Hiç hatalı değilsiniz bence :) ben asistanken (ayda 6 gün bizzat nöbet tutulduğu ve ertesi gün işe devam edildiği 36 saatlik çalışmanın devam ettiği günlerde) arkadaşlar doğurunca işe dönmeye can atıyordu
çocuk bakmak daha zor diyorlardı. Benim çocuğum yok ama inşallah martta olacak. O zaman yorum yapabileceğim.
Arkadaşlar 7/24 çocuk bakıcısı maaşı (yani payasada ederi) ne kadar haberiniz var mı? 5000 altında (artı sigorta ve yemek) bulmak çok çok zor. Bir de bir nasıl bakacak kim bilir. İyi yetiştirecek mi? Anne gibi sevgi verecek mi? Yani bu sitede öyle bir yazılıyor ki sanki çocuk evin kedisi
mamasını suyunu koy, altını temizle kendi büyür gibi. Evet eskiden (anneanne babaannelerimizin döneminde) çocukları salarlarmış sokağa da ben mi farklı yerde yaşıyorum anlamıyorum ki. Ben kendimi gece belli bir saatten sonra sokağa salamıyorum
sabah da tedirginim üstelik. Sapığı, manyağı var. Bir de eskiden 10 çocuk doğururlarmış 5 i ölürmüş. Biri kızamıktan gitti, birini eşek tepti diye anlatırlarmış. Valla bu devirde modern anne babanın 1 ya da 2 evladı oluyor. Doğal olarak nadir olan da kıymetli oluyor.
Yani devir değişti. Evrimsel olarak bebekler, çocuklar avcı-toplayıcı dönemde de anneleriyle yapışık ve tüm kabile tarafından yetiştirilmiş. Kurt kapar gider nereye salacaksın zaten. Annenin ve kabilenin kadınlarının yaptığı iş toplayıcılık
ağaçtan, çalıdan yiyecek toplarken bebek dibinde oluyor. Ev temizliği yaparken bebeğin dibimizde olması gibi düşünün şimdiki zamanda. Masabaşı işimize çocuğu anne kucağımıza giyip gidebilsek evet dediğiniz doğru olurdu da öyle bir imkan yok iş yerlerinde artık
Ve evet çocuk psikolojisini araştırmış birçok insan var. Ben de şimdi “Biliçli Bebek” isimli kitabı okuyorum bir çok yayınlanmış çalışmalarla desteklenmiş ve anne-bebeğin ilk 2 sene (illa anne de değil ya da bakıcı) birlikte olmasının çocuğun psikolojisi için çok iyi olduğunu söylüyor. Ama hiçbir insanın “tek” başına 7/24 çocuk bakamayacağını ve haftada en az 2-3 saat mutlaka bakıcı çocuktan ayrı kendine özgü zaman geçirmesi gerektiğini de anlatıyor. Yani konu sahibi çok haklı. Kadının ayrı 2-3 saate ihtiyacı var haftada. Bunu çok görmek de anlaşılacak bir durum değil.
Ben de istifa ettim ve 2 yıl çalışmayacağım. Hatta kreşe kadar da uzatabilirim çünkü bakıcılar çok çok pahalı. Eşimin kuzeninin bakıcısı 800 dolara çalışıyor şu anda. Kadının kazandığı ayda 1500 tl (yarı zamanlı iş) tabi kayınpederlerinin durumu iyi o karşılıyor da yuh yani bakıcı için. Ben çalışsam 800 dolar falan kazanamam. He ben 1000 dolar kazanıyorum diyen kadınlar tabi çalışsın istiyorsa da asıl çalışmanın maliyeti çok bizim için.
He ben anneye baktırıyorum derseniz saygı duyarım ama bizim anneler çocuk bakamaz
biri bıkmış hayatımı yaşayacağım diyor. Biri de arada bakarım ama günde 2-3 saatten fazlasına enerjim yok asla diyor. Bence de çok haklılar. Ben şimdi 35 yaşındayım. Torunum olacak en erken 65 yaşında. Kusura bakmasın evlatlarım da benim bakıcılığıma güvenip çocuk yapmasınlar
ben de o yaşta bakamam yani. O yüzden herkesin kendi durumu, imkanına göre çalışıp çalışmama kararı alınır. Resmen bu sitede takıldığımdan beri çalışmıyorum diye tribe soktunuz
vay ev kadını vayy yatacak yuvarlanacak
yeminle fenalık geldi. Hayır çalışsam burada çalış baskısı yapanlara bir faydam olacak olsa neyse diyeceğim de boşa psikolojik baskı resmen