Kızımın sorunu

Evet ya sonradan okudum eski konuları. Buraya yazılan konuyu yorumluyoruz ister istemez sonra akıla gelip eski mesajlara bakınca işin rengi değişiyor.
Çok üzüldüm o kadar üzüldüm ki sabah sabah.
Birde üstün bir çabayla 2. Çocuk derdi var.
Resmen kayıp bir çocuk. Ne diyebilirim ki.
Ya benim kızım da zor bir çocuk. Onun elinde değil dehb si ve üstün zeka tanısı var ve bunlar bir araya gelince çocuğu o kadar zorluyor ki.. bir sabah kanatları çıkıp uçacak rahatlayacak 😅 ben varya o çocuk için 12 yıldır ömrümü verdim ya. İlmek ilmek işledim resmen. Şimdi geldiğimiz noktada parmakla gösterilen bir çocuk oldu. Ama o noktaya nasıl getirdim bana sor 😃
İnsanları anne babalığı ne kolay görüyor ya.. sırf enerjisini atsın diye 6 gün yüzmeye gidiyor git gel 50 km yol yapıyorux haftanın 6 günü. Babası ramazanda ağız tadıyla iftar yapamadı hızlı hızlı ye hemen antrenmana koş.
Biz enayi miyiz ya? Nerde var armut piş ağzıma düş çocuk? Bu kadar ortada sorunlara bu kadar sadece lafda konuşmak olur mu?
Çok üzüldüm çünkü bu kız büyüyecek yine bizim çobuklarımıxla sosyalleşebek
neler yaptınız ne olur yazın kafayı yemek üzereyim.bu kadar kötüye gideceğini düşünemedim
benim kızımada daha önce dehb demişti ilokul 1. sınıfta götürdüğümüz psikiyatr
neler yaptığınızı yazarsanız çok sevinirim
kendime çok kızıyorum iyi bir anne baba değiliz asla

ister inanın ister inanmayın sizin tercihiniz
evet desteği hep yarım bıraktık,büyüdükçe düzelir düşüncesiyle ve düzelmedi daha çok büyüdü
Yazdırmayın bana eski konularınızdan. Sadece çocuğunuzun değil, sizin de ciddi bir tedavi görmeye ihtiyacınız var. Cidden tutuyorum kendimi kalbinizi kırmayayım diye ama bilin o çocuk sizin yüzünüzden bu halde. Ben yanılmayı çok istiyorum bu konuda, inşallah bu kez sonuna kadar destek aldırır ve alırsınız da ama hiç sanmıyorum.

Niye acaba?

Neden psikoloğa götürmüyor ki?

Biz koca kadınlar bile gidiyoruz.
Çünkü psikoloğa gitmek bir iş. Hem parasal hem fiziksel uğraş. Ayrıca sorumluluk çıkacak kolay mı?
Zamanında benim eşim de mırın kırın etmişti kızımı psikiyatriye götürmek istediğimde. En son dedim ki sen bilirsin o zaman ben de babası yok öldü derim tek bakıyorum çocuğa derim dedim. Kalkıp gelmişti. O zaman bize elli tane görev verdi kadın. Kolay değil. Ama kolaya kaçmak işlerine geliyor

neden böyle yaptınız anlamadım kı
gurur mu üşenmek mi?
zararın neresinden dönerseniz kardır diyelim
ikiside değil
büyüdükçe değişir diye düşündüm.zarar verme huyu yok,küfür etme vurma huyu yok diye düşündüm
bu kadar olacağını asla düşünmedim
öğretmenin dediği gibi ya değişmezse geç mi kaldık diye korkuyorum

ister inanırsınız ister inanmazsınız sizin tercihiniz
randevu aldığımızı söyledik ve rehber öğretmende dahil değişeceğini sanmıyoruz dediler
okul müdüre salak dediğini kabul etti ama ben anlamıyor musun anlamında söyledim dedi
ben konuşarak düzelir diye bekledim hep,hatta yanlızlıktan olduğunu düşünerek bir kardeşi olsa diye istedim ancak son olay gözümü açtı artık vakit kaybetmek istemiyorum ve kızım gözümün önünde körelmeden birşeyler yapmam lazım
kaç gündür uyku uyumuyorum.Aslında toplantıda okulda isyemedikleri için değil rehber öğretmenin söyledikleri için kendimize kızdığım için ağladım
rehber öğretmen uzman değil hemen onun lafına kanmayın
bu zamana kadar da kanmamalıydınız

terapileri yarım bırakmayın sakın

ikiside değil
büyüdükçe değişir diye düşündüm.zarar verme huyu yok,küfür etme vurma huyu yok diye düşündüm
bu kadar olacağını asla düşünmedim
öğretmenin dediği gibi ya değişmezse geç mi kaldık diye korkuyorum
Siz düşünemediniz tamam da size destek almanız gerektiğini söylemişler ya hani.

ister inanırsınız ister inanmazsınız sizin tercihiniz
randevu aldığımızı söyledik ve rehber öğretmende dahil değişeceğini sanmıyoruz dediler
okul müdüre salak dediğini kabul etti ama ben anlamıyor musun anlamında söyledim dedi
ben konuşarak düzelir diye bekledim hep,hatta yanlızlıktan olduğunu düşünerek bir kardeşi olsa diye istedim ancak son olay gözümü açtı artık vakit kaybetmek istemiyorum ve kızım gözümün önünde körelmeden birşeyler yapmam lazım
kaç gündür uyku uyumuyorum.Aslında toplantıda okulda isyemedikleri için değil rehber öğretmenin söyledikleri için kendimize kızdığım için ağladım
inşallah inanın hemen randevu aldık düzelir mi geçmi kaldık diye düşünüp duruyorum
Bunları kaçıncı okuyuşum oturup saysam mı acaba?
evet desteği hep yarım bıraktık,büyüdükçe düzelir düşüncesiyle ve düzelmedi daha çok büyüdü
Şuna parası fazla geldi desenize. Hatta bence o destek hiç yoktu. Belki bir kere götürdünüz, ya şimdi kim ödiycek bu parayı değmez dediniz. Ben 6 ay her şeyimden kıstım çocuğun tedavisine harcadım. Çünkü geri dönüşü olmadığını, fiziksel kadar ruhsal sağlığın da önemli olduğunu biliyordum. Psikolog bizi de eğitti, 45 dk çocukla 15 dk bizle konuştu. Öyle üzüldüm ki bu kıza. Bir kaç aydır konu açmayınca çocuk düzeldi sandım, okuldan atılmış.

neler yaptınız ne olur yazın kafayı yemek üzereyim.bu kadar kötüye gideceğini düşünemedim
Öncelikle bizim aldığımız tanıyla sizin Li aynı olmayabilir o yüzden bizim yaptıklarımız size iyi gelmeyebilir. Ayrıca biz başladığımızda 7 yaşındaydık siz 13 yaşındasınız sizde ergenlik etkisi de var..
bizim genel olarak şu çerçeve içindeydi
1- ekran yok 2- aile saati(yürüyüşler,kutu oyunları,anne ve babayla birebir zamanlar) 3- spor aktivitesi (özellikle takım sporu) 4-kendini ifade etme kabiliyeti gelişmesi açısından kitap okuma 5-sosyalleşme doyumu (aile/akraba/kuxen büyükler,küçükler ve yaşıtlarla sosyalleşme kabiliyeti)
6-tebrik ve taktir. İyi yaptığı şeylere odaklanma.
.
.
.
Yani üstünden geçti 5 yıl bizde artık bunlar standart yaşam haline geldi. Misal sosyal medya kullanamaz onun için henüz uygun değil. Telefonu yok ihtiyacı da yok. İlk günden beri özel okulda okuyor çünkü kontrol edilebilir olmalıydı. Sınıf öğretmenini bile daha önce dehb ve otizmli çocuklarla çalışmış bir öğretmenden seçtik. Öğretmen ne derse uyguladık.
Sınıf arkadaşlarıyla sosyalleşmesi için bir sürü şey yaptım. Piknikler düzenledim,sinema organizasyonları yaptım,sınıfa kekler börekler gönderdim.
Yazları evde tutamadım parkta onunla zaman geçirdim ev işi yemek işi hepsini kendi zamanımdan uykumdan aldım.
Bu arada kardeşi de vardı bambaşka huyları olan aynı özeni onun isteklerine de gösterdim.
Yani hakikaten bu iş emek ister

dehb dedi de ilacını verdin mi çocuğun
ilaçla kontrol altına alınıyor dehb. benim büyük kızımda da dehb çıktı
ya da bazı terapi türleri

Ya bir şey diyeceğim ister ağır eleştiri de ister yapıcı eleştiri de benim de 12 yaşında dehb Li kızım olduğu için içselleştirdim biraz konuyu.
Uzun zamandır kızınızla alakalı sorun var bir aksiyon almamışsınız üstüne kızınızla ilgilenememe sebebi olarak çok yorgun olduğunuzu belirtip üstüne birde 2. Çocuk derdine düşmüşsünüz.
1. Çocukla yeteri ilgi varmış gibi.
cinsel ilişkiniz sıkıntılı,hastalık hastalıklarınız var,anksiyete tavan
Daha 2. Çocuk derdi neden?
Merhaba, konu dışı olacak ama, dehb yi nasıl fark ettiniz ilk? Nelerden şüphelendiniz?

Kendini yıpratmıyor zaten endişelenmeyin. Kadının umurunda değil çocuk. Okuldan çağırdıkları zaman gelip burada konu açıyor, 50 sayfa yorum yapılıyor, sonra herkes köşesine çekiliyor. Sorun ne okulda ne çocukta, bizzat ana babasında. Bu çocuğun 10-11 yaşından beri konusu açılıyor burada. Psikoloğa götürmüyor, ilgilenmiyor çocuğuyla. Hatta bu olmamış deyip ikinciyi yapacaktı. Sosyal hizmetler o zaman almış olsaydı çocuk için çok daha sağlıklı olurdu.
Hımmm kötüymüş ya. Zira çok konuşuyor diye bu kadar tantana olmaz. Öğretmen uyarır veliyle görüşülür idare edilir. Oğlumun sıra arkadaşı aşırı konuşuyormuş. Mırmır sürekli sesi geliyor diyor. Öğretmenler sık sık yer değiştirdiği için oğluma dedim ya sabret ya öğretmeninle konuş halleder diye. Neyse değiştirmiş konu kapandı. Allah yardımcısı olsun çocuğun da inş

Merhaba, konu dışı olacak ama, dehb yi nasıl fark ettiniz ilk? Nelerden şüphelendiniz?
Hiç yerinde durmazdı. Yapma denilen her şeyi yapardı yeterki yapmak istesin gözümün içine baka baka yapardı. (Allahım o günler neydi neydi 😃) misal “kızım su suya dikkat et dökülür dedim” alır dökerdi 😂
Kızımla hiç cafeye falan gidemezdim alır başını giderdi. Parka gidince bir saniye gözümü ayıramazdım çünkü şehrin diğer ucundan çıkabilirdi. Çok konuşur ama aşırı çok bak normal çok değil 😂😂😂
Yoldan karşıya geçerken hala onu gözlerim kardeşine bakmam.
Ben daha çok dürtüsel kontrolden şüphe etmiştim.
Ya artık delirecektim bu çocuk niye böyle diye doktor tanıyı koydu rahatladık 😃

Hiç yerinde durmazdı. Yapma denilen her şeyi yapardı yeterki yapmak istesin gözümün içine baka baka yapardı. (Allahım o günler neydi neydi 😃) misal “kızım su suya dikkat et dökülür dedim” alır dökerdi 😂
Kızımla hiç cafeye falan gidemezdim alır başını giderdi. Parka gidince bir saniye gözümü ayıramazdım çünkü şehrin diğer ucundan çıkabilirdi. Çok konuşur ama aşırı çok bak normal çok değil 😂😂😂
Yoldan karşıya geçerken hala onu gözlerim kardeşine bakmam.
Ben daha çok dürtüsel kontrolden şüphe etmiştim.
Ya artık delirecektim bu çocuk niye böyle diye doktor tanıyı koydu rahatladık 😃
Bu benim kızım. 😓
Psikiyatriye mi gittiniz peki pedagoga mı?

Bu basit bir konusma değil kızınız bunu belli ki bilerek yapıyor.size yada okula tepki göstermek amaçlı yapıyor.

İlkokul birinci sınıfta denmiş ama siz yıllardır hiçbir yapmadınız.
İlk önce eşinize takmışsınız kafayı. Aldattı mı, öyle bi yaptı, böyle mi yaptı.
Sonra kendi "iş arkadaşlığı,"ilişkileriniz, dut ağacı muhabbetleri, hastalık hastalığınız, sıra asla kızınıza gelmemiş bir türlü.
Şimdi birkaç gün şok yaşayıp yine eski umursamaz hayatınıza geri döneceksiniz büyük ihtimalle. Bir tanecik çocuğunuz ziyan oluyor elinizde. Bu halinizle ikinci çocuk istiyordunuz bir de. Size söylenecek çok şey var da.

Bu benim kızım. 😓
Ya bir şey deyim mi kadın testi yaptı tanıyı koydu bizi aldı karşısına dedi ki “ kızınızda dehb var. Bu çocuk bunları bilerek yapmıyor size karşı saygısızlık olsun laf dinlemeyim gibi bir sebepten ötürü yapmıyor. Onun beyninde bazı yerler sizinle aynı çalışmıyor ona hayatı siz öğreteceksiniz” dedi ve yukarıda ki mesajlardan birinde yazdığım şeyleri sıraladı.
Halbu ki çok aman aman bir şey yapmadı ama resmen kuş gibi hafifledik. Dedik ki kızımızın ruhu bu onu böyle seveceğiz.

Ya bir şey deyim mi kadın testi yaptı tanıyı koydu bizi aldı karşısına dedi ki “ kızınızda dehb var. Bu çocuk bunları bilerek yapmıyor size karşı saygısızlık olsun laf dinlemeyim gibi bir sebepten ötürü yapmıyor. Onun beyninde bazı yerler sizinle aynı çalışmıyor ona hayatı siz öğreteceksiniz” dedi ve yukarıda ki mesajlardan birinde yazdığım şeyleri sıraladı.
Halbu ki çok aman aman bir şey yapmadı ama resmen kuş gibi hafifledik. Dedik ki kızımızın ruhu bu onu böyle seveceğiz.
O belirsizlik yoruyor zaten insanı. Bir şeyi mi var yoksa bizim yanlış yaptığımız bir şey mi onu böyle yapıyor düşüncesi, sürekli deneme yanılma hali. Biz de bir götürelim en iyisi, teşekkür ederim.

Back
X