Öncelikle çok geçmiş olsun. 22 yaşındayım ve 10 yaşında bir kız kardeşim var, sessiz sakin. Evde ne kadar cadı olsa da okulda okadar içine kapanıktı. Düşünün 4'e gidiyo bunlar sınıfın yaramaz çocuğu sessiz diye her haltını alıyo kaleminden defterine, söylersen annene şöyle yaparım falan. Baktık bizimki okula gitmek istemiyo ben ablası olarak çok yakınım genelde arkadaşı gibi konuşuyorum, elimde büyüdü. Söylediğinde ertesi gün okula gittim ve o çocuğa öyle bi'baktım ki anladı çocuk. Sonra söyledin mi diye tutuşmuş yine aynı. Bu sefer annem çocuğun annesini aradı artık naptılarsa çocuk yanaşmıyor kardeşime. Ki düşünün benim kardeşim ben ortaokuldayken doğdu yeminle kızım gibi hani kardeşten öte. Biri sözle bile üzse ertesi gün kendimi okulda buluyorum, gerekirse düzgünce konuşuyorum çocuklarla okadar şımarıklar ki o an parçalayasım geliyo. Baktım olmuyor gözünün önünde öğretmene öyle bir cümle kuruyorum ki hizaya geliyolar.
Şimdi okulda şöyle bir durum oluyor o yaşlarda; "Sen asisindir ve herkes senden tırstıkça senin popilerliğin artar". 8. sınıf bizlere çok küçük geliyor ama onlar kendilerini şu an büyüdük biz modunda görüyorlar, kendi zamanımdan hatırlıyorum da...
Okullar genelde, okulun adı çıkmasın, diğer veliler ayaklanmasın isterler. Sakın biz halledicez lafına kanmayın o çok nadir bir olaydır. Bizim ufaklığın 1.sınıfta öğretmeni kardeşim de dahil bir grup öğrenciye "ay bunlarda sessiz azınlık, ruhsuzlar" diye güldürmüş diğer çocuklara babam uyardı diğer çocuklar sizden yüz bulup, laf söylüyolar diye baktık adam devam ediyo babam müdüre gitti "bu ne böyle biz el bebek gül bebek büyütüyoruz siz dalga geçin diye mi yolluyoruz evladımızı 3.ye uyarmam sizi de gözüm görmez evladım bi'daha üzülürse milli eğitimle hocanızın durumunu konuşursunuz" demiş. Ogün bugündür adam melek kesildi.
Çünkü bundan önce de kayıtta para istemişlerdi ki az bir rakam değil babam öyle bi'şey yok, özel okul mu bağış adı altında dünya para istiyosunuz demişti, diğer verenleri gözönüne alıp adam kayıt yapmıyoruz ozaman dedi, babam soluğu mebte aldı. Hop dilekçe geldi okula, kayıt yaptırdık
Yani uzun yazdım ama en sinirli halinizle gidin okula müdür kararlılığınızı görsün. Deyin ki; müdür bey sizi şu an şikayet etsem haklı olan benim, 8 kişi başka okuldan sınıfa kadar girip çocuğumu alabiliyorsa bunun sapığı da var bunlar size emanet o çocuk o okulda böyle bi'şeye maruz kalabiliyorsa bu sizin suçunuz. Nöbetçi öğretmen olmak zorunda, aksinin olduğu bir dünya yok güvenlik yoksa nöbetçi öğretmen görevlendirilir düzeni sağlamak için. Bu çocukların gözünü korkutmak lazım. Ailelere, çocuğu böyleyse aile nasıldır demişsiniz de o yanlış arkadaşlar. Bizim burda ilkokul hadememiz bir amcamız vardı nasıl severdim. Mahallede de eroin kullanan serseri bi'çocuk var onun oğluymuş adam artık bıkmış ne hali varsa görsün diyomuş, nasıl şaşırdım adam nasıl düzgün. Bi'de kız var annesi dünya tatlısı, görgülü, terbiyeli, kızı maşallah öbür yolda ilerliyolar ne tiplerle takılıyor, görseniz siz bile yanaşmaya çekinirsiniz