- 11 Şubat 2012
- 2.202
- 3.238
- Konu Sahibi superisi96
Direk adondurun okulunu, 1 sene calissin patronada tembihleyin burnundan getirsin. Zaten arkadaslarin okul anisi, calismanin zorlugu derken kendi gitmek ister bence
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 gün bile gitmeye tahammülü yok gitse sömestrda yapacağız.bu sene bitsin yazın sanayiye veririz deyin canını çıkartsınlar yaz tatilinde aklı başına gelir
Paraya ihtiyacı yok.Şuan olay inatlaşmaya dönmüş. Paraya mı ihtiyacı var?
Okumayacaksa zorlamayın.
"Yapamazsın edemezsin" diye sert konuşmadan, okursa hayatına etkilerini anlatırsanız, pişman olacaksa bir kaç yıla olur.
Benzerini akrabalarımda gördüm. Çabuk çark ettiler açıktan okudular.
Bu sene üniversiteye başladılar. O zamanlarda o yaşlarda para kazanmak çok cazip gelmişti onlara.
Hayır yapamaz çok bariz.Belki gerçekten kazanabilir ? Çok zeki kardeşiniz var söylediğinize göre, neden hayal dünyasında olsun ki ? Tabi ki okuması güzel bir şey keşke okusa. Ama okumak istemiyorsa bu kadar zorladığınız için iyice ters tepecek. Biraz fazla üzerine gidiyorsunuz sanki. Bırakın okumazsa okumasın. Onun kendi hayatı sonuç olarak. Pişman olacak olan da o mutlu olacak olan da o. Belki bu şekilde daha çok mutlu olur ? Belki kendi planları vardır, hayatını buna göre yönlendirmek istiyordur.
Donduramıyoruz maalesef öyle bir şansımız yok lisede.Direk adondurun okulunu, 1 sene calissin patronada tembihleyin burnundan getirsin. Zaten arkadaslarin okul anisi, calismanin zorlugu derken kendi gitmek ister bence
hem çalışıp hem okuyacaksa bence dert değil.Çıldırıyorum kızlar hemen konuya gireceğim
15 yaşında ergen akılsız bir kardeşim var,liseye geçti bu sene bayağı da iyi bir anadolu lisesini kazandı ama gel gelelim boğuluyorum istemiyorum okumayacağım diyor
Cidden ailecek çıldırıyoruz
Bugün kavga kıyamet gönderdik hastayım diye ağlayıp okuldan çıkmış.
Okula ısınamamıştır diye farklı okula aldık,kafası hala aynı
Arkadaşlarınla konuşalım dedik,hayır yine aynı istemiyorum
Arkadaşları konuşuyor kafası net açıktan okuyacağım
Öğretmenleri konuşuyor hayır okumuyorum açıktan okurum
Psikologa götürdük hayır etki yok
Dilinde tek kelime okumayacağım
Ailecek eğitime çok önem veriyoruz sürekli vurguluyoruz nasıl okumama ihtimalini düşünür anlamıyorum
Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Ne örnekler verdik,ne akıllar,kimler kimlerle konuşturduk ama YOK!!
Gerçekten son raddedeyiz yani okey okumuyorsan evde seni istemiyoruz dedik bi defa,tamam dedi giderim ama okumuyorum, açıktan okuyacağım
Yani tam olarak napmamız lazım,kaskafalı salak anlamıyor anlamıyor hayatını mahvedecek
Kavga kıyamet bağırdık çağırdık etki etmedi,güzel konuştuk yine etki etmedi
Belki değişik akıllar alırız,ne yapmalı?
neden olmasın bedne açıktan okuyorum ve istediğim bölümüde okuyabiliyorumÖrgün okumak istemiyor.
Açıktan okuyarak hayalini kurduğu fakülteleri kazanacağını düşünüyor,hayal dünyasında.
Bizimki kaçıyor sadece,memnun olacağından değil kaçış için yapıyor.hem çalışıp hem okuyacaksa bence dert değil.
benim kardeşim öyle bitirdi liseyi.
okumayı değil çalışmayı seviyor.
lise diploması alması şartıyla izin verdik.
15 yaşından beri çalışıyor ve hayatından memnun.
Bizde sıkıntı yok,psikologa götürürken aile terapisine katıldık ve hal hareketlerine rağmen o kadar iyi yaklaşıyoruz ki,psikologumuz bile şaşırdı tebrik etti.Çocuğun ya anlatmadığı bir şeyler var ya da sizi cezalandırıyor bu şekilde.
Bence ailecek davranışlarınızı değerlendirin. Size meydan okuyor çünkü. Bence inatlaşmayı bırakın.
Hımmm çok üzüldüm kardeşinin durumaÇıldırıyorum kızlar hemen konuya gireceğim
15 yaşında ergen akılsız bir kardeşim var,liseye geçti bu sene bayağı da iyi bir anadolu lisesini kazandı ama gel gelelim boğuluyorum istemiyorum okumayacağım diyor
Ailecek eğitime çok önem veriyoruz sürekli vurguluyoruz nasıl okumama ihtimalini düşünür anlamıyorum
Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Gerçekten son raddedeyiz yani okey okumuyorsan evde seni istemiyoruz dedik bi defa,tamam dedi giderim ama okumuyorum, açıktan okuyacağım
Yani tam olarak napmamız lazım,kaskafalı salak anlamıyor anlamıyor hayatını mahvedecek
o kaçışa izin verin bir süre.Bizimki kaçıyor sadece,memnun olacağından değil kaçış için yapıyor.
Çok pişman olacak.
Çıldırıyorum kızlar hemen konuya gireceğim
Paraya ihtiyacı yok.
Maddi durumumuz iyi,sıkıntımız yok.
Bir eli yağda diğeri balda
Ne de olsa param var böyle yaşar giderim,bana kıyamazlar kafasında sanırım.
Heh aynen aynı durumdayız.Annem babam ve ben üniversite mezunuyuz. Eğitime önem veririz. Benim erkek kardeşim okumayacağını söyledi. 1 ittirdik 2 kaktırdık olmadı. Liseden çıktı işe girdi, bilgisayardan falan anlıyor.. O pozisyondan bu pozisyona atladı derken şuan 20 yaşında çok iyi bir maaşla çalışıyor evini falan aldı. Açıktanda okulunu okudu liseyi bitirdi. Şimdi yine açıktan üniversite okuyor. Annem çok ağladı üzüldü zamanında ama nasip böyleymiş demekki.
Heh aynen aynı durumdayız.
Yani aklımız çıkıyor artık sinir stresten.
Bakalım bir şekilde yola getirmeye çalışacağız.