• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Veli terörü

hahaha yazmadan edemedim😅 benim basıma geldi bu olay.. ki ben sınıf ögretmeni degilim, hocam ben suraya gidiyorum; Ebrara söyler misiniz, anahtar surada, su teyzeye gelsin demisti.. tenefüste gittim söyledim ögrencime🙈
Ben de yine buradaki bir üyenin yazdığına istinaden söylemiştim😂 çocuğun dayısıgile gidiyomuş öğretmen söylemezse de çocuğu kapıda kalacakmış, demek ki çok sık yaşanıyor bu durum🙈😂 ağlanacak halimize gülüyoruz gerçekten nerden nereye...

Velinin yaptigi çok büyük terbiyesizlik ama birde şöyle bir durum var. Hediye içten gelinerek alınan birşey. Ama şu an devlet okullarinda bile sınıf anneleri işin suyunu çıkarmış durumda. Öğretmene son model telefon aldirmalar öğretmene altın kalın bileklik aldirmalar hatta öğretmene tatil bileti otel konaklama dahil hediye edeni biliyorum. Öğretmen bunlara nasıl izin verir aklım almıyor. Bizim sınıf annemiz de tüm sınıfa hediye,çiçek, pasta hariç öğretmenin resmini çocuklarin tisortlerine bastırıp öğretmene supriz yapmak için dayatmisti 🤦 öğretmen sınıfa girecek tüm öğrencilerde kendi resmi basılı tişört ay düşüncesi bile komik ama bunun için zorlamisti herkesi . Hediye alanların isimlerini yazıp öğretmene veriyordu. Yani alamayan cocuklari üzmeye ne hakkı varki. Bazen 20 lira bile bir aile için önemli olabiliyor. Belki o çocuk bir çiçek götürecek okula giderken mutlu olacak. Bilemiyorum hiç birşeyin ayarı yok yani tek velilerde suclanmamali. Belki de velinin canına tak etmiştir bilemezsiniz.

Sınıf annelerinin abarttığında hem fikiriz. Buna lafım yok ama burada ogretmeni arayıp ağza gelini saymak yerine sınıf annesini arayip ağzına geleni saymalıydı. kimse kimseden zorla para alamaz. velilerin sucu kime ne tepki vereceklerini bilmiyorlar. olaydan habersiz olan ögretmene yaptigi sert cikisi sınıf annesine yapsa sınıf annesi geri adım atardı zaten. Bu arada sınıf annesi fikrine karsıyim simdiye kadar hic secmedim sınıf annesi.

Sınıf annelerinin abarttığında hem fikiriz. Buna lafım yok ama burada ogretmeni arayıp ağza gelini saymak yerine sınıf annesini arayip ağzına geleni saymalıydı. kimse kimseden zorla para alamaz. velilerin sucu kime ne tepki vereceklerini bilmiyorlar. olaydan habersiz olan ögretmene yaptigi sert cikisi sınıf annesine yapsa sınıf annesi geri adım atardı zaten. Bu arada sınıf annesi fikrine karsıyim simdiye kadar hic secmedim sınıf annesi.

Zaten velinin yaptigi çok büyük terbiyesizlik ama belki çok dolmuştur bilemezsiniz diye söyledim hak verdigimden değil. Ben şimdiye kadar sınıf annesiz sınıf görmedim ve sınıf anneleri kendi aralarında yarışıyorlar resmen ayrı birer vaka olmuşlar. Sınıf anneleri tabiiki silah zoruyla almıyor para ama baskı yapılıyor ve velide neden öğretmen buna izin veriyor diye düşünüyor ister istemez. Hediye alanların isimlerini öğretmene liste halinde verdiğinde öğretmen ne münasebet demezse veli öğretmenden biliyor işte. Birde katılmayan veli dislaniyor. Yanlış anlaşılmasın şimdiye kadar hiçbir öğretmene saygisizligim olmadı sessiz sakin kendi halinde bir veliyim çoğu konuda da öğretmenlere hak veriyorum ama veli grubunda da bu konular dönüyor, konusuluyor hep veliler bileniyor 🤷

Konuma bi güncelleme yapayım:
Biraz önce milli eğitimden teşekkür belgesi gibi bir şey geldi daha doğrusu gelmiş önceden de ben açıp bakmamışım

Bir velim doldurmuş
Yumuşacık oldum ben şu an sanırım takdir edilmeye ihtiyacım varmış 🙈😂😂
Veli mi doldurmuş, nasıl yani?

Bir veli hakkımda meb iletişim merkezine mi ne teşekkür belgesi bildirimi tarzı bir şey doldurmuş işte. Bana da mesajla belgeyi göndermişler. Ben ilgilenip bakmamışım 😊
Ayyy çok tatlıı🌸 çok sevindim sizin adınıza. değer bilen bir insanın şık hareketi olmuş❤️

Merhaba

Bir ilkokulda İngilizce öğretmeni olarak çalışıyorum. Pandemi öncesi velilerle çok fazla iletişimde olmam gerekmiyordu ama bu pandemiden sonra resmen biriyle tartışmamak için kendimi çok zor tutuyorum.

Uzaktan eğitim boyunca resmen telefonlarım susmaz oldu. 10dan fazla şubenin dersine girdiğim için telefonum whatsapp grubu doldu zaten. Neyse şükür okullar açıldı da o iş biraz azaldı en azından. Ama bu insanların kabalığı beni çıldırtacak duruma geldi artık. Sabah 7de veya akşam 9 10 gibi ödev soranlar, her sınıf grubuna özel yazmama rağmen illa özelden ödev soranlar, kitabı olmayan mesaj atsın derim mesaj kutum kitabım var yazanlarla dolar, ders programımız belli ve sabit ama niyeyse hala her hafta yarın ingilizce var mı diye soran veliler var 😒😒😒 dersine girdiğim tek sınıf olsa yine daha kolay yardımcı olabilirim belki ama he sınıftan 3 4 kişi sorsa zaten toplamda 30 40 kişi yapıyor günde

Bir de en sevdiğim tipler olan dersi şöyle anlatın şunu şöyle yapıncılar var. Şimdi de biri yazma ödevi vermiştim bu hafta kontrol etmedim diye bakmayacaksan niye yazdırdın diye mesaj yazmış 🤦‍♀️ uzun uzun anlatabilirim niye bu hafta bakmadığımı ama artık o kadar umudu kestim ki velilerden bir gün artık kendimi tutamayıp ağzıma geleni sayacağım diye çok korkuyorum

İlk kez ilkokulda çalışıyorum. Acaba herkes benimle aynı durumda mı? Bu işin işleyişi ilkokullarda hep böyle midir? Yoksa ben mi fazla gaddar yaklaşıyorum?

Bu arada asla işini savsaklayan biri değilim. Tam tersi kimse yapmazken günde 6 saat canlı ders verdiğim oldu. Tüm pandemi dönemini kendimi mesleki olarak geliştirmeye çalışarak geçirdim hatta. İşimden de memnun bir insanım ama keşke veliler daha az müdahil olsa.
Genelde bu forumdaki öğretmenleri sevmiyorum çünkü hep rahat ve basit olana yöneldikleri için ama bence siz gerçekten mesleğinizi layığı ile yapıyorsunuz. Her mesleğin eksi yanları olduğu gibi sizin mesleğinizde de öğrenci ve velilere uğraşmak var çünkü öğrenciler velisiz düşünülemez :)
Önerime gelecek olursak bence şöyle bir yol uygulayın mesela " kitabı olmayan bana özelden yazsın" nın yanına "olanlar lütfen yazmasın" ekleyebilrisiniz. Aynı şekilde her hafta dersinizin olduğu sınıflara bu hafta dersinizin olduğunu anlatan kısa bir mesajı çoklu gönderim yapabilirsiniz.
Çok haklısınız rahatsız olmakta ama ne yazık ki herkesin eğitimi görgüsü farklı. Ben kalp kırmadan daha detaylı anlatımla ve sinir çizerek velileri de tıpkı öğrencileriniz gibi eğitebileceğinizi düşünüyorum.

Konuma bi güncelleme yapayım:
Biraz önce milli eğitimden teşekkür belgesi gibi bir şey geldi daha doğrusu gelmiş önceden de ben açıp bakmamışım

Bir velim doldurmuş
Yumuşacık oldum ben şu an sanırım takdir edilmeye ihtiyacım varmış 🙈😂😂

bana da dün bir velim sizden cok memnunuz iyiki size denk gelmis cocugum yazdı. icimden olursunuz tabi dedim ara tatilde bile kac veliye cevap verdim. Benim cocugum ozel okulda ögretmenin mesai saati dısında mesaj atmayın diye söylüyorlar her toplantıda. bir kere bile tatil zamanı mesaj atmadım ama biz devlette danışma hattı gibiyiz mubarek. her sorunlarıyla ilgileniyoruz. yakında velilere psikolojik danısmanlık yapmaya başlayacağız.😃

bana da dün bir velim sizden cok memnunuz iyiki size denk gelmis cocugum yazdı. icimden olursunuz tabi dedim ara tatilde bile kac veliye cevap verdim. Benim cocugum ozel okulda ögretmenin mesai saati dısında mesaj atmayın diye söylüyorlar her toplantıda. bir kere bile tatil zamanı mesaj atmadım ama biz devlette danışma hattı gibiyiz mubarek. her sorunlarıyla ilgileniyoruz. yakında velilere psikolojik danısmanlık yapmaya başlayacağız.😃
İnsan bi pamuk gibi olmuyor mu takdir görünce 😂

İnsanlarin gittikce kabalasan ve odunlasan durumlarindan kaynaklaniyor. Simdi yine nineler gibi yorum yapacagim ama bizim zamanimizda ogretmenin yanina desturla yaklasirdik,birak soru sormayi. Rahatliktan boyle simdi insanlar. Ne adam gibi veli kaldi,ne adam gibi ogrenci kaldi. Herkes yamuk.
Valla ben hala öyleyim yetiştirilme tarzı tamamen galiba daha kreşteki öğretmenimize felan yada öğretmen olduğunu bildiğim kişilerle bile senli benli konuşamıyorum mesela ilk okul arkadaşım da doktor onunla hocam diye hitap ediyorum canım cicim olamıyorum saygısızlık yapmamak için

3. Sınıf öğretmeliği yapıyorum aslında branj öğretmeni olsamda sınıfçılık yapıyorum. Veliler büyük sıkıntı çok fazla yüz vermeyin gerekirse cvp vermeyin. İlkokul da çalışmak böyle çocuklar bazen ödevi bile anlamıyor yazmıyorlaf veliler soruyor.

3. Sınıf öğretmeliği yapıyorum aslında branj öğretmeni olsamda sınıfçılık yapıyorum. Veliler büyük sıkıntı çok fazla yüz vermeyin gerekirse cvp vermeyin. İlkokul da çalışmak böyle çocuklar bazen ödevi bile anlamıyor yazmıyorlaf veliler soruyor.
Ben bazılarının çocuk gibi çocuk adına sorduğunu düşünüyorum ya bazen 😂

Back