kızlar tekrar bi sorum olacak bu kredili sistem yedi bitirdi beni.Okuldan hiç bi açıklama olmayınca insanın zayen aklı karışıyor.
BİLDİĞİM VE ANLADIĞIM KADARIYLA 2.00 ORTALAMAYI TUTTURUNCA ZAYIF DERSİN BİLE OLSA GEÇİYORSUN ÜST SINIFA ( ANADOLU ÜNİNİN SİTESİNDE OKUDUM ) FAKAT BENİM ANLAMADIĞIM ŞU TÜM YIL ÜZERİNDEN Mİ 2.00 ORTALAMA MI ALINACAK ? YOKSA 1.DÖNEM AYRI,2.DÖNEM AYRI MI OLACAK ? YANİ BEN HEM 1. DÖNEMDEN 2.00 ORTALAMA TUTTURMAM GEREK HEM 2. DÖNEMDEN Mİ ? :sLİSE GİBİ OLMADIĞI İÇİN AKLIM KARIŞTI DAHA İLK SENEM BU KONUYU AYDINLATACAK VAR MI ACABA ?
canım üst sınıfa geçme olayı dönem dönem oluyor mesela güz döneminden geçince üst sınıfın güz dönemine geçmiş sayılıyosun ayrıca bahar döneminden de geçmen gerekiyor bu yüzden 2.00 ortalamayı her dönem tutturmalısınki bir sonraki yıl her iki dönemden de geçmiş olasın.Bir de benim sorum olacak şimdi 2.00 ortalamyı tuttrduk diyelim ama iki ders 2.00 ortalamanın altında diyelim fakat genel bir dönemlik ortalama,, 2.00 verdiği için geçiyoruz diyosun bu durumda o ortalamanın altında kalan iki dersi bir daha almıyormuyuz yani ortalama bizi geçirdiği için o dersler 2nin altında olsa bile almıycakmıyız çok karışık bi sistem bu sistem yaainşallah sorumu anlamışsındır
sağolun öncelikle cevabınız için.. anladığım kadarıyla ortalamamız 2.00 olsa bile zayıf derslerimizden geçmiş mi sayılıyoruz demek istiyorsunuz,o dersleri bir daha alacak mıyız diye soruyorsunuz ? Şimdi başka forumlarda okudğum kadarıyla 2.00 ortalamayı tutturun zayıf olsa bile geçiyorsunuz deniliyor,şöyle ki lisede ortalamayla geçme durumu vardı zayıf olsada geçiyorduk ve zayıf olan dersimizden sınava girmiyorduk ortalama bizi sorunsuz üst sınıfa geçiyordu..
2.00 ortalamayı tutturup zayıf olduğu taktirde benim düşüncem tekrar o dersleri almayacağımız yönünde.zaten geçmiş sayılıyoruz ortalama ile,eğer öyle olsa 2.00 ortalamayı tutturmanın bi anlamı olmayacak.KESİN NET BİLGİM YOK AMA 2.00 ORTALAMA ÜST SINIFA GEÇMEK İÇİN YETERLİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM.ÇAN EĞRİSİ FALAN ÇOK KARIŞIK CİDDEN.ŞUAN GEÇER NOT 50 AMA TÜRKİYE GENELİNE GÖRE YIL SONUNDA GEÇER NOT DEĞİŞECEK YÜKSEK ALAN SEVİNMESİN ZAYIF ALANDA ÜZÜLMESİN DENİYOR...SİSTEMİ BİLMEDEN DERS ÇALIŞIYOR VE SINIAVLARA GİRİYORUZ GERÇEKTEN BU ÇOK ÜZÜCÜ
BURDAN Bİ BAKIN İSTERSENİZ BEN TAMAMI OKUYAMADIM AMA BELKİ İÇİNDE SİZİN SORUNUZ NET CEVAP VEREN BİR CÜMLE GÖRÜRSÜNÜZ. Açıköğretim Sistemine Göre Öğretim Yapan Fakültelerin Kredili Sisteme Dayalı Öğretim ve Sınav Yönetmeliği - Anadolu Üniversitesi :)))
canım verdiğin linki okudum ama orada da bütünleme sınavına girer zayıf olduğu drslerden diyor fakat kredilide bütünleme yok biliyoruz iyice karıştırmışlar bu sistemi hiç sevmedim
Vize sınavlarına çalışma grubu
Toplam Ünite Sayısı - Çalıştığı Ünite Sayısı
piolin .............53.... - ............6..........
prensesperi......47.......-...........3..........
merguana.......57.....-............15..........
bulancak28......28.....-..........20........
december90.....49.......-....................
sifaa................53.....-.......................
incireceli........49......-...........20.........
bedbaht-tosba....36........-........29.........
souklima20.........60.......-...............
gulbebek...................-..................
rhodes64..........40....-...............
semiha..............49....-..........3.........
arcak..............29......-..........1.......
ferdici..............35........-.........12........
ekledim bedbahtcım bi 7 üniten daha kalmış sadece bitirmişsin gibi bişey :) kolay gelsin canım
Bu arada toplam ünite sayım 50 :26: 5 i gitti 45 kaldı
canım verdiğin linki okudum ama orada da bütünleme sınavına girer zayıf olduğu drslerden diyor fakat kredilide bütünleme yok biliyoruz iyice karıştırmışlar bu sistemi hiç sevmedim
Vize sınavlarına çalışma grubu
Toplam Ünite Sayısı - Çalıştığı Ünite Sayısı
piolin .............53.... - ............6..........
prensesperi......47.......-...........3..........
merguana.......57.....-............15..........
bulancak28......28.....-..........20........
december90.....49.......-....................
sifaa................53.....-.......................
incireceli........49......-...........20.........
bedbaht-tosba....36........-........29.........
souklima20.........60.......-...............
gulbebek...................-..................
rhodes64..........40....-...............
semiha..............49....-..........3.........
arcak..............29......-..........1.......
ferdici..............35........-.........12........
ekledim bedbahtcım bi 7 üniten daha kalmış sadece bitirmişsin gibi bişey :) kolay gelsin canım
Gruba beni de eklerseniz sevinirimİdare hukuku bitti 5 ünite 15 üniteye bedeldi yalnız her ünite 15 - 20 syf. Alttan 1 dersimle baraber 6 dersim kaldı
bir yandan kpss bir yandan aöf
offf evet büt yok kredilide ama mesela benim bi dersim kesin zayıf gelecek biliyorum ona çalışamadım çünkü sadece sorularını çözebilicem murattan bu sene konmuş zaten çıkmış sorusuda yok(( o da ayrı bi dezavantaj ben o dersimden kalacağımı bliorum inşallah kalmam ama..Bi şekilde onu vermek durumdayım heralde neden büt yok anlamış değilim ? 2.00 ortalamayı tutturmakda kolay bi olay değil sanırsam çok korkuorum sınıfta kalacağım diyeee ne yapacağm bilemedim :/ sistemi bilmeden sonunu bilmeden çabalıyoruz bakalım :/
Eki Görüntüle 322149
kızlar burdaki şemada gayet açıklayıcı şekilde anlatmışlar bizim ders geçme sistemimizi
Eki Görüntüle 322149
kızlar burdaki şemada gayet açıklayıcı şekilde anlatmışlar bizim ders geçme sistemimizi
* bu işaretli olanlar neyi ifade ediyor,anlamadım ben bu sistemdennn..
canım o işaretler sınıfın ortalamasına bağlı olarak koşullu geçip geçmediğimizi gösteriyor
dün çalıştıgım üniteleri saydım 11 ünite olmusum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?