- 9 Aralık 2009
- 17.086
- 54.296
-
- Konu Sahibi beybibeybi
Sizin görevinin yani kadinin görevi demiyorum. Her insan temizlik ve yemek yapar diyorum. Ama kadınlar tek yasasa da temiz evi falan daha çok sevdikleri için yaparlar. Ama erkekleri bilemiyorum işte.Aslinda sizde sizin zaten bunlar goreviniz evli olmasanizda bunlari yapacaktıniz derken bunu ima ediyorsunuz aslinda burda yazarak anlaşamıyoruz belki cümleleri dogru kullanamiyoruz ama neyse cok uzadi bu. Tartisma
Orda haklısınız ben genel işleri düşündüm. Yemek, çamaşır, bulaşık, süpürme vs.Yemek değil olay, mesela çay içeriz dökülür, kuruyemiş her gün yeriz yerlerde, yemek yapar mutfak allahlık olur. O yüzden 2 kişi diye düşünmeyin
O yüzden yapacak evde işleri döküp saçtığını toplayacak
Sigortası primi işleyecek,ileride emekli olmak istese gün sıkıntısı çekmeyecek?Orasini biz bilmiyoruz konu sahibi borclarinin olmadığını.felan soylemis hatta bakici tut demis kadin çalışacak.asgari ucrete onuda bakiciya verecek ne anlami kaliyor
Orasini biz bilmiyoruz konu sahibi borclarinin olmadığını.felan soylemis hatta bakici tut demis kadin çalışacak.asgari ucrete onuda bakiciya verecek ne anlami kaliyor
Adam nedenlerini söylemiş zatenama anlatmaya devam ediyo söyle sıkıntı çekeriz böyle paramız yetmez falan filan caydırm çabaları bende eğer cocumuza süt bile alamıcak hale gelirsek ozaman çalışırım ama şu durumumuzda çalışmak istemiyorum dedim. birşey diyemedi ama eğer yarın birgün evin masrafı cocuğun masrafı falan yaşıyamıyorum deyip ayrılmak istersen en başta dönelim bu yoldan çünkü öz babam bizi bu şekilde terk etti ben bunu söylerken ağladım oda dayanamadı
Yani bu da var şuan ben evdeyim evlenmeden önce çalışıyordum evlendikten sonra eşim tek yetebilecegini eğer yetemezsem destek olacağımi söyledi çalışma saatim coktu market işi az çok bilirsiniz ve bulunduğum il biraz sıkıntılı normal ise girsem sigorta yapmıyorlar maaş 1000 lira falan eşimde ona razı gelmiyor yorulduğuna değmiyor sigortasız gibi ama olurda eşimin tayin durumu olursa güzel bir şehire çıkarsa tekrar çalışırımSigortası primi işleyecek,ileride emekli olmak istese gün sıkıntısı çekmeyecek?
Sadece maaş yönünden bakmayın olaya. Kadının bütün gün evde oturup telefona bakıp iş yapması psikolojisini bozar, iş demek sosyallik demek.
Hey Allahım bu isleri birine yaptırdığın zaMan bedavami yaptiriyorsun bacim sen bizim yaptiklarimiz neden göz ardi ediliyor diyorum erkek is yerinde alin teri dokuyorss bizde evde dokuyoruz diyorum neyi anlamiyorsunuz
Yardımcı kadınlara neden adamların gönlünü hoş etme diye bir görev yakıştırdınız ki? İş tanımlarında böyle bir şey yok. Çok özür dilerim ama aklıma kaynanam geldi, çocuklarımın bakıcısı hakkında olmadık şeyler dedi yıllardır, '' Kocanı alacağğğkkk. '' diye. Kızın yüzüne dedim geçenlerde, '' Kaç yıl oldu, bi alsan da kocamı herkes rahatlasa. '' diye.Benim mesajimdan en son cikarilacak sonucu hangi kafayla cikardiniz çok merak ediyorum Allah akil fikir versin ben orda kadinlar aksama kadar yatmiyor evin her isini yapıyor ustune cocuk bakiyoruz yetmiyor birde adamlarin gonlunu hos ediyoruz hala yaranamiyoruz diyorum sen ne diyorsun
saglıkla gelsin inşallah. 3500 e bakıcı imkansız maalesef. bizim bakıcımız gectigimiz yıl haziran ayında bizden ayrıldı 2900 veriyorduk, 8-15 calısıyordu. bizden ayrıldıktan sonra once 4500 sonra 5000 e iş buldu. 9-17 calısıyor suan. piyasanın en düşüğü 5bin hatta 6-7 binler konusuluyor suan ist.daBugün başka bir konuya yazdığım mesajı alıntılıyırum:
Kısaca herkesin durumu, düşüncesi kendine. Durumumuz var, evimiz de var arabam da varevde oturarak yapmadık eşimle çalışarak yaptık evet. Durumumuz olmasa belki 3500 e ucuz bir bakıcı bulabilsem 2 seneden kısa dönebilirdim ama istemeden dönerdim. Evet bazı kadınlar çalışmayı da sevmiyor zorla mecburi olduğu için çalışıyor ki bu birçok erkek için de geçerli. İş hayatını sevmemek aşağılanacak bir durum değil
Ve evet benim annem bizi büyüttü sonra işe girdi. İşe girdiğinde, çalıştığında gurur duydum. Herkesin çalışması gerektiğini düşünüyorum. Zevk için değil, zorunluluktan. Her birey kendi ayakları üzerinde duracak parayı kazanmalı. He birçok pasif geliri vardır onun elbette bence çalışmasına gerek yok. Yani ben de evde ömür boyu koca parası yemeyeceğim rahat olun
Bir de hiç muhafazakar falan değilim, fıtratla bir alakam yokeşimin de bunalınca evde birkaç sene oturmasını ve evi benim geçindirmemi gayet samimi teklif ettim ama çocuk bakmayı kendisi istemiyor, ben gönüllüyüm yani.
Bu arada yarım rahimin var, suyum alt seviyelerde, 8.haftada kanamam oldu. Çalışmamamı doktorum da önerdi. Hamilelikten önce de riskli olacağını biliyorduk. 3.tüp bebek denememle anca hamile kaldım. Yani bari doğurana kadar çalışsaydın durumu bende yokgünün 22 saati yatıyorum.