kocam sürekli çalışmamı istiyor

Katılıyorum size...Bende çalışan bir bayanım.Evlendiğim güne kadar çalıştım sonra eşim izin vermedi çocuk oldu vs vs.2 yaşına geldiğinde ben çalışacağım dedi o ise hayır dedi 3-4 ay kafasını yedim dırdırla en son kayınpeder ''eeee yetti be çalışcaksa çalışsın rahat bırak kızı''dedi ölelikle izin aldım ama sadece borçlarımız bitene kadardı(1-2sene kadar)5 sene bitiyor eşim işe başladıktan sonra sen artık burdan EMEKLİ olursun demeye başladı (kurumsal bir firmada çalışıyorum)halende öle düşünüyo 5 senede borcumuzu bitirip 2 araba aldık hayırlısıyla kızımza gelecek yatırımı olarak gücümüzün yettiğince küçük bir daire alıp kiraya vermeyi düşünüyoruz üniversite parası biriksin rahat etsin diye.Kızıma kayınvalidem bakıyo oda sigara kullanıyo ama kızımın yanında içmiyo(kayınvelidem benden iyi bakar hep bir dediğini 2 etmez şimdiye kadar kızımı hep sırtında taşıdı ).İşe gitmemi en çok kızım istiyor çünkü geleceği için(7 yaşında ve doktor olmak istiyor) eve gelince kızım için herkes biter ertesi sabaha kadar koltuğum altından çıkmaz beraber uyuruz o derece(babasına bile bakmaz)annesine çok düşkündür.benim ailem eşimin ailesi kızım dahil herkes der Çok iyi bir işin mesleğin var diye.ALLAH BANA EMEKLİLİĞİ NASİP ETSİN.Ben evde patlarım ya çalışmak gibisi varmı çalışan demir paslanmaz derler bacım.

Şimdi çalışmak istemeyebilirsiniz, kendiniz için neyin daha iyi olduğunu anlayabilmeniz için evde bir müddet vakit geçirmeniz gerekebilir, doğum izniniz bittikten sonra kararınızı verirsiniz,,,
Ben doğum iznimle birlikte yıllık iznimi de kullanarak 6 ay bebeğime kendim baktım, daha sonra anneme emanetti kuzucum,,,
Çoğunuz gibi yavrusuna tapan bir anneyim. Farkettim ki çalışmaya başladıktan sonra oğlumla daha verimli, daha bağlı bir ilişkimiz oldu.
Çalıştığım için oğluma borcum vardı benim, en iyi şekildede bu borcumu seve seve ödüyorum, Daha sabırlı, daha ılımlı, bol öpücüklü, Oğlum, anne çalış, para kazan, bana oyuncak alalım, robot olsun, kumandası olsun, düğmesi olsun, diyerek istediklerini sıralıyor,
Eşinize kızmayın, siz çocuğunuz için duygusal bağ ile yaklaşırken o mantıklı hareket ediyor, kolay da değil hani, bunun ilerisi var. Eğitimi var, evliliği var, Eşinizin sadece uslübu yanlış,
Tez zamanda bebeğinize kavuşursunuz inşallah, nihai karar elbette taştışmasız sizin,,,

kocana gore senin istegin degilde para daha onemli galiba...tabiiki parasiz bisey olmuyor, ama sonucta gecinebilecek maddi duruma sahipmissiniz.

Senin kadar kocan bebek istiyor mu ona bakmak lazim...birde calisan bayanlarin calismak istemeyenleri elestirmelerini anlamiyorum dogrusu...herkesin kendi dusuncesi ve tercihi...sen calisarak rahat ediyorsundur baskasi calismayarak...

Kaldiki bende bir kac gun calismaktan yanayim, insan azicik kafa dinliyor..kafasi dagiliyor...ise gelmek, evden cikmis olmak guzel...uzerine birde harcligini kazanmak...

Ama dedigim gibi bir kac gun haftanin 5-6 gunu degil kesinlikle...o sekilde hem kendine hem cocuguna ve kocana hemde evine vakit ayirirsin...sen git sabahtan aksama kadar calis tum hafta ve ben mutluyum diye gezin ortalarda...kefenin cebi yok arkadas...herkes cocuguna guzel bir gelecek vermek ister maddi yonden...ama birde maneviyati var bu isin??? İlk sozleri, ilk emeklemesi, yurumesi derken..kacirdigin ilkler ne olacak? Cocugun buyurken goremediklerin ve veremediklerin??? Bunlari neyle doldurmak istiyorsun??? Hersey maddiyat demek degil...cocuk onun bunun elinde buyuyecek...anneanne babanne dahi olsa...bi anne gibi kimse bakamaz bir cocuga...

Orta halli olayim ama cocuguma iyi bir karakter vereyim demek cok daha onemli bana gorede.

3,5 ay olan dogum iznimi birinci ayda kac gun kaldi ise baslamama die saydim. Ucarak ise basladim tabii oglumun kolikli olup cok aglamasi cok buyuk nedendi.

kocaların karılarının çalışmasını istemesi hep garip gelmiştir bana .
ne demek çalışacaksın.
bi tarafına güvenmiyorsa evlenip çocuk yapmasaymış..

Bana da Hani çalışmayacaksın da demeyecek tabi ki ama kararı eşe bırakacak istersen çalış istersen çalışma.

Nişanlım bana illa çalış dese buz gibi soğurum ondan

Sizin düşünceniz saygım sonsuz herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmeli .

Benim çocuk ilklerini benimle yaşadı ilk dişi emeklemesi ilk sözü herşeyini ilk ben bildim.Anasınıfına başladı ilk 1 hafta başbaşa gittik anne çocuk ve baba.çalışıp çalışmamak herkese göre değişir ama benim çocuk başkasının elinde değil babannesinde büyüyo elbette benim verdiğim sevgiyi veremez ama benden daha iyi bakıyor.İşe başlarken psikiyatrise danışarak başladık 2 yaşındaydı ve ben hergün işe ağlayark gidiyordum ama öyle bir patrona sahibimki ben izin almadan kendi bana kafa izni verir ihtiyacım olduğu durumlarda.VE EVET MUTLUYUM ÇÜNKÜ KENDİ AYAKLARIM ÜZERİNDE DURABİLİYORUM VE MUTLULUĞUM ETRAFIMDAKİ HERKESE YANSIYOR İŞE SABAHLARI KIZIM UĞURLAR BENİ AKŞAM KAPIDA KARŞILAR.KIIZIMA ÇOK İYİ ÖRNEK OLABİLDİĞİMİ DÜŞÜNÜYOM EVDE BEN YETEMEDİĞİM ZAMAN EŞİM YETİŞİR ALLAH RAZI OLSUN BEN KENDİM ÇOK ZENGİN OLAYIM DİYE DEĞİL''KIZIMA DAHA İYİ GELECEK SAĞLAYABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM(kendime ait bir evim yok kayınvalidemin evinde oturuyoruz sadece arabam var).BEN ONA ÖRNEK OLMALIYIMKİ İLERİDE BENİM EVLATLARIM KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNİNDE EN SAĞLAM ŞEKİLDE DURMAYI ÖĞRENEBİLSİN BİR ŞEYLER YAPABİLSİNLER.(2.üniversiteyi okuyorum 2. sınıfım aynı zamanda yabancı dil kursuna gidiyom kendimi ilerletmek istiyorum.)

hanımefendi çalışmayabilir doğumdan sonra mesela işte3-4 sene sonra gene kararı verecek olan kendisidir.Herkes kendi ölçüp biçmeli bence artılarını eksilerini her yönden.çünkü bende 2 sene çalışmamıştım.bebeğimi kendim büyütmek istediğim için.2sene sonra fikrim değişti kendimce verimimi kaybetmiştim herkesin kendince bir düşüncesi,sebebi vardır.SAKIN BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN HERKES ÇALIŞMALI DEMİYORUM DEMEK İSTEDİĞİM NASIL MUTLU OLACAKSA ÖYLE YAPMALI DİYORUM KENDİ KARARINI BENCE KENDİ VERMELİDİR ARKADAŞIM.

canım ben söylediklerine katılmıyorum.. çocuğu iyi yetiştirmek annenin hangi mesleği yaptığıyla evde olup olmamasıyla değil annenin kişiliği ile alakalı.. apartmanımda ev hanımı bi bayan var günün nerdeyse 20 saati el işi yapıyor çocukları da hep aşağılarda yollarda dolanıyor...ama tabi ev hanımı olup harika ilgilenenler de var.. bunun gibi çalışan ama çocuğuyla çok iyi ilgilenebilen annenelr var.. yani tamamen kişilik meslesi.

Herhalde bu cevap banaydi...

Evet aynende dediginiz gibi herkes kendi kararini kendi vermeli, ama arkadasta oyle bir durum yok. Esi illa diretiyormus..halbuki zamana biraksa eside gorecek belkide bu kadin kendiliginden gidip calisacak...herneyse daha ortada bi hamilelik yok bildigim kadariyla..bana kalirsa bunlari bile dusunmek icin erken...Rabbim herkese bi kismet vermistir bir yola koymustur herseyi...

Haa buarada ne sanslisinizki oyle bir patronunuz varmis, herkes sizin gibi kismetli olmayabilir...kaldiki daha oncede dedim ben calisma karsiti insan degilim, ama evde oturanlarada cok gormuyorum. Herkes istedigini yapsin.

ni okuyormussun ne guzel tebrik ederim...anne baba her ne kadar rol model olsalarda cocuklarin hayatinda, guclu kadinlardanda ezikler doguyor.

Yani uni okumayan bi annenin babanin cocuklarida gayet guzel ayaklari uzerinde durabiliyorlar...sen nasilsan cocugunda oyle olmuyor maalesef. Hersey nasib kismet...herneyse baska bir konuda bu konudaki fikirlerimi anlatmistim, tekrar etmeyeyim simdi...

Herseyden once anne mutlu olsunki bebegini mutlu edebilsin...bu konuda hemfikiriz sanirim, ben dayatmalara karsiyim o kadar!!!

Son düzenleme:
[Herseyden once anne mutlu olsunki bebegini mutlu edebilsin...bu konuda hemfikiriz sanirim, ben dayatmalara karsiyim o kadar!!!

Bence de ....Arkadaş daha hamile değil ayrıca biz burda boşuna birbirimizi Yiyoruz belki ozamana daha farklı düşünecek 2 hafta öncesine kadar bende şuzaman doğum iznine çıkayım filen diyodum ama malesef bebeğim düştü (((((((

şuanda bu konu bana öle çok dokunuyor ki ,,
kızım doğdu ve 2,5 aylıkken işe başladım ,, öle zordu ki ,, ve edişeler acaba babaannesine anne dermi ? beni unutur mu ??
hiç biri olmadı kızım şimdi 2 yaşına gelmek üzere ,, ama işten aldığım izinler o kadar çok kii,,
babaanne hasta izin al , dede hasta izin al ,, bebek huysuz izin al ,, bu akşam bir düğün var ama kv hasta ve ben iştende izin alamadım bu sefer kızım yanımda ,, beraber çalışıyoruz şuan ,, ama o kadar zor kii keşke ev hanımı olsaydım kimseye bırakmasaydım o zaman bu kadar kördüğüm olup başımın ağrısıyla oturmazdım

yani kısacası herkes mutlu olduğu gibi yaşamalı ..

ben de iş değiştirdim ve yoğun çalışıyorum. önümde yüksek lisans ve doktora süreçleri var. eğer ileride bebek sahibi olursak mecbur işe devam. işin kötüsü ne annem bakabilir ne de kayınvalidem. bakıcı ellerine kalacak büyük ihtimalle. imkanınız varsa ilk 2-3 sene kendiniz büyütün. sonra işe başlarsınız.

Son düzenleme:

gecmis olsun canim, birini alan Allah otekini verir insaAllah...

Son düzenleme:
Eşiniz haksız.
Bunun ısrarı olmaz.
Çalışıp çalışmamak Sizin maddi ,sosyal durumunuza, ruh halinize, bebeğinizin durumuna göre değişebilir.
Bu ısrar mantıklı değil.
Bebeği olmuş, anne olmuş bir kadının makul zamanlarda çalışması bebek iki yaşına geldikten sonra bence de mantıklı.
Ama gerçekler öyle değil ki.
Çok azdır patronun çalışanını "para" olarak değilde " insan, anne" olarak gördüğü durumlar.
Çalışmayanı da anlıyorum, çalışanı da anlıyorum ve Allah kolaylık versin diyorum.

Erkeklerin kadinlarin calismasini istemelerini anlamiyorum diyenler var
erkek eve bakmak zorunda vidi vidi bidi bidi...
Ozaman ortaliga cikipta kadin erkek esit demeyi birakin!!!

Konu sahibi sana gelince zaten fazla calisan bir bayan olmak istemiyorsun gibi geldi.

Hamileligi bebegi vs bahane olarak dusunuyorsun ...

Oysa ki bir cok kadin son ana kadar calisip yasal iznini kullandiktan sonra tekrar basliyorlar ise..

Bir kisinin calismasiyla ev gecinmiyor artik.

Kira derdimiz yok demissin de tek masraf kirami ?

Hele bebek olduktan sonra..

Bana da Hani çalışmayacaksın da demeyecek tabi ki ama kararı eşe bırakacak istersen çalış istersen çalışma.

Nişanlım bana illa çalış dese buz gibi soğurum ondan

Ben eşimden soğudum mesala. İşte her problem olduğunda onunla bu konu ile aramızda geçen konuşmalar geliyor aklıma ve onu parçalamak istiyorum. Eş kararı Hanımına bırakmalı. Zaten hayat şartları ortada bi noktada eşimize yardım etmeye başlarız. Ama eşte hayır illa çalışcaksın derse tersini yapasım gelir. ve benimle para içinmi evlendi diye düşünürüm / düşünüyorum. Bu tarz erkekler eşine kıymet vermeyen erkeklerdir. Ben erkek olsam istediğini yap ama yeterki mutlu ol derdim. Mutlu kadın mutlu yuva demek çünkü. Hep çalışmamı istiyor hemde dört dörtlük yemeğini, kahvaltısını, ütüsünü, bulaşığını, temizliğini ve yatakta kadınlığımı istiyor. Canımı sokakta bulmadım hem psikolojik hemde bedenen yoruluyorum. Çalışırım ama ssaydıklarımın hepsi eksik yaparım elimde olarak yada olmayarak. Ben illa çalışmam demiyorum elbette yardım edicem ona hemde emekli olana kadar ama tavır ve üslup çok çirkin. AHHHHH AHHHHH ERKEK OLMALIYDIM. EŞİME PRENSESLER GİBİ BAKARDIM. NASIL MUTLU OLUYORSA ÖYLE DAVRANSIN İSTERDİM. VE ÇALIŞMA KONUSUNDA DAHA Bİ HASSAS OLUP ONU HİÇ KIRMAZDIM. ŞANSIM YOKKKKKK YOOOOKKKK.

Size kesinlikle katılmıyorum. Konu sahibi durumun farkında zaten ' acaba çalışmazsam ileride sıkıntı yaşarmıyız.' diye düşünüyor.
Bence kadın erkek eşit değildir.Sizin gibi düşünen erkekler bu kalıbın arkasına saklanarak kadın doğum yapmış olsa bile çocuğu anasına yada anama bıraksın çalışsın diyor. Ben çocuğum 1 yaşına gelene kadar çalışmıycam ve çocuk yapmadan önce gerekli birikimimi sağlıcam ve eşime bu düşündüklerimi söylücem. Çünkü konuşup dillenmesinive bana onu annemlere yada kaynanamlara bıraktığımda neler yaşaıdığı gün içerinde neler yaptığını anlatmasını isterim. Heleki kızım olursa. Bu devirde babama bile güvenmem ayrıca ben çok vesveseli biriyim. Eşim bu konuda bana ve çocuğuma saygı göstermeli. Yaşını doldurunca çalışcam zaten ama Koca istiyor diye değil çocuğum, eşim ve kendim için. Ayrıca doğumdan sonra kadın psikolojisi çok farklı oluyormuş bide eş anlayışsız olursa kadın anneliğini anlayamaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…