Kızlar sınava çalışmaya başlıyoruz

Kızlar bende İlahiyat 2. sınıfım. Beni de ekler misiniz

Bu dönem 8 kitap var her birinde vize olarak 6 üniteden sorumluyuz diye biliyorum, toplamda 48 ünite oluyor.

Dün çalışmaya başladım 1 ünite bitirdim henüz.

bende ilahiyat 2. sınıf öğrencisiyim 2 sene ara vermiştim bu sene yenilemek istedim ama ders seçimi olmuyor yaa iki ders çıkıyor sadece sistemde mi sorun var acaba bana yardımcı olabilecek kimse yok mu

bende ilahiyat 2. sınıf öğrencisiyim 2 sene ara vermiştim bu sene yenilemek istedim ama ders seçimi olmuyor yaa iki ders çıkıyor sadece sistemde mi sorun var acaba bana yardımcı olabilecek kimse yok mu

Ara verdikten sonra nasıl oluyor bilmiyorum canım, yardımcı olmak isterdim ama... Bürolara yada öğrenci işlerine sordun mu? Benim soyadım değişti birinci sınıfın ortasında, mail attım düzenlediler.

Hoşgeldin canım ekliyorum seni de ..

2012- 2013 Güz Dönemi Ara Sınav Çalışma Grubu

Ara sınavda Sorumlu Olunan Toplam Ünite Sayısı - Çalışılan Ünite Sayısı

Piolin....................27......................-................8.................

GzdBky.................44.......................-...............12...................

Gulbebek...............35.......................-.................................

Okyonus................36.......................-..............10..................

Sebboyyy...............30...................-.................23..................

sevgi_melegi.................................-.....................................

Gamze_7......................................-...................................

KaRaKİZ3834..............48................-................17...................

elkocum......................34...............-................12......................

İncıReçelii....................24.................-...............5...................

gulibik........................................... .-......................................

Karla38.......................27..................-...............4...................

Sedulu.......................36................... .-.............7..................

Bulancak28....................................-........................................

pantera14.....................36.................-....................................

sempaty34.......................................-....................................

Celisuenis.....................40............. .-................16....................

Ausencia......................24................-.................3.....................

zap_zup .....................28....................-..............1....................

Maritsa........................................... ..-.......................................

Nrykrkmz......................24................-.................1.....................

Asilemm.......................48.................-.................1....................

Kızlar bugün iş görüşmesine gittim..Yarın başlıyorum kısmetse..Sabah 8 akşam 8 çalışıcam..Geçici bir iş olarak bakıyorum ama çok yoğun olucak benim için.. Şimdi kafama takılan tek şey bu sınavları nasıl vericem çalışıcak zaman bulabilecek miyim? Aranızda hem çalışıp hem okuyanlar varsa ne şekilde çalışıyorlar paylaşabilirler mi ?

hakkında hayırlısı olsun cnm ne işine girdin

Hoşgeldin canım ekliyorum seni de ..

Sağol cnm, ne kadar çok ünite çalışmış arkadaşlar var maşallah darısı başıma :)

Öncelikle hayırlı olsun cnm. Kuzenim sabah 8 akşam 6 çalışırken bitirdi aöfü. Senin akşam saatin biraz daha geç tabi ama yine de çalışarak okuyan birini örnek vererek motive etmek istedim seni..

Öncelikle yeni işiniz hayırlı olsun.

Ne kadar işe yarar bilemiyorum ama, motive olmanız ve daha baştan "galiba derslerimi çalışamayacağım ve sınavlarım kötü geçecek" moduna kendinizi kaptırmamanız için ben de yazayım dedim.

Evli, çalışan ve çocuklu olarak devam etmiştim ve öyle mezun oldum ben de aöf den.

Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim.

Hemen bir takvim veya ajanda üzerinde yapabilirsiniz bunu.

Öncelikle toplamda çalışmanız gereken tüm derslerdeki Ünite sayılarını tespit edin. Örneğin 60 gibi.

Sonra da, şu an sınav gününe kadar kaç gün olduğunu hesaplayın.

(Hafta sonları çalışma saatlerinizi bilemiyorum ama siz onları da gözönüne alarak)

önce her gün çalışmanız gereken ünite sayısını bu şekilde bularak, akşamları ve haftasonları çalışmanız gereken ünite sayıları ortalama olarak belirleyin.
Ekstra çözeceğiniz testler veya soruları da hesaba katabilirsiniz veya bunları zaten kısa konulardan sonra yine aynı şekilde zamana yayarak da gerçekleştirebilirsiniz.

Her ne kadar yorgun olursanız olun, o günün istihkakı olan ünite sayısını mutlaka çalışmaya gayret gösterin. Eğer olurda pas geçerseniz bir şekilde o haftaya ait çalışmanız gereken gecikmişleri ne yapın ne edin, mutlaka kendi haftası içinde tamamlayın.

Yani yeni bir haftaya mümkünse bir önceki hafta çalışılması gerekenlerden sarkıtmayın.

İnanın açık öğretimde okuyan herkes için en sağlıklı yöntem bu diye düşünüyorum. Zamana yayarak ve planlı programlı çalışılmış oluyor böylece.

Bazı konular çık kısa ve anlaşılır, bazıları ise aksine neredeyse üç konuya bedel hem zor hem uzun olabiliyor.
Sayıya bağlı kalmadan bunları da kendi aralarında birbirine pay edebilirsiniz.

Ve sınav gününe bir hafta kala sorumlu olduğunuz bütün üniteleri çalışmış olduğunuzu görünce, son bir kaç günü de bol bol test çözmeye ve ünitelerin özetlerini ya da notlarınızdaki önemli yerleri gözden geçirmeye ayırırsınız.

Sonra da hepiniz inşallah tüm derslerinizden en düşük 70-80 gibi ortalamalarla vizeleri rahat rahat verip aynı şekilde ikinci döneme başlarsınız.

Derken bir bakmışsınız finaller de aynı şekilde ve yine hepiniz seneye bir üst sınıfa hem de alttan hiç dersiniz olmadan geçmiş olursunuz. Kimileri de mezun olmuş olurlar.

Hepinize iyi çalışmalar, kolay gelsin ve Allah zihin açıklığı versin.

İşin hayırlı olsun.
Nacizane tavsiyem öncelikle zamanın yetmeyeceğini,çalışmalarının yetişmeyeceğini düşünme.
Hergün bir ünite 1 saat mantığıyla kendini yormadan git.
Vizelere kadar sorun yok zaten.
Final zamanı 1 ayımız kalacak yeni üniteler için.Orada da özellikle hafta sonlarını bu işe ada.
Kolay gelsin şimdiden,kendini çok yorma sen bu topiğe lazımsın

hakkında hayırlısı olsun cnm ne işine girdin

hepinize çook teşekkür ediyorum.Önerilerinizi dikkate alıcam.Zamana yaymadan çalışmanın mümkün olduğuna inanmıyorum zaten ayrıca evet haftasonlarını da ayırmam gerekicek.Bir de sabahları biraz çalışmayıdüşünüyorum. Gelince de bakabilirsem hallederim inşallah.İyiki varsınız kızlar :)

işin hayırlı olsun canım
bende 2 yıldır özelde çalışıyorum kpss yede çalışmam gerekti iş yerinde vaktim oldukça calıstım.
şimdi aöf yede iş yerinde çalışıyorum boş oldukca yani bide nete girmediikçe
bu arada 4 ünite bitirdim cnm bende eklersin

hayırlı olsunnn canımmm

hoşgedin aramızaaaaaa:)

ben pek çalışamıyordum açıkcası öyle düzenli çalışma programım hiç olmadı ,yapamadım..

sen yapabilirsen ne mutlu sana ki ben ö yle insanlara çok özeniyorum..

ben daha hala biey yapamadım belirsizlik kafayı yedirecek bana .

büroya yeni öğrenci kimlik kartı çıkartmam gerekiyor off ama şeniyorumm.. yaaa..

Kızlar adalet bölümü 2. sınıf konu anlatımı yardımcı kitap arıyorum ama bulamıyorum..
Geçen sene kredili sisteme yeni geçildiği için hiç bi firma çıkarmamıştı şimdi sordum yine çıkmayacak diyolar.. aöf'ün verdiği kitaplarla çalışmam imkansız.. Konu çalışmadan soruda çözülmüyo.. Siz neyle hangi kitapla çalışıyosunuz..

canım evet yardımcı kitaplar olmıcakmış artık
aöf nin verdiği kitaplarda çok detay var içerikk dolusuu maşallahhh
zar zor anlamaya çalışmaya çalışıyorum ben vallaa daha bulamadım kurtarıcı bi kitap

Yapma ya bende bugün kitapcı kitapcı dolaşmayı düşünüyodum hiç çıkmayayım bari.. Ya o kitablardan böhhh geliyo bana azcık çalışma hevesim var onuda alıp götürüyooo..

Yapma ya bende bugün kitapcı kitapcı dolaşmayı düşünüyodum hiç çıkmayayım bari.. Ya o kitablardan böhhh geliyo bana azcık çalışma hevesim var onuda alıp götürüyooo..

4 ünite calıstım böhh geldı banada kübüşümm yaaa içini sıkıyo resmen insanın zorla morla calısıom bende mecburr

cnm akşam eve gelince topiğie bakarsan 5 ünite daha eklermisin bana

kızlar kaç ünitem var bilmiyorum işletme dörtteyim beş dersim var ben de sizinle çalışmak istiyorum bu hafta kitaplarımı alacağım inşallah başlarım artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…