"Okumayacağım!!!!"

Öğretmen bir tanıdığın yegeni liseyi aciktiktan okudu hatta üniversite sınavı zamanında bile dersanete vs gitmedi ama iyi bir bölüm kazandi tabiki onlarda ailecek desteklediler, tabiki cocukda bilinçliydi sanayide calimk icin bırakmadı..

Bu sanayinin amaci ne ki yani temsili mi yoksa aklind birsey mi var

Hemen verin sanayide birinin yanına cebinde tek kurulta bırakmasın aileniz.

Ağır iş olsun ama 1 yıl sınıfta kalır devamsızlıktan eniyi ihtimalde 10-15 günde pes eder rapor alırsınız.

Psikolog sizinle de konuştu mu
bir tek kardeşinizle konuşması yetmez çünkü
sizin tutum ve tavrınızın nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdi mi size

Öğretmen bir tanıdığın yegeni liseyi aciktiktan okudu hatta üniversite sınavı zamanında bile dersanete vs gitmedi ama iyi bir bölüm kazandi tabiki onlarda ailecek desteklediler, tabiki cocukda bilinçliydi sanayide calimk icin bırakmadı..

Bu sanayinin amaci ne ki yani temsili mi yoksa aklind birsey mi var

Açıktan okumak kotu değil de herkes okula gitmeden ders çalışma disiplinini sağlayamaz.Yeni nesil hic mi televizyon izlemiyor hic mi etrafına bakmıyor anlamadım ki.Kriz hayat pahalılığı cabasi. Sanayiler de eleman beklemiyor en nihayetinde.

Psikolog sizinle de konuştu mu
bir tek kardeşinizle konuşması yetmez çünkü
sizin tutum ve tavrınızın nasıl olması gerektiği hakkında bilgi verdi mi size
Evet verdi,bizim tutumlarımızın normal tam yerinde olduğunu bu şekilde devam etmemizin gerektiğini söyledi.

Psikoloğunu değiştirin. "Ay yok ben ikna edemedim valla" diyen bir psikolog olmaz, psikolog zaten "ikna etmez". Düşüncesinin neden böyle olduğunu çözmeye ve kendisine farkındalık kazandırmaya çalışır. Psikoloğun söylemini beğenmedim.

Kardeşinizin durumuna gelince, onu da görmeden, konuşmadan bir yorum yapmam yanlış olur ama genel bir yorum yapacak olursam muhtemelen bir hedefi yok kardeşinizin. Evet başarılı olabilir ama bir hedefi yoksa, ileride ne yapmak istediğini bilmiyorsa "Ders ders ders, nereye kadar ya, okumuyorum ben" diye tribe girmesi muhtemel. Ailenin beklentisi yüksek olduğu için sadece anne babayı memnun etmek uğruna ders çalışan ergenlerde hormonal ve psikolojik değişikliklerin etkisiyle de böyle isyanlar görülebiliyor. Bununla beraber, okulda akranlarıyla/öğretmenleriyle yaşadığı problemler yüzünden okuldan soğumuş olabilir, romantik ilişkilerde hayal kırıklığı yaşadığından okuldan soğumuş olabilir. Psikolog nedenini irdelemeden "Ben uğraşamam" demeye getirmiş.

O yüzden bana kalırsa bu psikoloğa bir daha götürmeyin, başka bir psikoloğa veya pedagoga götürün derim.

Hemen verin sanayide birinin yanına cebinde tek kurulta bırakmasın aileniz.

Ağır iş olsun ama 1 yıl sınıfta kalır devamsızlıktan eniyi ihtimalde 10-15 günde pes eder rapor alırsınız.
Raporluk haklarımızı da doldurduk. Sadece 1 günümüz var ve yarin gitmeyecegim diyip duruyor.

Psikoloğunu değiştirin. "Ay yok ben ikna edemedim valla" diyen bir psikolog olmaz, psikolog zaten "ikna etmez". Düşüncesinin neden böyle olduğunu çözmeye ve kendisine farkındalık kazandırmaya çalışır. Psikoloğun söylemini beğenmedim.

Kardeşinizin durumuna gelince, onu da görmeden, konuşmadan bir yorum yapmam yanlış olur ama genel bir yorum yapacak olursam muhtemelen bir hedefi yok kardeşinizin. Evet başarılı olabilir ama bir hedefi yoksa, ileride ne yapmak istediğini bilmiyorsa "Ders ders ders, nereye kadar ya, okumuyorum ben" diye tribe girmesi muhtemel. Ailenin beklentisi yüksek olduğu için sadece anne babayı memnun etmek uğruna ders çalışan ergenlerde hormonal ve psikolojik değişikliklerin etkisiyle de böyle isyanlar görülebiliyor. Bununla beraber, okulda akranlarıyla/öğretmenleriyle yaşadığı problemler yüzünden okuldan soğumuş olabilir, romantik ilişkilerde hayal kırıklığı yaşadığından okuldan soğumuş olabilir. Psikolog nedenini irdelemeden "Ben uğraşamam" demeye getirmiş.

O yüzden bana kalırsa bu psikoloğa bir daha götürmeyin, başka bir psikoloğa veya pedagoga götürün derim.
Bizim ondan beklentimiz yok her zaman söylüyoruz ki ne okumak istiyorsan ilgi alanın kafan nereye yatıyorsa oraya yönel,yani babam senden ustun başarı beklemiyoruz lisede sosyal hayatında aktif olsun diyen biri.
Yarin başka bir psikologa randevu aldık çok ayrıntı vermedim buraya,o ne diyecek bakalım.

ogretmen deilim ama burdan bakinca ceza gibi durmuyor ki sanayiye gondermek
çocugun istedigi o zaten, okuldan kaçiyor , evden çikipokula gitmiyor
su an tek istegi çalismak e buyur çalis denmesinde ne zarar var ..
aylak aylak gezsinmi, her turlu yontem denenmis ise yararmamis, son çare bu gibi duryor
Ayşe teyze bakkal remzi manav hayri bunu diyebilir kınamam ama bir eğitimci bu şekilde bir çözümü önermez sebebini araştırır çocuğun problemlerini sorgular eğitimi sistemini çocuk üzerindeki etkisini araştırır sağlık durumunu sorar
gitsinde aklı başına gelsin demesi o eğitimcinin vizyonun düşüklüğüne işarettir
hani bir tabir varya evladım hiç birşey olamıyorsan öğretmen ol tabiri tamda bu duruma uygun
gerçi ülkenin başbakanı çıkıp bizene elin parasından diyorsa öğretmenine ne demeli ya neyse
konu çocuklar olunca taviz yok olmamalı

Bizim ondan beklentimiz yok her zaman söylüyoruz ki ne okumak istiyorsan ilgi alanın kafan nereye yatıyorsa oraya yönel,yani babam senden ustun başarı beklemiyoruz lisede sosyal hayatında aktif olsun diyen biri.
Yarin başka bir psikologa randevu aldık çok ayrıntı vermedim buraya,o ne diyecek bakalım.

Söylediklerim sebeplerden yalnızca biriydi. Bir sürü nedeni olabilir dediğim gibi onunla konuşmadan net yorumlar yapamam. Psikologun kardeşinizi konuşturarak nedenini bulması lazım. Değiştirdiğiniz iyi olmuş, umarım kardeşinize yardımcı olabilir.

Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Dediğini yapın. Lise olduğu için devamsızlıktan kalsın. Bunda hiç kötü bir şey yok. Ustayla konuşun harçlık vermesin sadece öğle yemeği o da bir tost ayran. Parasını kısın sonuçta çalışacakmış hayatını kendi kazansın. Ben liseden mezun olalı 2 sene oldu. Lise zamanları böyle düşünen her erkek gitti,çalıştı ve sonunda tekrar okul sırasına oturdu. Sınıfta kalınca 5 sene okumak zorunda olur. Çilesi daha da katlansın. O kendine acımaz düşünmezse kimse onu düşünmez.

Okumak istemeyebilir de sanayi de çalışmak için okumak istememek saçma değil mi? Yani başka bir nedeni olmalı altında. Okumak istiyor istemese açıktan üniversite kazanıcam demez ama liseye gitmek istemiyor.

Okulda bi sorun yaşamış olabilir mi? Ya da aklına biri girmiş olabilir belki okumayan biri?

Okumayanlar da çok iyi yere geliyor tamam dünyanın sonu değil ama bunu üniversite için falan kullanmak lazım liseyi dışarıdan okumakta ne demek?

Psikoloğu değiştirseniz belki gittiği iyi gelmedi çözemedi sorununu. Birde bırakın devamsızlıktan kalsın bu sene kaydı aldırmaktan iyidir sınıf tekrarı.

Yanında olduğunuzu belli edin birde. Sadece kararından pişman olmaması için onun iyiliği için karşı çıktığınızı belli edin.

X