"Okumayacağım!!!!"

okulu dondurma imkanınız var mı? 1 sene dondurun, yollayın sanayiye , baban da yanında çalışacağı ustayı tembihlesin en ağır işleri ver, dayanacak gücü kalmasın falan diye.. bir musibet bin nasihatten iyidir. ha bu arada tamam sen bilirsin buyur çalış dersiniz.. olmaz mı?

Aynen bu yöntemi birinde daha duymuştum ve işe yaramıştı

Bu ne biçim üslup,haddimizi bilelim.

Beklentimiz açıköğretimle kazanılmayacak olan türkiyenin en iyi tıp fakültelerinin ilk 3ü :)
Evet maddi güveni var,evim param yeter kafasında sanırım.

Beklentiniz derken onun beklentisi mi ailelerle sizin beklentiniz mi

Yani yapamam ben bu hedefi diye tedirgin olmuş olabilir mi

Tıp hedefleyen dışarıdan tıp kazanmanın zor olduğunu bilir ama okul yerine kursa gider özel ders alırım dersleri de test usulü geçer yüksem puan alırım gibi bir düşüncesi mi var

Ben yıllar önce mezun oldum bu sene yeniden sınava girdim okul puanım 450 idi ve bunun iyi bir puan olduğunu söyledi bilenler sebebi de okulun başarılı olması imiş

Gelmiyorlar canım.. Yani bizimki gelmedi ve hayatını o şekilde şekillendirdi. Ve ve işin cilveli kısmı, zerre pişman olmadı. Bileydim daha erken bırakırdım diyor.
Gerçekten şaka gibi gerçekten
Zamanında eğitim ne güzel eğitimsizlik nasıl tercih olabilir diye çok kınamıştım,hay dilimi eşek arısı.

Sevgilisi filanmı vardı ayrıldı noldu. Nazaramı geldi. Olur yani. Sevgilisi yada ayrıldıgı kız varsa onu bulup konuşun. Oda onunla konuşsun. Gençlik zor ya

Yeğenğmde okumak istemedi.Babası öğretmen,anne yüksek tahsilli.Annem babam okumuş,amcalarım daha çok kazanıyor diyordu.Sonra yazın amcasının mobilya dükkanına yolladılar,bilmem kaçıncı kata sırtında mobilya taşıyıp,birde önünde misafir bekleyen açık kapıya dalıp,sırtında eşyayla yatak odası nerde diye sorunca akıllandı..Karaman gibi küçük bir üniversitede başladı okumaya, selçuğa atlayıp üniversitenin ilk 100 üne girip Amerika ya yüksek lisansa gitti üstüne.

Beklentiniz derken onun beklentisi mi ailelerle sizin beklentiniz mi

Yani yapamam ben bu hedefi diye tedirgin olmuş olabilir mi

Tıp hedefleyen dışarıdan tıp kazanmanın zor olduğunu bilir ama okul yerine kursa gider özel ders alırım dersleri de test usulü geçer yüksem puan alırım gibi bir düşüncesi mi var

Ben yıllar önce mezun oldum bu sene yeniden sınava girdim okul puanım 450 idi ve bunun iyi bir puan olduğunu söyledi bilenler sebebi de okulun başarılı olması imiş
Hayır hayır tabiki onun beklentisi beyimizin beklentisi o şekilde diye yazdım,alay eder gibi :)
Meslek seçimine karışmıyoruz başarılı olacağını düşündüğü herşeyi okuyabilir,tıp onun kendi hayali.
Ve istediği üniversitelerde açık öğretimle olmayacak kadar kaliteli.
Yok hayır hic öyle bir düşünme değil,ortamı okulu sevmiyorum katiyyen okula gitmek istemiyorum sanayide çalışıp açıktan kazanacağım kafasında.
Bu bizi delirtiyor.

Yeğenğmde okumak istemedi.Babası öğretmen,anne yüksek tahsilli.Annem babam okumuş,amcalarım daha çok kazanıyor diyordu.Sonra yazın amcasının mobilya dükkanına yolladılar,bilmem kaçıncı kata sırtında mobilya taşıyıp,birde önünde misafir bekleyen açık kapıya dalıp,sırtında eşyayla yatak odası nerde diye sorunca akıllandı..Karaman gibi küçük bir üniversitede başladı okumaya, selçuğa atlayıp üniversitenin ilk 100 üne girip Amerika ya yüksek lisansa gitti üstüne.
Hahay aynısını söyledi,tamam siz okudunuz ama olmayanlarda para kazanıyor bana niye kızıyorsunuz diye.
Eğitim al diyoruz eğitim,açıktan da alırım diyor.
Zıkkım alırsın diyemiyorum tabi,ama ablacım olmaz diyorum. :)

Çıldırıyorum kızlar hemen konuya gireceğim
15 yaşında ergen akılsız bir kardeşim var,liseye geçti bu sene bayağı da iyi bir anadolu lisesini kazandı ama gel gelelim boğuluyorum istemiyorum okumayacağım diyor
Cidden ailecek çıldırıyoruz
Bugün kavga kıyamet gönderdik hastayım diye ağlayıp okuldan çıkmış.
Okula ısınamamıştır diye farklı okula aldık,kafası hala aynı
Arkadaşlarınla konuşalım dedik,hayır yine aynı istemiyorum
Arkadaşları konuşuyor kafası net açıktan okuyacağım
Öğretmenleri konuşuyor hayır okumuyorum açıktan okurum
Psikologa götürdük hayır etki yok
Dilinde tek kelime okumayacağım
Ailecek eğitime çok önem veriyoruz sürekli vurguluyoruz nasıl okumama ihtimalini düşünür anlamıyorum
Sanayide çalışacağım,devamsızlıktan sınıfta kalıp gitmicem,beni çırak verin açıktan okuyacağım diyip duruyor
Ne örnekler verdik,ne akıllar,kimler kimlerle konuşturduk ama YOK!!
Gerçekten son raddedeyiz yani okey okumuyorsan evde seni istemiyoruz dedik bi defa,tamam dedi giderim ama okumuyorum, açıktan okuyacağım
Yani tam olarak napmamız lazım,kaskafalı salak anlamıyor anlamıyor hayatını mahvedecek
Kavga kıyamet bağırdık çağırdık etki etmedi,güzel konuştuk yine etki etmedi
Belki değişik akıllar alırız,ne yapmalı?
Canım.... Bak.. Çoğu üniversite mezunu işsiz, kimisi kendi işini yapmıyor... Kendi işini yapan kesimde var ama gel gelelim okusa da aynı maaşı alacak okumasa bazı iş dallarında daha iyi para var. Dert para değil kendini geliştirsin o dalda çalışmasın dersen onu iyi üniversitelere giderek yapamaz. İlber ortaylının bir lafı var... "her ne kadar en iyi okullara da gitseniz kendinizi geliştiremezsiniz. Çünkü oyle dizayn edildiler. Bol bol okuyun araştırın" diyor adam. Yani rahat bırakın çocuğu... Oyle devlet memuru olur gözüyle de bakmayın artık devlet dairelerinde çalışanların yarısı sözleşmeli... Memur kapasitesi artık full memur değil. Böyle giderse memurluk dediğimiz bir iş kolu olmayacak.

Hahay aynısını söyledi,tamam siz okudunuz ama olmayanlarda para kazanıyor bana niye kızıyorsunuz diye.
Eğitim al diyoruz eğitim,açıktan da alırım diyor.
Zıkkım alırsın diyemiyorum tabi,ama ablacım olmaz diyorum. :)
Ayrıca örneklerini çok gördüm.Dışardan okurum,bitiririm diyip bitirmeyen daha çok.Okumuş adama ve okumamış birine bir para üstü götürün ikisininde tavırlarına bakın.İnanın farkediyor

Canım.... Bak.. Çoğu üniversite mezunu işsiz, kimisi kendi işini yapmıyor... Kendi işini yapan kesimde var ama gel gelelim okusa da aynı maaşı alacak okumasa bazı iş dallarında daha iyi para var. Dert para değil kendini geliştirsin o dalda çalışmasın dersen onu iyi üniversitelere giderek yapamaz. İlber ortaylının bir lafı var... "her ne kadar en iyi okullara da gitseniz kendinizi geliştiremezsiniz. Çünkü oyle dizayn edildiler. Bol bol okuyun araştırın" diyor adam. Yani rahat bırakın çocuğu... Oyle devlet memuru olur gözüyle de bakmayın artık devlet dairelerinde çalışanların yarısı sözleşmeli... Memur kapasitesi artık full memur değil. Böyle giderse memurluk dediğimiz bir iş kolu olmayacak.
Devlet memuru olsun gözüyle bakmıyoruz.
Harika paralar kazansın diye de düşünmüyoruz,hayalleri var ve hayallerine bu şekilde kavuşacağını sanıyor kavuşamaz farkındayız.

Yok öyle sevgili taraflarında bezi,araştırdım soruşturdum.
Temiz bi dayak istiyo. Sonrada sanayi. Gitsinde sanayideki çalışanları ne zorluklarla iş yaptıgını görsün. 2 gün sonra ben okula gidicem der. Gönderin valla üzülmeyin. Ona biri güzel bi akıl vermiş. Yoksa cesaret edemezdi o

Ayrıca örneklerini çok gördüm.Dışardan okurum,bitiririm diyip bitirmeyen daha çok.Okumuş adama ve okumamış birine bir para üstü götürün ikisininde tavırlarına bakın.İnanın farkediyor
Ediyor tabi farkındayız ve aylardır bunu anlatıyoruz,anlamıyor.
Anlamak istemiyor,o anlamadıkça biz ufak çaplı krizler yaşıyoruz.

Temiz bi dayak istiyo. Sonrada sanayi. Gitsinde sanayideki çalışanları ne zorluklarla iş yaptıgını görsün. 2 gün sonra ben okula gidicem der. Gönderin valla üzülmeyin
Sene kaybedecek sınıfta kalacak yoksa bizde göndermek istiyoruz.

Ay daha yaşı küçük şimdiden mi başladı okul nefreti? Ben de sabah derslerine küfrederek uyanıyorum valla....

Devlet memuru olsun gözüyle bakmıyoruz.
Harika paralar kazansın diye de düşünmüyoruz,hayalleri var ve hayallerine bu şekilde kavuşacağını sanıyor kavuşamaz farkındayız.
O zaman lise mezunu olmasını sağlayan gerisini getirmeyin... Lise mezunu olarak kalsın.... Sonra üniversite okumak isterse istediği zaman girebiliyor sınavlara. Anlaşmaya varın... Liseyi bitir sonra ne yapıyorsan yap diye. :) yoksa başka türlü olmayacak gibi

O zaman lise mezunu olmasını sağlayan gerisini getirmeyin... Lise mezunu olarak kalsın.... Sonra üniversite okumak isterse istediği zaman girebiliyor sınavlara. Anlaşmaya varın... Liseyi bitir sonra ne yapıyorsan yap diye. :) yoksa başka türlü olmayacak gibi
İşte bizi dinlemiyor katiyyen derslerden kaçıyor tek günü kaldı,nasıl ikna ederiz diye açtım konuyu.
Sömestra kadar git dedik onu bile dinlemiyor.

Ay daha yaşı küçük şimdiden mi başladı okul nefreti? Ben de sabah derslerine küfrederek uyanıyorum valla....
:KK53: Ya bende son dönemimde lanet olsun kepe de diplomaya da diyip derslere nadir gitmiştim :KK53: Ama tabiki aynı şey değil :cry:

bir tanıdığımında böyle bir oğlu vardı ne yaptılarsa fayda etmedi. En sonunda okulu bırakıp işe verdiler olan çocuğun bir senesine oldu ama gerçek hayatı zorluğu görünce okumaya karar verdi şimdi bilkent üniv burslu okuyor."
Bazen ne yapsanız fayda etmiyor. Sizde yarıyıl tatilinde çalışması için bir yere verin belki kısa sürede düzelir.
Evde yan gelip yatan erkek modelinden olmak istemiyorsa tabi:)

X