kızım bu gün okulda tartaklanmış.. :(((

amin canım allah ım bol bol sabır versin sana. inşallah gereken kişiler uyarılmış olur

duaların için Allah razı olsun. insanın evladı olunca kendine yapılandan daha çok koyuyo insana. grıtlağım düğüm düğüm boğuluyom sinirddenmi haksızlığa gelememekten mi bilmiyom ama iyi olmadığımı biliyom. nasıl evlat yetiştirirler onuda anlamıyom. bide o çocuklarının müdürünün sude suçluysa bide onu öğrenelim demesi kulaklarımda çınlıyo. bir kere benim kızım onların okulunun önüne gitmiş değil. konuşurken küfürlü konuşmaz. kızımın bu huylarını bildikçede bide kızıma üzülüyom o üzlüyo diye. valla çok zor. bu gece iyice bunaldım iyice.

ah arkadaşım ah içimde öyle fırtınalar kopuyoki anlatamam. hatta aynen dediğin gibi yapmak gelmiyo değil içimden. ama ne varki bende öyle yaparsam onlardan farkım kalmaz. yinede hukuki yollarda olsun hadi diyom. yoksa bende bilirim onların okul önüne ızbandut gibilerini dikmeyi.

Bin an kendi kızımın o yaşdaki halini düşündüm başına böyle bir şey gelmiş olma olasılığını çok sinirlendim.Yanlış anlamayında siz fazla kibar çekingen davranmışsınız böylelerine cazgırlık söker ne demek benim kızımı alacaklar tehdit edecekler anasından babasından okul müdüründen korkmayacaklar bende gidip kibar kibar benim kızım size naapdı diycem.Bir laf vardır it iti görmeden sopasını saklamaz diye kusura bakmayın kaba bir tabir ama öylesine onların anlayacağı dilden konuşacaksınız.Ben olsam çıngar çıkartırdım emniyetede giderdim milli eğitimede giderdim evlerinede giderdim bunların hiç birinden birşey çıkartamıyorsam o çocuk eşkiyaları kendi anlayacakları dille öyle bir korkuturdumki bakın birdaha yanaşabiliyorlarmı.Ayy çok sinirlendim valla

onlara ben niye gireşeyim iki tane serseri kılıklı birini gönderip şöyle bir gözlerini korkut bak bakalım ortaya çıkabiliyorlarmı birdaha

simlacım yapamayacağımdan değil. böyle çocukların aileleride pislik olur. çözeyim işi derken iyice bulaştırırsın. bir değil 2 değil 3 değil 8 aile canım ya. altısınında ne ismini ne cismini biliyom şimdilik. hemde suç işlemekten çekindim açıkçası. haklıyken haksız konuma düşmek istemedim. yarın ola hayrola bakalım gidişat nolcak.

Ben anlıyorum canım seni ama inan böyleleri senin korkduğunu böyle hissettiğini anladıkca daha rahat olacaklardır bunlarında anladığı bir dil vardır bunlar meydanı boş bulmuşlar hergün git kızınla okula gerekirse bekle emniyet polis gibi şeyler böylelerini korkutur çünkü nede olsa sonuçda çocuk bunlarda polisden mahkemeden korkarlar.Aile konusunda belli olmaz iyi aile çocuklarıda olabilirler artık ne iyi ailelerden ne çocuklar çıkıyor

şimdi o iki kızın facesine baktım öyle pis şeyler yazmışlarki anlatamam. anasının .....mında çalışıyo.... vb. çoook şeyler.

gecmıs olsun dılerım sorunu cozersınız tum yorumları okumadım ılk sayfaya yonelık yazıyorum.
mudur ıle konusun velılerle sızı gorustursun yoksa mahkemeye verıcem okulu kameraya cekıp tv ye gazetelere verıcem deyın.

ben almanyadayım okulun tuvaletlerı resmen orumcek agı olmustu oglumda ılk okulda korkuyor cocuk tum gun tuvalete gıtmıyor dusunun artık, bende ogretmene dedım resımlerını cekıp gazeteye verıcem temızlık fırmanıza soyleyın kımı gonderıyorlarsa bu okula uyarsınlar dedım haftasına orumcek agları gıttı.bazen tehtıt ıse yarıyor yapıcagımdanmı degıl ama aklıma geldı soyledım.

Bencede mantıklı davranmışsınız. Böyle çocuk yetiştiren anne babayı düşünemiyorum bile. Bana kalırsa çocuğunuzu alın o okuldan. Sakın korkup kaçmış gibi oluruz diye düşünmeyin. Önemli olan çocuğunuzun hayatı, güvenliği. O okuldaki tüm arkadaşlarıyla iletişimi bırakmasını sağlayıp yeni bir okula başlatın. En temizi bu.

arkadaşım okuldan almayıda düşündüm bu gece ama burası ilçe ilköğretim okulları birbirine yakın bu çare olmaz ddedim kendi kendime. yani benim vereceğim okulla diğer gideceği okul aynı mesafede ha şimdiki okula gelmişler o vereceğim okula fark yok yani. bunların ceza almasını sağlamam lazım ki hiç bir okula gidemesinler.

yakın olması çok kötü olmş ancak gene de okulu değiştirseniz iyi olur diye düşünüyorum.Çünkü müdürün tavrı hoşuma gitmedi, daha çocuk bunlar ne demek! Ailesini çağırıp birde üzerine emniyete yada diğer okul müdürne söyleyip bunlara bir kınama displin cezası vermesi gerekiyordu. Yani ben müdürün görevini iyi yaptığını düşünmüyorum. Birde anladığım kadarıyla bakalım sudenin suçu var mı demişdi değil mi? Yani suçu olsa bile başka okuldan gelenlerin kızınızı tartaklama hakkı mı varmış?

Adam gibi bir yönetici olsaydı bu insanlar cezasız kalmazdı diye düşünüyorum. Ama eğer yine de vermeyeceğim diyorsanız en azından kızınıza giriş çıkış saatlerinde biri eşlik etmeli. Ve ısrarla kızınıza tenefüslerde dışarı çıkmaması gerektiğini söyleyin. Bilemiyorum kendi okulumu anımsıyorum düşünüyorum size ne söyleyebilirim diye ama çok pislikleri olan bir lisede okumama rağmen bizim okulda denetim çok fazlaydı. Dışardan kimse okul içine değil çevresine bile gelemezdi. Üstelik bunlar daha ilköğretim. Daha da fazla dikkat edilmesi gerekmez mi? Ne yaparsanız yapın kızınızı yalnız bırakmayın olabildiğince ya siz yada başkası yanında olsun. Ailelere de ulaşmayı denemeyin bence boş bir çaba olur, ancak müdüre karşı başına birşey gelirse bundan sonra siz sorumlusunuz diyerek korkutabilirsiniz, yada direk il milli eğitim müdürlüğüne müdürün gerekeni yapmadığını dilekçeyle anlatabilirsiniz.

Son düzenleme:
okumak için gidilen okul ne amaçlarla kullanılıyor yazık vallahi ben böyle olayları çok gördüm müdür bakarim der hiç takmaz allah korusun cocugunuz yüzünde orasında burasında bir iz veya kırık almadan bu işler hep böyledir çıkışlarina gidin hatta arada okula gidip kendinizi gösterin gerekirsede çekin çocukları konuşun ailelerle çözülecek bir iş degil bu bu çocuklar ne ailelerini dinler ne müdür ne başka biri bunlarin üstüne gittikce hınclarini çocugunuzdan cıkarır en kötü ihtimalle okulunu degistirin çünkü muhtemelen çocuk okula gitmek istemez ayni şeyleri yasıyacagı için

şimdi eşimle konuştum ( işte kendisi ) diyoki önce bizim müdüre gidicez sınıfa kadar girip 8 kişi kızımı alıp nasıl götürüyolar. bide 6 sı erkek bu öğrencilerin . bunun hesabını sorucaz. kamera kayıtlarını isticez. sonra diğer okulun müdürüne gidip çocuklara her hangi bir yaptırımı olup olmadığını sorucaz ( disiplin cezası vb.. ). yada ailelerine haber verilip vermediğini öğrenicez. ve bizi çocuklarla ve aileleriyle görüştürmesini talep edicez. baktık hiç umursamıyolar bu sefer diğer yollara başvurucaz dedi. ama kızlar 8 kişinin çocuğumu sınıftan çıkartıp götürürken ki hayali gözümün önüne geliyo dayanamıyom çocuğum ne durumlara maruz kaldı.

he bide bu olay öğlen yemeğinden sonra okula gittiğinde oluyo ya. öğretmenlerine söylemiş. türkçe öğretmenide ben senin arkandan bakıcam hemen eve git demiş. ya nasıl böyle bi olay oluyo da bana haber verilmiyo yaa. düşündükçe aklıma neler geliyo. sabır ALLAHIMMM sabır.

ne çeşit aileler karşıma çıkıcak bende bilmiyom. biri uzlaşmacı çözüm yanlısı olsa biri olmicak. kaldı ki 8 aile birden (( ben hiç muhatab olmadan direk savcılığamı gitsem ?

ne çeşit aileler karşıma çıkıcak bende bilmiyom. biri uzlaşmacı çözüm yanlısı olsa biri olmicak. kaldı ki 8 aile birden (( ben hiç muhatab olmadan direk savcılığamı gitsem ?

yazıların hepsini okuyamadim ama bence savcılıga gidin bunlar hak ediyor internete falan koyuyorlar bide yüzsüzler ben bir kaç kere izledimde bu nasil bir zihniyet bir kızı mezarlıkta dövmüşler diyor ki 'seen muratla nasil cıkarsın benim oooo' tekme atıyorlar 4-5 kisi bir kıza bunlar çocuk degil gözleri dönmüş manyaklar kusura bakmayın ama ben cok sinirleniyorum boyle seylere bir cocugun üstüne o kadar kisi gelinir mi aralarında nasil bir kavga var bence onu ögrenin hani bazen sey oluyor bunlar çete oluyorlar cete basının hoslandıgı cocuk oluyor bu cocuk ona degilde baska bir kıza bakıyor buda hıncını ondan alıyor falan ,ben size nasil aileler cıkacagını söyliyeyim ayni cocuklari gibi umursamaz insanlardır bu cocuklari umursamamıslar ki demek ki boyle olmus hiç canınızı sıkmayın gerekli yerlere başvurun

arkadaşım aralarında hiç sorun yok desem yeri. dünkü konuştuğu kızın kankaları oluyomuş bugün gelen 2 kız. konuşurken görüyolar sudeyle. bide diyolar sude kızı dövmüş bunlarda kanka ya kızı koruyacaklar güya 6 erkek alıp yanlarına okula gelip sınıfı basıyolar. zaten sude o iki kızla ne arkadaş ne bişey. diğer 6 çocuğun isimlerini dahi bilmiyo.

allah akıl fikir versin ya ne biçim çocuk bunlar zaten ilkokulda bu tarz şeyler hele lisede neler neler var bıcak getireni içki sigara tasıyani hayat cok zor vallahi

Benim kızımda sınıf arkadaşının defalarca şiddetine maruz kalmıştı. Baktım okul idaresi sadece aile ve çocukla konuşmayla yetiniyor, hemen bir dilekçe yazdım. Biri okul idaresine, ilişkilendirilmiş 2 dilekçenin de biri İl Milli Eğitim Müdürlüğüne diğeri İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne. Okula verdiğim dilekçede de durumu bildirdim idareye, müdür öyle bir panik yaptı ki. Nerdeyse ayaklarımın altına halı olacaktı. Ertesi gün olayı halletti ve şiddet uygulayan çocuğu başka şubeye aldılar. (Benim de zaten talebim buydu)
Okul müdürleri veliyi sakinleştirip yollama stratejisi güdüyorlar. Siz kozlarınızı ortaya koyun bakın nasıl tırsacaklar.
Bir başka okuldan öğrenciler gelecek ve o okulun öğrencisini tehdit edip birde tartaklayacaklar. Öyleyse o okul yönetimi orada ne yapıyor? Valla canlarına okurlar. Siz dilekçelerinizi hazırlayın müdüre gidin söyleyin ve gereken her yere şikayetinizi yapacağınızı belirtin. Bakın her iki okulun müdürü nasıl panik yapıp işi halletme yoluna gideceklerdir.

arkadaşım mantıklı bir yol uygulamışın. ama şu dilekçe işini biraz daha açık yazarmısın. kafam öyle dolu ki basmıyo kusura bakma. kendiniz mi yazdınız dilekçeyi. ne şekil yazdınız ? ben nasıl yazıcam ((

Öncelikle çok geçmiş olsun. 22 yaşındayım ve 10 yaşında bir kız kardeşim var, sessiz sakin. Evde ne kadar cadı olsa da okulda okadar içine kapanıktı. Düşünün 4'e gidiyo bunlar sınıfın yaramaz çocuğu sessiz diye her haltını alıyo kaleminden defterine, söylersen annene şöyle yaparım falan. Baktık bizimki okula gitmek istemiyo ben ablası olarak çok yakınım genelde arkadaşı gibi konuşuyorum, elimde büyüdü. Söylediğinde ertesi gün okula gittim ve o çocuğa öyle bi'baktım ki anladı çocuk. Sonra söyledin mi diye tutuşmuş yine aynı. Bu sefer annem çocuğun annesini aradı artık naptılarsa çocuk yanaşmıyor kardeşime. Ki düşünün benim kardeşim ben ortaokuldayken doğdu yeminle kızım gibi hani kardeşten öte. Biri sözle bile üzse ertesi gün kendimi okulda buluyorum, gerekirse düzgünce konuşuyorum çocuklarla okadar şımarıklar ki o an parçalayasım geliyo. Baktım olmuyor gözünün önünde öğretmene öyle bir cümle kuruyorum ki hizaya geliyolar.

Şimdi okulda şöyle bir durum oluyor o yaşlarda; "Sen asisindir ve herkes senden tırstıkça senin popilerliğin artar". 8. sınıf bizlere çok küçük geliyor ama onlar kendilerini şu an büyüdük biz modunda görüyorlar, kendi zamanımdan hatırlıyorum da...

Okullar genelde, okulun adı çıkmasın, diğer veliler ayaklanmasın isterler. Sakın biz halledicez lafına kanmayın o çok nadir bir olaydır. Bizim ufaklığın 1.sınıfta öğretmeni kardeşim de dahil bir grup öğrenciye "ay bunlarda sessiz azınlık, ruhsuzlar" diye güldürmüş diğer çocuklara babam uyardı diğer çocuklar sizden yüz bulup, laf söylüyolar diye baktık adam devam ediyo babam müdüre gitti "bu ne böyle biz el bebek gül bebek büyütüyoruz siz dalga geçin diye mi yolluyoruz evladımızı 3.ye uyarmam sizi de gözüm görmez evladım bi'daha üzülürse milli eğitimle hocanızın durumunu konuşursunuz" demiş. Ogün bugündür adam melek kesildi.

Çünkü bundan önce de kayıtta para istemişlerdi ki az bir rakam değil babam öyle bi'şey yok, özel okul mu bağış adı altında dünya para istiyosunuz demişti, diğer verenleri gözönüne alıp adam kayıt yapmıyoruz ozaman dedi, babam soluğu mebte aldı. Hop dilekçe geldi okula, kayıt yaptırdık

Yani uzun yazdım ama en sinirli halinizle gidin okula müdür kararlılığınızı görsün. Deyin ki; müdür bey sizi şu an şikayet etsem haklı olan benim, 8 kişi başka okuldan sınıfa kadar girip çocuğumu alabiliyorsa bunun sapığı da var bunlar size emanet o çocuk o okulda böyle bi'şeye maruz kalabiliyorsa bu sizin suçunuz. Nöbetçi öğretmen olmak zorunda, aksinin olduğu bir dünya yok güvenlik yoksa nöbetçi öğretmen görevlendirilir düzeni sağlamak için. Bu çocukların gözünü korkutmak lazım. Ailelere, çocuğu böyleyse aile nasıldır demişsiniz de o yanlış arkadaşlar. Bizim burda ilkokul hadememiz bir amcamız vardı nasıl severdim. Mahallede de eroin kullanan serseri bi'çocuk var onun oğluymuş adam artık bıkmış ne hali varsa görsün diyomuş, nasıl şaşırdım adam nasıl düzgün. Bi'de kız var annesi dünya tatlısı, görgülü, terbiyeli, kızı maşallah öbür yolda ilerliyolar ne tiplerle takılıyor, görseniz siz bile yanaşmaya çekinirsiniz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…