• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kızım bu gün okulda tartaklanmış.. :(((

Öncelikle çok geçmiş olsun. 22 yaşındayım ve 10 yaşında bir kız kardeşim var, sessiz sakin. Evde ne kadar cadı olsa da okulda okadar içine kapanıktı. Düşünün 4'e gidiyo bunlar sınıfın yaramaz çocuğu sessiz diye her haltını alıyo kaleminden defterine, söylersen annene şöyle yaparım falan. Baktık bizimki okula gitmek istemiyo ben ablası olarak çok yakınım genelde arkadaşı gibi konuşuyorum, elimde büyüdü. Söylediğinde ertesi gün okula gittim ve o çocuğa öyle bi'baktım ki anladı çocuk. Sonra söyledin mi diye tutuşmuş yine aynı. Bu sefer annem çocuğun annesini aradı artık naptılarsa çocuk yanaşmıyor kardeşime. Ki düşünün benim kardeşim ben ortaokuldayken doğdu yeminle kızım gibi hani kardeşten öte. Biri sözle bile üzse ertesi gün kendimi okulda buluyorum, gerekirse düzgünce konuşuyorum çocuklarla okadar şımarıklar ki o an parçalayasım geliyo. Baktım olmuyor gözünün önünde öğretmene öyle bir cümle kuruyorum ki hizaya geliyolar.

Şimdi okulda şöyle bir durum oluyor o yaşlarda; "Sen asisindir ve herkes senden tırstıkça senin popilerliğin artar". 8. sınıf bizlere çok küçük geliyor ama onlar kendilerini şu an büyüdük biz modunda görüyorlar, kendi zamanımdan hatırlıyorum da...

Okullar genelde, okulun adı çıkmasın, diğer veliler ayaklanmasın isterler. Sakın biz halledicez lafına kanmayın o çok nadir bir olaydır. Bizim ufaklığın 1.sınıfta öğretmeni kardeşim de dahil bir grup öğrenciye "ay bunlarda sessiz azınlık, ruhsuzlar" diye güldürmüş diğer çocuklara babam uyardı diğer çocuklar sizden yüz bulup, laf söylüyolar diye baktık adam devam ediyo babam müdüre gitti "bu ne böyle biz el bebek gül bebek büyütüyoruz siz dalga geçin diye mi yolluyoruz evladımızı 3.ye uyarmam sizi de gözüm görmez evladım bi'daha üzülürse milli eğitimle hocanızın durumunu konuşursunuz" demiş. Ogün bugündür adam melek kesildi.

Çünkü bundan önce de kayıtta para istemişlerdi ki az bir rakam değil babam öyle bi'şey yok, özel okul mu bağış adı altında dünya para istiyosunuz demişti, diğer verenleri gözönüne alıp adam kayıt yapmıyoruz ozaman dedi, babam soluğu mebte aldı. Hop dilekçe geldi okula, kayıt yaptırdık:9:

Yani uzun yazdım ama en sinirli halinizle gidin okula müdür kararlılığınızı görsün. Deyin ki; müdür bey sizi şu an şikayet etsem haklı olan benim, 8 kişi başka okuldan sınıfa kadar girip çocuğumu alabiliyorsa bunun sapığı da var bunlar size emanet o çocuk o okulda böyle bi'şeye maruz kalabiliyorsa bu sizin suçunuz. Nöbetçi öğretmen olmak zorunda, aksinin olduğu bir dünya yok güvenlik yoksa nöbetçi öğretmen görevlendirilir düzeni sağlamak için. Bu çocukların gözünü korkutmak lazım. Ailelere, çocuğu böyleyse aile nasıldır demişsiniz de o yanlış arkadaşlar. Bizim burda ilkokul hadememiz bir amcamız vardı nasıl severdim. Mahallede de eroin kullanan serseri bi'çocuk var onun oğluymuş adam artık bıkmış ne hali varsa görsün diyomuş, nasıl şaşırdım adam nasıl düzgün. Bi'de kız var annesi dünya tatlısı, görgülü, terbiyeli, kızı maşallah öbür yolda ilerliyolar ne tiplerle takılıyor, görseniz siz bile yanaşmaya çekinirsiniz:53:
bu saate kadar uyumadım uyuyamadım ne şekil konuşucam ne söylicem nasıl davranıcam onun hesabını yapıyorum inanki. çocukların ailelerine gelince; eminim aralarında iyi insanlarda vardır. ama sanırım bunların ki ilgisiz. çünkü öncedende ticaret okulunda aynı şeyi yapmışlar. bugün marketten gelirken diğer kızı gördük dedim ya. saat dokuza geliyodu arkadaşım. ben hayatta kızımı o saatte dışarıda tutmam. bu ne vurdum duymazlıktır. bide kıza nerede oturduğunu sordum dolaştığı yerle kendi mahallesinin alakası yok buda bende farklı düşündürüyo aileler hakkında..

O yaşlarda olur öyle şeyler. Tam kızların kavga sebebi olmak istedikleri oğlanların güçlerini kanıtlamak istedikleri dönemler. Karakter açısından çok çok farklı olduklarını düşünmüyorum aslında kızınızla. O yüzden diğer çocukların ailelerini toptan çocuk yetiştirmede başarısız, şiddet yanlısı kişiler olarak düşünüp anne-babalarla uzlaşmayı deneme seçeneğini devre dışı bırakmayın bence.

Çünkü belli ki olayın asıl sorumluları iki okulunda müdürü ders saatinde okuldan kaçıp sizin okula gelebiliyorlar kapıdaki bekçiyi geçtim, öğretmenlerin aklına günün ortasında kaybolan öğrencileri idareye bildirmek gelmiyor.

8 kişi sizin kızınızın okuluna gelip içeri giriyor yine bekçi yok sınıfa kadar girip bir de dışarı çıkartıyorlar kimse müdahale etmiyor, kameralar sadece belli bölgeleri görüntülüyor. Kavga etmek için okul bahçesinden çıkmaya bile gerek duymuyor öğrenciler. Diğer velileri de toplayıp şikayetlerinizi bildirmelisiniz bence.

öğrenciler dersten kaçıp gelmiş demişsiniz. bakın yoklamada adları var mı öğrenin. eğer varsa o okulun müdürüne onun hesabınıda sorabilirsiniz. ayrıca iki ders girip sonra okulu asmakta suç olabilir bunuda belirtin. neden şimdiye kadar bişey yapmadıklarını sorun

aileleri öğrenmeden olmaz polis e gitmeniz gerekirdi bence ki aileleri araya girince belki çekinirler maalesef ki müdürler pek birşey yapmıyor tamam polis de birşeyde yapmayacak ama çocuklar ve aileleri bir iki günde olsa huzursuz olacak ve gerekli bence bu

ha birde müdürlere eğer birşeylar hala yapmamaya devam edilirse polis e ve haber kanalına vericeğinizi söyleyin :34:

moralim çok bozuk kızlar. kızım 8. sınıf öğrencisi. bugün başka okuldan 6 erkek çocuk 2 kız çocuk öğlen tatili bitiminde kızımın okuluna gelip sınıfa kadar girip kızımı okulun arka bahçesine çıkarmışlar. itip sırt üstü yere düşürmüşler. gerekçeleride onların okuldan olan ortak arkadaşlarıyla muhatab olması. resmen çete kurmuşlar bu yaşta. bugün eşimle ilk önce bizim okul müdürüne gittik diğer okulun müdürünü aradı böyle böyle olmuş yardımcı olun diye. sonra diğer okulun müdürüne gittik konuştuk çocuklar hakkında bilgi aldık. isimlerini aldı yarın olaya el koymak adına neyse biz eve geldik ama içim içimi yiyo hala. bide kızımı arka bahçeye çıkardıklarında kameraların görüş alanından çıkarıyolar kamerada çıkmasın diye. dövücekler ya sırtından çantanı çıkar kolay olsun diyolar. kızım sakin yapıdadır. küfür falan bilmez. anne bana küfür ettiler hakaret ettiler en son biri ay bunu yapmazsam içimde kalıcak deyip kızımı sırt üstü düşürüyo.

dün de şöyle olmuştu. kızım dedi ki anne şu okuldan gelip beni dövüceklermiş dedi. okul çıkışı bende okulun önüne gittim. arabayı sote bi yere çektim bekliyom. baktım iki kız geldi. hadi dedim yine müdahale etmeyeyim konuşsunlar kendi aralarında. kavga ederlerse çıkıcam ortaya. kızla konuştular kız evine doğru benimki eve doğru yönelince kızımın arkasından gidip aldım eve geldim. noldu kızım dedim. anne benim hakkımda ona yalan yanlış şeyler söylemişler hallettik dedi. bugünkü olayda dünokula gelen kızın arkadaşları güya sude kızı tartaklamış ta ( ben ordaydım ) bunlarda kankalarıymışta 6 erkek 2 kız toplanıp gelmişler.

neyse bu akşam üstü eşim, kızım, kızımın arkadaşı markete gittik. dönüşte kızımın arkadaşı '' aa sudeyi dövmeye gelen kız dedi '' eşime dedim dur. indim arabadan kızın yanına gittim. dedim birbirinizden ne istiyonuz sude size ne yaptı dedim. sudenin bir suçu yok dedi. varsa söyle gerekirse özür dilicek bak burda dedim. onun suçu yok dedi arkadaşları ticaret okuluna gitmişlerde ordada kavga etmişlerde sinirini alamayınca sudeyle onun konuştuğunu öğrenince acısını sudeden çıkarmışlar.

arkadaşlar çok üzgün ve çok sinirliyim yarın tekrar bizim okulun müdürüyle ve diğer okulun müdürüyle görüşmeye gideceğiz. ne demem gerekiyo nasıl hakkımı aramam gerekiyo vallahi kafam durmuş durumda şu an Allah aşkına fikir verin.

( karışık yazdıysam özür kafam çok karışık sinirden inanın. kızım söz konusu olunca hepten kötü oldum )

Çok sinirlendim okuyunca,elim ayağım titriyo

bizimde başımıza buna benzer bir olay geldi

savcılığa suç duyurusunda bulunduk

ilk 2 gün bizde dolandık durduk ,çok yere danıştık ve savcılığa dilekçe verdik

aileyle görüşmek belki bizim çocuğumuzu o kişilere karşı koruycak ama inanın bunlarda çooook var,müdürler ilgisiz ,aileler desen haberleri yokmuş gibi davranıyorlar

bu kendini bilmezlere dur demek lazım,her geçen gün çoğalıyorlar
savcığa suç duyurusunda bulunun,milli eğitimle görüşün onlarda oalyın farkına varsınlar artık ,kafalarını kumun altından çıkarsınlar

Bu korku sureklı devam ederse cocugunuz ıcıne kapalı baskın bırı olabılır..Yanı durum gıderek psıkolojısını etkıleyebılır..Zaten arabayla takıp ettıgınız gıbı..Guvende oldugunu bılsın..Huzursuz olmasın yavrucak..Tedırgın oldugunuzu sakın bellı etmeyın..Böyle bır durumun Hayatta basına gelebılecegını ve yapabıleceklerını konusun..

Ayrıca okul yönetımıde hatalı! Her katta bı nobetcı ogretmen olur..Yok! Kapıda guvenlık gorevlısının olması gerekli.. Yok!! Elını kolunu sallayan gırebılıyosa Dıngonun ahırından farkı yok Egıtım yuvası olacak sozde..Yavrularınızı onlara emanet edıp gıdeceksınız.Milli eğitime şikayet edecegınızı soyleyın.Ister sıkayet edın.İstersenız blof yapın işe yarar..Ona gore onlem alacaklardır..Zaten almaları gereklıydı..Dıger okul yonetımıylede aynı sekılde gorusmenızde fayda var..

Sakın bagıra cagıra lafımı dınletıcem dıye cıngar cıkarıp ortalıgı dagıtmayın bos yere..Yuksek mertebede tanıdıklarımız var..İşi bu noktalara tasımak ıstemıyorum Sayet hos olmaz.. Deyıp verın desturu..Bi adım gerı cekılecektır zaten karsınızda..Uzgunum ama bu ısler boyle..

moralim çok bozuk kızlar. kızım 8. sınıf öğrencisi. bugün başka okuldan 6 erkek çocuk 2 kız çocuk öğlen tatili bitiminde kızımın okuluna gelip sınıfa kadar girip kızımı okulun arka bahçesine çıkarmışlar. itip sırt üstü yere düşürmüşler. gerekçeleride onların okuldan olan ortak arkadaşlarıyla muhatab olması. resmen çete kurmuşlar bu yaşta. bugün eşimle ilk önce bizim okul müdürüne gittik diğer okulun müdürünü aradı böyle böyle olmuş yardımcı olun diye. sonra diğer okulun müdürüne gittik konuştuk çocuklar hakkında bilgi aldık. isimlerini aldı yarın olaya el koymak adına neyse biz eve geldik ama içim içimi yiyo hala. bide kızımı arka bahçeye çıkardıklarında kameraların görüş alanından çıkarıyolar kamerada çıkmasın diye. dövücekler ya sırtından çantanı çıkar kolay olsun diyolar. kızım sakin yapıdadır. küfür falan bilmez. anne bana küfür ettiler hakaret ettiler en son biri ay bunu yapmazsam içimde kalıcak deyip kızımı sırt üstü düşürüyo.

dün de şöyle olmuştu. kızım dedi ki anne şu okuldan gelip beni dövüceklermiş dedi. okul çıkışı bende okulun önüne gittim. arabayı sote bi yere çektim bekliyom. baktım iki kız geldi. hadi dedim yine müdahale etmeyeyim konuşsunlar kendi aralarında. kavga ederlerse çıkıcam ortaya. kızla konuştular kız evine doğru benimki eve doğru yönelince kızımın arkasından gidip aldım eve geldim. noldu kızım dedim. anne benim hakkımda ona yalan yanlış şeyler söylemişler hallettik dedi. bugünkü olayda dünokula gelen kızın arkadaşları güya sude kızı tartaklamış ta ( ben ordaydım ) bunlarda kankalarıymışta 6 erkek 2 kız toplanıp gelmişler.

neyse bu akşam üstü eşim, kızım, kızımın arkadaşı markete gittik. dönüşte kızımın arkadaşı '' aa sudeyi dövmeye gelen kız dedi '' eşime dedim dur. indim arabadan kızın yanına gittim. dedim birbirinizden ne istiyonuz sude size ne yaptı dedim. sudenin bir suçu yok dedi. varsa söyle gerekirse özür dilicek bak burda dedim. onun suçu yok dedi arkadaşları ticaret okuluna gitmişlerde ordada kavga etmişlerde sinirini alamayınca sudeyle onun konuştuğunu öğrenince acısını sudeden çıkarmışlar.

arkadaşlar çok üzgün ve çok sinirliyim yarın tekrar bizim okulun müdürüyle ve diğer okulun müdürüyle görüşmeye gideceğiz. ne demem gerekiyo nasıl hakkımı aramam gerekiyo vallahi kafam durmuş durumda şu an Allah aşkına fikir verin.

( karışık yazdıysam özür kafam çok karışık sinirden inanın. kızım söz konusu olunca hepten kötü oldum )

bu yapılanlar kesinlikle yanlarına kalmamalı her nekadar 8. sınıf öğrencisi bile olsalar. bu yaşta eşkiya gibi ortada dolaşıyorlar.

sakinliğinize ve soğuk kanlılığınıza hayran kaldımm . 8 öğrenci gelip kızınızı sınıftan alıp arka bahçeye götürüyor ve koca okulda ne müdür ne öğretmen ne görevliiiii kimse görmüyorrr buranın okul olduğundan eminmisinizzz benim kızıma bunu yapsalarrr önce o okulu müdürün başına yıkarrrrrr sonra o geleceğin 8 teroristinide oraya gömerimmmmm

Canım kesinlikle savcılığa git ve suç duyurusunda bulun. İl Milli Eğitim Müdürlüğüne'de şikayet et. Okula girmeyi bırak sınıfa kadar girilmesi ne demek.Okul müdürüne falan bırakma bence. Onların da hatası sınıfa kadar girilmesi. Sen yasal yolardan ver mücedeleni aslaaa ama aslaa sesiz kalma. Okuken bile gerildim birde başıma gelse aynı sana önerdiğim şeyleri tereddütsüz yapardım.

Geçmiş olsun arkadaşım öncelikle bu olayda okulunuzun payı çok niye okulda güvenlik yok ögle arası olabilir ama bahçede ve her katta nöbetçi ögretmen olmak zorunda benim kardeşimin okulunda hem güvenlik var bahçesinde hemde nöbetçi ögretmen olur bahçede 2 tane birisi ön bahçeyi kontrol ederken digeri arka bahçeyi kontrol ediyor ayrıca her katta nöbetçi ögretmenler vardır ve asla içeriye bir yabancı almıyorlar öbür okulun müdürüne gelince hemen kendi ögrencilerini savumaya geçmiş daha önce böyle bir olayları olmadı diye disipline verseler bile kınama cezası verirler müdürle konuşup durumun peşini bırakmıycagınızı belirtin savcılıga,meb ve bimere şikayet edeceginizi söyleyin olayın peşini bırakmayın ayrıca kızını savuma amaçlı bir spora yazdırabilirsiniz bizde zamanında kardeşimi savuma amaclı spora yazdırmıştık iyikde yazdırmışız şimdi karşısına 10 kişide gelse kendisini onlara karşı savunuyor bir ara antrema giderken çocugun yolunu kesmiş 4 kişi telefonun ve parasını istemişler vereceksin yoksa seni burda döveriz falan demişler kardeşimde 4 kişiyi orda dövmüş sonra kardeşimden özür dileyip gidiyorlar bide sen 4 müzle nasıl başa çıktın abi sen ne yapıyorsun böyle demişler tabiki şiddeti hiç bir zaman tavsiye etmiyorum ama savunma amaçlı gerekli eger kardeşim kendini korumuş olmasaydı telefonunu ve parasını alıp gitmişlerdi ve üstüne dayak yemişti.

geçmiş olsun öncelikle.. benim bildiğim ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip şikayette bulunmanız gerektiği.. milli eğitim müfettişleri soruşturma başlatıyorlar, okul müdürü, nöbetçi öğretmen, varsa güvenlik görevlisi, ve çocuğun sınıf öğretmenine kadar incelenip, ifade alınıp gerekli cezaları veriliyor..okul müdürü ile gidip konuşmanız çözüm değil bence..

geçmiş olsun öncelikle.. benim bildiğim ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip şikayette bulunmanız gerektiği.. milli eğitim müfettişleri soruşturma başlatıyorlar, okul müdürü, nöbetçi öğretmen, varsa güvenlik görevlisi, ve çocuğun sınıf öğretmenine kadar incelenip, ifade alınıp gerekli cezaları veriliyor..okul müdürü ile gidip konuşmanız çözüm değil bence..

Okul müdürü en fazla kınama cezası verir başkada bişey yapmaz bencede en iyisi şikayet sanırım okulda güvenlikte yok ögle arası olunca nöbetçi ögretmende yok

sakinliğinize ve soğuk kanlılığınıza hayran kaldımm . 8 öğrenci gelip kızınızı sınıftan alıp arka bahçeye götürüyor ve koca okulda ne müdür ne öğretmen ne görevliiiii kimse görmüyorrr buranın okul olduğundan eminmisinizzz benim kızıma bunu yapsalarrr önce o okulu müdürün başına yıkarrrrrr sonra o geleceğin 8 teroristinide oraya gömerimmmmm

sizin gömerim dediğiniz canileri yasalar koruyo

18 yaşından küçükmüş

eee.... şiddet görende 18 yaşından küçük

o zaman anne ve babaya bi ceza aldırmaları lazım ,çocukmuşşş

66 aylık çocuğu bile okulda dövmüşler

çok köklü çözümler alınması lazım çocuk deyip geçmemek lazım

savcılığa verin ne olurr

bakın daha arkadan gelenler var ,masum çocukların kılına zarar gelsin istemiyorum

en etkili cozum bencede aileleriyle gorusmek durumu anlatmak, nasil insanlar ona gore yorum getirmek daha kolay olur. zaten asosyal tiplerse cocuklarina muhtemelen birsey demezler.

ama ogretmene sikayet etmek filan daha az etkili...

Kesinlikle o çocukların savcılığa gitmesini sağlayın çünkü müdür de bir şey yapmaz bu çocuklara git gide cesaretlenirler.. Siz de eşinizle hem çocukları hem de onların aileleriyle konuşun sert bir uslupla.. 20 yaşındayım benim ortaokulu ve liseyi okuduğum dönemlerde de çok olurdu. Kendini mafya sanan 3-5 serseri millete okulu zindan etmeye çalışırdı. Sakın onlara bu fırsatı tanımayın.. Sonuna kadar gidin bu olayın cezasız kalmaması için...

geçmiş olsun öncelikle, konuyu sadece okul müdürü uyarısına bırakırsanız tekrarını yaşayabilirsiniz çünkü sadece çocukları ve aileleri uyarıcaktır ve bu durumda okulunda ihmali var ortalık niye bir nöbetçi öğretmen yok kapıda bekçi yok her iki okuldada. Okul müdürüne konuyu milli eğitime taşıyacağınızı söyleyin ve şikayetçi olunda sizin çocuğunuzu okulda korumak her türlü güvenliğini sağlamak onların sorumluluğu,

Kesinlikle o çocukların savcılığa gitmesini sağlayın çünkü müdür de bir şey yapmaz bu çocuklara git gide cesaretlenirler.. Siz de eşinizle hem çocukları hem de onların aileleriyle konuşun sert bir uslupla.. 20 yaşındayım benim ortaokulu ve liseyi okuduğum dönemlerde de çok olurdu. Kendini mafya sanan 3-5 serseri millete okulu zindan etmeye çalışırdı. Sakın onlara bu fırsatı tanımayın.. Sonuna kadar gidin bu olayın cezasız kalmaması için...

Bencede en iyisi savcılık yada bimere şikayet etsinler aileleri ile konuşuncada pek işe yaracagını sanmıyorum çünkü kendi çocugunu haklı çıkarırlar geçen yıl kardeşimin okulunda bir ögrenci sınıfta bir kaç kere ögretmene saygısızlık yapmış hemde çok kötü ögretmen bir sabretmiş iki sabretmiş üçündüde disipline vermiş tabi disiplin kurulu bir kaç gün uzaklaştırma veriyorlar bu çocugu bende tanıyorum kendisi küçük mafya ilan etmiş durumda oturdugu mahallede bile komşuları ilallah etmiş fakat gelin görünkü ailesi çocukları için bizim çocugumuzun hiç suçu günahı yok diyorlar okulu ve ögretmeni suçluyorlar çocuklarının yaptığı davranışı bi türlü görmüyorlar yada görmek istemiyorlar.

Ben kazık kadar insandım ya üniversitedeyken, okuldan cıkmıs yurda dönüyordum yurtta cadde üzerinde okula giden bütün toplu tasıma aracları o cadde üzerinden gelir gider, tam ders bitme saatleri, dısarısı ögrenci kaynıyor. Daha önce aynı apartta kalıp husumet yasadıgım kız vardı ama bunlar kızlar oluverdi, yani diger arkadasları da bana düsman kesildi.

Telefonla rahatsız etmeler, hic tanımadıgım erkeklerin sürekli araması, bir gün tesadüf müdür, takip midir yurdumu ögrenmisler, okuldan dönerken arkadasıma rastlamıstım otobüste konusa konusa yurda geliyorduk baktım takıstıgım kızın arkadası, yandan yandan bakıyor bana, hic umursamadım ben sonra indik, hemen cadde üzerindeki markete girdik oradan tam cıktım, biri tuttu kolumdan nbr dedi, iyi dedim senden iyi bizde sen gel bakalım söyle dedi, ben hic bir yere gelmiyorum cıkın önümden dedim ama izin vermediler bu arada arkadaslarım saskın, 4 kız hepsi benden iri, cekistire cekistire beni götürmeye calıstılar ben direndikce de cıldırdılar bir elimde telefon, digerinde canta ve kitaplarım kalakaldım öyle, biri telefonumu almaya calıstı vermedim, gelen gecen izliyor bu arada tamda yurdumun karsısı ne rezil bir durum. :ssz:

En sonunda iclerinden biri yani hic alakam olmadıgı biri yapıstı saclarıma, yere düstüm ben, ancak bizim milletimiz galyana geldi de araya girdi, marketteki calısan vatandasların hic umru bile degil, dısarıdan gecen biri öyle görünce beni ayrırmak icin daldı aramıza, birine vurmus hatta, markettekiler o zaman cıktı dısarı, polis geldi, bir ton sey!

Yakap paca götürmeye calıstıkları yer neresiydi, kimler daha olurdu orada bilmiyorum :(
Aman diyim dikkatli olun, gecenler de haberlerde izlemistim kızı mezarlıga cagırıp dövmüsler, ya bu tuglayı kafanda kırıcaz, ya da kolunu kesicez secim senin demisler, biride bütün olan biteni videoya almıs, kız suan okula gitmiyor annesi perisan, kızımın okul hayatı bitti diye üzülüyordu.

Cok büyük gecmis olsun.

bu yaşlarda hep mi böyle bilmiyorum.dün 8. sınıf öğrencileriydi galiba,durakta bekliyen onca kişi var.2 kız 2 erkek o kadar rahatsız edici ,alaycı ve gürültülü konuşuyorlar ki.
birisi müdahale etti sataşmayın sağa sola diye kızı görseniz küfürler,bağırmalar,h........n sana mı sorcam napcamı demeler...
sonra minibüs geldi tam bineceğiz,hamileyim ve çocuk var elimde paldır küldür öne geçmeler falan.saygı hiç kalmamış dedim yani.

demek istediğim sizin çocuğunuza saldıran gibi çok var.bu çocuklar kaybetmeyi öğrenmemiş,hiç eleştirilmemiş,hep pohpohlanmış.böyle yaparak onların hayatını da mahvediyoruz.
eğitim sistemi zaten sınıfta kalmasını engelliyor,hiç bir şey bilmesin geçirmek zorundasın.öğretmeninden korkmuyor,dışarıda öğretmeninin yüzüne karşı sigara üfleyebiliyor.
biliyor ki bana hiçbir şey olmayacak.idareye kafa tutuyor.sağolsun arka arkaya çocuklara,velilere açıklamalar geliyor.yok çocuklara geç kaldı diye kızmayın,yok şunu demeyin,
bunu demeyin.amaç saygısız bir toplum oluşturmak galiba.düşünmeyen içi boş.bakıyorum da ellerinde kitap deği son model telefonlar var.sürekli facebook,net.
önlerine bakmadan yürüyorlar.

çocuklarımıza çok büyük kötülükler yapıyoruz.

Back