Kızımın sorunu

herkes diyince eski konulariniza goz gezdirdim ben de. Ikinci cocuk takintiniz mi var? Elinizdekine daha bakamiyorsunuz. Hatta cocugunuz olmuyor sanirim ve evlat edinmek istemissiniz. Neden. Bu guzel olmadi, yenisinde daha basarili olurum mu diyorsunuz. Kek mi bu yahu. Bu sefer kabarmadi, bi dahakine daha iyi tuttururum gibi.
Bir de takmissiniz kizimin kufur huyu yok diye. Tamam guzel de gerisi...
Sizin de psikolojik sorunlariniz varmis ayrica. Buradan destek gormeye calisiyorsunuz. Ikinci cocugu dusuneceginize ona ayiracaginiz maddi kaynagi kendinize ve cocugunuza ayirin. Hatta esiniz de iyi degildir o evde muhtemelen. Topluca bi tedavi gorun. Bu brans da dahiliye, dis hekimligi gibi bi sey. Korkmayin, cekinmeyin tedavinizi olun.
ben 30larimdayim ve ozel okulda okurken sizinki gibi ailesinin ilgilenmedigi bir kizin siddetine ugradim. O da hep sorunlu biriydi ama goz ardi edilirdi hareketleri cunku cok ucuk kacik hareketleri yoktu ama diger cocuklar normalken bir cocuk minicik bir anormallik sergiliyorsa bile orada ciddi bir sorun vardir. Nefret ediyorum sizin gibi "ebevynlerden" ve hic cocuktur diyemeyecegim boyle cocuklardan da igreniyorum. Yine insanligim agir basiyor da tedavi olun falan diyorum ama keske sizinki gibi cocuklar izole edilse hatta.
artı ikinci çocuk takıntım yok.
yazdıklarınız baya ağır yanlız

Hiçbir rehberlik ogretmeni psikolog çözmez, duzelmez falan demez. Siz yine goturmemek ya da tedaviyi yarim birakmak için bahane mi arıyorsunuz anlamadim. Yazılanlar korkunc ve cevaplarinizdan dogru oldugu da çok bell. Ayrıca tek sorunun konuşmak olmadığına da eminim. Daha cocugunuzla ilgilenmeye ,sorunlarını çözmeye haliniz yok bir de ikinci cocuk pesinde geziyorsunuz. Çocuk ziyanligi diye boşuna söylenmiyor iste. Kendiniz tedavi görmedikçe kızınıza asla faydanız olmayacak. Ki gercekten doktora giderseniz hatalarınızı bir bir çok güzel duyarsınız.
isteğinize inanmakta serbestsiniz
ikinci çocuk düşüncem yok ve tamamen kızıma odaklandım

evet hatamız daha önce gitmemek ve şimdi deli gibi psikolog aradık acil olarak ve bulduk
okul içinde evet haklılar ben farkındayım,öğretmen oraya ders anlatmaya gidiyor zamanından çalınıyor.Arkadaşlarının hakkına giriyor engel oluyor biliyorum ancak salak denmesini hazmedemiyorum
şikayet etmeyi istedim ancak özel okulun müdürüne telefon edip orayada kızımı kötülerse diye korkuyorum
tamda sınav haftası okula gelmiceksin demesine bozuldum
Asla öyle bir hakları yok hakkınızı arayın özel okul müdürünü ararlarsa bunun için ayrıca şikayet edin , ne demek ya bir çocuğun sicili bu kadar mı zedelenir nasl insanlar bunlar o daha çocuk elbette sorunları olabilir. Yok mu bakanlıkta bir tanıdğnız büyüğünüz tepelerine binsin şunların

Hiç yerinde durmazdı. Yapma denilen her şeyi yapardı yeterki yapmak istesin gözümün içine baka baka yapardı. (Allahım o günler neydi neydi 😃) misal “kızım su suya dikkat et dökülür dedim” alır dökerdi 😂
Kızımla hiç cafeye falan gidemezdim alır başını giderdi. Parka gidince bir saniye gözümü ayıramazdım çünkü şehrin diğer ucundan çıkabilirdi. Çok konuşur ama aşırı çok bak normal çok değil 😂😂😂
Yoldan karşıya geçerken hala onu gözlerim kardeşine bakmam.
Ben daha çok dürtüsel kontrolden şüphe etmiştim.
Ya artık delirecektim bu çocuk niye böyle diye doktor tanıyı koydu rahatladık 😃
İlk psikoloğa mı götürdünüz psikiyatra mı
ben ilk önce psikoloğa randevu aldım o yönlendirirse psikiyara götürmem gerekiyormuş psikolog bu şekilde söyledi ama hangisi iyi olur bilemedim vakit kaybetmek istemiyorum
bende dürtüsellikten şüpheleniyorum çünkü yaptıklarının kötü birşey olduğunu fark etmiyor
ilaç kullandınız mı?

Sizin hatanız daha önceden psk. gitmemek ama öğretmenlerin,müdürün tavrı tam bir facia...Ne demek okuldan alın orası sizin tapulu malınız mı??? İl milli eğitim müdürlüğüne şikayet dilekçesi yazdınız mı? Yazmadıysanız şimdi yazın bu tavırlardan dolayı almak zorunda kaldık diye. Meselâ çocuğa sorunlu olduğu dönemlerde okulun rehber öğretmeni destek verdi mi? Üstelik bir kız çocuğuna nasıl bu şekilde yaklaşılır? Bunlar ne biçim öğretmen
Yazmayım yazmayım diyorum duramıyorum. Sizin çocuğunuz böyle bir kız yüzünden ders dinleyemese sene boyunca, ne yaparsınız? Her okulda olur sorunlu çocuk canım diyebilir misiniz? Oraya buraya şikayet et diye saçna sapan akıllar vermeyin. Müdüre ne olacak işten mi atılacak… tapulu mal falan bunlar nasıl laflar?? Müdür orada bostan korkuluğu mu? Elbette asayişi sağlayacak

Yazmayım yazmayım diyorum duramıyorum. Sizin çocuğunuz böyle bir kız yüzünden ders dinleyemese sene boyunca, ne yaparsınız? Her okulda olur sorunlu çocuk canım diyebilir misiniz? Oraya buraya şikayet et diye saçna sapan akıllar vermeyin. Müdüre ne olacak işten mi atılacak… tapulu mal falan bunlar nasıl laflar?? Müdür orada bostan korkuluğu mu? Elbette asayişi sağlayacak
Söz konusu çocuk ! Anlatabildim mi çocuk. Bir yetiskin değil kendi çocuğunu düşündüğün kadar o da bir çocuk ya hani onu da düşünebilirsin meselâ. Senin çocuğun bu duruma düşseydi eminim ortalığı yıkardın...... Ayrıca müdür asayişi bir çocuğu zorbalayarak mı sağlayacak??? Elbette ki tapulu malı değil. Müdür de bir eğitmen banka müdürü değil

Söz konusu çocuk ! Anlatabildim mi çocuk. Bir yetiskin değil kendi çocuğunu düşündüğün kadar o da bir çocuk ya hani onu da düşünebilirsin meselâ. Senin çocuğun bu duruma düşseydi eminim ortalığı yıkardın......
Sınıf arkadaşları da çocuk değil mi? Çocuklar her şeyi yapabilir diye bir kural yok. Yetişkin olan ana babaları çocuklarıyla ilgilenir. Bu hanımefendi okuldan çağrıldıkça okulu suçladı. Müdür kimseyi ilk vakada çağırıp da bunları söylemez.

Sınıf arkadaşları da çocuk değil mi? Çocuklar her şeyi yapabilir diye bir kural yok. Yetişkin olan ana babaları çocuklarıyla ilgilenir. Bu hanımefendi okuldan çağrıldıkça okulu suçladı. Müdür kimseyi ilk vakada çağırıp da bunları söylemez.
Müdür asayişi bir çocuğu zorbalayarak mı sağlayacak???? Elbette ki tapulu malı değil. Müdür de bir eğitmen banka müdürü değil.

Müdür asayişi bir çocuğu zorbalayarak mı sağlayacak???? Elbette ki tapulu malı değil. Müdür de bir eğitmen banka müdürü değil.
Eğitmen evet. Cimere şikayetle diploması yırtılacak değil 😂 Bu zamana kadar konu sahibi eğitmenlerle işbirliğine gitmeliydi. Beni ilk defa aradılar, kızını al diyorlar olayı değil. İlk vukuatı değil yani ama halen onu bunu suçlamaktan geri kalmıyor. İnsan biraz ders alır da milleti bırakıp konuya odaklanır

Eğitmen evet. Cimere şikayetle diploması yırtılacak değil 😂 Bu zamana kadar konu sahibi eğitmenlerle işbirliğine gitmeliydi. Beni ilk defa aradılar, kızını al diyorlar olayı değil. İlk vukuatı değil yani ama halen onu bunu suçlamaktan geri kalmıyor. İnsan biraz ders alır da milleti bırakıp konuya odaklanır
Ben konu sahibini zaten onaylamıyorum ilk yorumumda bunu belirttim. Konu sahibi hatalıysa müdür 2kat hatalı buna dikkat çekiyorum. Elbette ki hakkını arayıp şikayet edebilir bunda güleceğiniz ne var anlamıs değilim konuyu nerden nereye getiriyorsunuz. Ben eğitimcilerin tavrındayım şuan ve bunun üzerine yazıyorum sizse eğitimciyi savunuyorsunuz pardon sözde eğitimciyi ki savunulacak hiçbir tarafı yok.

Hiç şaşmaz, böyle problemli çocukların altından yanlış ebeveyn tutumları çıkıyor maalesef. Tüm öğretmenler toplanıp şikayet ettiyse demek ki ortada ciddi bir problem var, konu sahibi hala kızıma salak dediler diyor, çocuğa salak demek doğru bir davranış değil ama sizin ihmalkarlığınızı da örtmez. İlk konu açtığınızdan beri hiçbir şey yapmamışsınız, hiçbir şey araştırmamışsınız hala psikolog mu diyorsunuz umarım kızınızın durumunun ciddiyetin farkına varırsınız.

merhaba,daha önce konu açmıştım kızımın sorunları ile ilgili.13 yaşında kızım ve okuldan devamlı şikayet aldık.en son okuldaki öğretmenler toplanıp idare ile birlikte eşimle beni çağırdılar.Bütün öğretmenlerin sıkıntısı derste konuşması,ön taraftan arka tarafa laf atıyormuş.ben asla kızım haklı demiyorum.dersi dinlemesi lazım.sus dendiği zaman susması lazım.

Okul müdürü sınıfa girip herkesin içerisinde kızıma salak mısın sen,yarın bu okula adımını atmıcaksın demiş ve bu beni çok üzdü.toplantıda öğretmenler herhangi bir saygısızlığı yok,vurması küfür etmesi yok,sadece çok konuşuyor diyorlar.her gün defalarca anlatmamıza rağmen değişen birşey olmadı.
müdüre ergenlik çağına girmekte olan öğrenciye herkesin içerisinde salak mısın demeniz hiç hoş değil dedik,açıklama yapmaya çalıştı ancak bu birşeyi değiştirmez.
daha önce haksız yere kızımı suçladıkları ve kızımın birşey yapmadığı ispatlanmış konular oldu.Yani herşeyde kızımın adı geçiyor ve okulda kızımı almamızı istediler.ben hem öğretmenlere hak verdim hem kendimize kızdım,inanın herşeyi yüzümüze pat diye söylediler ağladım
psikoloğada gitse değişmez dedi öğretmenler

ordan çıktıktan sonra özel bir okula gittik kaydını yaptırdık.çocuk ve ergen psikoloğundan da randevu aldık.2 gündür uyku uyuyamıyorum
Bence bu yetenek tiyatroya falan yazdırın. Okul değişikliği iyi olmuş. Tamam kızınızda da hata var ama neticede yalan yere suçlandığı bile olmuş. Müdür salak demiş kendi salaktır. Heep o psikologla bile düzelmez diyen öğretmen neyin kafasını yaşıyor anlamadım. Bozuk mı bu çocuk. Tek tip olacak diye birşey yok her insan. Ayrıca çocuğu yaftalamak bir kalıba sokmak umudu kesin demek ne kadar rezalet bir kötülüktür. Can sıkmayın kızınızı da uyarıyorsunuz belli fayda etmemiş. Psikoloğu dinleyin anne baba olarak illa eksik vardır. Ek olarak da hem terapiye devam etsin hem de bence tiyatro vs konuşmalı etkinliklere dahil edin.

Bence bu yetenek tiyatroya falan yazdırın. Okul değişikliği iyi olmuş. Tamam kızınızda da hata var ama neticede yalan yere suçlandığı bile olmuş. Müdür salak demiş kendi salaktır. Heep o psikologla bile düzelmez diyen öğretmen neyin kafasını yaşıyor anlamadım. Bozuk mı bu çocuk. Tek tip olacak diye birşey yok her insan. Ayrıca çocuğu yaftalamak bir kalıba sokmak umudu kesin demek ne kadar rezalet bir kötülüktür. Can sıkmayın kızınızı da uyarıyorsunuz belli fayda etmemiş. Psikoloğu dinleyin anne baba olarak illa eksik vardır. Ek olarak da hem terapiye devam etsin hem de bence tiyatro vs konuşmalı etkinliklere dahil edin.
Helal olsun kesinlikle katılıyorum. 👏🏻💗 Ebeveyninin sorumsuzluğunu neden o çocuk çeksin, neden hayatı boyunca unutamayacağı bir travmaya maruz kalsın ki burda suçlu eğitimciler bu çocuğu topluma kazandırmak yerine nasıl okuldan alınmasını isterler nasıl vicdan bu???

Nasıl tiyatro pek anlayamadım
inanın okulun şu an naptığı umrumda değil,kafama taktığım konu geç mi kaldık?öğretmelerin söylediği gibi çocuğum düzelmezse
içim içimi yiyor

Psikolog..ayrıca siz de gidin bence evde problem var belli. Bir çocuk ergen psikoloğu suç hiçbirzaman onlarda olmuyor demişti. Hep anne baba davranıslarını düzeltmeye çalıştığımdan bahsetmişti
ben kendimde psikiyatra gidip ilaç kullanıcam çünkü ilaçsız geçirmeye çalıştım 3 senedir geçmedi
ben inanın çocuğumda suç bulmuyorum,zaten toplantıdan sonra kendimize kızdığım için ağladım hüngür hüngür,biz yaptık özellikle ben
hep sinirli,hiç bir şeye enerjisi olmayan,aklından hastalık korkusu çıkmayan bir anneyim ve kendimden nefret ettim neden bu kadar bekledik diye.şuan bunları yazarken bile gözlerim doluyor.keşke geçer diye beklemeseydim

Asla öyle bir hakları yok hakkınızı arayın özel okul müdürünü ararlarsa bunun için ayrıca şikayet edin , ne demek ya bir çocuğun sicili bu kadar mı zedelenir nasl insanlar bunlar o daha çocuk elbette sorunları olabilir. Yok mu bakanlıkta bir tanıdğnız büyüğünüz tepelerine binsin şunların
Sadece bulunduğumuz yerdeki müdürlükte tanıdıklarımız var ancak şu anki yeni okuluna kızım hakkında olumsuz şeyler söylerlerse diye korkuyorum
ama içimede sindiremiyorum

Back
X