Psikoloğunu değiştirin. "Ay yok ben ikna edemedim valla" diyen bir psikolog olmaz, psikolog zaten "ikna etmez". Düşüncesinin neden böyle olduğunu çözmeye ve kendisine farkındalık kazandırmaya çalışır. Psikoloğun söylemini beğenmedim.
Kardeşinizin durumuna gelince, onu da görmeden, konuşmadan bir yorum yapmam yanlış olur ama genel bir yorum yapacak olursam muhtemelen bir hedefi yok kardeşinizin. Evet başarılı olabilir ama bir hedefi yoksa, ileride ne yapmak istediğini bilmiyorsa "Ders ders ders, nereye kadar ya, okumuyorum ben" diye tribe girmesi muhtemel. Ailenin beklentisi yüksek olduğu için sadece anne babayı memnun etmek uğruna ders çalışan ergenlerde hormonal ve psikolojik değişikliklerin etkisiyle de böyle isyanlar görülebiliyor. Bununla beraber, okulda akranlarıyla/öğretmenleriyle yaşadığı problemler yüzünden okuldan soğumuş olabilir, romantik ilişkilerde hayal kırıklığı yaşadığından okuldan soğumuş olabilir. Psikolog nedenini irdelemeden "Ben uğraşamam" demeye getirmiş.
O yüzden bana kalırsa bu psikoloğa bir daha götürmeyin, başka bir psikoloğa veya pedagoga götürün derim.