- 1 Haziran 2021
- 1.386
- 2.775
-
- Konu Sahibi beybibeybi
Ee mesela soruyoruz evli olmasanız saydiginiz işleri yapmayacak miydiniz diye cevap yok. Kimse burda yatıyorsunuz da demiyor zaten.
İş hayatında böyle lüks yok ki,aman bugün sallayım demede yok o iş yapılacak sonuçta.Yani isteyince şu işte yarina kalsin diyorsun, bugun yemek yapasim gelmedi diyip ya disardan soyluyorsun ya makarna yapiyorsun. Hasta olsam gecip yatiyorum.
İş yerinde var mi oyle bir dunya işe gelip "bugun canim iş yapmak istemiyor" şeklinde
Zaten yapacağınız işler için maaş alsak ne kadar olur denmez bence. O cümlenin mantığını değiştiriyor.Peki bende sana sunu soruyorum yapardim tabi peki bu neyi degistiriyor
Yani isteyince şu işte yarina kalsin diyorsun, bugun yemek yapasim gelmedi diyip ya disardan soyluyorsun ya makarna yapiyorsun. Hasta olsam gecip yatiyorum.
İş yerinde var mi oyle bir dunya işe gelip "bugun canim iş yapmak istemiyor" şeklinde
Zaten yapacağınız işler için maaş alsak ne kadar olur denmez bence. O cümlenin mantığını değiştiriyor.
Sakın işi bırakmaselam arkadaşlarçalışan bi bayanım bu ay bebek için karar verdik ve çalışmalar başladı gelecek adetime 10 gün var ve bebeği çok istiyorum. asıl konu kocam çünkü bebek doğdukdan sonrada çalışmamı istiyor ben istemiyorum her anne gibi bebeğimi büyütmek istiyorum. geçenlerde bebekden konu açıldı kaynanam ben sabah erken kalkamam işi bırakır sen bakarsın dedi zaten ağız ucuyla bakarmısın demiştim çünkü istemiyorum bakmasını sigara içiyor. kayımpederde dedi ki ne çalışması bebeğine bakarsın tabiki de dedi. çok mutlu oldum. ama eşim iki üç ay bakar çalışırsın diyo anlamıyorum ısrarcılığını bugun yönetici bayan sordu bu durumda deam edermisin bırakırmısın diye bende bırakırım dedim sonra eşimle konuştum bana inatla çalışırsın benım annem bakmazsa senın annen bakar oda bakmazsa bakıcı tutarız dedi dünyam başıma yıkıldı. akşam konuşucam eşimle kesin ve net olarak bebeğim olursa çalışmıcamı söylücem.
ama korkuyorum da bi yerden sonra evin ve cocugun masrafları bunaltır da ayrılmak isterse?çünkü benim baban bizi bu yüzden terk etti. hiç çalışmam demiyorum da eğer çocuğum sıkıntı içinde büyücekse maddi olarak yetemiceksek çalışırım ama ben çalışmadan da rahat geçine biliriz evimz kendimizin borcumuz harcımız yok akıl verin bana bebek işini ertelemelimiyim çok üzgümüm kendimi anne olmaya çok alıştırmıştım
teşekkür ederim
Arkadasim biz burda neyi savunuyoruz neyi konusuyoruz fikrin var mi
Konu sahibi hamileymis calismak istemiyormus evde cocuguna bakmak istiyormuş kocasida olmaz illa calisacaksin diyormus
Bir baska arkadasta herseyi erkekten beklemeyin yazmis
Bende diyorum ki herseyi erkekten beklemiyoruz bizimde gorevlerimiz var bizimde islerimiz var bizde onlari yapıyoruz hala neyin tantanasi bu
Bilmem erkeklerin mantığını belki gidip 40 yaşına kadar ailesi ile yaşardı kira bile vermezdi. Belki evini b.k götürürdü haftada 1 ya süpürür ya supurmezdi. Öğlen işte yerdi zaten 3 gün dışarıda 2 gün yumurta, kızartma, 1 gün makarna. Kısa sürede pis yasasa da yaşardı öyle. Belki de evini çok iyi temizler, her gün işten sonra 2 çeşit yemek yapardi. Belki de iki haftada bir yardımcı tutardı.Peki o zaman ben sana sunu sorayim ben kocamla evli olmasam kocam calismayacakmiydi yan gelip yatacak miydi senin bana sordugun sorunun aynisi
Sevişmeyi görev tanımınız içine almasaydınız haklı olabilirdiniz. Karşılıklı yapılan bir şeyi iş olarak tanımlamışsınız
Çalışıp çalışmamak tercih ama bu hayat pahalılığında ve ileride kendi emekliliği için bile olsa çalışmalı kadın. 50-60 yaşına gelip, maddi durumu olmadığı için mecburen evli kalan kadın dolu.
Zaten yapacağınız işler için maaş alsak ne kadar olur denmez bence. O cümlenin mantığını değiştiriyor.
Bilmem erkeklerin mantığını belki gidip 40 yaşına kadar ailesi ile yaşardı kira bile vermezdi. Belki evini b.k götürürdü haftada 1 ya süpürür ya supurmezdi. Öğlen işte yerdi zaten 3 gün dışarıda 2 gün yumurta, kızartma, 1 gün makarna. Kısa sürede pis yasasa da yaşardı öyle. Belki de evini çok iyi temizler, her gün işten sonra 2 çeşit yemek yapardi. Belki de iki haftada bir yardımcı tutardı.
El atsın zaten ona bir şey diyemem. Ama çocuk yoksa 1 ya da 2 kişi pek fark etmiyor. Yemek yaparken 2 malzeme fazla koyuyorsun falan. Es çok dağınıksa zaten kimse arkasını toplamasın belki öğrenir.Ev işlerine erkeğin de el atması gerekiyor. Sonuçta evde tek kaldığımda evdeki işle, iki kişi yaşadığında olan iş aynı değil .
Benim kocam sağolsun 2 kişiyiz ama evde 6 kişi yaşıyormuşuz gibi pisletiyor.
Demesin zaten. Kimse kadın evde yatiyor demedi ki.Yani soylede diyebiliriz guzel bi hayat istiyorsan bi bedel odersin degil mi temiz kiyafet giyip önüne türlü yemekler konuyor güzel temiz bi ortamda saygı goruyorsan karina evde yatiyorsun bi is yapmiyorsun diyemezsin
Cok haklisiniz ama burda kadinin dusuncesinin bi onemi yok mu sizce su olayda bile yine koca dayatması var kadin cocuguna bakmak istiyor ama adam calismaya zorluyor bu ne kadar dogru
Aslinda sizde sizin zaten bunlar goreviniz evli olmasanizda bunlari yapacaktıniz derken bunu ima ediyorsunuz aslinda burda yazarak anlaşamıyoruz belki cümleleri dogru kullanamiyoruz ama neyse cok uzadi bu. TartismaDemesin zaten. Kimse kadın evde yatiyor demedi ki.
Dediğinize göre sadece 1 kişi her şeyi eslerinizden beklemeyin demiş o kadar. O da sadece maddi yönü düşünmüştür belki
Adam tek başına yetmeyeceği için esininde çalışmasını istiyor ?Cok haklisiniz ama burda kadinin dusuncesinin bi onemi yok mu sizce su olayda bile yine koca dayatması var kadin cocuguna bakmak istiyor ama adam calismaya zorluyor bu ne kadar dogru
El atsın zaten ona bir şey diyemem. Ama çocuk yoksa 1 ya da 2 kişi pek fark etmiyor. Yemek yaparken 2 malzeme fazla koyuyorsun falan. Es çok dağınıksa zaten kimse arkasını toplamasın belki öğrenir.
Adam tek başına yetmeyeceği için esininde çalışmasını istiyor ?
Orasini biz bilmiyoruz konu sahibi borclarinin olmadığını.felan soylemis hatta bakici tut demis kadin çalışacak.asgari ucrete onuda bakiciya verecek ne anlami kaliyor
Böyle bi dusuncesi de var mesela ona bakılırsaama korkuyorum da bi yerden sonra evin ve cocugun masrafları bunaltır da ayrılmak isterse?