Hanımefendi diğer arkadaşların verdiği örnek olay üzernden fikrimi açıkladım,konu nasıl buralara geldi anlamadım.Genel anlamda konuşuyorum ama isteyen istediği gibi anlayıp lafı cımbızla çekmiş.Ben velinin özel durumunu anlatmasına karşı değilim,işime karışmasına karşıyım.Veliyi yormadan ben sorunu anlarım zaten.Dalgınlığıma geldiyse de söyler ve geçerli bir sebepse de yardımcı olurum.Merakımdan soruyorum, veli çocuğun net göremediğini biliyor. Ama size söylememeli çünkü sizin fark etmenizi veya çocuğun (diyelim ki içine kapanık bir çocuk) grup alıştırmalarıyla açılıp derdini anlatmasını mı beklemeli? Bir günde tek cümle ile çözülecek bir konu için üstelik? Diğer iki senaryo gerçekleşene kadar geçen süre ne olacak?
Yok hocam çocuğuma ceza verme,onla oturtma,şunşa konuşturma,şu ödevler verme,benim çocuğumu uyarmışsınız onu uyarmamışsınız vs gibi durumlardan hoşlanmıyorum.Gözlük olauıma da gelince bütün gözlüklüleri en öne oturtsam kısa boylu öğrenciler göremez zaten.Sınıfımda gözlüklü de çok.Oturturum uygun olan bir yere ,arada bir soru sorarım görebiliyor mu diye o kadar.Özel bir durum varsa veli de tabiki de söylesin.