1. Çocuğunuzu sınıfta görmeyince zaten gelmediğini anlayacak.
2. Ödevleri size öğretmen hatırlatmak-iletmek zorunda değil, ya sınıf temsilcisinden alırsınız ya sınıf arkadaşından. Fotokopi verdiyse eğer onu telefon üzerinden nasıl iletmesini bekliyorsunuz?
3. Telefon numarasını verdi diye her probleminiz olduğunda arayıp rahatsız edemezsiniz.
4. Çocuğunuz aşırı hasta olsaydı ya da söylenmesi gereken bir şey olsaydı zaten söylerdi.
Siz bakıcı ile karıştırıyor gibisiniz. Beklentileriniz saçma. Şimdiden böyle başlarsanız tükenirsiniz ve tüketirsiniz.
Öğretmen arkadaşlara önerim 2. bir hat almaları. Eski kurumum sormadan etmeden telefon numaralarımızı duvara asmıştı, dersine girmediğim çocuklarda ve ailelerinde bile numaram vardı. Kaç yıllık numaramdı ama onu artık okul numarası yaptım, tuşlu bir telefona taktım, teknolojik uygulamalar yok telefonda. Akşam 6 gibi sessize alıyorum. Okula yeni numaramı da vermedim. Ivır zıvır her yere, herkese o noyu veriyorum, kendime yeni hat aldım. Kafam çok rahat.
O kadar hadsiz veliler var ki! Biri arar, "3. saat bilmem ne dersinin yazılısı varmış, benim kız öğleden sonra gelecek, hocaya söyleyin bekletsin yazılıyı!"
Öbürü arar "benim çocuk ilk 2 saat yok, yok yazılmasın diye haber veriyorum!"
Bir tanesi akşam 11 gibi aradı ve matematik ödevi ne diye sordu, hayır branşım matematik değil!