birinde ögretmen. Hamile oldugumu falan da biliyor. Evimizin konumunu biliyor. Ne diyeyim ki 🤐 hani ben goturmeyip sanki cocugu taksiyle yalniz yollamisim gibi muamele görüyorum 😶😶😶
İşte ben de buna sinir oluyorum.
Ben de asida bu olayı yasiyorum.
Annesi neden yok?
Ben de orada farklı birşey yapmayacağım.
Zaten çocuğun ağlamasına dayanamıyorum asiri ağlıyor asida yine kapının önünde beklerdim enfazla.
Neden illa ben gorunecegim?
Bu çocuğun babası sağlam ayakta.
Ben oledebilirim.
Toplum dayatması.

%100 katılıyorum amma velakin sürekli çalış para getir diyen erkek de bana çok çok itici geliyor. genel olarak para konuşan, para soran, para getir diyen erkekten soğuyorum bana kalitesiz geliyorlar. Hayat şartlarının zor olduğunu kabul ediyorum tabi ki ama her şeyi söylemenin bir adabı var. Toplumda para para diyen, anneciğine maaşlı kız, atanmış kız aratan erkekler çoğaldı. Berbat yani, karşıdaki kadının parası olsun da ne olursa olsun, kadınla değil maaş çekiyle evleniyorlar. Böyle para para diyen tiplerle hangi kadınlar, ne sebeple evleniyor merak ediyorum
Aynı şekilde erkeği de para makinesi gibi gören hemcinslerimiz de var, evliliğin tanımı değişti hala da değişiyor, kişilerin birbirine olan sevgisinin yerini cüzdanın şişkinliği almaya başladı maalesef.
Evet maddiyat mecburen ihtiyaç ama kadın ve erkeklerin birbirini yürüyen banka cüzdanı gibi görmesi de çirkin.

Neden illa anne?
Yani bunu kadın yapıyor.
Kafa bu.
Çünkü modernleşmenin işimize gelen kısmını seviyoruz ama söz konusu annelik olunca gelenekselciyiz.

Babanın çocuk bakabileceğini kabullenemiyoruz, babaya baktırılan çocuk annesi tarafından ihmal edilmiş çocuktur🤣

Son düzenleme:
X