Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekmegı doğrayıp üzerine suyunu bile katabilirdi.
Hayır yani insan düşününce birçok alternatif çıkıyor bakın.
Konu sahibi eşine şov yapmış sanırim bu durumu kullanmış

Ya zaten bebek bu, kahve cezvesinde mercimek haşlanıyor yemeği yapılıyor. Yumurta haşlar. En kötü gittikleri evdeki buzdolabında bir şey bulurdu.

Şaka mısınız?

Ne demek gaddar? Biraz saçma olmuş bu yorumunuz. Gelin hemen arkanızdan geliyoruz, bende yemek var, bekletin dedi. Bizim aracımız da gelin arabası oldu. Sonra geç kaldılar. Kına evinde de yemek yoktu. Ne yapabilirim? Onları bekledim ve yedirdim yemeğini. O anki ortamı bilip görmeden böyle saçma bir yorum yapamazsın.
Yani yemek yoktur da dolapta bombosmuydu yapmayın Allah aşkına. O curcuna da tencere yemeği olarak bişey olmayabilir ama kahvaltılık biseydemi yoktu. Siz resmen kapris yuklusunuz

1 hafta 10 kişiye yemek yapsa adamın başının etini yer kesin.
Ayda yılda gittiğin evde evin gözdesi olamazsın ki el oluyorsun ya ister istemez. Benim babannemle biz öyleyiz bi soğukluk var arada yani.
Ayrıca her şeyden şikayet her şeye tavır. Kv dememiş ki malzemem bitti mutfağım kirlendi. Bi de öyle huysuzlar var kadın demiş kendine yap ne yersen

Aklıma kınamda memlekete gelip hiçbir işin ucundan tutmadığı gibi -ki bir tane kardeşim var(ablam yada kız kardeşim yok)-hiçbir şeyi beğenmeyen, evin en büyük odasını kendine zimmetleyen, melek kadar sakin kızlarını uyutmaya iki kişi giden, üstüne biz misafirliğe geldik deyip kenara çekilen yengem geldi. Neden misafir olasınız ev sahibi sayılırsınız. Kayınvalidenizle aranız iyi olmasada o evin gelinisiniz. Madem misafirim diyorsunuz düğünün yada kınanın davetlisi gibi saati geldiğinde gitseydiniz. Neden önceden gittiniz. Kayınvalidenize aman anne bebekle ayak bağı olmayayım şimdi diyebilirsiniz.

O cenderede telaşta çoğu zaman insanım karnı tam doymaz. İnsanlar ne bulursa ayak üstü yer. Ben o gün gelin halimle aç kaldım valla🤦🏻‍♀️Uzaktan misafir gelirse ancak ikram eder. Çocuğunuz sizin için özeldir elbette ama herkes için özel olmasını bekleyemezsiniz. Tedarikli gidip bebeğinizi aç bırakmamalıydınız.

Kendi getirdiğim bulgurla yaptım evde bulgur yoktu.
Bebeğe yemek yapmaya üşenmiş miyim? Detay bilmeden böyle yaftalayamazsınız insanları. Ben kızım için kariyerini bırakmış tek başına çocuk büyüten bir anneyim, tabii ki kızıma yemek yaptım. Bu kısmı neden kimse anlamıyor? Akşam yemeklerini o yapacağım dedi, ne yapacağını bana önden söyle dedim ben de. Gocunmak nedir? İnsan yılda bir kere evine gelen torununa yemek yapmaz mı? Yapmayın Allah aşkına. Muhalefet olacağım diye düşünce şeklininiz beni şok şaşırttı. Ben o evime geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, çeşit çeşit yemek yapıyorum normalde kendi evinde yoruluyor, 4 adama bakıyor diye. Birkaç gün kızıma yemek istemem çok mu ?
Bakın anlamadığınız şu. İnsan ister ki toruna serilsin her şey. Ama yapmamış. Değiştirebilir misiniz kadını?Ve asla mecbur değil. Akşam yemeğini yapacağım demiş ama belli ki yapmıyor,akşam vakti geliyor. Görünen köy hesabı girersiniz mutfağa en pratiğinden bir yoğurt reçel ekmek yedirseniz tok tutar o kadar ağlamazdı.

Açıkçası kendini “misafir” olarak gören umduğunu değil, bulduğunu yemeli. Ben de yemek yapardım, yengem tencerelere bakıp başlardı yeğenlerim için o onu yemez bu bunu yemez şeklinde demagoji yapmaya. Ben de kalk o zaman makarna haşla, yumurta kır derdim. Çevremdeki anneler mutlaka çocukları için çantalarında yiyecekler taşıyorlar özellikle misafirlik durumlarında; siz de yapın, kurtarıcı olur.

özellikle dram yaratmak için elitinin gelmesini bekleyip çocuğunu ağlatmışsın ki bu durumu kaynananı kötüleyerek herkese anlatabilesin.
Ben böyle hikayeler yazacak kadar bu ilişkilerde bulunmadım maalesef. Eltim teklif etti yemek olmadığında söyleyin, gelin bende yiyin diye. Biz de kendimiz hallederiz dedik fakat o gün ekstra bir durum olduğu için istedim.

Bebeğe yemek yapmaya üşenmiş miyim? Detay bilmeden böyle yaftalayamazsınız insanları. Ben kızım için kariyerini bırakmış tek başına çocuk büyüten bir anneyim, tabii ki kızıma yemek yaptım. Bu kısmı neden kimse anlamıyor? Akşam yemeklerini o yapacağım dedi, ne yapacağını bana önden söyle dedim ben de. Gocunmak nedir? İnsan yılda bir kere evine gelen torununa yemek yapmaz mı? Yapmayın Allah aşkına. Muhalefet olacağım diye düşünce şeklininiz beni şok şaşırttı. Ben o evime geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, çeşit çeşit yemek yapıyorum normalde kendi evinde yoruluyor, 4 adama bakıyor diye. Birkaç gün kızıma yemek istemem çok mu ?
Ay resmen drama Queen 🤣🤣 işini birakmissin eyvallah ama açlıktan aglatanda sensin. Kendi evladin icin baskasindan bir şeyler beklemen yanlis. Cocuk senin, sorumluluk senin.

Herkese iyi akşamlar. Direk konuya gireceğim.
Geçtiğimiz yaz ayrı şehirlerde yaşadığımız eşimin anne babasının evine gittik. Kızım 22 aylıktı. Pandemi bebeği olduğu için pek kimseye yanaşmıyordu. Sadece eşim ve ben ilgileniyorduk. Eşimin kardeşinin kına gecesi ve bir gün sonrasında da nikahı olacaktı. Yani aslında orası düğün eviydi fakat evdeki tek misafir bizdik. Biz de günde 3 öğün yemek yeriz, onlar günde 2 öğün yerler. (Bir geç kahvaltı, iki de akşam yemeği yerler) Bu sebeple ben de kayınvalideme dedim ki “Biz kahvaltıyı sabah erken yaparız. Sen akşam ne yemek yapacağını bana söyle, ona göre ben öğlen yemeklerimizi hallederim bir şekilde. Olmazsa dünden kalanları yeriz. Kızım sadece bakla ve patlıcan yemiyor” dedim. Kızımın yiyeceği birçok malzemeyi de evimden getirdim zaten.

Neyse, orada bir hafta kaldık. Bu 1 hafta içinde ben söylememe rağmen 2 gün patlıcan yemeği yaptı. İçine patates vs koyacak mısın en azından kızıma da yediririm dememe rağmen yok biz böyle seviyoruz dedi. Bir gün gelen misafire ikram etmelik ve tavuk vardı evde sadece. Sadece iki misafir geldi bu arada. Bir yoğunluğu vs de yoktu. Kınanın yapılacağı gün yemek yapmadı, herkes öğlen yaptığı pilav ve tavuk işe doymuştu. Ben büyük gelinden kınaya gelirken yemek yaptıysa getirmesini rica ettim. Onlar da kınaya geç kalınca kızım açlıktan yarım saat ağladı. Etrafta yemek alacak bir yer de yoktu. O gün o kadar öfkelendim ki eşime bir daha bu eve gelmek istemiyorum. Gerekirse otelde kalalım dedim. Kızımın aç olduğu için ağladığını unutamıyorum. Bir de bana kınada insanlar çok bilmiş bit şekilde aaaa dişi ağrıyor, ondan ağlıyordur calpol ver deyip durdular. Hayır dedim, bu çocuk aç! Evde yemek yoktu. Büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum dedim. Utandı mı bilmem.

Yemek yiyemediğimiz günler gidip dışarda yemek yedik. Sadece kızım ben ve eşim… Bir gün de yemeği ben yaptım. (Bezelye yemeği) Onu da öğlen kızıma yaparken çok yap herkes yer dedi de öyle yaptırdı.

Şimdi yazın tekrar onlara gitme planı var ( senede 1 ailece gidiyoruz ) ve ben onun evinde kalmak istemiyorum. Onlar bana geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, tüm yemekleri ben yapıyorum dinlensin zaten evde 4 tane adamı doyurmaya çalışıyor diye. Ben evine senede bir kere giderken ki benim kızım tek torunu, bize birkaç gün yemek pişirmeyi çok gördü. Bilerek iki kere patlıcan yapıp bizi zor durumda bıraktı. Bunları asla unutamıyorum.

Sizce tatilde oraya gidip evinde kalmazsam büyük bir tepki göstermiş olur muyum? Siz olsanız ne yapardınız?
Kızını aç birakmanizi anlamadım sadece kızınıza bir makarna kaynatip ne bilim yiyeceği bir mama bir aparatif hazırlayıp doyururdum karnını kaynananiz ayıp etmiş bende olsam bende alinirdim sonuçta torunu onun yemediği şeyleri yaptıysa bile azıcık çocuk için yapabilirdi ama baktınız o yapmıyor ben kızımın yiyeceği kadar olsa girer yapardim kızımı aç birakmazdim yani burada kızınızı aç birakarak hatayi siz yapmışsınız daha önce kayinvalidenizle aranızda bir problem mi vardı da size karşı böyle davrandı
Sorunuza gelecek olursak benim kayınvalidem bana böyle yapsa ben orda kalmazdim yada kalacaksam onun yaptığı yemeği yedirmeyip kızıma yettiği kadar yemek yapar onu yedirirdim tepki olarak

Normalde anneler başlarında 10 kişi varken mi çocuk büyütüyor? İnsan bebeğini düşünmez mi? Misafirliğe gitmişsin hiç mi düşünmedim "bu çocupun düzeni, yemek saati şaşmasın ben yemeklerini önceden halledeyim"

Akıl var mantık var, kaynana ailesene kinlenmek için lütfen başka bahane bul.

Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.

Arabaniz gelin arabasiymis disarida yemek yiyememissiniz cok uzucu bir durum ya icim parcalandi :KK43: insanlarin telasi varken bu prenses modu cok zor olmustur yazik olmus.

Kimse dediğiniz insan eşimin annesi. Sizin kayınvalideleriniz nasıl bilmiyorum ama ben kendi annemin evine gittiğimde torunum geldi diye o ne seviyorsa onu yapar. Yine aynı şekilde öğlen yemeklerini ben akşam yemeklerini annem yapar. Burada anlattığım olayda kimseye kayınvalidenin yoğunluğu olmadığı halde yemek pişirmekten kaçması kimseye garip gelmemesi bana çok garip geldi gerekten.
Kimse kv hakli demiyor ama kadin yemek yapmadi diye cocugu ac birakmak mantiklimi sence? Kv ile kendi anneni neden kiyasliyorsun hem ikisi bir olurmu. Benim kv yaptigi hicbir yemegi ne ben ne oglum yer cok yagli baharatli yapar yemekleri. Simdi ben ona gittigimde ne diyim anne sen yagsiz baharatsiz yap benim cocuk yemio mu dicem. O evde cocuk harici 6 insan daha var ve o evde yasayanlarinda bir duzeni var. Senin cocugun patlican yemiyorsa yedigi seyi yapabilirsin koca kadinla inatlasana kadar. Ben cocuguma gore yemegi gittigim yerde kendim yaparim annemde dahil buna ve benim cocugum 6 yasinda hala daha dugun vs bi yere giderken muz findik biskuvi alirim yanima. 22 aylikken ana yemek ara ogun tasirdim cantada. Senin yerinde ben olsam panik atak krizi gecirmistim acliktan aglasa cocuk. Ekmek arasina peynir koymaktami aklina gelmedi sanki bilerek yapmissin kv ni kotu gostermek icin gibi. Anneler her sekilde cocugunu doyurcak bir cozum illaki bulur yani en bulamadin emiodur bu cocuk emzirseydin bari

Detaylar da boğuluyorsun konu sahibi. :ruh:

tamam kayınvalide bebeğe uygun şeyler yapmamış, patlıcanı bebe yemiyormuş, OK, keşke yediği şeyi yapsaymış

ama anlamadığım şu 22 aylık bir bebekten bahsediyoruz yahu, 1 seferde o çocuğun 7 gün yiyeceği tüm yemeği bile yapar insan! (tamam gerek yok çorbayı filan taze taze yapsın da demek istediğim o değil 22 aylık bebek ne yiyebilir toplamda onu demek istiyorum)
alsa 1 kilo kıyma köfte yapsa atsa buzluğa
bebeğin yemediği birşeyler olduğunda kızartır verir, kendisi de evde ne varsa yiyebilir ya da peynir ekmek yiyebilir, yaz günü sebze meyvenin bolluk zamanı...

2 gün patlıcan yapmak ayıpsa
patlıcan var diye yemek sofrasına oturmayıp kalkıp gidip dışarıda yemek de ayıp (son dakikada evden dışarı gitmek, yoksa zaten dışarıdadır, eve yer gelir o başka)
ayıp gözeteceksek yani o da ayıp öyleyse...
Tamamen katiliyorum bence de 5 tane kofte kizartmak cok zor olmamali. Ben sadece kvnin tavrini da sevmedim.
Benim kv de tuz baharat asla kullanmaz bize geldiginde ona gore yemek hazirlarim. Kalk kendine bir makarna hasla demem. Yada eltimler yatili geldigine yemek secen cocugunun sevebilecegi 1-2 yiyecek mutlaka yaparim. He telasim olan zamanda da geldiklerinde soylerim 20 lahmac 2 lt ayran gene doyururum. Sonucta yilda 1-2 kere gelip kalan insanlar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X