Konunuzu gerçekten içim sızlayarak okudum... Bir kadının,yanında yatan kocasının ağzından başka bir kadının adını duyması düşüncesi bile nefesimi daraltmaya yetti. Yalnız en çok takıldığım nokta şu oldu;evlenmenizin üzerinden dört yıl geçmiş olmasına rağmen eşinizin eski kız arkadaşından neden ayrıldığını halen bilmiyorsunuz. Benim de dört senelik bir ilişkim var ve sevgilimin ne zaman kimden ne sebeple ayrıldığını biliyorum. Eskiden aşık olduğu kızdan ne sebeple vazgeçtiğini biliyorum. Dört senelik bir ilişkide bunları konuşacak bol bol vaktimiz ve merakımız oldu. Kaldı ki benim sevgilimin ailesine ya da arkadaşlarına bunları sorma gibi bir şansım da yoktu. Sizin pekala eşinizin ailesine ya da arkadaşlarına bunu sorma şansınız varken neden öğrenmek istemediniz? Eşinizin geçmişine duyduğunuz saygıdan mı yoksa duyacaklarınızı kaldıramayacağınızdan korktuğunuz için mi? Bana sanki eşinizle aranızda aşk dışında eksik olan başka şeyler de varmış ve bunlardan biri de iletişimmiş gibi geldi... Aksi takdirde mutlaka kendisinden öğrenirdiniz uğuruna bunca üzüldüğü kadından neden ayrıldığını. Biraz da eşiniz ile olan iletişiminizi sorgulamanızın size yarar sağlayabileceği kanaatindeyim ben. Neticede ana konumuz eşinizin bir başka kadına aşık oluşu fakat siz aralarında geçmişte ne yaşandığını bile tam olarak bilmiyorsunuz. Ve bence bunun bir sebebi olmalı. Belki de asıl mesele eşinizin başka bir kadına hala aşık olması değil sizinle yeterli iletişimi kuramıyor olmasıdır... Sizden yaşça küçüğüm ve evli değilim ama uzun bir ilişkim olduğu için empati kurmaya çalışarak yazdım bunları. Hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim...
allah yardımcın olsun... ne zaman istersen ben seni dinlemeye hazırım... en azından eşinle konuştuklarını paylaşmak istersen... ve verdiğin kararlada ilgili...
sevgiler...
çok iyi anlıyorum seni çok iyi...
senin bu eskı sevgılıyı bılıyo olmanda çok kotu eşinin oyle bı dusuncesı olmadıgı anlarda bıle aklına gelıp seni acaba onumu dusundu acaba söylemı boylemıye surukler..
bı akrabam aynı senin anlattıgın gıbı bırbırlerını cok severken kız onu terkettı ayrıldılar. sımdı ıkısıde evlendıler. adam cok zorlandı eşine sen yardım et dedı unutmam ıcın. oda bılerek evlendı cok kez boşanmanın eşigine geldıler. sımdı soran olunca dıyokı evlendım karımı belkı aşkla sevmıyorum ama alıştım. ama onun tadı bambaşkaydı unutmak ımkansız dıye.
bu o eskı kızı çok sevdıgını gostermez canım bunu bıl bı kere. cunku yaşanmamışlık var. yaşanmamışlıklar daıma kalır akılda. kocan eminim seni sevmiyo gıbı bıseyı yoktur. ama oyle heyecanlı bı aşkta yoktur ıcınde..
bunu sen uyandıracaksın.. içine heyecan getıreceksın. geceydi gunduzdu kendınde degısımlerdı ve özguven cok onemlı. kendıne guvenle oturup kalkacaksın. 4 yıllık kocanda olsa boyle bı havalara gıreceksın şımarık şirin kaprisler falan erkeklerı cezbeder
erkek 30 yıllık evlide olsa heyecan arar.. o kızın ona verdıgı heyecandan mutluluktan fazlasını vererek onu sadece bı anı olarak gömeceksın geçmişe.
çok sevmıs olabılır ama ınan su ankı durumu sevgiden degıl yaşanmamışlıktan dolayı boyle. belkı su anda onunla boyle 4 yıllık evlı olsa boyle mutlu olamaycaktı.. sen ona o kızı sevdıgını fln hıssettırme.. ne saçma sey ben ondan her yonden ustunum havasına gır onada hıssettır.. benım karım neymiş be demesını sağla cnm
çok konustumama ınan bıldıgım ıcın yazdım bunlar boşan fln boş laflar bunlar oyle kolayda degıl bence....
Sevgili arkadaşım ve meslektaşım.Meslektaşım diyorum çünkü ben de biyoloji (biyolog) mezunuyum.Ama öğretmenlik yapıyorum.İnanki senin duygularını çok iyi anlıyorum.Ben de eşimin beni hiç sevmediğini düşünüyorum.Ancak bizde ne geçmişte ne de şimdi bir kadın olayı yok.Sevgisizliğin acısı bir kadın için gerçekten çok zor.Bunu yaşamayan bilemez.Ben de 12 yıllık evliyim.Biri 11 diğer 5 yaşında iki kızım var.Bazı arkadaşlar durmaz giderdim,boşanırdım diye yazmışlar.Ama çocuk olunca bütün dengeler değişiyor.İnsanın bir kalemde silip atamayacağı ardını dönüp gidemeyeceği durumlar var.Üstelik bence boşanmak da bir çözüm değil.Ancak boşanma talebi eşinizden gelirse tabiki böyle bir durumda daha fazla duramazsınız.Ama şimdilik böyle bir durum yok.Size herhangi bir eziyeti de yok.Diyelimki boşandınız.Gerçekten sizi seven birini bulabilecekmisiniz?Üstelik çocuğunuz üvey baba elinde büyüyecek.Herkesi aynı kefeye koymuyorum.Elbette iyi üvey babalar da vardır ama az.Benim de iki kızım var ve ortamın ne kadar kötü olduğunu görüyoruz,duyuyoruz.Ben şahsen özellikle kızı olan annelerin kızlarını üvey baba yanına götürmesini açıkcası çok sakıncalı,tehlikeli buluyorum.Arkadaşların da dediği gibi mutlaka bir evlilik terapistine gidin derim.Çok faydasını görürsünüz.Bir de eşinizle iyi bir dost,arkadaş olduğunuzu ama kendi içinizde yalnız olduğunuzu,paylaşım olmadığını,aşk olmadığını yazmışsınız.Aynı şeyleri ben de senelerce yaşadım ve en sonunda geçen sene içime ata ata şidedetli bir depresyona girdim ve hala ilaç tedavisi görüyorum.Size tavsiyem ve bana doktorumun dediği sakın içinize atmayın.Duygularınızı eşinizle açık açık paylaşın.Sonra benim gibi hasta olursunuz.Üstelik benim evliliğimde hem sevgisizlik hem de saygısızlık,psikolojik şiddet de vardı.Hastalandıktan sonra kendimi rahatlatmak için şiir yazmaya başladım.Size sizin durumunuzu anlatan ve benim kendi evliliğim için yazdığım kısa ve öz bir şiirimi buraya yazıyorum.Unutmayın evlilik çok sabır ve fedakarlık işi.Sabrın sonu selamettir.Yüreğinizi ferah tutun.Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.
YATAĞIMDAKİ YABANCI
Kimdi bu? Benim yatağımda
Uzanmış yatan boylu boyunca
Kimdi bu? Kollarını saran boynuma
Teni tenime yakın
Ruhu benden çok uzaklarda
Öyle zor ki,
Yoksa eğer kalpte sevda
Dokunmak yatağındaki yabancıya.
Size sadece sabir diliyorum...ama bazi arkadaslarinda dedigi gibi esinizin durumunun sadece yasanmamis yarim kalmis bir seye ozlem oldugunu dusunuyorum...sizi kaybetse sizde ayni olursunuz onun icin gibi geliyor..yazik aceleye gelmis bir evlilik ...kacis ....disardan konusulmasi cok kolay cok iyi biliyorum...bosanmak falan degilde ...belki bazen insanin yanindaki kiymete binmiyor...yani hep anlayisli sabreden iyi bir es olmaniz belkide bu konudan kurtulmanizi zorlastiran seydir...sizi kaybedecegini bilse her kosulda yaninda olmayacaginizi bir seyler degisir gibi geliyor bana...aklima gelen bu ...
olduğum gibi davranıyorum anlayışsız sabırsız rolü oynayamam ki:) haklı olabilirsiniz tabi ama dediğiniz gibi davranabileceğimi hiç sanmıyorum yüzüme gözüme bulaştırırım:) yine de teşekkürler
4 yıllık evliyim. 3 yaşında bir kızım var. 4 yıllık evliliğimiz boyunca kocamdan bir tek sevgi sözcüğü duymadım. kötü davranıyor da diyemem. görevlerini yerine getiriyor. kızımızla ilgili. ama onun benden önce bir kızı çok sevdiğini ve unutamadığını biliyorum. evlenmeden önce kocamla dostluğumuz vardı. ordan biliyorum kızı. sonra ayrıldılar.kız onu terketti. ama sebebini bilmiyorum. ben o dönem kocama aşıktım. birden bire bana evlenme teklif etti. ben de kabul ettim. şimdiki aklım olsa o kızı unutmak için bana teklif ettiğini anlardım. o kız sürekli hayatımızın içinde sanki. kocamın gözlerinde o kızı görüyorum. onunla hep bebeğim aşkım diye konuşurdu, duyardım. bana bir kez bile beni sevdiğini söylemedi. söyleyemiyorsevmediğini biliyorum. ben çok seviyorum. boşanmayı falan hiç düşünmüyorum. ama o benim onu bırakmamı istiyor gibi. söylemiyor ama hissediyorum. kızı evliyken de aradı. aramızda çok sorun çıktı. çok merak ediyordum sadece hatırını sordum dedi. duyduğum kadarıyla kız da buna hala aşıkmış. görüştüklerini sanmıyorum. ama kız adeta bizimle aynı evde yaşıyor gibi. çok mutsuzum, ne yapacağımı, bu evliliği nasıl götüreceğimi bilemiyorum
siz olsanız böyle bir durumda ne yaparsınız?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?