kızına rapor al şikayetçi ol canım ve çocukların aileleri ile mutlaka konuşun.zamane çok kötü gençler çocuklar edepten uzak yetişiyorlar şiddet eğilimi çok fazla küfür küçücük çopcukların ağzında
ben kime neye kızacağıma şaşırdım aileler çok mu pasif kalıyor acaba anlayamıyorum.benimde 3 kızım var böyle bir durumla karşılaşsam sinirden ne yapardım bilmiyorum seni bir anne olarak çok iyi anlıyorum
bende 7. sınıfta karşılaşmıştım böyle durumla ama erkek dövüyordu beni tanımadığım biri neden vuruyosun dediğimde sen beni dövdürdün diyodu ne alakaysa şizofren di heralde.. anlattığımda ailem hiç ilgilenmemişti bende bi kız arkadasımla olayın içinden çıkmıştım çocuğun öğretmenini bulup şikayet etmiştik ama hocanın evini bulmuştuk o derece uğrastım çünkü dayak yemekten ağlamaktan ölüyordum hocayı bulduktan sonra ertesi gün okulda hocası çocuğu fena benzetti meğer bu ilk olmuyormuş bu çocuk hep kızları sıkıştırıp köşelerde dövermiş o zamanlar.. neyse çocuk dayak yiyince bana yaklaşamadı hocasına gideceğimi bildiği için canım ezelinden oluyo bu tarz şeyler özellikle uysal çocukların başına çok geliyo daha ufakken insanlarda kötülüğün filizleri beliriyo peşini bırakma olayın o aileleri bul mutlaka
benim anlamadığım başka okulun öğrencileri nasıl oluyorda okula , hatta sınıfa kadar girebiliyor ve kızınızın okuduğu okulun bahçesine çıkarıp tartaklayabiliyor.neden müdüre bunu sormuyorsunuz ????? milli eğitime şikayet edeceğinizi , gerekirse polise şikayet edeceğinizi söyleyin ve gerekirse yapın.Allah korusun ya ciddi ciddi kızınızın bedenine ve ruhuna zarar verselerdi?
neler duyuyoruz neler.bıçaklamalar , saldırmalar, dövmeler vs.
zayıf görmüşler kızınızı yapmışlar.kızınıza destek olun, takipte olun ,yalnız bırakmayın.
moralim çok bozuk kızlar. kızım 8. sınıf öğrencisi. bugün başka okuldan 6 erkek çocuk 2 kız çocuk öğlen tatili bitiminde kızımın okuluna gelip sınıfa kadar girip kızımı okulun arka bahçesine çıkarmışlar. itip sırt üstü yere düşürmüşler. gerekçeleride onların okuldan olan ortak arkadaşlarıyla muhatab olması. resmen çete kurmuşlar bu yaşta. bugün eşimle ilk önce bizim okul müdürüne gittik diğer okulun müdürünü aradı böyle böyle olmuş yardımcı olun diye. sonra diğer okulun müdürüne gittik konuştuk çocuklar hakkında bilgi aldık. isimlerini aldı yarın olaya el koymak adına neyse biz eve geldik ama içim içimi yiyo hala. bide kızımı arka bahçeye çıkardıklarında kameraların görüş alanından çıkarıyolar kamerada çıkmasın diye. dövücekler ya sırtından çantanı çıkar kolay olsun diyolar. kızım sakin yapıdadır. küfür falan bilmez. anne bana küfür ettiler hakaret ettiler en son biri ay bunu yapmazsam içimde kalıcak deyip kızımı sırt üstü düşürüyo.
dün de şöyle olmuştu. kızım dedi ki anne şu okuldan gelip beni dövüceklermiş dedi. okul çıkışı bende okulun önüne gittim. arabayı sote bi yere çektim bekliyom. baktım iki kız geldi. hadi dedim yine müdahale etmeyeyim konuşsunlar kendi aralarında. kavga ederlerse çıkıcam ortaya. kızla konuştular kız evine doğru benimki eve doğru yönelince kızımın arkasından gidip aldım eve geldim. noldu kızım dedim. anne benim hakkımda ona yalan yanlış şeyler söylemişler hallettik dedi. bugünkü olayda dünokula gelen kızın arkadaşları güya sude kızı tartaklamış ta ( ben ordaydım ) bunlarda kankalarıymışta 6 erkek 2 kız toplanıp gelmişler.
neyse bu akşam üstü eşim, kızım, kızımın arkadaşı markete gittik. dönüşte kızımın arkadaşı '' aa sudeyi dövmeye gelen kız dedi '' eşime dedim dur. indim arabadan kızın yanına gittim. dedim birbirinizden ne istiyonuz sude size ne yaptı dedim. sudenin bir suçu yok dedi. varsa söyle gerekirse özür dilicek bak burda dedim. onun suçu yok dedi arkadaşları ticaret okuluna gitmişlerde ordada kavga etmişlerde sinirini alamayınca sudeyle onun konuştuğunu öğrenince acısını sudeden çıkarmışlar.
arkadaşlar çok üzgün ve çok sinirliyim yarın tekrar bizim okulun müdürüyle ve diğer okulun müdürüyle görüşmeye gideceğiz. ne demem gerekiyo nasıl hakkımı aramam gerekiyo vallahi kafam durmuş durumda şu an Allah aşkına fikir verin.
( karışık yazdıysam özür kafam çok karışık sinirden inanın. kızım söz konusu olunca hepten kötü oldum )
Bencede en iyisi savcılık yada bimere şikayet etsinler aileleri ile konuşuncada pek işe yaracagını sanmıyorum çünkü kendi çocugunu haklı çıkarırlar geçen yıl kardeşimin okulunda bir ögrenci sınıfta bir kaç kere ögretmene saygısızlık yapmış hemde çok kötü ögretmen bir sabretmiş iki sabretmiş üçündüde disipline vermiş tabi disiplin kurulu bir kaç gün uzaklaştırma veriyorlar bu çocugu bende tanıyorum kendisi küçük mafya ilan etmiş durumda oturdugu mahallede bile komşuları ilallah etmiş fakat gelin görünkü ailesi çocukları için bizim çocugumuzun hiç suçu günahı yok diyorlar okulu ve ögretmeni suçluyorlar çocuklarının yaptığı davranışı bi türlü görmüyorlar yada görmek istemiyorlar.
Bende öğretmenim okullarda bu tip olaylar çok oluyor. Maalesef hem öğretmenin hem idarenin eli kolu bağlı. Herşey sorunlu çocukları korumaya yönelik. Bir ceza müeyyide uygulayamıyoruz çocuk üzerime yürüyor can tehlikesi var. Görüyorum biri diğerini dövüyor müdahale ediyorsun bu sefer sana da yöneliyor. Aileler kendileri müdahale etmeye çalışıyor yani cidden yapacağımız birşey yok. Önceden olsa okuldan atma vs vardı şimdi yok. Ha okuldan atılmasına karşıyım ama en azından çocuk bir güç hissetmeli yaptığım cezalandırılabilir düşüncesi oluşmalı ama yok.
ne çeşit aileler karşıma çıkıcak bende bilmiyom. biri uzlaşmacı çözüm yanlısı olsa biri olmicak. kaldı ki 8 aile birden(( ben hiç muhatab olmadan direk savcılığamı gitsem ?
İzmir'de Öğrencinin Bıçakladığı Öğretmen Öldü !
İzmir'de derse geç kalan öğrenci, kendisinden geç kağıdı isteyen öğretmeni Sevilay İlkgül Durukan'ı (40) bıçaklayarak öldürdü.
Nezire Marzeci İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi H.K. (14), önceki sabah derse geç gelince yaklaşık on yıldır aynı okulda görev yapan fen bilimleri dersi öğretmeni Sevilay İlkgül Durukan (40) tarafından geç kağıdı alıp gelmesi yönünde uyarıldı.
Bunun üzerine aldığı geç kağıdını öğretmenin masasına fırlatıp oturan H.K., teneffüs zili çalmadan sınıfı terketti. Öğretmenlerin okulda ve derslerde sürekli sorun çıkardığını belirttiği öğrenci, bu sabah ilk derste öğretmenini bıçaklamakla tehdit etti. Teneffüs çalınca okulun yakınındaki evine gidip, aldığı bıçakla geri dönen H.K., "Kendimi bıçaklayacağım" dedi.
Ardından derse giren öğrenci, bıçakla öğretmeni Sevilay İlkgül Durukan'ı yaraladı. Karın boşluğu ve kalçasından ağır yaralanan Durukan, hemen okulun yakınlarında bulunan Özel Baki Uzun Hastanesi'ne kaldırılarak ameliyata alındı. Derste dehşet saçan öğrenci ise, okula gelen polis tarafından gözaltına alındı.
Haberi alınca hastaneye gelen ve kalp rahatsızlığı olduğu öğrenilen Sevilay Durukan'ın eşi Hüseyin Durukan, eşinin durumunun ağır olduğunu öğrenince fenalaştı. Sevilay öğretmen, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
Haberaj
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?