Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Her veliyi her öğrenciyi kendiniz gibi düşünmeyin lütfen o kadar Farklı profiller varki gece arayanı mı dersiniz , sabah uyanır uyanmaz arayanımı . Öğretmen de robot değil sonuçta kendi hayatı var , sürekli bilgi vermek gibi bir durumu da yok üstelik . Zaten bilgi vereceği grup yapmış kendisi.. sizin Bilgi vermeniz genel de hasta vs şeklinde olabilir , diğer durumlar için ödev sorma vs önce öğrencinin akranlarına ulaşılmazsa sonra öğretmene yazsanız . Kimse zor durumda kalmaz

Evet çok haklısınız. Öğretmenimizin bu konudaki hassasiyetini bildiğimiz için kşmse mesai saatlerini aşmıyor ve çok mühim bşr durum olmadıkça arayıp yazmıyorlar bende dahil. Mühim durumlardada öğretmenimize yine ulaşamıyoruz. Dediğiniz gibi beklentiyi kaldırmalıyız belkide
Kadın işini iyi yapıyorsa sürekli sizle iletişim halinde olmak zorunda değil .

Ogrencinin okula gitmeyecegini neden bildirme geregi duyuyorsunuz.

Benim cocuklarim ozel okulda ben arayip mesaj atip soyleme geregi duymuyorum.

Birde odev konusu bence cok abartiliyor.
Okula gitmemisse ogun odevinide yapmasin birsey eksilmez hayatinda.
Evde siz baska bir alistirma yaparsiniz olur biter

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Öğretmen değiştirmeye çalışın normalde çocuk biraz daha büyük olsa çok sorun olmaz ama birinci sınıfta öğretmen çok çok önemli. Tabi sınıfta kaç kişi var ve öğretmen hanım ne sıklıkla aranıyor bilmiyoruz. Şimdi ki veliler bizim zamanımız gibi değil. Herkes çocuğu ile çok ilgili çok takip ediyor herşeyi. Öğretmen biraz bunalmış da olabilir çok aranıyorsa. Derslerde nasıl çocuğunuz memnun mu ilerlemesi nasıl

Eğer bu bahsettiğiniz şeyler sorun niteliğindeyse 15 sene öncesine kadar Türkiye'de eğitim-öğretim nasıl gerçekleştiriliyordu? İyi ki Whatsapp çıktı. İlla suyunu çıkaracaksınız. Mesai saatleri dışında öğretmen dersle ilgili materyal hazırlayabilir, sınav kağıtlarını okuyabilir, evrak işlerini halledebilir ama velilerle görüşme gibi bir görev tanımı yok. Evinde ailesiyleyken rahat bırakın insanları. Kimse çocuklarınıza bakıcılık yapmak zorunda değil. Herkes görev ve sorumluluklarını bilirse böyle yüz göz olmaya gerek kalmaz. Eğitim olarak çocuğa ne veriyor, gündeminiz bu olsun.

Öğretmen haklı bence. Bencil olan siz ve sizin gibi veliler. Kışın 30 çocuktan 10'u hasta oluyor. Hepsiyle niye telefonda görüşsün? Mesaj atın tamam bitti. Ne olacak yani gelmediyse ne yapsın öğretmen? Bizde onu bile iyileşip gelince kendimiz söylerdik. Evinize gelip ders mi anlatsın yani niye denir ki anlamam?

Ödev için veli grubuna yazıp görüşebilirsiniz. Kadın tek tek niye yazsın her gelmeyene? Armut piş ağzıma düş isteniyor hep. Benim annem okul çıkışına gidip öğrenirdi mesela ya da evi yakın arkadaşımdan alırdı.

Bizim zamanımızda da nöbetçi öğrenci arardı ailemizi gelip alın diye. Öğretmen 29 çocuğu bırakıp benle ilgilenemez.

Herkesin özel hayatı var. Okulda yorulmamış gibi akşam sabah sizle mi uğraşsın bu insanlar? Beğenmiyorsanız değiştirin ama sınıfınızı. Kimse sizin keyfinize göre çalışmaz.

Sınıfımız 18 kişilik hocam. Öğretmenimizin hassasiyetini çok iyi biliyor ve anlıyoruz. Kendiside anne ve sorumlulukları var. Fakat öğretmenliğin beraberinde getirdiği sorumlulukları sizde biliyorsunuz. Velileri ekarte etmeye çalışarak sağlıklı bşr eğitim düzeni olulturulamazki çocuklar için
18 kişilik mi sınif ve bir mesaj yazmaya tenezzül etmeyen şımarık egosunun kölesi olmuş bir öğretmen.
ogretmen olanlar üzerine alınmasın benim sözüm öğretmenliğini hakkıyla manasıyla helaliyle yapmayan öğretmenlere.
50 kişilik sınıflarda bile öğretmenler durup konuşuyor ailelerle.
bence o öğretmeni değiştirin şikayetçi olan herkes değiştirsin
ya da toplanip konuşun

Ben anlattıklarınızda sorun göremedim. Veli-öğretmen neden sürekli iletişimde olmak mecburiyetinde? Her veli sizin gibi değil bir sürü profilde insan var. Gece 2de arayıp öğretmeni uykusundan uyandırıp çocuk hastalandı yarın göndermeyeceğiz diyen veli gördüm ben. Görevi çocuğunuza iyi bir eğitim vermek o kadar. Mesai saatleri dışında sizinle iletişime geçmek istenmemesi çok normal. Öğretmen sonuçta robot değil o da bir insan kendi sorunları, hayatı, ilgilenmesi gereken sorumlulukları var illaki. Her gün 18 kişinin aradığını düşünün. Sınırları en baştan çizmesi mantıklı.

Biz yırtdışındayız ,bizim bıradaki sstem farklı. Biz öğretmenlerle e mail yada seesaw diye bir uygulama var otadan iletişime geçiyoruz. Özel bir not iletilecekse sınıf annesi ailelerin olduğu whatsapp gibi bir uygulamaya mesaj atıyor. Öğretmen o grupta yok. Ama haftabaşında yapılacak ödevleri,gezileri,hangi konuları işlerdikllerini seesaw uygulamasından bildiriyor. Birebir iletişime geçmek istedeseniz en fazla e mail yazabiliyorsunuz. Bence öğrrtmenin ders saatleri dışında velilerle ığraşmak istememesi normal. Bazı veliler rahatsızlık derecesinde hassaslar gördüğüm kadarıyla.

Niye sevmesin yahu ne yapmış kadın? Sınıf ödevini herkese birer birer yazmak zorunda mı, çok büyük beklenti içine giriyoruz bu öğretmenlerden:)
benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım

İstediğiniz hizmetleri ben alıyorum ama çocuk özel okulda.. Devlet okulunda söylediğiniz gibi ilgi alaka gösteren öğretmenler var mı ki?

Sanki biraz fazla beklentiniz varmış gibi geldi..

Bu arada buna rağmen daha bir kere akşam aramadım,gün içinde beni arar mısınız diye mesaj atıyorum o müsait olunca dönüyor.

Son düzenleme:
Ben ödevin fotokopisini velilerden alıyordum. Ödev zaten gruba atılıyordu. Öğretmene bir kez mesaj attım , öğretmen fotokopiyş okulda yaptıracağım demiş. Ben de evde yaptırayım mı diye sormuştum. Sağolsun cevap verdi. Çocuk hastaysa gruba yazıyordum. Sonra raporu götürüyordum. Öğretmeni aramam hiç gerekmedi.

Bizimde öğretmenle sadece kendisinin bilgilendirme yapabileceği bizim cevap yazamayacağımız bi watsap grubumuz var. Çok ta iyi yaptı bence. Başka tanıdıklarımın watsapta öğretmeni çok bunalttıklarını saçma sapan şeyler için meşgul ettiklerini biliyorum. Ekstradan öğretmenin içinde olmadığı sadece annelerin olduğu bi veli watsap grubumuz var. Ödev vs soracağımız şeyleri velilere sorup öğreniyoruz. Grup olarak soracağınız şeyleride sınıf annesi watsaptan öğretmene sorup sınıf watsap grubumuzda bizimle paylaşıyor. Böylece 1 kişi öğretmene sormuş oluyor. Gereksiz yere ayrı ayrı rahatsız etmemiş oluyoruz. Çok özel bireysel durumlarda mümkün olduğunca okula gidip görüşüyoruz acil durumlarda arıyoruz sadece.
Tavsiyem velilerle ayrı bi watsap grubu kurun. Ödev vs bilgilerin çoğunu ordan alırsınız. Bireysel olarak ta yüzyüze görüşün çok acil ve önemliyse özelden msj atın.

Bir çocuğun başına gelebilecek en güzel şey iyi bir ilk okul öğretmenidir. İlkokul öğretmeni bunun gibi kendini bilmez birisiyse ömür boyu bunun eksikliğini hisseder. Çocuğuna değer veren kimse anlattığınız gibi tek vasfı diploma ve getirisi olan kişilere çocuk bırakmamalıdır. O kadar kendi olamamış o kadar ben merkezli ve egolu ki ne yapacağını şaşırmış. Bırakın kendi egosunda boğulsun. Siz değiştirin, çocuğunuza NORMAL bir ÖĞRETMEN bulun.
Beni okuldan soğutan ilkokul öğretmenimdi.
Okula resmen ataklarım geri gide gide gidiyordum.
Kadını görünce stres oluyordum.
Yaptıkları hala aklımda.
Bence de konu sahibi öğretmeni değiştirsin.

Ogretmenin iletisime tamamen kapali oldugunu dusunursek hatali ancak bu birebir gorusmeler kalabalik siniflarda yorucu oluyor. Deneyimle sabit.
Bazen veliyi de kirmamak icin dinliyorsun uzattıkça uzatiyor o kapatiyor baskasi ariyor. Beni arayacak kadar cozumsuz konular da degil cogu.
Sen eve gelmissin, karnin ac, lavaboya gireceksin cocuklarinla ilgileneceksin vs.
Yukarida bir uye bahsetmis birebir gorusme disinda bilgi akisinin saglanacagi kanallar kullanilabilir.

Bence sızın ogretmenın yaptıgı yanlıs degıl, ben Bı aksam bir arkadasıma gittim arkadasları gelecekti cagırdı oturmaya.

Hos bes, 8 9 kisiler. Hepsi kızının sınıfındakı cocukların velilermıs. Ve sonra ogretmen de geldi.
Kahkahalar espriler, cocuklara övgüler ogretmen tarafından.. Ama sadece ordakıı cocuklara ovguler.
Bana cok sacma ve abes geldi. Velilerle boyle samimi olması kadının. Ben boyle ogretmendense sızın ogretmenın tercih ederim. Herkese Esit uzaklıkta.
Mesafe güzeldir. Burda esas olan verdıgı egıtım.

[/QUOTE
Öğretmen haklı bence, sac ayağından bahsetmissiniz ama işinize geldiği gibi yorumlamissiniz. Sizin okula gidip yüz yüze görüşmeniz gerekir. Odev konusunda da çocuğunuzun arkadaşindan da öğrenebilirsiniz. Ya da muhakkak velilerin watsapp grubu oluyor. Sizin de vardır diye tahmin ediyorum. Oraya da yazabilirsiniz.

X