Kızımın öğretmeniyle iletişim sorunu yaşıyoruz

Evet var öyle veliler ama biz veliler olarak oturup konuştuk içimizde öğretmeni saçma sapan konularla sıkacak bşr veli yok. Ve konuda rahatsızlık vermemek adına kimse öyle arayıp rahatsız etmiyor. Sorun öğretmenle telefonda konuşup konuşmamakta değil. Öğrenciyle alakalı istişare yapamamak. Mühim konularda bşle veliyi muhatapa almaması aslında
Öğrenci ile alakalı telefonda mi istişare etmek istiyorsunuz, okula gitmeye ne dersiniz? Zaten veli toplantılari oluyor ki ilkokulda bu daha sık oluyor. Eğer size yetersiz geliyorsa bu yönde talep de bulunsaniz

1. Çocuğunuzu sınıfta görmeyince zaten gelmediğini anlayacak.
2. Ödevleri size öğretmen hatırlatmak-iletmek zorunda değil, ya sınıf temsilcisinden alırsınız ya sınıf arkadaşından. Fotokopi verdiyse eğer onu telefon üzerinden nasıl iletmesini bekliyorsunuz?
3. Telefon numarasını verdi diye her probleminiz olduğunda arayıp rahatsız edemezsiniz.
4. Çocuğunuz aşırı hasta olsaydı ya da söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten söylerdi.

Siz bakıcı ile karıştırıyor gibisiniz. Beklentileriniz saçma. Şimdiden böyle başlarsanız tükenirsiniz ve tüketirsiniz.

Öğretmen arkadaşlara önerim 2. bir hat almaları. Eski kurumum sormadan etmeden telefon numaralarımızı duvara asmıştı, dersine girmediğim çocuklarda ve ailelerinde bile numaram vardı. Kaç yıllık numaramdı ama onu artık okul numarası yaptım, tuşlu bir telefona taktım, teknolojik uygulamalar yok telefonda. Akşam 6 gibi sessize alıyorum. Okula yeni numaramı da vermedim. Ivır zıvır her yere, herkese o noyu veriyorum, kendime yeni hat aldım. Kafam çok rahat.

O kadar hadsiz veliler var ki! Biri arar, "3. saat bilmem ne dersinin yazılısı varmış, benim kız öğleden sonra gelecek, hocaya söyleyin bekletsin yazılıyı!"

Öbürü arar "benim çocuk ilk 2 saat yok, yok yazılmasın diye haber veriyorum!"

Bir tanesi akşam 11 gibi aradı ve matematik ödevi ne diye sordu, hayır branşım matematik değil!

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Ödevler kısmına kadar bence bir sıkıntı yok, sizden bilgi alıyor illaki cevap vermesine gerek yok. Ama dediğiniz gibi ödevleri mademki 6 kişi gelmemiş gruba yazabilirdi. Değişikmiş gerçekten.

Sadece sizin çocuğunuz yok okulda. Özel ilgi bekliyorsanız bilemem. Bir durum olunca haber verirsiniz geri dönüş yapmasa da olur. Ödevlerini arkadaşından alabilirsiniz sizi aramak zorunda değil. Resmi kurumlarda öğle arası olunca bir memuru bankacıya bsy bile soramiyorsun şu an değil ara bitince der.
Öğretmenin her dk her konuda muhatap olması olanaksız

Öğretmen çok haklı belki kendini yanlış ifade etmiş olabilir ama kibar olup olmamakta onun tercihi yine hicbir şey diyemeyiz . Değerli veliler siz kendi çocuğunuzun etrafında dünyayı döndürüyor olabilirsiniz ama bir öğretmen döndüremez. Şöyle düşünün iş yerinde çalışıyorsunuz hem kendi işinizi yapıyorsunuz hem gelemeyen iş arkadaşlarınızın işini yapıyorsunuz vatsaptan taciz ediliyorsunuz hastalık sağlık durumuyla ilgilenmek zorunda oluyorsunuz akşam da gelmediği için yapmadığı isleri ona atiyorsunuz eliniz değmişken bi meyve suyu alın bi de geçmiş olsuna gidin. Başka meslek gruplarında aynı durum düşünüldüğünde nasıl abes kaçıyorsa. Öğretmenlik mesleği içinde bu geçerli. Lütfen insanlara kendiniz bir beklenti yaratıp görevleri olmayan şeyleri onlara yüklemeyin karşılaştığınız cevaplarla da yıkılmayin sonra siz sadece çocuğunuzun eğitimi düzgün alıp almadigiyla ilgilenin tavsiyem bu olur.

Y
18 kişilik mi sınif ve bir mesaj yazmaya tenezzül etmeyen şımarık egosunun kölesi olmuş bir öğretmen.
ogretmen olanlar üzerine alınmasın benim sözüm öğretmenliğini hakkıyla manasıyla helaliyle yapmayan öğretmenlere.
50 kişilik sınıflarda bile öğretmenler durup konuşuyor ailelerle.
bence o öğretmeni değiştirin şikayetçi olan herkes değiştirsin
ya da toplanip konuşun
Ya hu kadının mesleği veliyle iletişim kurmak mı? Veli işbirliği vardır eğitim ve öğretimde evet ama bu işbirliği tek taraflı degil hele ki ödev sayfalarını yazmayla hiç değil. Siz olayı hiç anlamamışsınız kusura bakmayın

her mesleğin zorlukları vardır evet saçma sapan konular da aranmamak istemesi çok doğal ama gruba "6 öğrenci gelmedi hepsine tek tek yazamam" diye sıralayacağına "bugün öğrencisi gelmeyen veliler ödev şudur" diyecek.
ben muhasebeciyim nakliye firmasında, gecenin 11inde şoför arayıp araba bozuldu diyor ne diyeceğim? kapat mesai saatim değil mi demem gerekiyor?
veya kadın doğum doktoru, kadın doğuruyor gece 3 te ne diyecek? tut içinde mesai saatim gelmedi daha falan mı?

dediğim gibi her meslek kendi içinde zor ve sorumluluk istiyor, veli aradığında zahmet edip açarsın önemsizse daha sonra konuşalım müsait değilim dersin.
veya bir kural koyarsın herkes sadece whatsap grubundan yazar, bunu da istemiyorsan sene başında bir toplantı yaparsın çocuğu hakkında görüşmek isteyen veliler okula gelsin telefondan iletişime geçmiyorum dersin.

konu sahibi bırakın siz de telefon üzerinden iletişime geçmeyin belli ki beğenildiği için biraz tavırları değişmiş zamanla. eğer çocuğunuzun öğreniminde, başarısında sıkıntı yoksa devam edin, herhangi bir görüşmede okula gidin görüşün.

benim sorumluluğum hastalarımsa onun sorumluluğu da çocuklar. hasta her ayrıntıyı, her saniye ilgiyi bekliyor ve bunu vermek zorundaysak bizim de öğretmenden elbette bir beklentimiz olacak. bir öğretmenden ne bekleyelim peki?
Hastalarınızın evine ilaç kargoluyir musunuz? Ya da muayeneye gelmeyen hastayı hayırdır canım neden gelmedin bir işin mi var diye arıyor musunuz? Ya da tun gün hasta bakarken tek bir hastanın yakını gelip size sadece gün boyunca o hasta ile özel ilgilenmenizi bekliyor mu? Istediği ilgiyi vermediginizde de mesleğinizi kötü yapmakla suçlanıyor musunuz?

Hastalarınızın evine ilaç kargoluyir musunuz? Ya da muayeneye gelmeyen hastayı hayırdır canım neden gelmedin bir işin mi var diye arıyor musunuz? Ya da tun gün hasta bakarken tek bir hastanın yakını gelip size sadece gün boyunca o hasta ile özel ilgilenmenizi bekliyor mu? Istediği ilgiyi vermediginizde de mesleğinizi kötü yapmakla suçlanıyor musunuz?
evet.evet.hayır.(bunun konuyla alakası yok) evet.

Gelmeyecek diye bildirmenin manası yok eğer iki günden fazla değilse.

Kendi aranızda wp grubu kurun, gidemediginizde sınıfta islenenleri ve ödevleri atsınlar.

Bizde öğretmen tahtadan fotoğraf çekip gruba atıyordu ödevleri.

Diğer sınıflarda sınıf temsilcileri ödevleri atıyor.

Biz ogretmenimizi aradigimizda açar telefonu ( ret edecek bir yapısı yok ) ,ancak şu ana kadar birkez olsun aramadım. Mesaj yazıyorum ve anlatmak istediğimi zaten yazıyorum, Cevap yazmasını beklemiyorum.

ILkokul öğretmeni önemli gerçekten koca 4 yıl.

1. Çocuğunuzu sınıfta görmeyince zaten gelmediğini anlayacak.
2. Ödevleri size öğretmen hatırlatmak-iletmek zorunda değil, ya sınıf temsilcisinden alırsınız ya sınıf arkadaşından. Fotokopi verdiyse eğer onu telefon üzerinden nasıl iletmesini bekliyorsunuz?
3. Telefon numarasını verdi diye her probleminiz olduğunda arayıp rahatsız edemezsiniz.
4. Çocuğunuz aşırı hasta olsaydı ya da söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten söylerdi.

Siz bakıcı ile karıştırıyor gibisiniz. Beklentileriniz saçma. Şimdiden böyle başlarsanız tükenirsiniz ve tüketirsiniz.

Öğretmen arkadaşlara önerim 2. bir hat almaları. Eski kurumum sormadan etmeden telefon numaralarımızı duvara asmıştı, dersine girmediğim çocuklarda ve ailelerinde bile numaram vardı. Kaç yıllık numaramdı ama onu artık okul numarası yaptım, tuşlu bir telefona taktım, teknolojik uygulamalar yok telefonda. Akşam 6 gibi sessize alıyorum. Okula yeni numaramı da vermedim. Ivır zıvır her yere, herkese o noyu veriyorum, kendime yeni hat aldım. Kafam çok rahat.

O kadar hadsiz veliler var ki! Biri arar, "3. saat bilmem ne dersinin yazılısı varmış, benim kız öğleden sonra gelecek, hocaya söyleyin bekletsin yazılıyı!"

Öbürü arar "benim çocuk ilk 2 saat yok, yok yazılmasın diye haber veriyorum!"

Bir tanesi akşam 11 gibi aradı ve matematik ödevi ne diye sordu, hayır branşım matematik değil!

Benim "Yeter yahu dedigim" dedigim nokta su olmustu. Iki tane ayakkabi fotoğrafi atmislar. Altinda su yaziyor. X'e gosterir misin hangisini alayim carsiya ciktim.

Brans ogretmeniyim. O gun o öğrencinin dersine de girmiyorum.

Son düzenleme:
Benim "Yeter yahu dedigim" dedigim nokta su olmustu. Iki tane ayakkabi fotoğrafi atmislar. Altinda su yaziyor. X'e gosterir misin hangisini alayim carsiya ciktim.

Brans ogretmeniyim. O gun o öğrencinin dersine de girmiyorum.
:KK70: :KK70: Şu an gülüyoruz ama o an yaşarken öyle olmuyor. Bizde de şu olmuştu, arkadaşımı arıyor beni soruyor, beni aramış, açmamışım (duymamış olamam, direkt açmamışım, böyle diyor), arkadaşa "yanınızdaysa bir verin telefona, aradım açmadı" diyor.

Bir başkası da sizinkine benziyor, aradı, teneffüs saatini de beklemiş "teneffüs olsun diye bekledim, benim kızı telefona çağırır mısın?" diyor bana.

Görgü, adap, saygı kayıp.

ben size kendimden örnek vereyim. veterinerimiz 3 aya bir arar aşı zamanınız geldi der evimize kadar gelir kızıma aşı yapar. kendi doktoruma istediğim saatte hocam şuan şu sıkıntıyı yaşıyorum diyebilirim. tahlillerimi whatsapptan gönderir ne yapmam gerektiğini yazar ki çok popüler bir doktordur.
sağlık ocakları yanlış bilmiyorsam hamile kişileri kontrole çağırıyor belli dönemlerde, çocuğun aşısının yapılması gerekiyorsa aileler sağlık ocağı çalışanları tarafından aranıyor.

tabi ki de saçma sapan konulardan dolayı öğretmen aranmamalı ama gösterdiği tavır bence biraz çirkin.

Valla ben bir öğretmen olarak sizi haklı buldum , gerek görürsem dönerim ne demek Allah aşkına ? Eline mi yapışacak ,bana da mesela öğrenci bugün gelmeyecek diye mesaj geliyor , çok geçmiş olsun yazıp gönderiyorum , çocuk gelmediyse ödevini alabilecek birini gönderin ya da sınıftan birine vereyim diyorum öyle gönderiyorum , akşamları kafalarına takılan bir şey varsa arayıp konuşuyoruz . Ama ben telefon konusunda mesafeyi en başta koydum , önemli konularda tabi ki arayın ama o bunu etmiş , benim paşama presesime şöyle denmiş , yemeğini neden yememiş tarzında bir telefon gelirse bir daha asla telefonlarınızı açmam engellerim dedim . Velinin öğretmenle konuşmak hakkıdır bence , benim incilerim dökülmedi 13 yıldır..

Merhaba sevgili anneler, kızım ilkokul 1.sınıfa başladı bu sene. Bayan bşr öğretmen tercih ettik. Sevdiğim bir yakınımın tavsiyesi üzerine. Fakst okulun ilk gününden bu yana ben dahil hiçbir veli öğretmenle iletişime geçemiyor. Çocukla alakalı bir duruö oluyor arayıp haber vermek istiyoruz devamlı telefonları meşgule atıyor ve sadece kendinin yazabildiği gruptan beni aramayın benimde hayatım var, mesaj atın BEN GEREK GÖRÜRSEM cevap yazarım gibi cümleler kuruyor. Çocuk rahatsız okula gidemeyecek mesela bildirmek için mesaj atıyorum herhangi bir dönüş yapmıyor. Çocuk okulda hastalanıyor çocuğa arattırıyor veliyi. Ben öğretmeni olarak kendisinin aramasını çocuğum hakkında öyle bşr durumda bilgi vermesini isterim. Çocuk mesela okula gidemediği için özelden yazıp hocam yapılması gereken ödevleri banada atarmısınız dedim. Saatler sonra gruba okula 6 kişi gelmedi herkese atmam mümkğn değil gelip okuldan kendiniz alın gibi cümlelerden oluşan koca bir paragraf yazmış. Halbuki gruba sadece ödevlerin sayfa numaralarını yazsa daha az efor sarfederdi. Öğretmenin dışarıdan görünüşü tamamen velilerle ego savaşı halindeymiş gibi. Ne yapsam bilemedim. Eğitim sac ayağı gibidir. Öğretmen öğrenci ve veli. Bunlardan birinin olmaması veya yeterli istişare yapılamması eğitimi sekteye uğratır. Lütfen fikirlerinizi söylermisiniz. Bir yıl değil tam 4 yıl böyle nasıl gidecek ne yapmam lazım
Yeni nesil ogretmenlik boyle mi? Bizim zamanimizda iletisim falan yoktu bi sorun da olmuyordu .Boyle zirt oldu pirt oldu mevzulari da problem yapmayin ya.Kadin mesai saatleri icinde ogretmendir mecburlar mi 7/24 bizlerle ugrasmaya icim daraldi acikcasi.

Öğretmenin de kendince haklı yönleri olduğunu düşünüyorum ben de çalışan biriyim ve mesaim bittiği an patronum dahi arasa telefonu açmam mesajlara cevap vermem. Her veli ile tek tek uğraştığını düşünsenize ? Onun da bi hayatı var. Biz okula gitmediğimizde arkadaşımızı arar öğrenirdik ödevi öğretmen sonuçta 7/24 velilelere cevap vermekle yükümlü değil diye düşünüyorum. Belki üslubu yanlış olabilir onun dışında bir sorun görmedim açıkcası benim çocuğum olsa ve ödevini yazmamış olsa ya da okula gitmemiş olsa öğretmen yerine whatsapp grubundaki en az 30 veliden birini arayarak işe başlarım, okula gönderememişsem de ertesi gün ya kendim gider açıklamasını yaparım ya da çocuğuma öğretmenine anlatmasını söylerim, illa ki arayacaksam da idareyi arar haber veririm, zaten öğretmen neden gelmediğini merak edecek olursa size ulaşacaktır

Ben öğretmene hak veriyorum ..
Benim eşim okul öncesi öğretmeni ...
Gece 12lere kadar yazan veliler biliyorum . Haddinden fazla .. saygı yok...
Etkinlik Fotoğrafları atmasa hemen yazıyorlar hocam fotoğrafı gönderir mısınız unuttunuz herhalde . Eşim ayp olmasın diye birşey diyemiyor ama
Ben çok terbiyesiz ve saygısız buluyorum böyle bir durumu ..
En sonunda eşime rest çektim grubu kapattı . Akşam 6dan sonra kesinlikle aranmayacak dedim ... şimdi şükür sorun yok .

Bazı kişiler çocuk bu şekilde eğitim göremez vs demiş . Eskiden whatsapp mı vardı , bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu öyle böyle okuduk geçtik meslek sahibi olduk gayette ..
Herşey telefon değil bence. Şimdi gerçekten suyu çıktı . Yok etkinliği fotoğrafı yok ödevi yok şöyle o çocuk benim çocuğumu vurdu .O kadar gereksiz ki whatsapp grubu ...
Öğretmen istese numarasını da vermek zorunda değil. Numarayı verdi diye zırt pırt rahatsız edilemez bence..
Ben öğretmen e hak veriyorum iyi de yapıyor .... grubu açsa önünü alamaz gerçekten çünkü bazı veliler çok hadsiz....

X