- 10 Nisan 2013
- 1.134
- 1.583
-
- Konu Sahibi beybibeybi
Evlilik ortak bi'müessese ve ben tüm yükü erkeğin sırtlanmasına üstüne "evlenmeseymiş ozaman" denmesini çok yadırgıyorum:26:
Çocuğuna 3-4 yaşına kadar bakmak istemek tabii ki çok doğru ama tamamen işten kopup tüm yükü adama yüklemekte acımasızca bence. Neticede günümüzde bi'ev kolay dönmüyo. Bi'çoğumuz da okuyan bayanlar olarak "ev geçindiremiyosa evlenmesin" demek direk erkeğe yüklenmek gibi geliyo bana. Eskiden-miş bence onlar erkek ev geçindirmekle yükümlü durumları:44:
kocaların karılarının çalışmasını istemesi hep garip gelmiştir bana .
ne demek çalışacaksın.
bi tarafına güvenmiyorsa evlenip çocuk yapmasaymış..
Kadınların evde oturup evleriyle ilgilenmeleri ve bebeklerini büyütmeleri gerekir...
Bunu çok sofu olduğum için söylemiyorum şöyle ki bir bebek sahibi olmak bir araba bir bisiklet sahibi olmak gibi değil...Senin doğurduğun bebek benim doğurduğum bebek onu bunu şunu yani toplumu oluşturuyor...bebekliği iyi geçmemiş birey çocuk oluyor içinde eksiklikle büyüyünce sağlıklı mutlu başarılı olmuyor olamıyor eksik kalıyor..sonra toplumda böyle mutsuz huzursuz insanlar türüyor ve çok fazlalar...domino etkisi yapıyorlar ve toplum bozuluyor...
Yani kadın evde bebeğini çocuğunu yetiştirmeli bence...
fikrin doğru , seni destekliyorum
Sizin düşünceniz saygım sonsuz herkes düşüncesini özgürce ifade edebilmeli .
Benim çocuk ilklerini benimle yaşadı ilk dişi emeklemesi ilk sözü herşeyini ilk ben bildim.Anasınıfına başladı ilk 1 hafta başbaşa gittik anne çocuk ve baba.çalışıp çalışmamak herkese göre değişir ama benim çocuk başkasının elinde değil babannesinde büyüyo elbette benim verdiğim sevgiyi veremez ama benden daha iyi bakıyor.İşe başlarken psikiyatrise danışarak başladık 2 yaşındaydı ve ben hergün işe ağlayark gidiyordum ama öyle bir patrona sahibimki ben izin almadan kendi bana kafa izni verir ihtiyacım olduğu durumlarda.VE EVET MUTLUYUM ÇÜNKÜ KENDİ AYAKLARIM ÜZERİNDE DURABİLİYORUM VE MUTLULUĞUM ETRAFIMDAKİ HERKESE YANSIYOR İŞE SABAHLARI KIZIM UĞURLAR BENİ AKŞAM KAPIDA KARŞILAR.KIIZIMA ÇOK İYİ ÖRNEK OLABİLDİĞİMİ DÜŞÜNÜYOM EVDE BEN YETEMEDİĞİM ZAMAN EŞİM YETİŞİR ALLAH RAZI OLSUN BEN KENDİM ÇOK ZENGİN OLAYIM DİYE DEĞİL''KIZIMA DAHA İYİ GELECEK SAĞLAYABİLMEK İÇİN ÇALIŞIYORUM(kendime ait bir evim yok kayınvalidemin evinde oturuyoruz sadece arabam var).BEN ONA ÖRNEK OLMALIYIMKİ İLERİDE BENİM EVLATLARIM KENDİ AYAKLARININ ÜZERİNİNDE EN SAĞLAM ŞEKİLDE DURMAYI ÖĞRENEBİLSİN BİR ŞEYLER YAPABİLSİNLER.(2.üniversiteyi okuyorum 2. sınıfım aynı zamanda yabancı dil kursuna gidiyom kendimi ilerletmek istiyorum.)
hanımefendi çalışmayabilir doğumdan sonra mesela işte3-4 sene sonra gene kararı verecek olan kendisidir.Herkes kendi ölçüp biçmeli bence artılarını eksilerini her yönden.çünkü bende 2 sene çalışmamıştım.bebeğimi kendim büyütmek istediğim için.2sene sonra fikrim değişti kendimce verimimi kaybetmiştim herkesin kendince bir düşüncesi,sebebi vardır.SAKIN BENİ YANLIŞ ANLAMAYIN HERKES ÇALIŞMALI DEMİYORUM DEMEK İSTEDİĞİM NASIL MUTLU OLACAKSA ÖYLE YAPMALI DİYORUM KENDİ KARARINI BENCE KENDİ VERMELİDİR ARKADAŞIM.
[Herseyden once anne mutlu olsunki bebegini mutlu edebilsin...bu konuda hemfikiriz sanirim, ben dayatmalara karsiyim o kadar!!!
Bence de ....Arkadaş daha hamile değil ayrıca biz burda boşuna birbirimizi Yiyoruz belki ozamana daha farklı düşünecek 2 hafta öncesine kadar bende şuzaman doğum iznine çıkayım filen diyodum ama malesef bebeğim düştü(((((((
kocaların karılarının çalışmasını istemesi hep garip gelmiştir bana .
ne demek çalışacaksın.
bi tarafına güvenmiyorsa evlenip çocuk yapmasaymış..
Bana daHani çalışmayacaksın da demeyecek tabi ki ama kararı eşe bırakacak istersen çalış istersen çalışma.
Nişanlım bana illa çalış dese buz gibi soğurum ondan
Erkeklerin kadinlarin calismasini istemelerini anlamiyorum diyenler var
erkek eve bakmak zorunda vidi vidi bidi bidi...
Ozaman ortaliga cikipta kadin erkek esit demeyi birakin!!!
Konu sahibi sana gelince zaten fazla calisan bir bayan olmak istemiyorsun gibi geldi.
Hamileligi bebegi vs bahane olarak dusunuyorsun ...
Oysa ki bir cok kadin son ana kadar calisip yasal iznini kullandiktan sonra tekrar basliyorlar ise..
Bir kisinin calismasiyla ev gecinmiyor artik.
Kira derdimiz yok demissin de tek masraf kirami ?
Hele bebek olduktan sonra..