Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım

Kendi çocuğum yok ama yiğenlerim var. Ufak 2. Sınıfa gidiyor ve öğretmeni o kadar tatlı ki, tatile giderken velilere çocuklarımı hasta etmeyin sakın ha diyor. Kendi arıyor bugün gelmedi hasta mı diye. Tatile girerken çocukların sorumluluk duyguları artaın diye kendi cebinden fanus, balık ve yem almış. Yapmak zorunda değil üstelik devlet okulu burası ama herkes çok memnun öğretmenin iletişiminden. Evet onlarında bi hayatı var ama bin atla deve değil ufak bi mesaj atmak. Umarım aşarsınız problemleri

İki tarafta haklı. Öğretmenleri zırt pırt arıyorlar çünkü. Eğer çocuğunuz hasta ve gelemeyecekse rapor alırsınız. Okul idaresine verirsiniz. Öğretmen sizin cocugunuzun peşinden koşamaz. Ödev icin whatsapp grubu kuruluyor mesela öğretmen oraya ödevleri atıyor. Genede akşam veli arayıp hocam ödev neydi diyebiliyor. Okulda bir şey olsu mu veliyi aramak öğretmenin değil idarenin gôrevidir. Öğretmenin tek yanlışı geri dönüş yapmaması olmuş. Veya whatsapp grubu kurup velileri organize edememesi.

Böyle konuları okuyunca garipsiyorum bizim zamanımızda öğretmene selam vermeye çekinirdik şimdi o kadar içli dışlı ilişkiler olmuş ki buna gerek var mı bilmiyorum benimde şuan bebeğim var 5 6 yıl sonra okula başladığında böyle bir öğretmene denk gelirsem ona mesaj atmam böyle durumlarda çünkü cevap yazmasa falan çok sinir olurum veliler olarak ayrı whatsapp grubu kurabilirsiniz ya da bi veliyi kendinize yakın görmüşsünüzdür direkt ondan isteyebilirsiniz ödevi ayrıca mesajı görüp de cevap yazmamak bana çok saygısızca geliyor bana istinaden grupta o şekilde yazsaydı büyük ihitimal tartışırdım sistem jenerasyon değiştiyse herkes de buna ayak uydurmak zorunda

Sorularınızın cevabı devlet veya özel okul olma durumuna göre değişir.
Ben okul müdürü olarak az önce bu hafta hasta oldukları için hiç gelmeyen, 8 öğrencimizin velisini arayıp, hâl-hatır sordum, geçmiş olsun dedim.
Öğretmen arkadaşlar zaten günlük olarak durumu takip ediyorlar.

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım

Aramayın siz de. Bizde öğrencilik yaşadık hiç böyle şeyler yoktu ve gayet başarılı öğrenim hayatım oldu.
Kendimi öğretmenin yerine koydum da gerçekten çok zor iş.
Sınavı, sözlüsü, idaresi, evrak işi yetmiyormuş gibi bide velilerin telefonlarına bak..

He siz butun hastalarına müthiş ilgi, alaka ve destek verebiliyorsunuz öyle mi? :) Özellikle mesainiz dışında. Öyleyse ne ala, benim karşılaştığım hiçbir doktor özel hastaneler dışında bana öyle davranmadı. Konu sahibinin çocuğunun öğretmeninin de ilgilenmesi gereken pek çok çocuk olduğu için beklentiyi minimum tutmalı diye düşünüyorum. Ödevler pekala başka velilerden de alınabilir. Öğretmenin özel hayatına müdahale edilmesini doğru bulmuyorum.
:)))))))))

Öğretmen en doğrusunu yapıyo. Öbür türlü gece yarısı bile arayıp "hocam benginur beslenmesini yiyo mu??" Diye sorucak densiz veliler var. Mesaj atmışsınız haber vermişsiniz çocuğun okula gitmycegini neden geri dönüş yapmak zorunda ki? Kimse mesai saatleri dışındaki zamanını sizin keyfi istekleriniz için harcamak zorunda değil. Çocuğunuza ne öğretiyo siz ona bakin

alemsiniz :KK45:
benginur

Aslında mesai saatinden sonra öğretmeni zırt pırt aramayı ben de doğru bulmuyorum. Beni gece 11’de hocam çocuğum ağlıyor lütfen konuşun diye arayan veli vardı... Ben hiç bahsi geçen öğretmenin yaptığını yapamadım ama takdir ettim kendisini, mesafeyi iyi korumuş, çocuğunuza iyi eğitim veriyorsa kişisel ilişkiye bakmayın bence. Size yağ bal çekip kötü bir eğitim vermesinden iyidir. Grup konusunda da doğru olanı yapmış, gecenin bi vakti abuk subuk mesaj atan, sürekli cuma mesajları yahut şu mesajı şu kadar kişiye yollayın tarzı yazanlar neler neler... Bir tek siz değilsiniz, düşünün sınıfta kaç veli olduğunu. Toplam 20 öğrenci olsa ve bu velilerden sadece yarısı arasa günde 10 arama eder.

Sizin mühim zannetriğiniz konular çok önemli değildir ki öğretmen konuşma gereği duymuyor.
Bence öğretmenin numarası bile olmamalı bir velide. Kimi özel okullar mesela mail yoluyla iletişime geçiyor veya çok çok ekstrem durum olursa okul aranarak o şekilde öğretmene ulaşılıyor. Pekala onlar da eğitim öğretime devam edebiliyor.

Öğretmene helal olsun diyorum. En güzelini yapıyor. Bence olması gereken de bu.
Çocuk okula gelmediğinde ertesi gün raporuyla birlikte gider yada velisi gidip okul idaresine ve öğretmene durumu anlatır.
Ödev konusunda ise ertesi gün 2 günlük ödev yapar yada o günün ödevini hafta sonu yapar.
Benim çocukların okulunda öğretmenin görüşme saati vardı. Çocukla haber gönderir randevu alırdık. O saatte gidip görüşürdük.

Ben iki çocuğumu da bu şekilde büyüttüm. Hiç de okul hayatından soğumadılar.

18 kişilik mi sınif ve bir mesaj yazmaya tenezzül etmeyen şımarık egosunun kölesi olmuş bir öğretmen.
ogretmen olanlar üzerine alınmasın benim sözüm öğretmenliğini hakkıyla manasıyla helaliyle yapmayan öğretmenlere.
50 kişilik sınıflarda bile öğretmenler durup konuşuyor ailelerle.
bence o öğretmeni değiştirin şikayetçi olan herkes değiştirsin
ya da toplanip konuşun
Ben konuşmuyorum, sınıfım 42 kişi. Eskiden konuşuyordum ama gerek yokmuş.
1. Sınıfta ben de grup kurdum, o zamanlar çocuğum yok vaktim bol. Herkese dönüyorum cevap yazıyorum. Sonra baktım ki bir kaç kişi "hocam benim internetim yok ödevi mesaj olarak atsanız". Peki dedim, sonra bir kısım dedi ki hocam bizim ödevi çocuğa yazdırsanız, benim eşime atsanız...isteklerin sonu gelmedi kısacası. Bu her durumds böyle, eğitim düzeyi, algısı, hayata bakışı farklı 42x2 veliyi memnun etmek mümkün değil.

Valla kadın sonuna kadar haklı. Onun da bi hayatı var. Yüz verdiği anda Sürekli “örtmenim nisa nur bugün kaç litre su içti” sorularıyla 24 saat taciz edilecegini bildigi için mesafeyi koruyor. Şimdi hiç ihtiyaç halinde diye bahane bulmayın bunun sonunda böyle olacagını hepimiz biliyoruz. Biz de okula gittik ne wp grubu vardı ne cep telefonu. Hastalanınca müdür odasından annemizi arardık. Abartmayın isterseniz okuldan soğuyacak bilmem ne. O kadın sizin öğretmeniniz çocuk bakıcınız değil

Valla kadın sonuna kadar haklı. Onun da bi hayatı var. Yüz verdiği anda Sürekli “örtmenim nisa nur bugün kaç litre su içti” sorularıyla 24 saat taciz edilecegini bildigi için mesafeyi koruyor. Şimdi hiç ihtiyaç halinde diye bahane bulmayın bunun sonunda böyle olacagını hepimiz biliyoruz. Biz de okula gittik ne wp grubu vardı ne cep telefonu. Hastalanınca müdür odasından annemizi arardık. Abartmayın isterseniz okuldan soğuyacak bilmem ne. O kadın sizin öğretmeniniz çocuk bakıcınız değil
Screenshot_20191226-162957~2.png

Zilin çalmasına 15 dakika var ve aranarak whatsapp üzerinden taciz ediliyorum. Nisanur denince aklıma geldi:KK70: böyle saçma bahane olabilir mi 15 dakika erken almak için? Bir hafta sonra en ufak bir olayda çocuğu okula gelmek istemiyor diye beni arıyor. Neden acaba...

Ben öğretmene hak verdim.
Bazı tavırları rahatsız etse de genel olarak tavrında haklı.
Ödev konusu mesela, başka bir veli ile iletişimde olursunuz. Kim gitmezse ondan alırsınız bilgileri. Öğretmen için tek tek ugrasmak bundan daha zor degil mi?
Bir de siz kendini bilen biri olabilirsiniz ama geç saatlere kadar yazan, arayan, gereksiz şeyler için rahatsız eden densiz veliler oluyor. Kadın da haklı olarak önlemini alıyor.

X