Kocam bir başkasına aşık:(

elbetteki içini dökmek istemiş sadece... birçok insanın yaptığı gibi. Zaten konu sahiplerinin çoğu gelir anlatır sonra kafasındakinin aynısını yapar. hepimizin normal hayatta yaptığıda bu.. Ben konuları okurken kadınların bakış açılarını değerlendirerek okuyorum.. ona bakıyorum. acaba hanımlar ne diyecek... şehire ve meslek gruplarına göre yorumlar neler olacak. açıkçası buna bakıyorum..

aldatılmak bir travma bence... ve hiçbir kadın bunu kolay atlatamaz. atlatan varsa da mutlaka bir menfaati vardır... hiçbir kadın kabul edemez... etmemeli zaten.. etmemek içinde üretmek şart... benim kuzenimin başından geçti böyle birşey ve ünv. okuyan ikiz cocuk sahibiydi.. hemen ayrıldı adamın yakarışlarına aldanmadan ve işe girdi... ayaklarının üstünde durdu şu anda 2.evliliğini yaptı ve çokta mutlu... ki ilk eşine deliler gibi aşıktı... ayrılırken neler yaşadığını biliyorum ama birdaha o adamı yatağıma alamam ona kocam diye sarılamam dedi...

yorumlara tek tek cevap verecek kadar zamanım olmadığı için toptan yazıyorum.

yorum yapan bir çok kişi suç ve suçlu kelimesine odaklanmış . bana göre ortada suç yok. ortada hata ve hatalar zinciri var. kız sevdiği halde kocamı terketmiş bu bir hata. sebebini bilmiyorum. kocam belki o an gururdan belki kızgınlıktan aşkına sahip çıkmamış bana yönelmiş bu da onun hatası. ben aşkımdan gözlerim kör olmuş kayınvalidemin ve görümcemin uyarılarına rağmen gerçekleri görmemişim ya da görmezden gelmişim teklifini kabul etmişim bu da benim hatam. aceleye gelmiş bu evliliğe ortak bir kararla çocuk ilave etmişiz bu da kocamla benim hatam. sonuç ne olmuş? sonuç herkes kendi hatasının bedelini en ağır şekilde ödemiş ya da ödemekte.

kocamı özgür bırakmaya gelince 8 aylık evliyken boşanmayı düşündüm demiştim. kocam kendisine destek oklmamı, bunları atlatamasına yardımcı olmamı istemişti demiştim. gitmek istediği halde önüne duran yok. ya da çocuğu kalkan olarak kullanan yok. bu hislerim halen devam ederken neden kalıyorum sorusuna gelince. emin olmak için. kocam gerçekten bunu istiyor mu anlayabilmek için. bunu anlamanın yolu da kocamla yeniden konuşmak. bu konuşmayı sakinlikle yapabilmek için de ortam oluşturmak ve o gücü toplamak gerekiyor. nihayetinde insanım. ağlayabilirim sitem edebilirim suçlayabilirim.o da belki boşanmak istiyor olabilir benim böyle davranmamdan sebep vicdan, merhamet duygusuyla hareket edebilir. yeniden bir kısır döngüye girmek olasılığı yüksek.

herkes düşüncelerini söylüyor. zaten söylensin diye konu açtım. faydalandıklarım oldu. gülüp geçtiklerim de oldu. aman boşanma, ya da boşan diye yapılan yorumlar bana çözüm üreten yorumlar olarak gelmiyor açıkcası.

ama benim düşünmemi sağlayan ya da düşüncelerimi toparlamamı sağlayan yorumlar da oldu. kimse kimseyi ikna edemez ki. ikna etmeye de zaten çalışmamalı diye düşünüyorum. neden ikna olmuyor deyip kızmak sana müstehak gibi davranmak da anlamsız geliyor. herkes fikrini ya da ürettiği çözümü söyler kişi de özgür iradesiyle bunları değerlendirir kendi kararını verir. burdaki insanlara saygısından da eğer bir sonuca vardıysa sorunu paylaştığı gibi sonucu da paylaşır.

sonuç olarak. eşimle konuşmanın ortamını ve zamanını en doğru şekilde ayarlamaya çalışıyorum. gerçekten hislerim doğru mu değil mi bunu gördükten sonra da karar verip ya tamam ya devam diyeceğim. önemli olan kötülük olmasın. sonuç her ne olursa olsun ayrılık ya da sürdürme kararı, önemli olan ben ya da kocam değil. öncelik kızımda. kırgınlıkla kavgayla gürültüyle ayrılmak da istemem. böyle bir durumu ömür boyu çekmek de istemem. elbette verdiğim emeklerin karşılığını almak isterim. ama hayat insana hep istediğini vermiyor. yapabileceğim herşeyi yaptım ama olmadı diyebilmek çok önemli. başka yapabileceklerim var mıydı diye yıllar sonra geriye bakmak istemiyorum. kızımın ilerde beni suçlamasını da istemiyorum. neden ayrıldın ki ya da ilerde bu konular yaraları artırır da evde gözle görünür huzursuzluk olduğunda kızımın madem neden ayrılmadın demesini de istemiyorum. önce kızım! en sağlıklı olanı kızım için aypmak zorundayız. ben ya da kocam arka planda kalıyoruz. çünkü biz önce anne babayız.

hepinize teşekkür ederim.

özel mesaj yazarak fikrini söyleyen, destek olan, dua eden bütün arkadaşlara da ayrıca teşekkür ederim. belli mesaj sayısına ulaşmadığım için malesef cevap yazamadım kusura bakmayın.

Son düzenleme:
allah yardımcın olsun... ne zaman istersen ben seni dinlemeye hazırım... en azından eşinle konuştuklarını paylaşmak istersen... ve verdiğin kararlada ilgili...

sevgiler...

Konunuzu gerçekten içim sızlayarak okudum... Bir kadının,yanında yatan kocasının ağzından başka bir kadının adını duyması düşüncesi bile nefesimi daraltmaya yetti. Yalnız en çok takıldığım nokta şu oldu;evlenmenizin üzerinden dört yıl geçmiş olmasına rağmen eşinizin eski kız arkadaşından neden ayrıldığını halen bilmiyorsunuz. Benim de dört senelik bir ilişkim var ve sevgilimin ne zaman kimden ne sebeple ayrıldığını biliyorum. Eskiden aşık olduğu kızdan ne sebeple vazgeçtiğini biliyorum. Dört senelik bir ilişkide bunları konuşacak bol bol vaktimiz ve merakımız oldu. Kaldı ki benim sevgilimin ailesine ya da arkadaşlarına bunları sorma gibi bir şansım da yoktu. Sizin pekala eşinizin ailesine ya da arkadaşlarına bunu sorma şansınız varken neden öğrenmek istemediniz? Eşinizin geçmişine duyduğunuz saygıdan mı yoksa duyacaklarınızı kaldıramayacağınızdan korktuğunuz için mi? Bana sanki eşinizle aranızda aşk dışında eksik olan başka şeyler de varmış ve bunlardan biri de iletişimmiş gibi geldi... Aksi takdirde mutlaka kendisinden öğrenirdiniz uğuruna bunca üzüldüğü kadından neden ayrıldığını. Biraz da eşiniz ile olan iletişiminizi sorgulamanızın size yarar sağlayabileceği kanaatindeyim ben. Neticede ana konumuz eşinizin bir başka kadına aşık oluşu fakat siz aralarında geçmişte ne yaşandığını bile tam olarak bilmiyorsunuz. Ve bence bunun bir sebebi olmalı. Belki de asıl mesele eşinizin başka bir kadına hala aşık olması değil sizinle yeterli iletişimi kuramıyor olmasıdır... Sizden yaşça küçüğüm ve evli değilim ama uzun bir ilişkim olduğu için empati kurmaya çalışarak yazdım bunları. Hakkınızda hayırlısının olmasını dilerim...

kocama bir kere sordum ayrıldık işte sebebinin ne önemi var dedi baktım konuşmak istemiyor üstüne gitmedim. ailesine ve kankisine sordum onların hiç bir bilgisi yok. siziki de farklı bir bakış açısı. iletişim kopukluğu olabilir. olması da normal değil mi zaten. teşekkürler.

çok iyi anlıyorum seni çok iyi...

senin bu eskı sevgılıyı bılıyo olmanda çok kotu eşinin oyle bı dusuncesı olmadıgı anlarda bıle aklına gelıp seni acaba onumu dusundu acaba söylemı boylemıye surukler..

bı akrabam aynı senin anlattıgın gıbı bırbırlerını cok severken kız onu terkettı ayrıldılar. sımdı ıkısıde evlendıler. adam cok zorlandı eşine sen yardım et dedı unutmam ıcın. oda bılerek evlendı cok kez boşanmanın eşigine geldıler. sımdı soran olunca dıyokı evlendım karımı belkı aşkla sevmıyorum ama alıştım. ama onun tadı bambaşkaydı unutmak ımkansız dıye.

bu o eskı kızı çok sevdıgını gostermez canım bunu bıl bı kere. cunku yaşanmamışlık var. yaşanmamışlıklar daıma kalır akılda. kocan eminim seni sevmiyo gıbı bıseyı yoktur. ama oyle heyecanlı bı aşkta yoktur ıcınde..

bunu sen uyandıracaksın.. içine heyecan getıreceksın. geceydi gunduzdu kendınde degısımlerdı ve özguven cok onemlı. kendıne guvenle oturup kalkacaksın. 4 yıllık kocanda olsa boyle bı havalara gıreceksın şımarık şirin kaprisler falan erkeklerı cezbeder

erkek 30 yıllık evlide olsa heyecan arar.. o kızın ona verdıgı heyecandan mutluluktan fazlasını vererek onu sadece bı anı olarak gömeceksın geçmişe.

çok sevmıs olabılır ama ınan su ankı durumu sevgiden degıl yaşanmamışlıktan dolayı boyle. belkı su anda onunla boyle 4 yıllık evlı olsa boyle mutlu olamaycaktı.. sen ona o kızı sevdıgını fln hıssettırme.. ne saçma sey ben ondan her yonden ustunum havasına gır onada hıssettır.. benım karım neymiş be demesını sağla cnm

çok konustum ama ınan bıldıgım ıcın yazdım bunlar boşan fln boş laflar bunlar oyle kolayda degıl bence....

önerileriniz için teşekkür ederim.

Sevgili arkadaşım ve meslektaşım.Meslektaşım diyorum çünkü ben de biyoloji (biyolog) mezunuyum.Ama öğretmenlik yapıyorum.İnanki senin duygularını çok iyi anlıyorum.Ben de eşimin beni hiç sevmediğini düşünüyorum.Ancak bizde ne geçmişte ne de şimdi bir kadın olayı yok.Sevgisizliğin acısı bir kadın için gerçekten çok zor.Bunu yaşamayan bilemez.Ben de 12 yıllık evliyim.Biri 11 diğer 5 yaşında iki kızım var.Bazı arkadaşlar durmaz giderdim,boşanırdım diye yazmışlar.Ama çocuk olunca bütün dengeler değişiyor.İnsanın bir kalemde silip atamayacağı ardını dönüp gidemeyeceği durumlar var.Üstelik bence boşanmak da bir çözüm değil.Ancak boşanma talebi eşinizden gelirse tabiki böyle bir durumda daha fazla duramazsınız.Ama şimdilik böyle bir durum yok.Size herhangi bir eziyeti de yok.Diyelimki boşandınız.Gerçekten sizi seven birini bulabilecekmisiniz?Üstelik çocuğunuz üvey baba elinde büyüyecek.Herkesi aynı kefeye koymuyorum.Elbette iyi üvey babalar da vardır ama az.Benim de iki kızım var ve ortamın ne kadar kötü olduğunu görüyoruz,duyuyoruz.Ben şahsen özellikle kızı olan annelerin kızlarını üvey baba yanına götürmesini açıkcası çok sakıncalı,tehlikeli buluyorum.Arkadaşların da dediği gibi mutlaka bir evlilik terapistine gidin derim.Çok faydasını görürsünüz.Bir de eşinizle iyi bir dost,arkadaş olduğunuzu ama kendi içinizde yalnız olduğunuzu,paylaşım olmadığını,aşk olmadığını yazmışsınız.Aynı şeyleri ben de senelerce yaşadım ve en sonunda geçen sene içime ata ata şidedetli bir depresyona girdim ve hala ilaç tedavisi görüyorum.Size tavsiyem ve bana doktorumun dediği sakın içinize atmayın.Duygularınızı eşinizle açık açık paylaşın.Sonra benim gibi hasta olursunuz.Üstelik benim evliliğimde hem sevgisizlik hem de saygısızlık,psikolojik şiddet de vardı.Hastalandıktan sonra kendimi rahatlatmak için şiir yazmaya başladım.Size sizin durumunuzu anlatan ve benim kendi evliliğim için yazdığım kısa ve öz bir şiirimi buraya yazıyorum.Unutmayın evlilik çok sabır ve fedakarlık işi.Sabrın sonu selamettir.Yüreğinizi ferah tutun.Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.

YATAĞIMDAKİ YABANCI

Kimdi bu? Benim yatağımda
Uzanmış yatan boylu boyunca
Kimdi bu? Kollarını saran boynuma
Teni tenime yakın
Ruhu benden çok uzaklarda
Öyle zor ki,
Yoksa eğer kalpte sevda
Dokunmak yatağındaki yabancıya.

Son düzenleme:
Size sadece sabir diliyorum...ama bazi arkadaslarinda dedigi gibi esinizin durumunun sadece yasanmamis yarim kalmis bir seye ozlem oldugunu dusunuyorum...sizi kaybetse sizde ayni olursunuz onun icin gibi geliyor..yazik aceleye gelmis bir evlilik ...kacis ....disardan konusulmasi cok kolay cok iyi biliyorum...bosanmak falan degilde ...belki bazen insanin yanindaki kiymete binmiyor...yani hep anlayisli sabreden iyi bir es olmaniz belkide bu konudan kurtulmanizi zorlastiran seydir...sizi kaybedecegini bilse her kosulda yaninda olmayacaginizi bir seyler degisir gibi geliyor bana...aklima gelen bu ...

allah kızlarınızı size bağışlasın. kayınvalidem ve görümcem bu konuda bana hep destek oldular. her sıkıldığımda yanımdaydılar. kocamla da uygun zamanda yeterince güçlü olduğumda ikinci ve son kez konuşacağım. sevgiler. şiiriniz de çok güzelmiş:)

olduğum gibi davranıyorum anlayışsız sabırsız rolü oynayamam ki:) haklı olabilirsiniz tabi ama dediğiniz gibi davranabileceğimi hiç sanmıyorum yüzüme gözüme bulaştırırım:) yine de teşekkürler

anlayışsız sabırsız değil de biraz ulaşılmaz olsanız. ondan bağımsız da mutlu olduğunuzu hissettirseniz bir süre. en azından ikinci ve son konuşmayı yapana kadar. işe yarayabilir.

offf çok zor bi durum..
ben sevgilimin eski sevgilisi komşusu. onun evine gittiğinde sevgilimin gözlerinde bana olan aşkını görmeme rağmen huzursuzluktan duramıyordum. düşünemiyorum ki o gözlerde eski sevgilisini görsem ama kız yakınımda bile olmasa çıldırırdım heralde.
bi yandan da bebeğinizin hiç bi suçu yok. sorumlu birbirini aşık olmasa da seven anne babası var.
bilemiyorum bekara karı boşamak kolay. o yüzden kocanızın size olan sevgisinin artmasını beklemeniz gerektiğini düşünüyorum. siz sevmeseydiniz o vakit çekin gidin derdim ama bence uğruna savaşmaya değer bi durumdasınız sevginiz ve bebeğiniz için.
bence ortak arkadaşlarınızdan yardım isteyin. o kızla bütün bağlantıları kesilsin. nişanlandığını fln nerden duyuyormuş?? duymasın almasın bu haberlerini. imkanınız mümkünse biraz mekan değiştirin hazır bayram fln bırakın bebeğinizi annenize biraz karı koca tatil yapın. eğlenin gülün şakalaşın. bi nevi kendinize aşık etmeye çalışın. bi kadına bunları söylemek çok zor ama kendimi yerinize koydum ve öyle cevap verdim umarım herşey çok güzel olur sizin için :)

arkadaşım bence sabırlı ol ve beklemede kal,buda senin imtihanın bir söz var,sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır,ben inanıyorum bu işin sonunda sen mutlu olacaksın,en azından şöyle düşün bütün evliliklerde aşkmı var yada bütün aşk olan evliliklerde mutlulukmu var,ben şahsen aşkdan önce eşimin bana saygı duymasını ve merhametli olmasını tercih ederim,aşkla kurulmuş hastalıklı bir evliliğe göre..sen elinden geleni yap sabret ve sonucunu bekle en azından yarın birgün sana olmuyor derse sende tamam dersin ve vicdanında hiç bir yük taşımadan döner gidersin,ama ben böyle olacağını zannetmiyorum,eşindeki bence istediği birşeye sahip olamamanın verdiği saplantı,ayrıca aşkada inanmıyorum,saygı ve sevgi herşeyden önce gelmeli,buda sizin evliliğinizde var anladıgım kadarıyla,öyle olmasa eşin senin gitmen için hayatı sana zehir ederdi,..sabret ve sabrın tatlı meyvesine ulaş..şeytanın kulağına fısıldadıklarını duyma bu imtihanı kazan..

Sözün bittiği noktalardan biri.arkadaşım senin yapacağın tek şey varsa allaha dua etmek.hayırlısını iste.en makbulu en güzeli budur.hayırlısı neyse o olsun hayatınızda.

Tabiki bende evde teror estirin demiyorum ...ama bagimsiz olun...ne bilim ...umursamayin...evdeki gorevlerinizi yapabilirsiniz..hic kavga etmezsiniz...ama umursamaz olun...uzak durun...artik bu kadar benimde bekledigim seyler var sikildimi hissettirmenin kavgasiz gurultusuz yollarida var...ve bassettiginiz konusmayi yapmadan once uzaklastigini hissetmesi daha iyi konusmanizin etkili ve inandirici olmasi icin...siz ne kadar etkili samimi konusursaniz konusun...esiniz beni birakmaza kodlanmis inanin...ben kendi yasadigimdan biliyorum...evi terk ettim ...affedilmeyecek seyler yasadim ...ve esim bana o donemde evde yanliz basina bu is bitti diye korktugunda bile bana kiymaz acir diye dusunup teselli buldugunu soylemisti...cunku hep yardimciyimdir...hep dinlerim...anlamaya calisirim...

Kusura bakmayın ama kocanızın aklı 4 yıldır neredeymiş. Bir de çocuğunuz olmuş. Günah değil mi o yavruya. Madem aklı başkasındaydı neden sizi kullandı.

Esin adam gibi adamsa, ki anlattiklarin bunu gösteriyor, ozaman mücadele etmeye deger.
Sevgi zaten karsiliksizsa daha bir kalitelidir.
Esine gecmisi unutturmanin tek yolu var. Ona gecmisini hatirlatmamak.
Ama baktinki gözleri doluyor zaman zaman, ozaman cek karsina konus.
Onun düsünceleri en az senin suan hissettiklerin kadar önemli.
Rabbim birgün esinin seni o kizdan daha cok sevmesini nasip eyler insAllah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…