kocam sürekli çalışmamı istiyor

Aslinda sizde sizin zaten bunlar goreviniz evli olmasanizda bunlari yapacaktıniz derken bunu ima ediyorsunuz aslinda burda yazarak anlaşamıyoruz belki cümleleri dogru kullanamiyoruz ama neyse cok uzadi bu. Tartisma
Sizin görevinin yani kadinin görevi demiyorum. Her insan temizlik ve yemek yapar diyorum. Ama kadınlar tek yasasa da temiz evi falan daha çok sevdikleri için yaparlar. Ama erkekleri bilemiyorum işte.
Mesela bizde çamaşır ve ütü kahvalti işi %90 esimdedir. Yapa da biliyorlar yani. Düzenli hayat için ya da maddi kaygi için evlenilmez bence.

Orda haklısınız ben genel işleri düşündüm. Yemek, çamaşır, bulaşık, süpürme vs.
Çocuk işin içine girince ama 2 kişi 5 kişi gibi bile olabilir

Orasini biz bilmiyoruz konu sahibi borclarinin olmadığını.felan soylemis hatta bakici tut demis kadin çalışacak.asgari ucrete onuda bakiciya verecek ne anlami kaliyor
Sigortası primi işleyecek,ileride emekli olmak istese gün sıkıntısı çekmeyecek?
Sadece maaş yönünden bakmayın olaya. Kadının bütün gün evde oturup telefona bakıp iş yapması psikolojisini bozar, iş demek sosyallik demek.

Orasini biz bilmiyoruz konu sahibi borclarinin olmadığını.felan soylemis hatta bakici tut demis kadin çalışacak.asgari ucrete onuda bakiciya verecek ne anlami kaliyor
Adam nedenlerini söylemiş zaten

Yani bu da var şuan ben evdeyim evlenmeden önce çalışıyordum evlendikten sonra eşim tek yetebilecegini eğer yetemezsem destek olacağımi söyledi çalışma saatim coktu market işi az çok bilirsiniz ve bulunduğum il biraz sıkıntılı normal ise girsem sigorta yapmıyorlar maaş 1000 lira falan eşimde ona razı gelmiyor yorulduğuna değmiyor sigortasız gibi ama olurda eşimin tayin durumu olursa güzel bir şehire çıkarsa tekrar çalışırım

Hey Allahım bu isleri birine yaptırdığın zaMan bedavami yaptiriyorsun bacim sen bizim yaptiklarimiz neden göz ardi ediliyor diyorum erkek is yerinde alin teri dokuyorss bizde evde dokuyoruz diyorum neyi anlamiyorsunuz

"Eve yatılı bir bakıcı tutun ... yapsın" dediğiniz mesajda ev işlerini ve en sonda da evin erkeğinin gönlünün hoş edilmesini yazmışsınız.
İnsanlara anlamıyorsunuz anlamıyorsunuz diyorsunuz ama kendi kurduğunuz cümlenin nereye gittiğinden bihabersiniz.
Evdeki yatılı bakıcıların evin erkeğinin gönlünü hoş etmek gibi bir vazifesi olmadığına göre basbayağı hakaret bu.

Ayrıca hadi diğer işleri geçtim de adamın gönlünü hoş etmek neden parayla gördürülecek/karşılığında para alınacak işler listesinde? Bu da bütün kadınlara hakaret.
Sevişmek işteş bir eylem. İki taraf birbirinin gönlünü hoş ediyor. Normal ilişkilerde öyle en azından.

Yardımcı kadınlara neden adamların gönlünü hoş etme diye bir görev yakıştırdınız ki? İş tanımlarında böyle bir şey yok. Çok özür dilerim ama aklıma kaynanam geldi, çocuklarımın bakıcısı hakkında olmadık şeyler dedi yıllardır, '' Kocanı alacağğğkkk. '' diye. Kızın yüzüne dedim geçenlerde, '' Kaç yıl oldu, bi alsan da kocamı herkes rahatlasa. '' diye. İyi güldük.

Ayrıca sizin de öyle bir göreviniz yok. Zevk almadığınız ilişkiye girmek zorunda değilsiniz. Bunun bilinçaltınızda bir görev olarak yerleşmiş olmasına üzüldüm.

Utopik bi dunyada kadin ve erkek calisiyorsa ev isi de beraber yapilir.
Erkek calisiyorsa kadin yapar, ihtiyac duyuldugu kadariyla erkek yardim.eder.
Ama bizim dunyamizda kadin hem iste hem evde kopek gibi calissin isteniyor.
O utopik dunyada yasasak kesinlikle calisan kadin daha rahat derdim ama ispatlayamam cunku yasamiyoruz.
Ben 6 aydir calisan oncesinde 6 yil ev hanimligi yapmis biri olarak soyluyorum. Utopik dunyada olsak su an ben cok daha mutlu olurdum. Gerci o dunyada olmadigimiz halde calisirken daha az yoruluyorum cunku sacimi supurge etmeme gibi bir huyum var :)

saglıkla gelsin inşallah. 3500 e bakıcı imkansız maalesef. bizim bakıcımız gectigimiz yıl haziran ayında bizden ayrıldı 2900 veriyorduk, 8-15 calısıyordu. bizden ayrıldıktan sonra once 4500 sonra 5000 e iş buldu. 9-17 calısıyor suan. piyasanın en düşüğü 5bin hatta 6-7 binler konusuluyor suan ist.da
bir doktorla aynı seviyede bakıcı maasları inanılmaz mantıksız. facebookta arastıran anneler grubu var, ihtiyacınız olursa orda bakıcı ilanları paylasılıyor, üye olabilirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…