bitmeyen misafirlik :(

Yine de iyi idare etmişsiniz Her ne kadar "Sen de haklısın kızım "demese de haklı olduğunu anladı bence eşinde bi salak naklen yayın yapmış çok bağıdı vs diye ayrıntı vermesine ne gerek vardı ki
Denizli horozu gibi, sesini duyuruyo işte. Bak nasıl yola sokuyorum der gibi. Aferin desin anası diye.

Off yorumlar çok kışkırtıcı.. pasif agresif hareketlere gerek yok kardeşim,artık onlar senin evinde ve misafirin saygıda kusur etme derim ben,sabırlı ol ,ama konu geldiğinde ne kadar kırıldığını ,yok sayildigini ,değersiz hissettiğini söyleyebilirsin.. senin olmadığın ortamda ,senin evinde ,senin masanda hakkında konuşulması seni daha çok üzer.. bazen politik davranmak gerekiyor duygulara esir olmadan ki zamaninda ve yerinde konuşmak daha iyi anlaşılabilir... Zor durumlar nasıl hissettiğini anlıyorum .. gönül genişliği ve sakinlik diliyorum...
Konu sahibinin nicki zaten sakin . Sorunun ana kaynağı da sanırım bizim toplumsal bakış açımız. Misafir düşmanın olsa bile evine gelince saygıyla agirla öğütü ile büyütülüyoruz. Çok değerli ve kiymetli bir kültür doğrudur. Hastaya ve zorda kalan insana yardımcı olmakta öyle .

Bizim kültürümüzde ve inancımız da şu da var yalan sadece eşlerin arasını düzeltmek için söylendiğinde günah sayılmıyor o kadar kutsal evlilik . O kadar önemli . Peki bu sevgili kayınvalide belki öteki dünyaya beş kala ne yapıyor ? Hala dinamit döşeme derdinde evliliklerine. Kendine birşey olsa oğluna vicdan azabı duydurmak için çabalıyor. Saygıda kusur etmemek için de insan yerine konulmak gerekir. Birinin evine gitmek içini geçtim başka misafir almadan önce haber vermek gerekir. Kayınvalide güç gosterisi yapmakla meşgul. İnsan önce kendine saygıda kusur etmeyecek

siteye girip yazılanları okudum ama uzun uzun yazacak zamanım olmadı. kayınvalide geldiğinde oldukca mesafeliydi. ben de öyle davrandım. ertesi gün eşim işe gitti kayınvalide benimle konuşmak istedi. pazar günü hastaneye yatıcam ama içim rahat etsin istiyorum dedi. sizin aranız bozukken ben de huzursuz oluyorum dedi. ben eşimle kavga ederken cok bağırmıştım, istemiyorum o kadın (görümcemin kayınvalidesi) gelmesin git nasıl bi çözüm buluyosan bul demiştim. ki bunu söylerken çok öfkeliydim yoksa biliyorum zaten gelecek bi insanı arayıp yok sen gelme denmeyecegini. kayınvalide keşke daha sakin konuşsaydın eşinle dedi bağırmışsın dedi gelmesin demişsin öyle şey söylenir mi bi misafire dedi. ben de başladım anlatmaya, önceki geldiğinde de haberim yoktu cok kalacagından, bu geleceğinde de cok sonradan haberim oldu sonucta siz yakınsınız yıllardır ama benim bi samimiyetim yok benim için eniştenin annesi sadece dedim. aynı şeyi görümcemin ismini vererek o yaşasaydı aynı tepkiyi verirdi, ya da sen benim abimin evine haber vermeden yatılı kalmaya gider miydin ne alaka demezler miydi dedim. hic bir tepki vermedi. agzından sen de haklısım bebekle misafir agırlamak zordur bir de ekstradan biri çıktı demedi. sadece eşinin suçu sana haber vermeliydi misafirin (yani görümcenin kayınvalidesi) geleceğini senin de ona göre hazırlığın olur tabi önceden bilmen gerekirdi dedi. ama sen de çok bağırmışsın dedi. ben de eşim de bana bağırdı dedim o alttan alsaydı madem suç ondaydı dedim. erkekler alttan almaz kadın alır dedi. babası (boşanmışlar yıllae once) cok kötüydü şöyle böyle yapardı diye anlattı uzun uzun. sonra görümcenin kayınvalidesi için kendini yakın görmüş ayrıca ilk kez geldiği ev değil size önceden de gelmişti dedi hem bize şöyle yardımları oldu falan diye övdü. çok vefalıdır ameliyatım için bana yardıma gelecek kimse yapmaz bunu dedi.
o konuştukça baktım karşımda beni bir kızı olarak anlamayı bırakın kadın olarak bile anlamayan biri vardı. ben kendimi anlatmaya calıstıkca anlamadı. agzından şu çıkmadı sen de haklısın kızım bebeğin var zaten ugraşıyosun yoruluyosun ama bu sefer de böyle olsun o da gelsin vs demedi. sadece senin önceden haberin olmalıydı tabi dedi. keşke seni bi arayıp haber verseydim demedi. ya da kızım kayınvalidesi gelecek diye seni keşke arasaydı demedi. şey düşünmüşler herkrs hastanedeyken görümcenin kücük kızıyla ilgilenecekmiş babaannesi bana yük olsun istememişler böyle konuşmuşlar aralarında. madem böyle konuştunuz bana da bi haber verseydiniz keşke!
diğer misafirlerin geleceği gün kız arkadaslarımla bi plan yaptım akşam. herkes yemek yerken eşim beni onların yanına bıraktı. gece geç geldim eve. nevresim yatak yorgan vs hepsini eşim ayarlamış hic ilgilenmedim bile msjla nevresim yastık nerde onları yazdım sadece. anlasın o kadar insanı agırlamak kolay mı zor mu. sabah gorumcenin kayınvalidesine hosgeldin dedim o da biz yine geldik sana yük olduk böyle dedi. eşimle hala konuşmuyoruz. cok agır konustuk msj yazdık. sevgim saygım bitti sana benim gözümde ablalarından korkam annesinin kücük oglusun dedim. hala benim dediğim olur diyor
Kayınvalide hala benim dediğim olur diyor bu kadar anlamamakta ısrar etmesi hoş değil.
Kanser diye merhamet etmek gerekir diye düşünmüştüm ama böyle halden anlamayan insanlara gerek yok.
Acırsan acınacak hale gelirsin merhametten maraz doğar diye sözler var tamda böyle durumlar için .
Kendi çekirdek ailenizi düşünüp doğu görevi isteyip bu şehirden uzaklaşın gidin.

Bunların ne hastanesi bitecek ne misafiri .Sanki evin hanımı siz değilde kayınvalide gibi kimin geleceğine o karar veriyor.

Son düzenleme:
Laftan sözden anlamayan insana pasif agresif davranılır. Kadının evi otel mi? Görümcesinin sevmediği KV ikidir kadının evinde. Kadın kocasıyla birbirine girmiş, KV hala saçma sapan konuşuyor. Kimse kadına kusura bakma bir daha olmaz bile demiyor. Üç beş ay sonra gene kadına sormadan dolaşırlar evine yazık değil mi?

Kadın haklı ben olsam çok daha sert tepki verirdim. Konu sahibi az bile yapıyor. Kv gene bir şey demezdim fazla kadın hasta ama görümce ve eş kisisi ile konuşur görümcenin KVsini evimde istemediğimi açık açık söylerdim. Bir daha olursa çocuğunu alıp giderdim. Görümcenin KV gayette surat asardım, kocaya tavır koyardım. Zaten en büyük suç eşte.

Konu sahibinin nicki zaten sakin . Sorunun ana kaynağı da sanırım bizim toplumsal bakış açımız. Misafir düşmanın olsa bile evine gelince saygıyla agirla öğütü ile büyütülüyoruz. Çok değerli ve kiymetli bir kültür doğrudur. Hastaya ve zorda kalan insana yardımcı olmakta öyle .

Bizim kültürümüzde ve inancımız da şu da var yalan sadece eşlerin arasını düzeltmek için söylendiğinde günah sayılmıyor o kadar kutsal evlilik . O kadar önemli . Peki bu sevgili kayınvalide belki öteki dünyaya beş kala ne yapıyor ? Hala dinamit döşeme derdinde evliliklerine. Kendine birşey olsa oğluna vicdan azabı duydurmak için çabalıyor. Saygıda kusur etmemek için de insan yerine konulmak gerekir. Birinin evine gitmek içini geçtim başka misafir almadan önce haber vermek gerekir. Kayınvalide güç gosterisi yapmakla meşgul. İnsan önce kendine saygıda kusur etmeyecek

Kayınvalide hala benim dediğim olur diyor bu kadar anlamamakta ısrar etmesi hoş değil.
Kanser diye merhamet etmek gerekir diye düşünmüştüm ama böyle halden anlamayan insanlara gerek yok.
Acırsan acınacak hale gelirsin merhametten maraz doğar diye sözler var tamda böyle durumlar için .
Kendi çekirdek ailenizi düşünüp doğu görevi isteyip bu şehirden uzaklaşın gidin.

Bunların ne hastanesi bitecek ne misafiri .Sanki evin hanımı siz değilde kayınvalide gibi kimin geleceğine o karar veriyor.

Kv ameliyati nasıl geçti? Bir şey dediler mi hastaneden?
evet ameliyat oldu pazartesi günü. yarın da taburcu olacak eve gelecek haliyle. ben nasıl ilgilenecem bilmiyorum. iki kızı da yarın gece dönecekler yaşadıkları şehre. görümcenin kayınvalidesi ne zaman dönecek hic bilmiyorum. günlerdir onunla evde zaman geciriyoruz. gorumceler dönüşümlü hastaneye gidip geliyorlar. eşimle hala konuşmuyoruz çok kötü aramız. farkediyorlar mı bilmiyorum umrumda da değil. çoğu şeyi görümcenin kayınvalidesinden bekliyorum, yemek yapıcaz ben o yemeği pek bilmiyorum siz yapın isterseniz diyip ona kitliyorum. kahvaltı sonrası oglumu uyutmaya diye gidiyorum bırakıyorum öyle. arada görümceler geldiğinde de bulasık yerleştir boşalt onlar yapıyor.
herkes görüyor zaten oglum cok hareketli hic durmuyo onun peşindeyim sürekli onun yemeği kahvaltısı derken cok bişeylr ilgilenmiyorum. banyo tuvalet leş gibi rahatsız olan silsin diyorum içimden. bişeye dokunmuyorum. gorumcenin kayınvalidesi iş güç yapıyo her şey ama sagolsun yemek konusunda her şey olsun istiyo. et yemeği yanına pilav yanına salata. pardon da tatilde değiliz herkes ameliyat için geldiyse yemek önemli değil ne bulduysa herkes yesin. ben de oyle dedikce ben et yemeklerini cok iyi yapamıyorum kötü olmasın şimdi diyip ona yaptırıyorum. ama şimdi aklım bundan sonraki günlerde. ben nasıl ilgilenecem kayonvalideyle bilmiyorum. mide ameliyatıydı dikişleri estetk dikişmiş, onun aldırılmasını beklemesine gerek yok yani, kac gün kalır kac gün sonra otobüse binebilecek durumda olur bilmiyorum. bayrama kadar kalırsa ben bayramda ailemin şehrine gidicem zaten oglu baksın

evet ameliyat oldu pazartesi günü. yarın da taburcu olacak eve gelecek haliyle. ben nasıl ilgilenecem bilmiyorum. iki kızı da yarın gece dönecekler yaşadıkları şehre. görümcenin kayınvalidesi ne zaman dönecek hic bilmiyorum. günlerdir onunla evde zaman geciriyoruz. gorumceler dönüşümlü hastaneye gidip geliyorlar. eşimle hala konuşmuyoruz çok kötü aramız. farkediyorlar mı bilmiyorum umrumda da değil. çoğu şeyi görümcenin kayınvalidesinden bekliyorum, yemek yapıcaz ben o yemeği pek bilmiyorum siz yapın isterseniz diyip ona kitliyorum. kahvaltı sonrası oglumu uyutmaya diye gidiyorum bırakıyorum öyle. arada görümceler geldiğinde de bulasık yerleştir boşalt onlar yapıyor.
herkes görüyor zaten oglum cok hareketli hic durmuyo onun peşindeyim sürekli onun yemeği kahvaltısı derken cok bişeylr ilgilenmiyorum. banyo tuvalet leş gibi rahatsız olan silsin diyorum içimden. bişeye dokunmuyorum. gorumcenin kayınvalidesi iş güç yapıyo her şey ama sagolsun yemek konusunda her şey olsun istiyo. et yemeği yanına pilav yanına salata. pardon da tatilde değiliz herkes ameliyat için geldiyse yemek önemli değil ne bulduysa herkes yesin. ben de oyle dedikce ben et yemeklerini cok iyi yapamıyorum kötü olmasın şimdi diyip ona yaptırıyorum. ama şimdi aklım bundan sonraki günlerde. ben nasıl ilgilenecem kayonvalideyle bilmiyorum. mide ameliyatıydı dikişleri estetk dikişmiş, onun aldırılmasını beklemesine gerek yok yani, kac gün kalır kac gün sonra otobüse binebilecek durumda olur bilmiyorum. bayrama kadar kalırsa ben bayramda ailemin şehrine gidicem zaten oglu baksın

Gorumceler derken iki görümce mi sozde kalıyor? Ben tek diye anladım. Görümcenin KV torun bakmaya gelmişti hani , torun gidince oda gitsin. Sorun ne zaman gideceksiniz? Diye.

Bence böyle davranmaya devam ne hallero varsa görsünler. Eşiniz temizlesin banyoyu. Kv inşallah tez zamanda toparlar.

Birde merak ettim görümcenin KV hiçbir şey demedi mi?

yani ne desen yerden göğe haklısın kalabalık misafir bir gün ağırlaşınca üzerinden kamyon geçmiş etkisi bırakıyor birde günlerce sık sık olanı küçük size muhtaç evladınız varken bir de sürekli aynı evde vakit geçirmek özel alana saygı duyun ya karşı taraf çirkinleşmiyor diye yapmayın biraz düşünceli olun diye bağırasın geldi

Ev değil hasta bakım evine dönmüş dışındaki Enişte ne alaka gelip ameliyat olup sizde kalıyor ve sizde bakılıyor hem de yurt dışından gelip ne alaka..
Kayınvalidede açıkça söyle Bir daha bana sormadan benim evimle ilgili planlar yapmayın evimde kimin kalacağına kimin kalmayacağını Tabii ki de ben karar veririm bir daha da emrivaki yapmayın de.

Gorumceler derken iki görümce mi sozde kalıyor? Ben tek diye anladım. Görümcenin KV torun bakmaya gelmişti hani , torun gidince oda gitsin. Sorun ne zaman gideceksiniz? Diye.

Bence böyle davranmaya devam ne hallero varsa görsünler. Eşiniz temizlesin banyoyu. Kv inşallah tez zamanda toparlar.

Birde merak ettim görümcenin KV hiçbir şey demedi mi?
kimsenin bişeyden haberi yok. sadece eşiö ben kayınvalide arasında geçti. görümceler de bilmiyor. kayınvalide cok cekinir kızlarından, eşim de ablalarından çekinir, hiç bahsetmemişler. nasılsa benim gibi hiç sesini çıkartmayan çekinmelerine gerek kalmayan bi saf var.

Siz niye bakıyorsunuz
Eşiniz baksın annesine

Hiç elinizi sürmeyin
Başkası için sizinle arasını bozan eşinizin annesine mi bakacaksınız
eşim sabah 7 aksam 7 işte. bütün gün benimle olacak kayınvalide. ve ben hepsine nasıl yetişecem bilmiyorum. zaten günlerdir süren misafirliğin kalabalıgın yorgunlugu var birde kayınvalide iyileşme süreci geçirecek…

Gidin bir hafta önce memlekete bayramdan.çok iyi yapmışsınız diğerlerine de

kimsenin bişeyden haberi yok. sadece eşiö ben kayınvalide arasında geçti. görümceler de bilmiyor. kayınvalide cok cekinir kızlarından, eşim de ablalarından çekinir, hiç bahsetmemişler. nasılsa benim gibi hiç sesini çıkartmayan çekinmelerine gerek kalmayan bi saf var.
Bunca olay olup kızların bilmemesi bence zor. Sadece üç maymunu oynuyorlar.

As
eşim sabah 7 aksam 7 işte. bütün gün benimle olacak kayınvalide. ve ben hepsine nasıl yetişecem bilmiyorum. zaten günlerdir süren misafirliğin kalabalıgın yorgunlugu var birde kayınvalide iyileşme süreci geçirecek…
ıp evde bakmaya bir kızı gelseydi. Hastanede ne yapıyorlarki anlamadım. İki görimce varsa çocuklu olan gelmeseymiş zaten. Siz gidin ailenize. Kızlarından biri kalsın baksın. Rezalet yahu. Bu kadar ameliyat hasta bakımı vs en az bir aylık iş. Ayıp yani size sormadan saćmalamışlar. Bir ameliyat olan var ama maşallahbon kişi gelmiş size. Ne kadar saçmalık varsa yapmışlar. Bir hafta sonraya bilet alın gidin siz. Görümceye de ben olsam derim senin kv ile ben niye vakit geçiriyorum ne alaka diye. Ama güzel ilerliyorsunuz konu sahibi. Eşiniz de çok fena. Bu olayı abartıp bosanabilir de. Taktiksel ilerleyin . Ailenize gitmek iyi fikir beş Gine falan gidin

Bu ihtimal imkansiz. Karsinizda cok kotu insanlar var inanilmaz

Görümcelerin de bildiğine adim kadar eminim. Maalesef yine iyi niyetli bakıyorsunuz olaya. Eminim tavırlarınizdan bile bir sorun olduğu konuşulmustur. Eşinizle asıl olayınız kv gittikten sonra başlayacak. Dik durun asla geri atmayın. Yaptığı şey burnundan gelsin ki belki anlar hatasını. Sizi sekillendiremeyecegini, sindiremeyecegini, saygı duyması gerektiğini bir sekilde öğrenmesi lazım. Bayramda gidecekmissiniz madem yolları kalabalığı bahane edip bir kaç gün önce gidin. Hem siz biraz rahatlayın, hem onlar ne hali varsa görsünler.

Okurken içim sıkıldı çünkü benim de yeni evliyken karşılaştığım durumlar,tepki vermediğim için senelerce devam etti, eşim de tepki vermez ona göre normal bişi
Ama ne sabır kaldı karşı tarafa ne saygı ne sevgi
Laf etmiyorum diye sömürmüşler resmen.

Bu kadar insan neden aynı zamanda gelip bakıyor ki hepsi de aynı anda gidecek kısım kısım baksalarmış gelip tek tek keske

Back
X