Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Eki Görüntüle 2569404
Zilin çalmasına 15 dakika var ve aranarak whatsapp üzerinden taciz ediliyorum. Nisanur denince aklıma geldi:KK70: böyle saçma bahane olabilir mi 15 dakika erken almak için? Bir hafta sonra en ufak bir olayda çocuğu okula gelmek istemiyor diye beni arıyor. Neden acaba...
Yani şimdi dersi bölmüyor musun? Saygısızlığın dik alası. Bekle 15 dk dayısı kaçıyor mu? Öğretmenim Allah size sabır versin

Eki Görüntüle 2569404
Zilin çalmasına 15 dakika var ve aranarak whatsapp üzerinden taciz ediliyorum. Nisanur denince aklıma geldi:KK70: böyle saçma bahane olabilir mi 15 dakika erken almak için? Bir hafta sonra en ufak bir olayda çocuğu okula gelmek istemiyor diye beni arıyor. Neden acaba...
Dayısına randevu saatiyle gidiliyorsa, zamanında dayıya gitmek önemli tabi.

Screenshot_20191226-163551~2.png

Whatsapp ile durum sorma sonrası kendi kendine durum bildirimi mesela...
En basit örnekler. Neden atıyorum, öğretmene de emin olun fenalık gelmiştir benzer durumlardan da öyle cevaplar almışsınızdır.

Eki Görüntüle 2569406
En basit örnekler. Neden atıyorum, öğretmene de emin olun fenalık gelmiştir benzer durumlardan da öyle cevaplar almışsınızdır.
Kucumsemek icin demiyorum ama cahil kesim genelde boyle.
cahilden kastim kendini gelistirememis,ogretmenle mesafesini ayarlayamayan mahallede komsulariyla konustugu gibi konusan.

enteresan insanlarimiz var memlekette cidden.
Oglum birinci siniftayken bizde kultur seviyesi dusuk bir yerde ikamet ediyorduk.her okul cikisi veliler ogretmeni kusatiyordu.onemli birsey soyleyeceksem bile asla o guruhu aşıp ogretmene yaklasamiyodum:)

hergun ne soruyolardi, ne konusuyorlardi bilmiyorum.
Simdi dusunuyorum da kadin sabirliymis.

Çocuğunuzun okula gitmeyeceğini yazmışsınız öğretmen size niye dönüş yapsın ki? Ödevi neden öğretmene soruyorsunuz başka bir veliye sorun. Yeni nesil veliler gerçekten sıkıntılı. Çok görüşmek istiyorsanız gidin okula öğretmenle görüşün öğretmen her dk vatsapta sizi mi bekleyecek.

Kucumsemek icin demiyorum ama cahil kesim genelde boyle.
cahilden kastim kendini gelistirememis,ogretmenle mesafesini ayarlayamayan mahallede komsulariyla konustugu gibi konusan.

enteresan insanlarimiz var memlekette cidden.
Oglum birinci siniftayken bizde kultur seviyesi dusuk bir yerde ikamet ediyorduk.her okul cikisi veliler ogretmeni kusatiyordu.onemli birsey soyleyeceksem bile asla o guruhu aşıp ogretmene yaklasamiyodum:)

hergun ne soruyolardi, ne konusuyorlardi bilmiyorum.
Simdi dusunuyorum da kadin sabirliymis.
Aynı durumu yaşadım, boş boş muhabbetler. Konuşmasan öğretmen ilgilenmiyor. Sonra vazgeçtim bu tutumdan zaten konuşacak vaktim de olmadı. 1 senedir koştur koştur eve gelmek durumunda olduğum için azalarak bitiyorlar.

Eki Görüntüle 2569404
ne biçim öğretmensiniz. dayısına kadar bırakmamışsınız.:bicak:

Her seyin bir haddi hududu oldugunu dusunuyorum.nasil uygun olmayan saatte arayan rahatsiz eden veli insani delirtirse boyle her iletisim yolunu tikayan ogretmende delirtir.8 yillik, devlet okulu ve ozel okul deneyimi olan bir veli olarak bu durumun tamamen ogretmenin tarziyla ilgili oldugunu dusunuyorum.ozel okulda son derece ilgisiz sevgisiz burnu buyuk ogretmene de ilgili sevkatli ogretmene de denk geldik.devlet okulunda da keza oyle.bence ogretmen sizin beklentinizi karsilamiyor ise cocugun sinifini veya okulunu degistirin.cunku ogretmen ve veli uyusamiyorsa ,beklentiler farkliysa 4 yil zor gecer.problemler katlaniyor zamanla cunku.kendi beklentilerinize hitap eden bir ogretmen bulursaniz herseyin daha kolay olacagini dusunuyorum.hayirlisi olsun kuzunuzun hakkinda.

Eki Görüntüle 2569406

Gercekten boyle yazabiliyorlar demek 😂
Bnm sipanin anaokulundaki sinifinin anneler grubu var, aman Yarabbim 😂😂
Proje veriliyor misal evde sapka yapin getirin karnaval olcak, millette bir hirs bnm cocugumunki daha guzel olsun diye oyle degisik fikirler atiliyor, sapka icin 98 bildirim aldim dun ya 10 dk icinde 🤣
Sanki anneler gidiyor okula, bi yaris ki sormayin.

İlkokul hayatım boyunca annem, her hastalandığımda okula gidemeyeceğimi öğretmene haber verirdi. Hiç de öğretmenden ters bir tepki almamıştık. Annemin hareketinin yanlış olduğunu ilk kez buradan okuyorum. Şaşırdım ve katılmıyorum bizde yanlış bir şey yok. Veliler değişmiş ama öğretmenlerde de bazı şeyler değişmiş öyle anlaşılıyor ki.

Devlette de öğretmenlik yaptım özelde de.bazı veliler çıkışta her gün çocuğun durumunu sorardı 45 öğrencim vardı .birisiyle konusursam diğerine ayıp olurdu.artik görünmeden hızla çıkmaya çalışırdım.özel de ise eve geldiğim her allahın gunu yarim saat öğrencimin annesiyle konuşurdum .biraz öğretmenler açısından düşünün.bu öğretmen zamanında bu konuda sıkıntı yaşamış olbilir.bu yüzden artik kendini geri çekiyordur.herkes isten çıktıktan sonra nasıl o saatte is bitiyorsa öğretmende eve geldiğinde huzurlu olmak istiyor.zaten bilgilendirme için toplantılar yapılıyor
Eski sistemi hatırlıyorum da ben öğrenciyken ne telefon ne internet vardı .ödevimizi kendimiz yazardik.ailemiz hocam,ödev ne diye sormazdi.bırakın cocuklar sorumluluk alsın.simdi bakiyorumda çocuktan çok anne ödevin pesine düşüyor.çocuğun umurunda degil.sonra eğitim neden boyle ? Çocukları pasif yapan bizleriz.

Son düzenleme:
Herkes öğretmeni savunmuş. Haftada max 30 saat ders veriyor, dinlenmeye de çocuğuna da yeteri kadar vakti var. Bi zahmet günde taş çatlasa yazacağı 10 mesaj için küçük dağları ben yarattım edasından vazgeçsin. İnsanlar çocuklarına ters davranılmasından korkup tavır koyamadikca dozunu kaçırmış.
Zorunda değil görevi değil bidi bidi sini yapacak arkadaşlar zahmet etmesin. Evet, zorunda değil ama öğretmenlik yapmak da zorunda değil! Şu meselegi sırf rahat, yatarım diye seçmeseydi kimse de kötü bir öğretmene mecbur değil. Kaldı ki bu iticilik ve sevgisizlikle 6 yaşındaki kuzulara ne verebilir?

Yahu kendiniz hiç öğrenci olmadınız mı, bu ne şımarıklık :oha:
Çocuğu okula göndermeyecekseniz, göndermeyin, yoklama diye bir şey var, neden akşamdan söylemeniz gerekiyor anlamadım. Ayrıca öğretmen neden ödev söylüyor size, arkadaşı yok mu çocuğun, annesini arayın öğrenin. Çocuğunuz ödevini takip etme sorumluluğu edinecek bir zahmet. Öğretmen 24 saat çocuğunuzun bakımıyla ilgilenmesi gereken bir köle değildir. Kadının kendi hayatı kendi ailesi var. Öğretmenlere çok acıyorum ya iş çığırından çıktı artık.Minik berkecanımın ağzına mamasını beslememiş diye şikayet edilecekler neredeyse:kızgın:

Tombul bir öğrenciydim beni arkadaşlarına gösterir benim kadar var şuna bak diye kahkaha atar alay ederdi. Yanından geçsem yavaş yüzü bastığın yerleri toprak diye geçme tanı der kahkaha atardı , birşey bilemesek iki tırnağı arasında kulak mememizi sıkıştırırdı , tahtada bir şey yazarken bilemezsek arkadan diz kapaklarımıza kalın sopasıyla vurur yere diz üstü düşürürdü. 4 e giderken oruç tutmuştum. Kızar diye ellerimi yıkama işini biraz uzattım diye geldi beni wc de dövdü gitti. Elleri kırılsın inşallah. Bunlar devede kulak olanlar. Eğer bu öğretmense yerin dibine batsın böyle öğretmenlik boyle eğretmenler. Amaaa ortaokulda bir öğretmenim vardı çok severdim. 30 sene geçti üstünden sosyal medyadan da olsa hala görüsürüm hala hal hatır sorarım. o yüzden çocuklarınıza kulak verin.
Şu an iyi ki teknoloji var, çocukları dövemiyorlar. Saygısızca davranamıyorlar.
Ailem çok bilinçli o çocuk aklımla saklamasam söyleseydin diyorum ama giden gitti.
Şimdi oğlumu asla ama asla sevmediği öğretmende tutmam.

Tombul bir öğrenciydim beni arkadaşlarına gösterir benim kadar var şuna bak diye kahkaha atar alay ederdi. Yanından geçsem yavaş yüzü bastığın yerleri toprak diye geçme tanı der kahkaha atardı , birşey bilemesek iki tırnağı arasında kulak mememizi sıkıştırırdı , tahtada bir şey yazarken bilemezsek arkadan diz kapaklarımıza kalın sopasıyla vurur yere diz üstü düşürürdü. 4 e giderken oruç tutmuştum. Kızar diye ellerimi yıkama işini biraz uzattım diye geldi beni wc de dövdü gitti. Elleri kırılsın inşallah. Bunlar devede kulak olanlar. Eğer bu öğretmense yerin dibine batsın böyle öğretmenlik boyle eğretmenler. Amaaa ortaokulda bir öğretmenim vardı çok severdim. 30 sene geçti üstünden sosyal medyadan da olsa hala görüsürüm hala hal hatır sorarım. o yüzden çocuklarınıza kulak verin.
ahh öğretmenlerle ilgili bir travması oluyor herkesin. beni de hep ağlatırdı matematik hocam. hatta tahtaya çıkartıp ağlatırdı, ezilir, büzülür küçücük olurdum gülerdi bana bakarak.şimdi görsem eminim o kadının canını çok yakardım. can sıkıntısından saçlarımızı yolardı diğer hocalar cetvelle vururdu ders başlamadan yoklama alır gibi :KK70:
ilk sayfada da dedim. yazık çocuğa travma olmasın okuldan soğumasın...

Herkes öğretmeni savunmuş. Haftada max 30 saat ders veriyor, dinlenmeye de çocuğuna da yeteri kadar vakti var. Bi zahmet günde taş çatlasa yazacağı 10 mesaj için küçük dağları ben yarattım edasından vazgeçsin. İnsanlar çocuklarına ters davranılmasından korkup tavır koyamadikca dozunu kaçırmış.
Zorunda değil görevi değil bidi bidi sini yapacak arkadaşlar zahmet etmesin. Evet, zorunda değil ama öğretmenlik yapmak da zorunda değil! Şu meselegi sırf rahat, yatarım diye seçmeseydi kimse de kötü bir öğretmene mecbur değil. Kaldı ki bu iticilik ve sevgisizlikle 6 yaşındaki kuzulara ne verebilir?

Bu mesleği de yatış diye düşünüyorsunuz ya .
Bakış açınızı değiştirin..
Çok yanlış düşünüyorsunuz .

siz ogretmenlerin yattığını nerde gördünüz tam olarak ? ve bu mesleği onun için sectigi yargısına nasıl vardiniz? Öğretmenlik yapmak zorunda değil diyecek kadar ne yaşadınız öğretmenlerle ?

X