bu saate kadar uyumadım uyuyamadım ne şekil konuşucam ne söylicem nasıl davranıcam onun hesabını yapıyorum inanki. çocukların ailelerine gelince; eminim aralarında iyi insanlarda vardır. ama sanırım bunların ki ilgisiz. çünkü öncedende ticaret okulunda aynı şeyi yapmışlar. bugün marketten gelirken diğer kızı gördük dedim ya. saat dokuza geliyodu arkadaşım. ben hayatta kızımı o saatte dışarıda tutmam. bu ne vurdum duymazlıktır. bide kıza nerede oturduğunu sordum dolaştığı yerle kendi mahallesinin alakası yok buda bende farklı düşündürüyo aileler hakkında..Öncelikle çok geçmiş olsun. 22 yaşındayım ve 10 yaşında bir kız kardeşim var, sessiz sakin. Evde ne kadar cadı olsa da okulda okadar içine kapanıktı. Düşünün 4'e gidiyo bunlar sınıfın yaramaz çocuğu sessiz diye her haltını alıyo kaleminden defterine, söylersen annene şöyle yaparım falan. Baktık bizimki okula gitmek istemiyo ben ablası olarak çok yakınım genelde arkadaşı gibi konuşuyorum, elimde büyüdü. Söylediğinde ertesi gün okula gittim ve o çocuğa öyle bi'baktım ki anladı çocuk. Sonra söyledin mi diye tutuşmuş yine aynı. Bu sefer annem çocuğun annesini aradı artık naptılarsa çocuk yanaşmıyor kardeşime. Ki düşünün benim kardeşim ben ortaokuldayken doğdu yeminle kızım gibi hani kardeşten öte. Biri sözle bile üzse ertesi gün kendimi okulda buluyorum, gerekirse düzgünce konuşuyorum çocuklarla okadar şımarıklar ki o an parçalayasım geliyo. Baktım olmuyor gözünün önünde öğretmene öyle bir cümle kuruyorum ki hizaya geliyolar.
Şimdi okulda şöyle bir durum oluyor o yaşlarda; "Sen asisindir ve herkes senden tırstıkça senin popilerliğin artar". 8. sınıf bizlere çok küçük geliyor ama onlar kendilerini şu an büyüdük biz modunda görüyorlar, kendi zamanımdan hatırlıyorum da...
Okullar genelde, okulun adı çıkmasın, diğer veliler ayaklanmasın isterler. Sakın biz halledicez lafına kanmayın o çok nadir bir olaydır. Bizim ufaklığın 1.sınıfta öğretmeni kardeşim de dahil bir grup öğrenciye "ay bunlarda sessiz azınlık, ruhsuzlar" diye güldürmüş diğer çocuklara babam uyardı diğer çocuklar sizden yüz bulup, laf söylüyolar diye baktık adam devam ediyo babam müdüre gitti "bu ne böyle biz el bebek gül bebek büyütüyoruz siz dalga geçin diye mi yolluyoruz evladımızı 3.ye uyarmam sizi de gözüm görmez evladım bi'daha üzülürse milli eğitimle hocanızın durumunu konuşursunuz" demiş. Ogün bugündür adam melek kesildi.
Çünkü bundan önce de kayıtta para istemişlerdi ki az bir rakam değil babam öyle bi'şey yok, özel okul mu bağış adı altında dünya para istiyosunuz demişti, diğer verenleri gözönüne alıp adam kayıt yapmıyoruz ozaman dedi, babam soluğu mebte aldı. Hop dilekçe geldi okula, kayıt yaptırdık
Yani uzun yazdım ama en sinirli halinizle gidin okula müdür kararlılığınızı görsün. Deyin ki; müdür bey sizi şu an şikayet etsem haklı olan benim, 8 kişi başka okuldan sınıfa kadar girip çocuğumu alabiliyorsa bunun sapığı da var bunlar size emanet o çocuk o okulda böyle bi'şeye maruz kalabiliyorsa bu sizin suçunuz. Nöbetçi öğretmen olmak zorunda, aksinin olduğu bir dünya yok güvenlik yoksa nöbetçi öğretmen görevlendirilir düzeni sağlamak için. Bu çocukların gözünü korkutmak lazım. Ailelere, çocuğu böyleyse aile nasıldır demişsiniz de o yanlış arkadaşlar. Bizim burda ilkokul hadememiz bir amcamız vardı nasıl severdim. Mahallede de eroin kullanan serseri bi'çocuk var onun oğluymuş adam artık bıkmış ne hali varsa görsün diyomuş, nasıl şaşırdım adam nasıl düzgün. Bi'de kız var annesi dünya tatlısı, görgülü, terbiyeli, kızı maşallah öbür yolda ilerliyolar ne tiplerle takılıyor, görseniz siz bile yanaşmaya çekinirsiniz
moralim çok bozuk kızlar. kızım 8. sınıf öğrencisi. bugün başka okuldan 6 erkek çocuk 2 kız çocuk öğlen tatili bitiminde kızımın okuluna gelip sınıfa kadar girip kızımı okulun arka bahçesine çıkarmışlar. itip sırt üstü yere düşürmüşler. gerekçeleride onların okuldan olan ortak arkadaşlarıyla muhatab olması. resmen çete kurmuşlar bu yaşta. bugün eşimle ilk önce bizim okul müdürüne gittik diğer okulun müdürünü aradı böyle böyle olmuş yardımcı olun diye. sonra diğer okulun müdürüne gittik konuştuk çocuklar hakkında bilgi aldık. isimlerini aldı yarın olaya el koymak adına neyse biz eve geldik ama içim içimi yiyo hala. bide kızımı arka bahçeye çıkardıklarında kameraların görüş alanından çıkarıyolar kamerada çıkmasın diye. dövücekler ya sırtından çantanı çıkar kolay olsun diyolar. kızım sakin yapıdadır. küfür falan bilmez. anne bana küfür ettiler hakaret ettiler en son biri ay bunu yapmazsam içimde kalıcak deyip kızımı sırt üstü düşürüyo.
dün de şöyle olmuştu. kızım dedi ki anne şu okuldan gelip beni dövüceklermiş dedi. okul çıkışı bende okulun önüne gittim. arabayı sote bi yere çektim bekliyom. baktım iki kız geldi. hadi dedim yine müdahale etmeyeyim konuşsunlar kendi aralarında. kavga ederlerse çıkıcam ortaya. kızla konuştular kız evine doğru benimki eve doğru yönelince kızımın arkasından gidip aldım eve geldim. noldu kızım dedim. anne benim hakkımda ona yalan yanlış şeyler söylemişler hallettik dedi. bugünkü olayda dünokula gelen kızın arkadaşları güya sude kızı tartaklamış ta ( ben ordaydım ) bunlarda kankalarıymışta 6 erkek 2 kız toplanıp gelmişler.
neyse bu akşam üstü eşim, kızım, kızımın arkadaşı markete gittik. dönüşte kızımın arkadaşı '' aa sudeyi dövmeye gelen kız dedi '' eşime dedim dur. indim arabadan kızın yanına gittim. dedim birbirinizden ne istiyonuz sude size ne yaptı dedim. sudenin bir suçu yok dedi. varsa söyle gerekirse özür dilicek bak burda dedim. onun suçu yok dedi arkadaşları ticaret okuluna gitmişlerde ordada kavga etmişlerde sinirini alamayınca sudeyle onun konuştuğunu öğrenince acısını sudeden çıkarmışlar.
arkadaşlar çok üzgün ve çok sinirliyim yarın tekrar bizim okulun müdürüyle ve diğer okulun müdürüyle görüşmeye gideceğiz. ne demem gerekiyo nasıl hakkımı aramam gerekiyo vallahi kafam durmuş durumda şu an Allah aşkına fikir verin.
( karışık yazdıysam özür kafam çok karışık sinirden inanın. kızım söz konusu olunca hepten kötü oldum )
moralim çok bozuk kızlar. kızım 8. sınıf öğrencisi. bugün başka okuldan 6 erkek çocuk 2 kız çocuk öğlen tatili bitiminde kızımın okuluna gelip sınıfa kadar girip kızımı okulun arka bahçesine çıkarmışlar. itip sırt üstü yere düşürmüşler. gerekçeleride onların okuldan olan ortak arkadaşlarıyla muhatab olması. resmen çete kurmuşlar bu yaşta. bugün eşimle ilk önce bizim okul müdürüne gittik diğer okulun müdürünü aradı böyle böyle olmuş yardımcı olun diye. sonra diğer okulun müdürüne gittik konuştuk çocuklar hakkında bilgi aldık. isimlerini aldı yarın olaya el koymak adına neyse biz eve geldik ama içim içimi yiyo hala. bide kızımı arka bahçeye çıkardıklarında kameraların görüş alanından çıkarıyolar kamerada çıkmasın diye. dövücekler ya sırtından çantanı çıkar kolay olsun diyolar. kızım sakin yapıdadır. küfür falan bilmez. anne bana küfür ettiler hakaret ettiler en son biri ay bunu yapmazsam içimde kalıcak deyip kızımı sırt üstü düşürüyo.
dün de şöyle olmuştu. kızım dedi ki anne şu okuldan gelip beni dövüceklermiş dedi. okul çıkışı bende okulun önüne gittim. arabayı sote bi yere çektim bekliyom. baktım iki kız geldi. hadi dedim yine müdahale etmeyeyim konuşsunlar kendi aralarında. kavga ederlerse çıkıcam ortaya. kızla konuştular kız evine doğru benimki eve doğru yönelince kızımın arkasından gidip aldım eve geldim. noldu kızım dedim. anne benim hakkımda ona yalan yanlış şeyler söylemişler hallettik dedi. bugünkü olayda dünokula gelen kızın arkadaşları güya sude kızı tartaklamış ta ( ben ordaydım ) bunlarda kankalarıymışta 6 erkek 2 kız toplanıp gelmişler.
neyse bu akşam üstü eşim, kızım, kızımın arkadaşı markete gittik. dönüşte kızımın arkadaşı '' aa sudeyi dövmeye gelen kız dedi '' eşime dedim dur. indim arabadan kızın yanına gittim. dedim birbirinizden ne istiyonuz sude size ne yaptı dedim. sudenin bir suçu yok dedi. varsa söyle gerekirse özür dilicek bak burda dedim. onun suçu yok dedi arkadaşları ticaret okuluna gitmişlerde ordada kavga etmişlerde sinirini alamayınca sudeyle onun konuştuğunu öğrenince acısını sudeden çıkarmışlar.
arkadaşlar çok üzgün ve çok sinirliyim yarın tekrar bizim okulun müdürüyle ve diğer okulun müdürüyle görüşmeye gideceğiz. ne demem gerekiyo nasıl hakkımı aramam gerekiyo vallahi kafam durmuş durumda şu an Allah aşkına fikir verin.
( karışık yazdıysam özür kafam çok karışık sinirden inanın. kızım söz konusu olunca hepten kötü oldum )
geçmiş olsun öncelikle.. benim bildiğim ilçe milli eğitim müdürlüğüne gidip şikayette bulunmanız gerektiği.. milli eğitim müfettişleri soruşturma başlatıyorlar, okul müdürü, nöbetçi öğretmen, varsa güvenlik görevlisi, ve çocuğun sınıf öğretmenine kadar incelenip, ifade alınıp gerekli cezaları veriliyor..okul müdürü ile gidip konuşmanız çözüm değil bence..
sakinliğinize ve soğuk kanlılığınıza hayran kaldımm . 8 öğrenci gelip kızınızı sınıftan alıp arka bahçeye götürüyor ve koca okulda ne müdür ne öğretmen ne görevliiiii kimse görmüyorrr buranın okul olduğundan eminmisinizzz benim kızıma bunu yapsalarrr önce o okulu müdürün başına yıkarrrrrr sonra o geleceğin 8 teroristinide oraya gömerimmmmm
Kesinlikle o çocukların savcılığa gitmesini sağlayın çünkü müdür de bir şey yapmaz bu çocuklara git gide cesaretlenirler.. Siz de eşinizle hem çocukları hem de onların aileleriyle konuşun sert bir uslupla.. 20 yaşındayım benim ortaokulu ve liseyi okuduğum dönemlerde de çok olurdu. Kendini mafya sanan 3-5 serseri millete okulu zindan etmeye çalışırdı. Sakın onlara bu fırsatı tanımayın.. Sonuna kadar gidin bu olayın cezasız kalmaması için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?