• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

Turkiye'de bu isler neden boyle yapiliyor ben anlamakta zorluk cekiyorum. Yurtdisinda yasiyorum ve burda ogretmenin sahsi numarasi ne velilere verilir ne de ogrencilere. Aslinda hicbir numara verilmez. Online bir platform var, odevler oraya atilir. Ogrencilerde ona gore odevlerini yaparlar. Veli ile ogretmen asla birebir iletisimde olmaz, olamaz. Ayni sekilde ogrenciye de numara verilmez. Konusmak isteyen mail yoluyla randevu yapmak zorundadir. Okul cikisi iki laf edeyim de olmaz yani. Velilerin kendi arasinda whatsapp gurubu olabilir o da isterseler. Asla kimse numara vermeye zorlanamaz.

Hayret ediyorum nasil kisisel numaraya bir veli okul icerikli de olsa mesaj yollayabilir? Hem de gece saat 11 lerde? Nerde kaldi ozel yasam, gizlilik. Aklim almiyor. Burada telefon numaralari asla paylasilmaz. Turkiye'de insanlar hep birbirlerine karisiyorlar. Patronlarda calisanlarinin numarasi var. Ben is arkadaslarimin numarasini bilmem, patronumda numaram yoktur. Saat 6 is bitmistir. Allah yardimciniz olsun yani ne diyecegimi bilemedim...

cevap verme.
kesin ve net ol.
haftalık planı at.
altınada bu plandan farklı bir şey olmayacak değişiklik olursa haber veririm tekrar gruptan. de bitti.
grupdada sohbet kısmını kapat. kimse yazamasın.
kızım ana okulda yüz yüze geldiğim zaman merakımı gideririm.
aklıma takılan plan dışında olan bir şey varsa oda.
incik cıncık ne yahu.
sanki eğitim sistemi mükemmelde öğretmeni eleştirmesi kaldı. eğitim mi kaldı!
artık şey düşünüyorum veliler çocukları için değil başka çocuklarla yarıştırdıkları için bu kadar sık boğaz ediyorlar.

Bence sınıf anneleri grubunu da başı boş bırakmayın.Sonuçta sınf adına açılmış.Bir sorun olsa yine sizi bulurlar.

Orayı veli dertleşme grubu olarak düşünün 😬 ödev yazamayan varsa orda soruyor. Ya da ödevde yapamadıkları bir yer olunca birbirlerinden yaddımlaşıyorlar.

Duyuları vs. Ben kendim atıyorum zaten toplu mesaj olarak.

Benim sınıf öğretmeni arkadaşımın başina geldi. sınıf annesi velileri topluyor ve para toplayıp öğretmene öğretmenler günü hediyesi alalım diyor. arkadasimin olaydan haberi yok. bir gün telefon calıyor bir veli para toplatip kendine hediye aldırıyorsun ben zorunda mıyım sana hediye almaya diyor arkadasım ben para toplayın demedim kimseye ne hediyesi diyor. o zaman soyle sınıf annesine bizden para istemesin diyor. istenilen para da 20 tl bir sey. sınıf annesi zorlamakla tabiki hata yapıyor ama bu ögretmenin sucu mu?

simdi sınıf annelerini tembihliyorlar kimseden para toplamayacaksın diye benim arkadaslarım.

ben bu yuzden sınıf annesi felan secmiyorum.

Velinin yaptigi çok büyük terbiyesizlik ama birde şöyle bir durum var. Hediye içten gelinerek alınan birşey. Ama şu an devlet okullarinda bile sınıf anneleri işin suyunu çıkarmış durumda. Öğretmene son model telefon aldirmalar öğretmene altın kalın bileklik aldirmalar hatta öğretmene tatil bileti otel konaklama dahil hediye edeni biliyorum. Öğretmen bunlara nasıl izin verir aklım almıyor. Bizim sınıf annemiz de tüm sınıfa hediye,çiçek, pasta hariç öğretmenin resmini çocuklarin tisortlerine bastırıp öğretmene supriz yapmak için dayatmisti 🤦 öğretmen sınıfa girecek tüm öğrencilerde kendi resmi basılı tişört ay düşüncesi bile komik ama bunun için zorlamisti herkesi . Hediye alanların isimlerini yazıp öğretmene veriyordu. Yani alamayan cocuklari üzmeye ne hakkı varki. Bazen 20 lira bile bir aile için önemli olabiliyor. Belki o çocuk bir çiçek götürecek okula giderken mutlu olacak. Bilemiyorum hiç birşeyin ayarı yok yani tek velilerde suclanmamali. Belki de velinin canına tak etmiştir bilemezsiniz.

Kızım anaokuluna gidiyor grup veliye kapalı öğretmenle gerekmedikçe hic arayıp mesaj atmıyorum. İletişim nerede ise sıfır. İlerde ilkokula gidince yani mecburmuyum ben tanımadığım insanlar ile WhatsApp grubuna girmeye öğretmen ve diğer veliler ile iletişim hâlinde olmaya. Öğretmenin muhatabı öğrencidir ne alaka yani veliye ödev atma falan çocuk ödevini kendisi derste alsın evde yapsın bence bu sistem öğretmeni ve veliyi garip duruma sokuyor onun içinde saygı kaybediliyor.

Gerçek terörle karşılaşmada görme o derdi madem. Küfrünüzde emojileriniz de boğulun.
Gece terörü diye bir şey var mesela.
Bunu duyunca da psikologlara böyle duyar kasıyor musunuz?
Bir kelime farklı anlamlara gelecek şekilde kullanılabilir, bilin de afallamayın karşılaşınca.

21.30da 4 kez aramış veli, sonra mesaj atmış x hapşırıyor göndermeyeceğim diye.
Sınıf öğretmenleri değilim bu arada ve hiç tanışmıyoruz.
Hadi hastalık geçmiş olsun diyeyim dedim, yok yok sadece hapşırıyor diyor, rahatlattı beni sağolsun 😄

Neden ögrettiniz ki.bende okula gitmeden okuma yazma öğrendim ama işime yaramadı.diger çocuklar ne öğreniyorsa, müfredatta ne yazıyorsa onu öğrenecek.ogretmenin hoşuna gider tabi sonuçta o cocukla daha az uğraşacak.
İstediğim için öğrettim. Şimdi birinci sınıf ama ben ikinci sınıf eğitimi veriyorum evde. Bu benim tercihim.

Neden ögrettiniz ki.bende okula gitmeden okuma yazma öğrendim ama işime yaramadı.diger çocuklar ne öğreniyorsa, müfredatta ne yazıyorsa onu öğrenecek.ogretmenin hoşuna gider tabi sonuçta o cocukla daha az uğraşacak.
o çocukla daha az uğraşılmıyor aslında daha çok uğraşılıyor. ona farklı ödevler, farklı etkinlikler, bildiği için her şeye cevap vermek istemesini bastırmalar falan.

Siz öğretmenmisiniz.meraktan sordum yanlış anlamayın
Hayır. Oğlumun konuşmada sıkıntısı vardı. Dil kaslarini calistirmiyordu. Ve konuşurken harfler yuvarlanıyor ve tam kelime çıkmıyordu. Kimse ne konuştuğunu anlamıyordu. Dr önerdi bunu bana. Haliyle harfleri çalıştırırken okumayı sokturdum. Çok şükür konuşmasını düzelttim. Ana sınıfı başlar başlamaz eğitim vermeye başladım. Yoksa çocuğum arkadaşları tarafından anlasilmayacakti. Zeki bir çocuk olduğu için çabuk öğrendi. Ama harfleri çıkartmak zamanımı çok aldı. Yani okuma ogretmemin tek sebebi dil sıkıntısı idi.

Bazı kesimler kabul etmek istemese de, ülkenin kültür seviyesi bu.

Çocuklar belli şeyleri okul hayatından alıyor olsalar da, yetiştikleri yani büyüdükleri evde, ailede temeli atmış oluyorlar. Ve maalesef çok daha kötüye evriliyor kültürel yapı. Benim zamanımda annemin öğretmenime “ben falancaya gidiyorum kızıma söyle oraya gelsin yoksa kapıda kalır” diye kadınlar günündeki ayşe teyzeyle konuşur gibi mesaj atmasını düşünemiyorum mesela.
hahaha yazmadan edemedim😅 benim basıma geldi bu olay.. ki ben sınıf ögretmeni degilim, hocam ben suraya gidiyorum; Ebrara söyler misiniz, anahtar surada, su teyzeye gelsin demisti.. tenefüste gittim söyledim ögrencime🙈

Back