Kızıma, bize yemek yapmayan kayınvalide

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ilk yazdiginizla verdiginiz detaylar birbirini tutmuyor. En son dediniz ki "kinaya giderken karnini doyurdum bebegin, eltim gec geldigi icin 10 dakika agladi bebek." Ee burda kayinvalidenin sucu ne? Onun evinden tok cikmissiniz zaten. Kinanin birkac saat sürüp cocugun acikacagi belli birsey. Eltiden yemek beklemek yerine siz alsaydiniz yaniniza yemek.

Yarim saat mi 10 dakika mi? Karar verin bence...
Evet ilk sefer yarım saat ağladı yazmışım o kısımda hatalıyım ama o kadar ağlamadı tabii ki. Taş olsa yarım saatte çatlat. Konuşmada da dediğimiz gibi laf gelişi yarım saat yazdım. Yarım saat ağlatana kadar tabii ki bi alternatif bulunurdu ama aradık 10’ya orada olacaklarını söylediler. 10 dk ağladı, o esnada oyaladık dikkatini dağıtmaya çalıştık ve onları bekledik. Yemek gelince de yedi

Hepimizin başından düğün telaşı geçmiştir.o günler yorucu geçer ayrıca günlerinde yorgunluğu olur..çocuğunuzun karnını doyurmak yemeğini yapmak size düşer.ac birakmanizi saçma buldum ki tüm konuyu okurken yumurta da mi yoktu oldu.22 aylık bir bebek zaten emzirmenin de son dönemindesiniz cok emmez...eşiniz de ilgileniyormus verin ona çocuğunuzun yemegi ile ilgilenin.bosyere bu kadar kinlenmeyin.bu yıl gittiğinizde durumlara bakarsınız aynıysa bir daha ona göre gitmessiniz.
Birde sadece benmiyim gittiği yere göre ayak uyduran.kahvalti ve akşam yemeği saati düzenine uyan..
Cocuk için demiyorum.cocuk erken kalkıyorsa anne yemeğini hazırlar ve yedirir.ama ben kahvaltı saatini beklerim.

Mükemmelsiniz 😍 ben saati yakalamışım ama buyuk elti olayini gözden kaçırmışım, daha çok çalışmam lazim aldhkska🥰🤣

Kolay kolay böyle uzatmam ama böyle acaba bende hata var mı demeyen insanlara sinir oluyorum. Ve heppp böyle yalanları çıkar hep kendilerini savunmak için. Çünkü haklılığını kanıtlamak buradaki tek amaç ☺️

Dediğim gibi malzemeleri alıp öğlen kızımın yemeklerimi kendim yaptım zaten. Fakat akşam yemeğini neden ben üstleneyim ki? Kendi evin değil, kendi düzenim değil, kızımı emzirip onunla mı ilgileneyim 10 kişilik yemek mi yapayım? Emin olun mantıklı olan her yolu denedim.
Kınaya geç kalacaklarını bilseydim zaten dışarda yemek yeyip gelirdik. Arabamız gelin arabası olduğu için de orada kalakaldık. kötü bir mahalleydi kınanın olduğu yer.
Bence yaptiginiz inanilmaz sacma. Ne minasebet cocugum ac kaldi ? Iki corba kaynatamadiniz mi taaa buyuk gelinden yemek istemek beklemek nedir . Hic birsey yoksa yumurta haslasaydiniz, sehriye corbasi kac dakika surerdi? Hic olmadi un kavurup corba yapsaydiniz ne diyeyim yani. Kayinvalidenizin bilerek soylemenize ragmen oatlican yapmasi ve dusuncesiz davranislari konusunda cok haklisiniz ama o yapmadi diye cocugunuz ac kalmasi annesi yanindaylen inanilir gibi degil.

İyi ki hiçbir yorum silinmiyor yalanlar çıkıyor. şunu merak ettim yemek olmasaydı elti de ne yapacaktınız?

Tam olarak ne kadar ağladı?
Ah evet ya birinde eltiden rica ediyor diğerinde elti ben getireyim diyor. Hangisi doğru acaba? Bu durumdan kayınvalidenin utanmasını beklemiş birde. Kina günü kayınvalidenin derdi anası, babası başında okan torununun ne yiyeceğini düşünmek olmalıydı tabi.

Ben kızım için kariyerini bırakmış tek başına çocuk büyüten bir anneyim, tabii ki kızıma yemek yaptım. Bu kısmı neden kimse anlamıyor?
anladık
kızınız kariyerinize mal olmuş...neden herkes sizin premsesinize ve premsesin annesine tabii, gereken kıymeti vermiyor?
kızınız çok kıymetli
siz tek büyüttünüz, bir siz varsınız çünkü tek çocuk büyüten (eşiniz de hayatta aslında ama?)
yalnız hanımefendi,
herkesin çocuğu kendine kıymetli ve üzgünüm, başka kimsenin de dünyası sizin gibi o çocuğun etrafında dönmüyor, dönmeyecek.
dünya 1 milyar kadar çocuk var....

hayır çocuk güya bu kadar kıymetli ama aç kalan yine bu çocuk, hayret edilesi
neyse ki çocuk aç kaldı dediği 10 dakikaymış, en azından bununla teskin olalım.

Evet ilk sefer yarım saat ağladı yazmışım o kısımda hatalıyım ama o kadar ağlamadı tabii ki. Taş olsa yarım saatte çatlat. Konuşmada da dediğimiz gibi laf gelişi yarım saat yazdım. Yarım saat ağlatana kadar tabii ki bi alternatif bulunurdu ama aradık 10’ya orada olacaklarını söylediler. 10 dk ağladı, o esnada oyaladık dikkatini dağıtmaya çalıştık ve onları bekledik. Yemek gelince de yedi
Ee o zaman sorun ne 🤔

Kendi getirdiğim bulgurla yaptım evde bulgur yoktu.
Bebeğe yemek yapmaya üşenmiş miyim? Detay bilmeden böyle yaftalayamazsınız insanları. Ben kızım için kariyerini bırakmış tek başına çocuk büyüten bir anneyim, tabii ki kızıma yemek yaptım. Bu kısmı neden kimse anlamıyor? Akşam yemeklerini o yapacağım dedi, ne yapacağını bana önden söyle dedim ben de. Gocunmak nedir? İnsan yılda bir kere evine gelen torununa yemek yapmaz mı? Yapmayın Allah aşkına. Muhalefet olacağım diye düşünce şeklininiz beni şok şaşırttı. Ben o evime geldiğinde asla mutfağa bile sokmuyorum, çeşit çeşit yemek yapıyorum normalde kendi evinde yoruluyor, 4 adama bakıyor diye. Birkaç gün kızıma yemek istemem çok mu ?
Cicim sende kaynana ağırlayacak bi profil yok en fazla 3 gün, 4. Gün ne olur bilmem.

Konuyu okuduğumda acaba bu k.valide kimseyi mutfağına mı almıyo diye düşündüm ama değil. Kadında telaşta yâni çocuğunu everiyo, bebeğin yemeğine tasalanacak hali yok. Sen varsın sonuçta. Baktin çocuğun yiyemicegi yemek var hemen birşeyler hazırlayiverseydin. Gönül ister ki ince düşünsün sorsun bu çocuk ne yer onu yapayım desin ama olmayınca olmuyor işte zorlamanın anlamı yok. Otele gitmeye ne gerk var gittiğin zaman girersin mutfağa çocuk ne yiyorsa yaparsın olir biter yani büyütmeye ger3k yokz.

He ayrıca eltiden yemek istemekte ayrı bi mesele. Kadının iç sesi ne söylemiştir acaba 🤔

Bana evladını düşünmeyen anne muamelesi yapamazsınız. Ben zaten evladımın düzenine göre hareket etmesini beklemedim ki senede bir kere gdiiyoruz, insan bir kere torununun sevdiği yemeği yapmalı bence. Ben zaten kızıma her gün yemek yaptım ama akşam yemeğini de çubukla vs geçiremeyiz değil mi ? Kına günü makarna yapma ortamı olsa yapardım zaten ama öyle bir durum söz konusu değildi.
Valla isterse mutfakta yapiliyor olsun o kina her turlu ben o yemegi yapardim aksi mumkun degil.

Bacım düğünü olan eve gidilir, mutfağa girilir yemek yapılır, bulaşık yıkanır, gelen misafirlere servis yapılır vb. Bir işin ucundan tutulur yani. Keşke kalkıp kendinize ya da açlıktan ağlayan çocuğunuza yemek yapsaydınız öylece beklemek yerine. Bir çorba bile yapabilirdiniz çocuğunuza. Yazık değil mi o yavrunun annesi onu doyurmak yerine başkaları yemek yapsın da yedireyim diye bekliyor.
Düğün evinde bahsettiğiniz tarzda bir yoğunluk yoktu. Sadece bir iki misafir geldi. Onlar geldiğinde tabii ki destek oldum . Tabii ki başkası yemek yapsın diye beklemedim, artık dert yazmaktan yoruldum. Neyse siz öyle bilin olayı

Düğün evinde bahsettiğiniz tarzda bir yoğunluk yoktu. Sadece bir iki misafir geldi. Onlar geldiğinde tabii ki destek oldum . Tabii ki başkası yemek yapsın diye beklemedim, artık dert yazmaktan yoruldum. Neyse siz öyle bilin olayı
Son sorum neden makarna yapacak bir durum yoktu o zaman? Bunu da siz söylediniz?

Konu sahibi böyle günlere hep telaş olur.Eliniz kolunuz tutuyor.Çocuğu açlıktan ağlatana kadar,evde buzdolabında ne varsa çocuğunuzun karnını doyurabilirdiniz.Eltiden istemeye de utanırdım ben.Bu kadar dramatize etmenize gerek yok.Siz bir daha kayınvalidenize gitmemek için bahane arıyorsunuz gibi geldi.

O yüzden mi kına günü büyük gelinin yemek getirmesini bekliyorum diyerek kayinvalideni utandirmaya çalıştınız? Konunuzda var bu gayet o gün bile evde yemek yapılsın diye beklemişsiniz işte.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X