Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

hadi okul disinda telefon gorusmesi yapmak istemiyordur ama ben gerek gorursem yazarim demesi cok itici cocuk hasta eve gonderecek cocugun kendisine neden aratiyor kadinin telefon gorusmesi yapma fobisimi vardir nedir sacmalik ogretmenlik mesleginin en buyuk geregi zaten iletisimdir kadin olabildigince kaciyorsa bu meslegi secmeseymis zorlami ogretmen yapiyorlar

Ogretmen hakli cunku arkadasiniz degil. Dolayısıyla sohbet etmeniz beklenemez. Kızınızin egitimiyle ilgili bir sorun olmadigi surece boyle keskin bir iletişim sekli daha mantıkli. Yapilmasi gereken ödevleri diger velilerden ya da cocugunuza ödevini öğretmeninden alma konusunda sorumluluk bilinci asilayarak öğrenebilirsiniz.

Çocukla ilgili her şey dediniz.
Bakınız ''Her şey''

Doğru ifade etseydiniz o halde.

Ben atlamadım bu arada.
Dikkatli adımlarla geldim :KK51:

Bu konu nasıl hala kilit yemedi bu arada.
Öğretmen konuları genelde çirkinleşir, kapanırdı.
Gelişme var efendim. Tebrikler foruma..:KK14:
seviyeli olduktan sonrsa hersey konusukur tsrtisikir onemli olan fikirlere saygi duymak

hadi okul disinda telefon gorusmesi yapmak istemiyordur ama ben gerek gorursem yazarim demesi cok itici cocuk hasta eve gonderecek cocugun kendisine neden aratiyor kadinin telefon gorusmesi yapma fobisimi vardir nedir sacmalik ogretmenlik mesleginin en buyuk geregi zaten iletisimdir kadin olabildigince kaciyorsa bu meslegi secmeseymis zorlami ogretmen yapiyorlar

Ben gerek görürsem yazarım demenin nesi itici acaba? :)
Hayatta her şeyi gerek görürsek yapmıyor muyuz?
Gerek görürsek yiyoruz, gerekli olduğu için çalışıyoruz.
Kv'yi gerek gördüğümüzde arıyoruz falan :)

Ayrıca hasta çocuğun annesi ile konuşması en temiz iletişim bence.
Araya birini koymadan doğrudan, tertemiz bir iletişim.
Neyin var yavrum, şu şu şu.
Peki nasıl yapalım. Şöyle böyle tamam.

Kadına kusur bulmak için fazla zorlamaya gerek yok..

Ben gerek görürsem yazarım demenin nesi itici acaba? :)
Hayatta her şeyi gerek görürsek yapmıyor muyuz?
Gerek görürsek yiyoruz, gerekli olduğu için çalışıyoruz.
Kv'yi gerek gördüğümüzde arıyoruz falan :)

Ayrıca hasta çocuğun annesi ile konuşması en temiz iletişim bence.
Araya birini koymadan doğrudan, tertemiz bir iletişim.
Neyin var yavrum, şu şu şu.
Peki nasıl yapalım. Şöyle böyle tamam.

Kadına kusur bulmak için fazla zorlamaya gerek yok..
gerek gorunce ararsiniz ama sizi arayana size yazana seni gerek gorunce ararim veya yazarim demezsiniz ustelik konu bir ogretmen veli iliskisi arada cocuklar var ogretmen gerek gormez veli gerek gorur daha uslubunca aciklamak zorunda oyuzden cok itici geldi tabi ki tavri..
ilk once anne ile ogretmen konusur sonra cocukla ebeveyni konusturur konusma sadece ebeveyn ve cocuk arasinda geciyorsa sacmalik ilkokul 1.sinifdan bahsediyoruz orta veya lise ogrencisi degiller..
kadin da neden kusur bulmak icin kendimi zorlayayim nasil bir amacim olabilir ? kadini savunmak icin fazla zorlamaya gerek yok desem size ne kadar alakasiz olur degil mi? bana dogru veya yanlis gelen durumlari yazdim

Ben de bir öğretmenim velilerime de mutlaka cevap veriyorum ama öyle veliler var ki bazen hata mi ediyorum diyorum.
Çocuk suyunu içmiyor sulugu var niye içmedi diye arıyor?
Evde yumurtasını yemiyormus siz konuşun da yesin diye arayan da oluyor
Ya hu eşiyle sorununu anlatan veli bile oluyor. Bir kere bir velimle tam 22 dk saçma sapan bir muhabbet içinde buldum kendimi . Ya sabır diyerek dinliyorum kadın kapatmıyor telefonu sonunda ben ne yapabilirim sizin sorunlarınıza dedim telefonu kapattık lavaboya gittim telim çalıyordu yine aynı veli ne diyecekse artık. Yanı öğretmen haklı diyorum kesinlikle veliler sınırlarını bilmiyor şu devirde

Hastalık aninda öğrenciyle veliyi konuşturmak dışında öğretmen haklı çocuğu okula gitmeyen sizsiniz ödevi öğretmenden değil kendi aranızda halledebilirsiniz. Öğretmen değilim ama olsaydım kesinlikle iş için Android olmayan ayrı telefon kullanıp whatsap kullanmazdim. Acil durumlar dışında da aratmazdım. Veliler yerlerini bence bilmiyorlar.

Bunları geçin de çocuklarınıza verdiği ogretiler ilgi nasıl ? ilgilenmiyor mu ?dersler konusunda okulda başarılı ki tavsiye ediliyor. Çocugunuz hastalandığında bilgi vermişsiniz mesajla arkadaşınız gibi cevap vermesini niye bekliyorsunuz. Ne verecekti ki..belki benim goremedigim bir durum da olabilir çünkü öğretmen değilim ..

eğer kendi egolariniz değil çocuklarınız zarar görüyorsa acilen okul yönetimiyle konuşun. İlgilenmezlerse cimere her bir veli ayrı ayrı şikayet dilekçesi olustursun. direkt soruşturma başlatılır.

Veli toplantilari diye birsey var. Orda yilda iki defa bilgi alirsiniz cocugunuzun ögretmenin gözündeki okul hayatindan bitti. Geri kalaniyla kendinizi ilgileneceksiniz.
Ögretmenleri özel hayatlarinda taciz etmek de neyin nesi zaten..

Cocugumu okula versem ögretmenlerden bukadar beklentili olmaktan utanirim herhalde.

Bende öğretmenim kusura bakmayında çok rahatsız ediyorsunuz ders anlatıyorum mesaj geliyor. Hiçte takmıyorum izin günümde arayanlar bile oluyor haftasını ilk başlarda olumluydum ama hadlerini aştılar zerre takmıyorum hatta tersliyorum insanları rahatsız etmeyin rahatsızsa çocuğunuz rapor alıp okula teslim edin

Ben de bir öğretmenim velilerime de mutlaka cevap veriyorum ama öyle veliler var ki bazen hata mi ediyorum diyorum.
Çocuk suyunu içmiyor sulugu var niye içmedi diye arıyor?
Evde yumurtasını yemiyormus siz konuşun da yesin diye arayan da oluyor
Ya hu eşiyle sorununu anlatan veli bile oluyor. Bir kere bir velimle tam 22 dk saçma sapan bir muhabbet içinde buldum kendimi . Ya sabır diyerek dinliyorum kadın kapatmıyor telefonu sonunda ben ne yapabilirim sizin sorunlarınıza dedim telefonu kapattık lavaboya gittim telim çalıyordu yine aynı veli ne diyecekse artık. Yanı öğretmen haklı diyorum kesinlikle veliler sınırlarını bilmiyor şu devirde

Velilere tel numarasi verilerse, sinir bilmezler. Bizim toplum halen özel hayata saygiyi bilmez. Bir bireye karşi saygiyi bilmez.

Yerinde olsam o numarayi iptal edip, yeni numara alirdim. O yeni numarayida hiçbir veli ile paylaşmazdim. Ve bunu velilerede aciklardim. Sadece veli/ögretmen toplantilarinda bilgi verilcek ve çocuğun hastaliği durumunda ise, okul sekreteri bilgilendirilmeli. Acil bir durumda ise not ile bir randevu istenebilir.

Yani burda ögretmeni haksiz bulan yorumlara şok oluyorum. Ögretmen özel numarasi vermesi zaten hata.

X