Kızımın sorunu

2021de bike kızınızla ilgili sorununuz var. Neden o zaman önlem almadınız şaka gibi? Kendi dertleriniz her şeye alınmanız, hastalık hastalığınız, kocanızın sorumsuzlukları. Bu karmaşık kötü aile ilişkisinde çocuğun sorunlarını sürekli gözardı etmişsiniz. Çok üzücü gerçekten.
Buna ona siz yapmışsınız, neden bu çocuk bu duruma gelene kadar psikolojik destek hiç almadınız? Tek amacınız 2.çocuk olmuş sanki ilk çocukla yeterince ilgilenmişsiniz gibi pes!
Kusura bakmayın da bi kendinize gelin yani..
Kıza da yazık sürekli okul değiştirmiş demek ki bir sorun var sizin aklınız almıyor mu bunu?
ohooooo biz çoook dedik ona boşa yazmayın
ben şuan bile randevu aldığına inanamadım açıkçası
I iyikiamaiyiki böyledir açar konuyu psikolog lafı duyunca görmez kaçar ne varsa psikologda

Allah o çocuğun yardımcısı olsun

Okul müdürü sınıfa girip herkesin içerisinde kızıma salak mısın sen,yarın bu okula adımını atmıcaksın demiş
psikoloğada gitse değişmez dedi öğretmenler
Bunların doğru olmadığına adım kadar eminim. Psikoloğa da gitse değişmez diyen öğretmen mi siz misiniz acaba? Benim kızım düzeldi hanımefendi. Ergenlik ağır gelince yardım aldık, şimdi yüksek notlarla üniversite sınavına hazırlanıyor. Neler neler yazdınız okulla öğretmenlerle ilgili. Ne kızınızı dinlediniz ne öğretmenleri, boş boş gidip geldiniz okula. İstiyorsunuz ki her şey kendiliğiden düzelsin ben uğraşmayayım. İkinci çocuğu yapsam mı bile dediniz.

Hani zaten götürüyordunuz psikoloğa? Elli tane konu açtınız bu çocukla ilgili? Hani düzelmişti konuşmuştunuz kızınızla? Kocanız ne işe yarıyor? siz doğurdunuz diye size mi ait çocuk, kazık kadar adam çocuğu yapmayı mı biliyor sadece? Size o kadar kızgınım ki, keşke bu konuyu görmeseydim.

ohooooo biz çoook dedik ona boşa yazmayın
ben şuan bile randevu aldığına inanamadım açıkçası
I iyikiamaiyiki böyledir açar konuyu psikolog lafı duyunca görmez kaçar ne varsa psikologda

Allah o çocuğun yardımcısı olsun
Niye acaba?

Neden psikoloğa götürmüyor ki?

Biz koca kadınlar bile gidiyoruz.

Kendini bu kadar çok yıpratma lütfen. Bazı önemli ahlak kuralları (hırsızlık, iftira, madde kullanımı) dışında çocuğumuzun özelliklerini bizler şekillendiremeyiz. Yönlendiririz mutlaka ama kimi çocuk farklı oluyor. Benim oğlum da susan bir çocuk. Hep tek takılıyor. O da göze batıyor. Öğretmenler de beni sesini duymak istiyoruz diye çağırıyor. Karneye öyle yazıyorlar.
Yani biz elimizden geleni yapalım gerisi onların hayatla mücadelesi olacak. Okul değiştirmekle çok iyi yapmışsın. En azından soru. Tam olarak çocuk da mı okulda mı anlamış olursun. Psikoloğa da gidiliyor daha ne olsun. Çok küçük daha çocuk. O da mutlaka törpüler kendini.

psikologluk işten once terbiye ahlak isi bence bu.cocugunuza duzgunce bir terbiye ve ahlak egitimi verin kocanizla oturun konusun.bilmiyorsaniz siz ogrenin once.okullarda suc bulmayin sakın.kimsenin isi gucu yok sizin kizinizla ugrasiyormus gibi bir algi olusmasin.emin ol hicbir ogretmen boyle bir durumla karsilasmak ve ugrasmak istemez.demej tum idare ve ogretmenler boyle bir karar ve tutumdaysa okuluda herkeside biktirmissiniz.diger velilerden talep gelmistir muhtemelen
aman durun
arkadaş şimdi bu mesajınızı çeker kızını psikoloğa götürmekten vazgeçer :)
bu çocuğun 9 yaşından beri ne sorunları var
anne yorgun ve ağzı açık uyuyan ne demekse kendinde de sorunlar var

aman durun inşallah soğruysa götürsün çocuğu psikoloğa

Cok iyi olmus. Senin terbiye veremedigin, profesyonel destek almasini saglamadigin ama sadece konusuyorrr dedigin cocugun baska cocuklar icin bir tehdit. Bugun arkadan one laf atar, yarin bi cisim firlatir. Bunu yapmayacaginin garantisi var mi? Herkesin cocugu kiymetli. Diyelim sadece konusmayla kalsin olay; cocugunun baska cocuklarin dersi dinlemesine mani olma hakki mi var?!
Mudurun de burasini gelmistir. Bir soyledi, 10 soyledi cocugun anlamadi o da bir anda salak misin diye tepki vermis demek ki.
Simdi gittigi okulda da tehdit olmaya devam ediyor.
Hem cocugun kendisi hem etrafi icin yardim aldirin lutfen.

Öğretmen hangi uzmanlık bilgisiyle psikoloğun durumu değiştirmeyeceğini söylemiş acaba?
Bu kadar uzun süre bu ortama maruz kalmasına izin vermeseydiniz keşke.
Benim kızım da çok konuşur. 12 yaşında dehb si var ve üstün zekalı.Çoğunluk bununla alakalı. Çocuğun kafası durmuyor ki.
Ama çok güzel dizginliyor kendini. Gerçekten öğretmen olan öğretmenlerle yola devam etmelisiniz.
Geçenlerde bir toplantı oldu. Özel okulda toplantılar bireysel olur. Sosyal-din ve Türkçe hocaları ayrı ayrı “derste bazen öyle bir şey söylüyor ki bambaşka bir bakış açısı getiriyor tüm sınıfın ilgisini topluyor derse” anlamına gelen farklı farklı cümleler kurdular.
Eğer çocukta saygısızlık,küfür,şiddet eğilimi yoksa bu şekilde davranılmaz çocuğa.
Ben sizin yerinizde olsam çocuğa salak diyen müdür cimere şikayet ederim.
Okul ortamı değil ev ortamı sıkıntılı bu çocuğun. Açın bakın eski konularına. İlgi diye diye döndü dolaştı çocuk, kadın karlı dağdan serin. Bir tane de kedi ziyan ettiler. Hayvanın akıbetini bilmek bile istemiyorum. Ana baba elbirliği edip arsız ettiler çocuğu. Bu kaçıncı konu bu kaçıncı yardım isteyişi. Ya lanet olsun böyle anne babaya.

Ben sizi hatırladım ya, zaten şaşardım o çocuk sizin elinizde sağlam kalsa.

Size, defalarca, hemen hemen her konunuzda yüzlerce insan psikolojik destek almalısınız dedi. Aldınız mı? Hiç sanmıyorum. Seneler geçti, hala bıraktığımız yerdesiniz ve hatta daha da kötüye gidiyor durum. Artık çocuğunuz da görmezden gelemeyeceğiniz kadar etkilenmiş sizin halinizden. Kendiniz için gereksiz gördüğünüz psikiyatr desteğini, kızınıza da gereksiz görüyorsunuz, hiç yemeyin buradaki insanları. Öğretmenlerin "Psikoloğa götürseniz faydası olmaz" dediğine de "Randevu aldık götüreceğiz" demenize de inanmıyorum. Sırf psikolojik destek aldırın, siz de alın ailecek vb yazılmasın diye eklediniz o lafları oraya. Bomboş yazdınız.

Bunların doğru olmadığına adım kadar eminim. Psikoloğa da gitse değişmez diyen öğretmen mi siz misiniz acaba? Benim kızım düzeldi hanımefendi. Ergenlik ağır gelince yardım aldık, şimdi yüksek notlarla üniversite sınavına hazırlanıyor. Neler neler yazdınız okulla öğretmenlerle ilgili. Ne kızınızı dinlediniz ne öğretmenleri, boş boş gidip geldiniz okula. İstiyorsunuz ki her şey kendiliğiden düzelsin ben uğraşmayayım. İkinci çocuğu yapsam mı bile dediniz.

Hani zaten götürüyordunuz psikoloğa? Elli tane konu açtınız bu çocukla ilgili? Hani düzelmişti konuşmuştunuz kızınızla? Kocanız ne işe yarıyor? siz doğurdunuz diye size mi ait çocuk, kazık kadar adam çocuğu yapmayı mı biliyor sadece? Size o kadar kızgınım ki, keşke bu konuyu görmeseydim.
bende çok kızgınım elimde değil
benim kızım da düzeldi ergenliğin ilk bikaç yılı çok zor geçmişti bizde yardım aldık

şimdi güzel bir üniversitede okuyor maşallah
darısı sizin kızınıza da inşallah :)

Bir ebeveyn çocuğuna karşı asla objektif olamaz, yani hiçbir ebeveyn çocuğunun gerçek yüzünü bilemez. Burada okul haklı, siz anne gözlükleriyle baktığınız için durumu olduğu gibi göremiyorsunuz.

Kendini bu kadar çok yıpratma lütfen. Bazı önemli ahlak kuralları (hırsızlık, iftira, madde kullanımı) dışında çocuğumuzun özelliklerini bizler şekillendiremeyiz. Yönlendiririz mutlaka ama kimi çocuk farklı oluyor. Benim oğlum da susan bir çocuk. Hep tek takılıyor. O da göze batıyor. Öğretmenler de beni sesini duymak istiyoruz diye çağırıyor. Karneye öyle yazıyorlar.
Yani biz elimizden geleni yapalım gerisi onların hayatla mücadelesi olacak. Okul değiştirmekle çok iyi yapmışsın. En azından soru. Tam olarak çocuk da mı okulda mı anlamış olursun. Psikoloğa da gidiliyor daha ne olsun. Çok küçük daha çocuk. O da mutlaka törpüler kendini.
Kendini yıpratmıyor zaten endişelenmeyin. Kadının umurunda değil çocuk. Okuldan çağırdıkları zaman gelip burada konu açıyor, 50 sayfa yorum yapılıyor, sonra herkes köşesine çekiliyor. Sorun ne okulda ne çocukta, bizzat ana babasında. Bu çocuğun 10-11 yaşından beri konusu açılıyor burada. Psikoloğa götürmüyor, ilgilenmiyor çocuğuyla. Hatta bu olmamış deyip ikinciyi yapacaktı. Sosyal hizmetler o zaman almış olsaydı çocuk için çok daha sağlıklı olurdu.

Size 4 yıldır yardim al yazılıyor, 4 yıldır bizi dinlemediniz. Insanlar yazıp çizmekten usandi artık. Anne baba salak olunca çocuk ziyan oluyor, sabilere acıyorum annede akıl yok babada akıl yok görüyorsunuz işte çocuk kovuldu okuldan.

ister inanırsınız ister inanmazsınız sizin tercihiniz
randevu aldığımızı söyledik ve rehber öğretmende dahil değişeceğini sanmıyoruz dediler
okul müdüre salak dediğini kabul etti ama ben anlamıyor musun anlamında söyledim dedi
ben konuşarak düzelir diye bekledim hep,hatta yanlızlıktan olduğunu düşünerek bir kardeşi olsa diye istedim ancak son olay gözümü açtı artık vakit kaybetmek istemiyorum ve kızım gözümün önünde körelmeden birşeyler yapmam lazım
kaç gündür uyku uyumuyorum.Aslında toplantıda okulda isyemedikleri için değil rehber öğretmenin söyledikleri için kendimize kızdığım için ağladım

bende çok kızgınım elimde değil
benim kızım da düzeldi ergenliğin ilk bikaç yılı çok zor geçmişti bizde yardım aldık

şimdi güzel bir üniversitede okuyor maşallah
darısı sizin kızınıza da inşallah :)
inşallah inanın hemen randevu aldık düzelir mi geçmi kaldık diye düşünüp duruyorum

Okul ortamı değil ev ortamı sıkıntılı bu çocuğun. Açın bakın eski konularına. İlgi diye diye döndü dolaştı çocuk, kadın karlı dağdan serin. Bir tane de kedi ziyan ettiler. Hayvanın akıbetini bilmek bile istemiyorum. Ana baba elbirliği edip arsız ettiler çocuğu. Bu kaçıncı konu bu kaçıncı yardım isteyişi. Ya lanet olsun böyle anne babaya.
Evet ya sonradan okudum eski konuları. Buraya yazılan konuyu yorumluyoruz ister istemez sonra akıla gelip eski mesajlara bakınca işin rengi değişiyor.
Çok üzüldüm o kadar üzüldüm ki sabah sabah.
Birde üstün bir çabayla 2. Çocuk derdi var.
Resmen kayıp bir çocuk. Ne diyebilirim ki.
Ya benim kızım da zor bir çocuk. Onun elinde değil dehb si ve üstün zeka tanısı var ve bunlar bir araya gelince çocuğu o kadar zorluyor ki.. bir sabah kanatları çıkıp uçacak rahatlayacak 😅 ben varya o çocuk için 12 yıldır ömrümü verdim ya. İlmek ilmek işledim resmen. Şimdi geldiğimiz noktada parmakla gösterilen bir çocuk oldu. Ama o noktaya nasıl getirdim bana sor 😃
İnsanları anne babalığı ne kolay görüyor ya.. sırf enerjisini atsın diye 6 gün yüzmeye gidiyor git gel 50 km yol yapıyorux haftanın 6 günü. Babası ramazanda ağız tadıyla iftar yapamadı hızlı hızlı ye hemen antrenmana koş.
Biz enayi miyiz ya? Nerde var armut piş ağzıma düş çocuk? Bu kadar ortada sorunlara bu kadar sadece lafda konuşmak olur mu?
Çok üzüldüm çünkü bu kız büyüyecek yine bizim çobuklarımıxla sosyalleşebek

Ben sizi hatırladım ya, zaten şaşardım o çocuk sizin elinizde sağlam kalsa.

Size, defalarca, hemen hemen her konunuzda yüzlerce insan psikolojik destek almalısınız dedi. Aldınız mı? Hiç sanmıyorum. Seneler geçti, hala bıraktığımız yerdesiniz ve hatta daha da kötüye gidiyor durum. Artık çocuğunuz da görmezden gelemeyeceğiniz kadar etkilenmiş sizin halinizden. Kendiniz için gereksiz gördüğünüz psikiyatr desteğini, kızınıza da gereksiz görüyorsunuz, hiç yemeyin buradaki insanları. Öğretmenlerin "Psikoloğa götürseniz faydası olmaz" dediğine de "Randevu aldık götüreceğiz" demenize de inanmıyorum. Sırf psikolojik destek aldırın, siz de alın ailecek vb yazılmasın diye eklediniz o lafları oraya. Bomboş yazdınız.
ister inanın ister inanmayın sizin tercihiniz
evet desteği hep yarım bıraktık,büyüdükçe düzelir düşüncesiyle ve düzelmedi daha çok büyüdü

Back
X