Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Kendi ilkokul öğretmenimi düşündüm. Bundan bile beter olurdu muhtemelen. Çok sert, kesin kuralları olan ve rahatsız edilmekten hoşlanmayan bir kadındı. Ama muhteşem bir öğretmendi. Hepimizin süper bir matematik temeli, dil bilgisi temeli ve kitap okuma alışkanlığı oldu. Sırf benim dönemden 11 doktor çıktı. Önemli olan verdiği eğitim, ödevi arkadaşına sorun, neden okula gelmedi derse anlatın, bırakın kadın işini yapsın.

Ogretmen tamamen hakli niye odev icin ogretmeni ariyorsunuz baska bir veliden vatsap grubundan alsaniza. Mesaj atiyorsunuz ya cocugum okula gelmiycek diye, ogretmen buna neden cevap versin okur gecer. Aiz cok ilgi meraklisisniz ben yanlis hicbir sey gormedim siz diger velilerle paslasmalisiniz ogretmen sizinle tek tek mesajlasmak telefonda konusmak zorunda degil

ben size kendimden örnek vereyim. veterinerimiz 3 aya bir arar aşı zamanınız geldi der evimize kadar gelir kızıma aşı yapar. kendi doktoruma istediğim saatte hocam şuan şu sıkıntıyı yaşıyorum diyebilirim. tahlillerimi whatsapptan gönderir ne yapmam gerektiğini yazar ki çok popüler bir doktordur.
sağlık ocakları yanlış bilmiyorsam hamile kişileri kontrole çağırıyor belli dönemlerde, çocuğun aşısının yapılması gerekiyorsa aileler sağlık ocağı çalışanları tarafından aranıyor.

tabi ki de saçma sapan konulardan dolayı öğretmen aranmamalı ama gösterdiği tavır bence biraz çirkin.
işte illa ki bir açık bulmaya çalışılıyor. yeter ki bir açık bulsunlar... benim kendi hastalarım izinli olduğum tek gün yani pazar günleri arayıp neden çalışmıyorsunuz böyle olmaz diyip isyan ettikleri bile oldu. gece 11de aranıp ya benim şuyum vardı diyip hesap sorabiliyor. her gün ülkenin diğer ucuna gezmeye giden hastalara kargo çıkabiliyoruz. kavga etmeye geldim diyip kavga eden anama bacıma bana söven çook insan oldu...
benim tek sorum şuydu. bir öğretmenden ne beklemeliyiz? cevap net olmalı ama olmuyor

Ben öğretmene hak veriyorum ..
Benim eşim okul öncesi öğretmeni ...
Gece 12lere kadar yazan veliler biliyorum . Haddinden fazla .. saygı yok...
Etkinlik Fotoğrafları atmasa hemen yazıyorlar hocam fotoğrafı gönderir mısınız unuttunuz herhalde . Eşim ayp olmasın diye birşey diyemiyor ama
Ben çok terbiyesiz ve saygısız buluyorum böyle bir durumu ..
En sonunda eşime rest çektim grubu kapattı . Akşam 6dan sonra kesinlikle aranmayacak dedim ... şimdi şükür sorun yok .

Bazı kişiler çocuk bu şekilde eğitim göremez vs demiş . Eskiden whatsapp mı vardı , bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu öyle böyle okuduk geçtik meslek sahibi olduk gayette ..
Herşey telefon değil bence. Şimdi gerçekten suyu çıktı . Yok etkinliği fotoğrafı yok ödevi yok şöyle o çocuk benim çocuğumu vurdu .O kadar gereksiz ki whatsapp grubu ...
Öğretmen istese numarasını da vermek zorunda değil. Numarayı verdi diye zırt pırt rahatsız edilemez bence..
Ben öğretmen e hak veriyorum iyi de yapıyor .... grubu açsa önünü alamaz gerçekten çünkü bazı veliler çok hadsiz....

ben ilkokuldayken veli toplantısından veli toplantısına gidilirdi valla. eğer öğretmen kritik bir durum görürse çocukla eve davetiye yazısı gönderirdi, veliyi okula çağırırdı. çocukla ulaştıramazsa o zaman veliyi arardı.

Y

Ya hu kadının mesleği veliyle iletişim kurmak mı? Veli işbirliği vardır eğitim ve öğretimde evet ama bu işbirliği tek taraflı degil hele ki ödev sayfalarını yazmayla hiç değil. Siz olayı hiç anlamamışsınız kusura bakmayın
olayı gayet anladım.
benim tavrım aileleri saf dışı bırakmakta
öğretmenlik sadece konu anlatmakmi böyle mi sanıyorsunuz ailemin çoğu öğretmen
ben gayet ne dediğinim nasıl yorum yaptığımın farkındayım
haketmenyenlere sözüm

yanlıs anlamayın ama ödev ögretmene sorulmaz.. alacaksınız cocugun arkadaslarindan bir kac veli telefonu onlara soracaksınız, ögretmen tek tek ödev mi söyler yapmayın... cocugunuz hasta, mesaj atıp haber vermissiniz, ne cevap bekliyorsunuz onu da anlamadım.. ve evet o ögretmenin de bir hayati belki cocukları var, zaten gruptan gerekli oldukca haber veririm demis.. ben sizi fazla beklenti icinde ve haksız buldum kusura bakmayın..

ben ilkokuldayken veli toplantısından veli toplantısına gidilirdi valla. eğer öğretmen kritik bir durum görürse çocukla eve davetiye yazısı gönderirdi, veliyi okula çağırırdı. çocukla ulaştıramazsa o zaman veliyi arardı.

Evet bende öyle .. hiç bir sorun olmuyordu .
Şimdikiler resmen evlerde huzursuzluk yaratıyor .
Eşim sabırlı ama ben delirmeme ramak kalmıştı .
Hocam oğlum bugün yemek yedi mi .ya bak beslenmesine böyle bir saçmalık olur mu .
Birde öğretmeni şikayet edin diyorlar ya Allah akıl fikir versin ..

Evet bende öyle .. hiç bir sorun olmuyordu .
Şimdikiler resmen evlerde huzursuzluk yaratıyor .
Eşim sabırlı ama ben delirmeme ramak kalmıştı .
Hocam oğlum bugün yemek yedi mi .ya bak beslenmesine böyle bir saçmalık olur mu .
Birde öğretmeni şikayet edin diyorlar ya Allah akıl fikir versin ..

hatta benimkiler bana aratırdı arkadaşlarımı gidemediğim zaman ödev sormak için. çünkü 1. sınıfta olsam ödev benim sorumluluğum.
annem çevirirdi numarayı beni konuştururdu işinin peşinde koşmayı öğren diye.

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Hasta oldugu icin gelemeyecekse haber vermeye ne gerek var ya rapor götürün ya da yok yazılır ve öğretmen olmadığını zaten görür. Sorar sınıfa ve hesata oldugu söylenir. Gercekten olmayacak zamanda oğlum ishal diye aranmak hoş olmuyor. Niye sizle ego savaşına girsin sadece özel hayat istiyor. Bi grup var ve o gruba bilgileri atıyorsa bu yeterli olmalı tabiiki de gerek görürse cevap yazmalı mesela bizim okul öğretmenler grubunda sadece yöneticiler yani müdür ve müdür yardımcıları bişey yazabiliyor bize yazmak bile kapalı. Bence siz öğretmenle ego savaşındasınız.

olayı gayet anladım.
benim tavrım aileleri saf dışı bırakmakta
öğretmenlik sadece konu anlatmakmi böyle mi sanıyorsunuz ailemin çoğu öğretmen
ben gayet ne dediğinim nasıl yorum yaptığımın farkındayım
haketmenyenlere sözüm
Kadın saf dışı bırakmamış ki çok önemli durumlar haricinde beni rahatsız etmeyin demiş. Zaten önemli bir sey olsa ben sizinle paylaşırım demiş

işte illa ki bir açık bulmaya çalışılıyor. yeter ki bir açık bulsunlar... benim kendi hastalarım izinli olduğum tek gün yani pazar günleri arayıp neden çalışmıyorsunuz böyle olmaz diyip isyan ettikleri bile oldu. gece 11de aranıp ya benim şuyum vardı diyip hesap sorabiliyor. her gün ülkenin diğer ucuna gezmeye giden hastalara kargo çıkabiliyoruz. kavga etmeye geldim diyip kavga eden anama bacıma bana söven çook insan oldu...
benim tek sorum şuydu. bir öğretmenden ne beklemeliyiz? cevap net olmalı ama olmuyor
Haklısınız gerçekten. Doğum yaptığımda doktorum gece 12ye doğru kontrole gelmişti. Doğumum var arada sanada bakayım demişti, telefonuna whatsapp mesajı gelmeye başladı. Ben daha çok sinirlendim doktordan. Gece 12 ya, ayıp, kendi hayatı çocukları var. Ama bizim millet doktorun nosunu buldu mu çıldırıyor işte :/

Hocam bagislayin ama bazi veliler cok yersiz ve hadsiz beklentilere sahip olabiliyor. Hircinsu videosunu izlediniz mi onun gibi. Her veli ayni degil tabi gayet akliselim, nezaket sahibi velilerim de olmustur. Soz meclisten disari , konu asiri durumlara kaydigi icin biz de ogretmene donuk bakis acisi saglamaya calistik.

Hastaların pazar gunu sizi arayip isyan etmesi de pek siradan, pek beklenen bir sey degil.

öğretmenin üslubu biraz sert ama bu kıvama gelinceye kadar neler görmüştür

öncelikle grubun ayarlarını sadece kendi yazması şeklinde yapması doğru yoksa iki veli atışıp öğretmen müdahale etmedi diye şikayet ediliyor gözümle gördüm soruşturmayı

çocuk gelemiyor diye biz de özel okulda yazıyoruz ama genelde geçmiş olsun tamamdır vs gibi bir cevap geliyor fakat sizin öğretmeninizin bu yönde tavrı yok o zaman yazmam ben olsam

ödev konusunda yazdıkları ilginç

yani 6 kişi yoksa aman ödevden haberdar olsunlar diye direkt gruba yazsa kimse ona tek tek ödev sormaz

okula uğrayamayabilirsiniz kitap ise sayfa numarası yazmak fotokopi ise fotosunu atmak zor değil ki ya da yarın veririm öbür güne yaparlar demek

lakin mesaj yazın gerekli ise dönerim yazmasında bir şey yok

öğretmenin Ayşe bugün mavi kazağını da kırmızı süveterini de giydi sınıf sıcaksa kazağı çıkarıp süveterini giysin malum hasta yazacak onlarca anne var gerekli ise döner değilse dönmez

öğretmenin görüşme gün ve saati yok mu

devlet okullarında da var hatta internet sitelerinde yazılı

iletişim isterseniz yazar mesaj alır randevu birebir görüşürsünüz

bunun için öğretmen yani sınıf değiştirilir mi bence gerek yok bir de okul da genelde kabul etmez sınıf değişikliğini bu gerekçe ile

Kadın saf dışı bırakmamış ki çok önemli durumlar haricinde beni rahatsız etmeyin demiş. Zaten önemli bir sey olsa ben sizinle paylaşırım demiş
anlıyorum sürekli rahatsız edilmekte hoş değil var öyle insanlar yok demiyorum
ama 1. sınıf olunca biraz daha fedakarlık gerekiyor
kaldı ki 18 kişilik bir sınif
adi üzerinde yani ilkokul öğretmeni bu daha fazla anlayış gerekiyor.

Cocuklarimdan biri hastaysa veli zaten arayip soyluyor. Duruma gore ben hala cocuk gelmediyse arayip cocugu soruyorum mesela. Merak ediyorum cunku nasil oldugunu. Ama yapmak zorunda miyim ? Hayir. Ancak ben merak ediyorum. Sormak istiyorum. Benimkiler anasinifi cocugu. Belki de ondan cok kiyamiyorum. Aklim kaliyor cocukta.
Odev konusunda da ogretmene sorulmaz odev. Burda yanlis dusunuyorsunuz. Kadin hakli. 6 cocuk gelmediyse hepsine tek tek odev soylenmez. Biz ogrenciyken gitmedigimiz gunlerde arkadaslarimizi arar oyle ogrenirdik odevi. Bu konuda ogretmen cokca hakli.
Whatsapp gruplari da o kadar suistimal ediliyor ki ben bu sene kurmadim bile grup. Gerek gorursem toplu msj atarak hallediyorum bazi seyleri.
Bende sık sık aranmaktan rahatsiz oluyorum. Bir sure bu sebepten 2. Hat kullandim. Telefon kirildi o yuzden bu sene mecbur kisisel numarami verdim. Ama verirken de kibarca uyardim. Surekli aranmak istemedigimi soyledim. Benim de esim,cocugum , yuvam var. Uyarmama ragmen surekli arayip rahatsiz eden insanlara bende tahammul edemiyorum ve acmiyorum cogu zaman. Msj atiyorlar genelde.
Ben ogretmen degismelik bir durum goremedim sahsen. Herkesin meslekteki prensipleri farkli sonucta. Saygi duymak lazim.

Size yapılanlar hoş değil. Öğretmene de doktora da güvenlikciye de temizlik görevlisine de her meslek grubunda çalışan insana da yapılmamalı. Bir öğretmenden hele ki sınıf öğretmeni ise kesinlikle ve kesinlikle bildiklerini öğrencilere iyi aktara bilecek yetenekte olmasını ve iyi ve doğruya ulaşma da öğrencilere rehberlik etmesini beklemeliyiz.

Ben sizi haklı buluyorum herkes bir tutturmuş bizim zamanımızda diye de o devirde değiliz artık. Kaldı ki benim babam da ilkokul öğretmeni idi 1991 falan benim hatırladığım öğrenciler gece bile kapımıza gelip ödev sorarlardı babama bir kişiye de kapıma gelme dediğini duymadım. Öğretmenlik daha çok gönül işidir bence hele ki küçükleri okutuyor ise iki katı özveri ister. Keşke herkes öğretmen olmasa. Benim kızım da özel okul da kızım gitmeyince öğretmen sorar merak ettim diye sistem üzerinden yazar. Kendi numarasını verdiği halde oradan hiç rahatsız etmedim kendisi aradı iletişimimiz hep okulun sistemi üzerindendir genellikle. Çok şey beklemiyorsunuz bence

Meslektaşım çok doğru yapıyor. Kuralları kesin ve net kimseye göre değiştirmiyor. Hasta diye mesaj atmışsınız neden cevap bekliyorsunuz haberi vermişsiniz. Bende eşimde öğretmeniz. Beni arayip ulaşamayan veli eşimi arıyor😱😱 kar yağdığı zaman gece 1 de arayıp yarın okul var mı diyen veiller tanıyorum. Keşke bizlerde ebeveyn sevebilmek dörtlük dörtlük insanlar olduğu gibi saygısız bencil bi sürü veli var.bu yüzden kesin ve net kurallar koymamız lazım.

anlıyorum sürekli rahatsız edilmekte hoş değil var öyle insanlar yok demiyorum
ama 1. sınıf olunca biraz daha fedakarlık gerekiyor
kaldı ki 18 kişilik bir sınif
adi üzerinde yani ilkokul öğretmeni bu daha fazla anlayış gerekiyor.
Işte bu toplumun anlayışı, lise matematik öğretmeni de aynı parayı alıyor daha az çalışma saati var belki ya da din kültürü öğretmeni beden eğitimi ingilizce branşı ne olursa olsun aynı yönetmeliğe bağlı hepsi öğretmen neden onlardan ilgi alaka beklemiyoruz da sınıf öğretmeninden ya da okul öncesi öğretmeninden bekliyoruz fazla anlayışı böyle bir kural yok ki yani. Hitap ettiği yaş aralığı düşünce öğretmenin anlayış kat sayısı yükselemiyor ki keşke olsa ama yok. Aşçılardan yemek yapmasını bekliyoruz mesleği o ama lezzetli yemek yapmasını bekleyemeyiz ya da elinin lezzetli olmasını her yemeği yapmasını herkesin yoğurdu farklı yiyişi çok farklı. Herkes kendince elinden gelenin en iysiini yapmaya çalışıyor. Gidipte bir kitap yazarına bunu neden böyle yazdın siz yazarsınız böyle yazmak zorundasınız demiyoruz. Ya da bziimle aynı görüşte olmasını sadece istediklerimizi yazmasını beklemiyoruz. Öğretmen de en az bu durumlar kadar normal bir mesleği yapıyor. Daha fazlasını beklememeliyiz diye düşünüyorum.

Öğretmen mesafe koymuş.Aslında bende kendisine bir noktada katılıyorum.Bazı veliler var ki öğretmeni aşırı darlıyor.Öğrencilere karşı ilişkisi nasıl?Buz gibiyse okuldan almanızı tavsiye ederim.

X