Kocam bir başkasına aşık:(

yazdıklarımı dikkatle okuduysanız hiç birşey yapmadan kaderim buymuş deyip beklemiyorum. karşımdaki insana saygım olduğu kadar kendime de saygım var. neyi nereye kadar taşıyabileceğimiz konusu ise belirsiz. insanın kapasitesi acılarla öyle artıyor ki farkında bile olmuyorsunuz. bir kaç aya kadar belirginleşir her şey. belki sizlerle olmadı boşanıyorum diye de bir başlık paylaşabilirim. hepsine değdi çok mutluyum diye de bir başlık paylaşabilirim. en azından hayırlısı olsun deyin be canımzor olmamalı değil mi?

burada hayırlı olsun u duymanın sizin için bukadar önemli olduğunu farkedememişim.öyleyse:hayırlısı olsun
konunuz başından beri biz kadınları çok üzdü.karşımızda yıllarını adamış ama karşılığını alamamış bir hemcinsimiz vardı çünkü.çünkü hayat ne getireceği belli olmayan kimi zaman acımasız yüzü olan birşeydi.ben şaşkınlığımı ve kafamı kurcalayan şeyleri yazmayı tercih ettim. siz kararını vermiş ona göre 4 yılını geçirmiş biriydiniz kafanız yaptığınızın doğruluğu konusunda netti.yanılıyorsam düzeltin.eşinizle sonunda geçte olsa konuşmanız evet bir aşama.ama sizi rahatlatmamış bir aşama.hiç kimse burada boşanma topiği görmek istemez.sadist değiliz.ama eşinizinde sıkıntı çektiği açıkça belli olan bir konuda hayırlısının ne olacağı konusunda net bir durum yok ne yazıkki.benim yazdıklarım yine hoşunuza gitmeyecek o çok belli.ama bence gerçek bu

konunuzu en başından başlayıp bir çırpıda okudum
ve eşinizle 2. konuşmanıza çok sevindim
ben umut gördüm açıkcası
ileride daha güzel şeyler olacağı kanaatindeyim
vazgeçmek çok kolay bir şey bence ama siz elinizden geleni yapmaya karar vermişsiniz
bence çok da iyi etmişsiniz
keşke hepimiz sizin kadar sabırlı ve hoşgörülü olabilsek ilişkilerimizde
çok mutlu olmanızı dilerim.

hayırlısı boşanmakta olabilir devam etmekte bunu bilemeyiz. sizinle anlaşıcaz ama birbirimizi daha iyi anladığımızda:) ben sizi anlıyorum umarım siz de beni anlıyorsunuzdur. hiç kimse yaptığı şeyin doğruluğundan emin olamaz ben de dahil. konuşma size göre geç olabilir ama ortamımı şartlarımı ve kendimi ben biliyorum. bana göre doğru zamanda ve doğru şekişlde oldu.

aslına bakarsanız sizin yaptığınız doğru.ama dışardan bakan birisi hem size hemde eşinize ne söyleyeceğini tam kestiremiyor.ben açık konuşayım sizden güç alarak:)) başlarda size daha çok kızmıştım.eşinize acımıştım hatta.sevmek ayrılmak onun suçu değil diye düşünmüştüm.bile bile niye evlendi zafer kazanmak içinmi demiştim.aslında hep bayanlardan yana olurum ama sizin yazım tarzınızdaki katılık beni böyle düşünmeye itmişti sanırım.burda hep üzüntüyle çok duygusal naif ağlamaklı yazılar görmeye alışmışız birden sizin ne dediğini bilen birazda sert tavrınız üzüldüğünüzü yazılarınızdan hissedememem zavallı adam ezilmiş galiba sevgisinin yüzünden gibi bir düşünceye itmişti beni.ama sonraları ya madem seviyordu başkasını niye evlendi niye başka bir kadının hayatını bu yükle geçirmesine neden oldu diye düşünmeye başladım.ama hala da eşinizle ilgili olumsuz birşey anlatmamanıza dayanarak ikiniz içinde hayırlısını bende kestiremiyorum.içimden bir his benimde sizinle iyi anlaşacağımı söylüyor.ama zamanla tabi

aslına bakarsanız sizin yaptığınız doğru.ama dışardan bakan birisi hem size hemde eşinize ne söyleyeceğini tam kestiremiyor.ben açık konuşayım sizden güç alarak:)) başlarda size daha çok kızmıştım.eşinize acımıştım hatta.sevmek ayrılmak onun suçu değil diye düşünmüştüm.bile bile niye evlendi zafer kazanmak içinmi demiştim.aslında hep bayanlardan yana olurum ama sizin yazım tarzınızdaki katılık beni böyle düşünmeye itmişti sanırım.burda hep üzüntüyle çok duygusal naif ağlamaklı yazılar görmeye alışmışız birden sizin ne dediğini bilen birazda sert tavrınız üzüldüğünüzü yazılarınızdan hissedememem zavallı adam ezilmiş galiba sevgisinin yüzünden gibi bir düşünceye itmişti beni.ama sonraları ya madem seviyordu başkasını niye evlendi niye başka bir kadının hayatını bu yükle geçirmesine neden oldu diye düşünmeye başladım.ama hala da eşinizle ilgili olumsuz birşey anlatmamanıza dayanarak ikiniz içinde hayırlısını bende kestiremiyorum.içimden bir his benimde sizinle iyi anlaşacağımı söylüyor.ama zamanla tabi

bu forumda yazanlar genelde çözüm bulmak yerine şikayet ediyorlar. belki ihtiyaçları budur bilemem. ben daha çok çözüm odaklı yaşıyorum. şikayet etmek tarzım değil. bir de bir çok kişi hep ortada bir suçlu arıyor. biraz okuyor diyor ki umudumyok suçlu. bir yorum daha okuyor diyor ki eşi suçlu. bir yorum daha okuyor diyor ki karşıdaki o kız suçlu. bunu daha önce de anlatmaya çalıştım. ortada suç ya da suçlu yok. ortada hatalar var. geçmi,şi biraz tararsanız bununla ilgili uzunca yorumumu bulabilirsiniz. o benim kocam kızımın babası boşansam bile hakkında kötü konuşmam mümkün değil. o zaman da deniyor ki kocana toz kondurmuyorsun. çek madem:))) gerçekten bu tip yorumlara güldüm ben:) çözüm üretecek yorumlar olmadı mı? olmaz olur mu hiç:) ama burayı seviyorum yurdum kadınını tanımak için güzel bir ortam:)

birbirimizi anlayalım da anlaşmak sonradan gelir

hayat bana sabır ve hoşgörü öğretti. ben de galiba iyi bir öğrenciymişim:) hep birlikte mutlu olalım inşallah.

Ben de arkadaş gibi bir çırpıda okudum konuyu ve tamamen kendisine katılıyorum.

Eşiniz olsun, ailesi olsun son derece düzgün insanlar gördüğüm kadarıyla. Ayrıca yazdıklarınızdan eşinizin hassas bir insan olduğu sonucunu da edindim. Bence onun kalbi de size karşı sevgiyle dolu, ama geçmişte yaşadığı ile size karşı olan arasında bir fark olması çok normal. Bir kere artık yaş olarak daha olgun ve bu sevgi evlilik yaşamınız içinde, birbirinizin her halini görerek oluştu. Tam kelimelerle ifade edemiyorum ama bence tercih edilmesi gereken, bu tür bir sevgi.

Mutluluklar dilerim.

ne güzel söylemişsiniz o benim kocam kızımın babası diye bence 2 konuşmadan sonra oda kendini toparlıcaktır diye umut ediorum.sen yuvana bak canım ne aşkla evlenip ayrılanlar var tamam sana aşık değil ama sevior enazından nefrette etmiyor bence iyi şeyler düşünmeye devam et,o ortak arkadaşlar kafasını kurcalıyo olabilirler haber getiriylrsa durmadan bunuda düşün,zaten evlenince aşk bitiyo sevgi saygı geçim derdi başlıyo,kocan sana kızına kol kanat germiş sahip çıkıyo ezmiyo ezdirmiyo boşver geçmişi önce sen unut o kızı sonrada kocana unuttur şimdi o daha iyi konsantre olucaktır size emin ol kızınız için en iyisi neyse onu yapın hep mutlu olun inşallah..

arada her zaman saygı oldu. bakalım hakkımızda hayırlısı. belki bu ayrılık her ikimize de iyi gelir.

söylemek istediğinizi anladım:) teşekkürler hep birlikte mutlu olalım inşallah.

seni az çok anlaya biliyorum tam bölede olmasa bende aynı durumdayım...boşanmak düşünürsün ama ortada çoçuk vardır kıyamassın ama seni sevmeyen biriyle olmuyo ilerde daha iyi anlayacaksın eminim rabbim yardımcın olsun

Arkadasim siz hatayi "Esiniz bir baskasina aşıkken onunla evlenmekle yapmissiniz. Bunu bile bile lades demissiniz"
Esiniz gercekten cok sevmisse tabiki unutamaz.. Heleki birde yasanilmamisliklar varsa,durum dahada zorlasir..
Ama esinizde enaz sizin kadar hatali..
Careyi yani o kizi unutmak icin,sizinle evlenmesi bile hata..
Evlenmeyebilirdi.. Sizede yazik etmis, kendine de..

Benimde zamaninda deli gibi aşık oldugum biri vardi, ondan bir sogukluk hissettigim anda vazgectim,uzaklastim.. Ne yani simdi bende senin gibi mi yapmaliydim? bazen cok sevmis olsan bile,deli gibi sevsen bile vazgecmeyi de bilmeli insan..
sende vazgecebilirdin esinden o zamanlar, bu kadar ACI cekmemis olurdun..

Hem ayrica..
Kocasini/Karisini cok sevdigi halde ilk aşkini unutamayan insanlar var. Hala icinde kalmis,sizlayan yarasi olanlar var.. Kadin olsun,erkek olsun hic fark etmiyor.. Ama bunun nedeni artik bende eminim ki, yasanmamisliktan ileri geliyor.. Birseylerin birlikte tuketilmediginden..Ondan bu kadar hayali guzel geliyor insana.. Bunu bende birebir yasadim..

Gonul yarasi cok zor.. Allah sizinde yardimciniz olsun dilerim..
Esiniz sizi cok sevse bile,onu asla unutamaz.. unutsa bile izi kalir eminim buna... sizi incitmek icin yazmadim ama bu boyle..

sevgiler

insan Hayatinda 1 kez aşık oluyor ..
Kimileri sansli oluyor aşık oldugu kadin/erkek ile evleniyor mesut bir sekilde.. icinde kalmiyor ukde olarak..
Ama birde ilk aşık oldugu,deliler gibi sevdigi kadin/erkek ile evlenemeyenler,ona kavusamayanlar var..
iste bu unutulmuyor ..

O zaman diyorsun ki, ben zaten onu kaybettim.. Kavusamadim..
cunku bir daha insan biliyor ki, bu duyguyu asla yasayamayacak bir baskasiyla,cunku aşk insanin basina sadece 1 kez gelen birseydi ..
O nedenle onu kaybedincede gozun artik birsey gormuyor..
Karsina ondan sonra kim cikarsa, razi oluyorsun birliktelige, evlilige.. Kocanizda bu mantikda gitmis olabilir fikrimce..

Ben sahsen boyle dusundum.. ilk aşık oldugum adamdan vazgecmek zorunda kaldim,sevgisini gomdum,birdaha kimseyi oyle deli gibi sevmem dedim. Suan evliyim,kocami cok seviyorum ama yinede onu dusununce icim bir tuhaf olur,gozlerim dolar..

Kavusulamamanin verdigi bir izdirap bu ... yasanilmamisligin verdigi bir Aci ..
Rabbim kimseye boyle bir his vermesin.. cok zor bu hislerle mucadele etmek ..
kadin olsun,erkek olsun hic fark etmiyor ... Duygu bu, his ..

"isterse 10 tane cocugum olsun,ben onu unutamam, evliligin veya cocugumun olmasinin o insani unutmamla alakasi olamaz ki" demisti erkek kuzenim bana...

Arkadaşım ne seni ne eşini eleştirmeyeceğim...çünkü böyle bir durumu yaşamadım,yaşatmadım o yüzden de ne demek olduğunu bilemiyorum...

Ama sadece tahmin yoluna gittiğim zaman bazı yazılanların çok acımasız olduğuna kanaat getirdim..

Sonuçta zamanı hiçbirimiz geriye çeviremiyoruz,evlenmeniz sizin de eşinizin de hatası olabilir...bunları eşeleyerek çözüm bulunamaz bu saatten sonra..

Sevmiş evlenmişsiniz,bir de bebeğiniz olmuş...ama maalesef bazı şeyler sabır gerektiriyor ki anlattığınız ve benimde anladığım kadarıyla bugüne kadar bunu başarabilmişsiniz...

Insanın sevdiği insan uğruna,sevgisi uğruna mücadele vermesi müthiş zor birşey,ama sonrasında güzel günlerin gelecek olması umudu bütün yorgunlukları,gönül kırgınlıklarını alıp götürüyor bence..

Benim içime doğanı söyleyeyim;sonunda siz eşinizi eşiniz de sizi kazanacak..bence bu hikayenin sonunda "happy end" yazacak...

Hayırlısı olsun canım,herşeyden önemlisi bu....

evlenmeyebilirdim, eşim teklif etmeyebilirdi, o kız sevdiği halde eşimi terketmeyebilirdi, eşim terkedilse bile aşkına sahip çıkabilirdi vs. bunları konuşmak çözüm mü?benim kendimi suçlamam, eşimi suçlamam ya da o kızı suçlamam neyi değiştirecek? sonuç: biz evliyiz ve kızımız var. siz bu günden haber verin. bugüne dair ürettiğiniz bir çözüm var mı? ben geçmişi sorgulamaktan çoktan vazgeçtim. çünkü bunun kimseye faydası olmayıp üstüne üstlük zarar verdiğini farkettim.

beni incitmediniz. çocuk değilim ki bilgisayar gibi eşimin kalbinin ya da beyninin resetlenmesini hayal edeyim. illaki izi kalır. öenemli olan beni hayatının neresinde görüyor, benimle yaşlanmak istiyor mu, istemiyor mu bunları düşünüp tartıp sonuca varması. ben ona 2. konuşmamızda gayet açık olup bütün hissettiklerimi söyledim. o da söyledi. ben de hemen cevap verme belki yokluğumda daha net düşünürsün deyip zaman verdim. gerisi ona kalmış. ya yine aynı cevaplarla gelir, ya da hayır ben seninle yaşlanmak istemiyorum der. yeter ki kandırılmayım, kendini de kandırmasın.

ben de size kolaylıklar dilerim.allah sevginizi, mutluluğunuzu kat kat artırsın.

geçmişi irdeleyip durmak insanın psikolojisini alt üst eder. ben çok sağlam durmasam burdaki yorumlardan etkilenip aman ben ne kötü biriymişim ya da kocam ne bencil biriymiş benim hayatımı mahvetmiş der bunlaıma girerdim:) olan olmuş artık. ben bunlara odaklanmayı epey önce bıraktım. heralde kendimi ifade edemyorum.teşekkürler güzel dilekleriniz için. allah herkese hayırlısını versin.

Sevgili Umudumyok;

O zaman niye bu konuyu actin ?
Neyi merak ediyosun yada ne dememizi istiyorsun bende bunu anlamadim ?
Sende kabullenmissin ki, kocan bir baskasini hala seviyor..Saygida duyuyosun sanirim bu duruma.
Sabir gosteriyorsun ..
Olan olmus diyorsun, biten bitmis diyorsun gecmisi hala kurcalamanin bir anlami yok diyorsun, ama sayfalardir kocanla o kizin askini konusuyor,yaziyorsun..

Demek ki, senin icinde bitmemis gecmis anlasilan ...
O zaman ne yapicaksin sende;

Oturup bir kosede kocanin seni sevmesini bekleyeceksin .. diyecegim ama kocanin seni sevmedigine kesinlikle inanmiyorum.. insan sevmedigi bir kadindan cocuk yapmaz birkere.. Kocan seni cok seviyor.. Ama benim anladigim su ki, sana bu az geliyor.. sen kocanin ASKI olmak isterdin.. seni yaralayan bu bence.. Onunda senin ona ASIK oldugun gibi ASIK olmasini isterdin.. senin hazmedemedigin,uzuldugun bu arkadasim nacizane fikrim.

Dilerim hersey gonlunce olsun.
Kocan ile arandaki bag gunden gune saglamlassin ve hic kopmasin .. Ayrica sana sunuda diyeyim, sen boyle olgun ve sabirli davranarak kocanin daha cok takdirini kazanirsin buna da eminim.. Hayirlisi olsun hakkinizda ..

sevgiler ...

konuyu açmamdaki sebep bugünü daha iyi hale nasıl getirebilirim ki geleceğe yansıması daha güzel, daha aydınlık olsun.eşimle 2. konuşmayı yapabilmem konusunda öyle güzel cesaret veren yorumlar aldım ki bütün olumsuz yorumlara rağmen iyi ki açmışım diyebiliyorum. diyebiliyorum ki hala burdayım.

ne olup ne olmayacağını bilemem kimse bilemez. sadece hakkımızda hayırlısı neyse o olsun diyebiliyorum bütün çabalarım da bu yönde.

sağol güzel dileklerin için.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…