Kızımın sorunu

Üzgünüm ama sizin kızınız 9 yaşından beri “ben topluma uyum sağlamakta zorlanıyorum, yardıma ihtiyacım var” diye bağırıyordu. Bir çocuğun 15ini görmeden adli suça bulaşması bile sizi tedaviye yönlendirmemiş. İnsan hayret ediyor. Bakın psikolog bile demiş genelde birinci sınıfta geliyor aileler diye. Çünkü bazı çocukları otoriteyle sınıf düzeniyle tanışınca yapamıyorlar, ve bunun belirtilerini veriyor. Artık çocuğunuza eğilmenizin, bir sorunu olduğunuzu kabul etmenizin vakti. Yoksa evladınızı kaybedersiniz.

Lütfen bu kadar psikoloğa gittik geçmiştir diye düşünüp kendi kendinize tedaviyi kesmeyin.
Veya burda size önerilen yapay zeka gibi şeylere dalga geçiliyormuş gibi yaklaşmayın. Veya “özel okul artık para veriyorum daha anlayışlı olurlar” diye hiç düşünmeyin. Ben Anadolu lisesinden özel olula geçmiş bir öğrenciydim. Özel okul, Anadolu lisesinden çok daha disiplinliydi (diğer velilerden gelecek parayı kaybetmektense sadece sizinkini kaybetmeyi gözlerini kırpmadan kabul ederler)

Şimdiye kadar çocukmuş artık ergen. Önünüzdeki günler daha Zor olabilir. Güçlü durup evladınızın iyiliği için gerekeni yapmak zorundasınız. İnşallah bu yeni psikolojik destek dönemi kızınıza çok iyi gelir

Psikologa gitmeye devam edin, kullandığı yöntem ve teknikleri eleştirmek istiyorsanız başka bir uzmandan destek alın. Bunu bu alanda uzmanlığınız var mı yok mu bilmediğim için söylüyorum. Şu an sınıf ortamını küçük bir toplum olarak görelim, öğretmeni de otorite. Kızınız uyum sağlamakta zorlanıyor ve bu durum hayatın ilerleyen dönemlerinde ona daha çok zarar verebilir. Anne olarak çok üzülmenizi anlayabiliyorum fakat eyleme geçmişsiniz. Hayıflanıp, üzülmek yerine çocuğunuza tam destek olmanız daha önemli. Umarım zamanla çok daha iyi olur evladınız.

Back