- 11 Aralık 2019
- 3.734
- 12.764
- Konu Sahibi Kollektifbilinc
Devlet okulları böyledir öğretmenler atanıyımda kendimi geliştirmeyim derse gireyim çıkayım derdndeler
Nasıl böyle bi kanıya vardınız yaptiginiz eleştirinin içi boş.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Devlet okulları böyledir öğretmenler atanıyımda kendimi geliştirmeyim derse gireyim çıkayım derdndeler
Nasıl böyle bi kanıya vardınız yaptiginiz eleştirinin içi boş.
sadece para kazanmayı düşünen bir öğretmenseniz size diyecek pek bir şey yok aslındaIşte bu toplumun anlayışı, lise matematik öğretmeni de aynı parayı alıyor daha az çalışma saati var belki ya da din kültürü öğretmeni beden eğitimi ingilizce branşı ne olursa olsun aynı yönetmeliğe bağlı hepsi öğretmen neden onlardan ilgi alaka beklemiyoruz da sınıf öğretmeninden ya da okul öncesi öğretmeninden bekliyoruz fazla anlayışı böyle bir kural yok ki yani. Hitap ettiği yaş aralığı düşünce öğretmenin anlayış kat sayısı yükselemiyor ki keşke olsa ama yok. Aşçılardan yemek yapmasını bekliyoruz mesleği o ama lezzetli yemek yapmasını bekleyemeyiz ya da elinin lezzetli olmasını her yemeği yapmasını herkesin yoğurdu farklı yiyişi çok farklı. Herkes kendince elinden gelenin en iysiini yapmaya çalışıyor. Gidipte bir kitap yazarına bunu neden böyle yazdın siz yazarsınız böyle yazmak zorundasınız demiyoruz. Ya da bziimle aynı görüşte olmasını sadece istediklerimizi yazmasını beklemiyoruz. Öğretmen de en az bu durumlar kadar normal bir mesleği yapıyor. Daha fazlasını beklememeliyiz diye düşünüyorum.
Ben de öğretmen adayıyım yavaş yavaş hak vermeye başlıyorum size.Öğretmen diye illa her saatte aramak gibi bir zorunluluk yok.Onların da özel hayatları var.Meslektaşım çok doğru yapıyor. Kuralları kesin ve net kimseye göre değiştirmiyor. Hasta diye mesaj atmışsınız neden cevap bekliyorsunuz haberi vermişsiniz. Bende eşimde öğretmeniz. Beni arayip ulaşamayan veli eşimi arıyor kar yağdığı zaman gece 1 de arayıp yarın okul var mı diyen veiller tanıyorum. Keşke bizlerde ebeveyn sevebilmek dörtlük dörtlük insanlar olduğu gibi saygısız bencil bi sürü veli var.bu yüzden kesin ve net kurallar koymamız lazım.
Hanımefendi algıda seçicilik yapıyorsunuz. Kendi tercihiniz yapın.sadece para kazanmayı düşünen bir öğretmenseniz size diyecek pek bir şey yok aslında
Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide
Hayatımda hiçkimseden ilkokul öğretmenim kadar nefret etmedim. Eğer çocukların öğretmenler üzerinde hakkı varsa benim üzerimden aldığı maaş ona haram zıkkım olsun. Allah onu nasıl biliyorsa oyle yapsın. Diplomalı insan müsvettesi.Beni okuldan soğutan ilkokul öğretmenimdi.
Okula resmen ataklarım geri gide gide gidiyordum.
Kadını görünce stres oluyordum.
Yaptıkları hala aklımda.
Bence de konu sahibi öğretmeni değiştirsin.
Bizim ogretmenizimizde aramamamizdan sikayetci8 sene özel okulda çalıştım. Telefonda "...veli" yazısı görünce midem bulanır başım dönerdi artık. Telefonumu duvara fırlatıp atmamak için zor tutardım kendimi. Öğretmenlik öyle kolay değil, eve gidince değil telefonla veli ile konuşacak anamla babamla konuşacak eşimin sorusuna cevap verecek mecalim kalmıyordu... Bir de müdürler akşam 7'ye kadar veli telefonlarına cevap verilecek diye dayatıyorlardı.. Özel okul tabi, sıkıyorsa açma! Ben açmıyordum gene de.. Uçak moduna aldığımı bilirim telefonu sürekli. Gerçekten aramayın, mesaj atın, zaten cevap verilecek bir durumsa öğretmen cevap verir. Bütün enerjisini çocuklarınıza harcıyor, kalan iki gram enerjisini de evde kendi ailesine, çevresine harcasın öğretmen. Sınıfı kaç kişilik? En az 30 olduğunu varsayıyorum, bizimki özel olmasına rağmen 24'tü çünkü.
Ayyy kıyamam tarzı bi msj yazmalı bence. Çünkü onların çocukları prens prensesEn sevdiğim veli... "Hasta çocuğum, gelemeyecek" gibi bi mesaja ne gibi bi dönüş yapmalı acaba, onu düşünüyorum.
Aynen bende hakkımı helal etmiyorum.Hayatımda hiçkimseden ilkokul öğretmenim kadar nefret etmedim. Eğer çocukların öğretmenler üzerinde hakkı varsa benim üzerimden aldığı maaş ona haram zıkkım olsun. Allah onu nasıl biliyorsa oyle yapsın. Diplomalı insan müsvettesi.
Tombul bir öğrenciydim beni arkadaşlarına gösterir benim kadar var şuna bak diye kahkaha atar alay ederdi. Yanından geçsem yavaş yüzü bastığın yerleri toprak diye geçme tanı der kahkaha atardı , birşey bilemesek iki tırnağı arasında kulak mememizi sıkıştırırdı , tahtada bir şey yazarken bilemezsek arkadan diz kapaklarımıza kalın sopasıyla vurur yere diz üstü düşürürdü. 4 e giderken oruç tutmuştum. Kızar diye ellerimi yıkama işini biraz uzattım diye geldi beni wc de dövdü gitti. Elleri kırılsın inşallah. Bunlar devede kulak olanlar. Eğer bu öğretmense yerin dibine batsın böyle öğretmenlik boyle eğretmenler. Amaaa ortaokulda bir öğretmenim vardı çok severdim. 30 sene geçti üstünden sosyal medyadan da olsa hala görüsürüm hala hal hatır sorarım. o yüzden çocuklarınıza kulak verin.Aynen bende hakkımı helal etmiyorum.
Hala benim üzerimde okul fobisi vardır.
Ya unutamıyorum yaptıklarını, bişey anlatırken diyelim yanındaki arkadaşın bişey dedi cevap verdin biri bişey yaptı güldün bu ruh hastası da gördü. Ben şimdi şu okuyacagımı okuyayım senin yanına gelicem derdi. Anlatımı biter gelirdi dövmeye.
Daha ne terbiyesizlikleri vardı.
Çok iyi eğitim veriyordu batsın verdiği eğitim hayatımı etkiledi.
Bı keresinde bı çocuğu dövdü adam geldi ortalığı ayağa kaldırdı çok iyi yaptı. O günden sonra insan oldu. Dayağı bı kenara bırak hali, tavrı, egosu, konuşması, ders anlatımındaki tavrı hiç öğretmen olacak bı kadın değildi.
İnsanı rencide edici hareket tavır ve konuşmalari vardı.
Çocuk aklımla bu derslerime çok sarıldım öğretmen sevsin diye. O kadae iyiydi ki derslerim ay bu bı ders arasında arkadaşlarıma beni bı rezil etti. Bakalım ne kadar sürecek bu derslerine ne oldu da asıldım.
Ay kolum kanadım kırılmıştı.
O günden sonra hiç oralı olmadım okulla.
Derslerim çok iyiydi. Çok iyi erkek bı hocam vardı, çok seviyordum.
Taşındık bu kadının sınıfına düştüm okul hayatım bitti.
eskiden bizim bulunduğu yerde özel okul mu var...
whatsaap mı vardir...
annem ben işitme engelli olduğum için her hafta okula gidip öğretmenine durumunu sorardi kızım n nasıl diye..
migi çok tembel hiç çalışmıyo...
aradan 23 yıl geçti:)
He siz butun hastalarına müthiş ilgi, alaka ve destek verebiliyorsunuz öyle mi? :) Özellikle mesainiz dışında. Öyleyse ne ala, benim karşılaştığım hiçbir doktor özel hastaneler dışında bana öyle davranmadı. Konu sahibinin çocuğunun öğretmeninin de ilgilenmesi gereken pek çok çocuk olduğu için beklentiyi minimum tutmalı diye düşünüyorum. Ödevler pekala başka velilerden de alınabilir. Öğretmenin özel hayatına müdahale edilmesini doğru bulmuyorum.benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?