Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şahsen mükemmel gelin değilim kv iyi kötü sever sevmez el üstünde tutar tutmaz değer verir vermez 22aylik bebeğim açlıktan ağlarken umurum olmaz mutfağa girer bir şey yaparım. Onun yaptığını çocuğum yemiyorsa ekstra yaparım. 10kisinin olduğu evde hem de köyde bir plav yapana kadar çocuk nasıl ayağa dolanıyor plava suyu koyuyorsun altını kisiyorsun pişince de kapatiyorsun. Salataya gelince yıka malzemeleri otur yere çocuğunu da oturt ver eline salatalık o sırada doğra karıştır bitti. Sanırsın düğün yemeği herşeyi de abartin!!!
İste ben de onu diyorum kv evi ama torun aç kalıyor olay 2 dk ile ile değil bir dahakine üye dediğinizi yapar yanına erzak alir

Hic sorma ya kv değer vermedi dese bir nebze derim ki yılda bir kez oğlunun hatrina değer vermedi diyelim ama 22aylik çocuğu ağlatacak ne varmış ya 3 kaşık yemek için tantanaya bak. Sanırsın mutfağı kilitlenir anahtarı saklamış!
Bende bir ara heralde kaynana mutfağa sokmuyor,yemek yaptırmıyor diye düşündüm ama öyle olsa yazardı. Tüh konu sahibi bunu nasıl pas geçtin ya :KK70:

Hanımlarrrr
Birseyi merak ettim gelin nazlı düğün yorgunlugunda misafir gibi ağırlanmak istemiş çocuk bahane kendine yemek yapılmamış vs.vs. Düğün evinde nasıl yemek olmaz ona takıldım günler evveli dolmalar börekler baklavalar 3-4 çeşit tencere tencere yemek pişer mantılar hazırlanır o vakit telaş olmasın gelen giden yensin diye bizdemi var bu adet dzen sadece bana garip geldi

Ben sizi haklı buldum y
Tabi ki kimse mecbur değil ama insan torununa da özenir yani
Yeri geliyor ben geliyorum diye kv yada annem sevdiğim yemeği yapıyor bu mecburiyet değil ki
Zaten en iyi gelinler yorumda uçmuş
ayyy bunların da herşeyi kendim yaparım kimseden beklentim yok 10 kişilik yemek yaparım mutfakta arı gibiyim pehhhh

benden ne en iyi gelin ne en iyi kaynana olur.
10 gün boyunca 10 kişilik yemek falan yapamam.
ama anneyim çocuğumun yemeğini her türlü her şartta ayarlarım. kaldı ki daha bebek mükellef sofrayada hacet yok karnı doysun yeter.

İste ben de onu diyorum kv evi ama torun aç kalıyor olay 2 dk ile ile değil bir dahakine üye dediğinizi yapar yanına erzak alir
Konuyu okumamissiniz. Yanina 1 bavul erzak almis zaten konu sahibi. Torun ac kalmiyor cocuk ac kaliyor. Once annenin gorevi cocugu doyurmak.

Hanımlarrrr
Birseyi merak ettim gelin nazlı düğün yorgunlugunda misafir gibi ağırlanmak istemiş çocuk bahane kendine yemek yapılmamış vs.vs. Düğün evinde nasıl yemek olmaz ona takıldım günler evveli dolmalar börekler baklavalar 3-4 çeşit tencere tencere yemek pişer mantılar hazırlanır o vakit telaş olmasın gelen giden yensin diye bizdemi var bu adet dzen sadece bana garip geldi
Zaten eve gelen misafirde olmamış ya pek sanırım uzaktan gelen giden olmadı. Bi de bu kına ya düğün değil belki ondandır.

Çocuk ayağıma dolanıyordu detayı da ayrıca ilginç ee evinde ne yapıyorsun o zaman da dolanmıyor mu derler.
Pilavı nasıl yapıyor tencerenin başında mi bekliyor koy pirinci suyu kış altını suyu çekince kapat. Salata malzemelerini yıka otur yere çocuğu da oturt ver eline salatalık doğra karıştır. Çoban salata misali iri iri dogra 10kisi var baba da evde 10dk çocuğu bahçeye cikartsaydi sanırsın düğün yemeği yapmış üstüne üstlük utanmaz kayınvalide ayran istemiş yüzsüz halbuki yogurda su koy iki tingirdat aaaa ayran 😂

Valla kafalar pırıl pırıl anlayamayacak birsey yok işte cok basit bi konuya insanlar cok normal siradan gayet anlasilir fikirler sunmus sizin o fikirleri degilde konu sahibini hakli bulmaniz çok değişik geldi siz nasıl anladiniz onu merak ettim biraz sizin kafaya yaklasmak istiyorum daa
Yani ben öfkelenenmesine haklı buldum
Bunda değişik ne olabilir ki

Konu mu garip siz mi çözemedim..

Olan kızınıza olmuş. Misafircilik oynamadan samimi bir şekilde kayınvalidenin, yani kocanızın büyüdüğü evde, yani kocanızın ailesinin evinde, mutfağında gönlünüz isteseydi gayette yemek pişirebilirdiniz..

10 kişilik yemek olması şart değildi. Bol patates, patlıcan doğrayıp salçayla çevirseydiniz. Bir tencere de pilav pişirseydiniz bebeniz de doyardı siz de, aç olan, doymak isteyen herkes doyardı..

Samimiyetsizliğinizi, düğün evinden beklentinizi anlayamadım.. Keşke buraya yazdığınız gibi zaman ayırıp pratik olsaydınız..

Utanmaz kayınvalide plav yaptığı gün bir de ayran istemiş düşünebiliyor musun ya ???? O suyu yoğurda katmak hele de 10kisilik ayran !!
Bende bir ara heralde kaynana mutfağa sokmuyor,yemek yaptırmıyor diye düşündüm ama öyle olsa yazardı. Tüh konu sahibi bunu nasıl pas geçtin ya :KK70:

Hanımlarrrr
Hakli bir yorum 👏👏👏👏

benden ne en iyi gelin ne en iyi kaynana olur.
10 gün boyunca 10 kişilik yemek falan yapamam.
ama anneyim çocuğumun yemeğini her türlü her şartta ayarlarım. kaldı ki daha bebek mükellef sofrayada hacet yok karnı doysun yeter.
Tabiki orası öyle ben de önce kızımın yemeğini ne düşünürum ne yemek var sa ayarlarim ama
Üye ozellike koyma demiş demekki o yemeğe guvenmis

Konunuzu hayret icinde okudum nasıl evladinizi aç bırakmaya gönlünüz el verdi orası yabancı evi değil ki eşinizin ailesinin evi mutfağa girip iki kap yemek yapsanız kim size niye yapiosunuz diyecek iki öğün yapın ne olmuş kızınıza kadar yapın çok gocunuyorsaniz bir ogun çorba bir öğün makarna yiyiversin aç durmaktansa yavru yazık çocuğunuza siz kaynanizdan hizmet beklemissiniz bana mı tuhaf gelio anlamiorm kaynanamın evi bnm evim sormadan girer pişirir çıkarım gideceksem yanımda yemek yoksa ararım ben geliorum cocuga bı çorba yap diye nolmus tövbe yaa degisiksiniz
Belki kayınvalide de kızdı.Gelin yemek yapmıyor diye yemediklerini yaptı.

Dugun telasesi varken kayinvalideden yemek beklemek en basta sacma zaten. Kendi dugunumu dusunuyorum da 1 hafta boyunca gelin yemek beklese sinir olurdum herhalde o telase icinde

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X